Tampa – NY Rangers 3:4 (0:1 po s.n.) | Detroit – Washington 1:3 (kon.) | Columbus – Carolina 4:7 (kon.)
Boston – Buffalo 4:3 (po pr.) | Florida – Montreal 5:2 (kon.) | Nashville – Chicago 6:1 (kon.)
NY Islanders – Edmonton 3:2 (po pr.)
po s.n. (0:1)
Tampa Bay Lightning
3:4 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
New York Rangers
Sobota 01.01.2022, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New York Rangers.
    Autorem vítězné branky je MIKA ZIBANEJAD.
     
    58:46
    Nicméně Michajl Sergačjov (TBL) poslal z obranného pásma puk do sítě, a tak dostává dvě minuty za zdržování hry.
    58:03 Corey PERRY - 3:3
     
    58:03
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts vyrovnávají stav utkání! Palát poslal parádní křižný pas na Stamkose, jehož okamžitou střelu ještě Šesťorkin sice vyrazil před sebe, ale zde hlídkoval COREY PERRY, který už jej dorazil do hostující klece. Asistence: Steven Stamkos, Ondřej Palát.
     
    57:35
    Elliott už zůstává na střídačce!
    53:35 Barclay GOODROW - 2:3
     
    53:35
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté vyhráli následné vhazování a Panarin poté na modré přenechal puk Millerovi, jehož následnou střelu ještě tečoval BARCLEY GOODROW a Elliott na změnu směru ani nemohl zareagovat. Goodrow se tedy velmi činí při svém návratu na známé místo. Asistence: K.A. Miller, Artěmij Panarin.
     
    51:58
    Nicméně nyní Palát předložil puk Stamkosovi před prázdnou bránu, který ji však trestuhodně minul!
     
    46:59
    Mezi střídačkami nyní bouchly saze mezi domácím Borisem Katchoukem (TBL) a hostujícím Drydenem Huntem (NYR), když nakonec pěstní souboj vyhrál hráč Rangers. Nicméně oba si nyní na trestné lavici dají dvě minuty oraz.
     
    39:15
    Corey Perry (TBL) však následně podrazil jednoho z hráčů Rangers a za své počínání dostává dvě minuty.
     
    39:08
    Bolts mohli jít v poslední minutě druhé třetiny znova do vedení, když na středu útočné třetiny napřáhl Perry a jeho rána skončila na břevně hostující klece, kde Šesťorkin přes blokující hráče vůbec ani jeho střelu vidět nemohl.
    37:31 Ross COLTON - 2:2
     
    37:31
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nicméně Rangers v útoku nic nevymysleli, a tak šli do rychlého protiútoku domácí, kde nakonec Point zavezl puk do pásma a následně nahrál za sebe ROSSI COLTONOVI, jenž se do puku pořádně opřel a prostřelil svou ránou Šesťorkina. Asistence: Brayden Point, Alex Killorn.
     
    34:38
    Vzápětí mohlo být hned srovnáno, když Maroon dostal přihrávku na hranici levého kruhu, ale Šesťorkin si skvěle povyjel a jeho střelu chytá.
    34:30 Barclay GOODROW - 1:2
     
    34:30
    Rangers právě vstřelili branku!
    Elliott by se opravdu v tomto utkání neměl zapojovat do rozehrávky domácích, protože se mu to znova stalo osudným, když přihrál kotouč na druhou stranu útočného pásma, kde puk sebral McKegg, který ho posunul volnému BARCLAYI GOODROWOVI, jenž tváří v tvář překonal Elliotta kličkou mezi jeho betony. Rangers se tedy prosazují ve vlastním oslabení. Asistence: Gregg McKegg.
     
    32:43
    Přesilovka Rangers končí předčasně, protože se na útočné modré prezentoval nedovoleným bráněním Kaapo Kakko (NYR), a tak se chvíli bude hrát ve čtyřech a následně si přesilovku zahraje Tampa Bay.
     
    31:09
    Trochu překvapivě si už nyní Rangers berou svůj oddechový čas.
     
    31:09
    V útočné třetině se následně navíc prezentoval faulem Alex Killorn (TBL), jenž dostává dvě minuty za držení.
    25:30 Alexis LAFRENIERE - 1:1
     
    25:30
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to byla obrovská hrubice domácího brankáře, který si dojel pro puk za svou bránou, kde však příliš dlouho přemýšlel co s ním udělá až byl pod tlakem a namazal jej přímo na hůl ALEXE LAFRENIERA, který jen trefil opuštěnou klec Tampy Bay. Bez asistence.
     
    20:12
    Point nahazoval puk do útočného pásma, ale Mika Zibanejad (NYR) jej poté zasáhl hokejkou do obličeje a putuje na dvě minuty na trestnou lavici.
    18:21 Steven STAMKOS - 1:0
     
    18:21
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts bleskově využívají přesilovou hru! Hned po vyhraném vhazování se kotouč dostal na modrou k Hedmanovi, který na nic nečekal a přihrál na levou stranu STEVENU STAMKOSOVI, jehož rána z první skončila ve vzdálenější šibenici hostující klece. Asistence: Victor Hedman, Ondřej Palát.
     
    18:15
    Ryan Reaves (NYR) je druhým hráčem Rangers, který si v tomto utkání posedí dvě minuty na trestné lavici, když pyká za hrubost.
     
    16:58
    Foxovi proskočil puk přes hůl, čehož využil Point, který jel z levé strany na Šesťorkina a bekhendovým zakončením trefil břevno hostující klece!
     
    10:22
    První přesilovou hru v utkání si vyzkouší i domácí hokejisté, protože dvě minuty za hákování dostává Dryden Hunt (NYR).
     
    07:15
    Killorn na modré čáře obroal o puk Foxe a díky tomu uháněl do protiútoku, kde nakonec střílel z levého kruhu a Šesťorkin si proti jeho střele velmi dobře vyjel a i díky tomu si připisuje velmi důležitý první zákrok v tomto utkání.
    06:11 Barclay Goodrow (NYR)
     
    06:11
    Bolts nyní v reklamní pauze děkují svému bývalému hráči Barclayi Goodrowovi, jenž s Bolts získal oba Stanley Cupy a nyní se do Tampy Bay vrací poprvé od svého přestupu k Rangers. Goodrow si před zápasem přebral i svůj druhý prsten pro vítěze Stanley Cupu.
     
    06:11
    Jan Rutta (TBL) následně musel přidržet unikajícího Panarina, a tak český obránce dostává za své počínání dvě minuty a je prvním vyloučeným v tomto zápase.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 19. Stamkos (Hedman, Palát), 38. Colton (B. Point, Killorn), 59. Perry (Stamkos, Palát) – 26. Lafreniere, 35. Goodrow (McKegg), 54. Goodrow (K'A. Miller, Panarin), rozh. náj. Zibanejad

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Victor Hedman (TBL)
    0:0   Kaapo Kakko (NYR)
    2. série:
    0:0   Steven Stamkos (TBL)
    0:0   Artěmij Panarin (NYR)
    3. série:
    0:0   Brayden Point (TBL)
    0:1   Mika Zibanejad (NYR)


    Tampa Bay Lightning: B. Elliott (Alnefelt) – Rutta, Hedman, McDonagh, Sergačjov, Šustr, Raddysh – Stamkos, Palát, M. Joseph – Colton, B. Point, Killorn – Perry, Bellemare, Maroon – Elie, Riley Nash, Katchouk.
    Trenér: Jon Cooper

    New York Rangers: Šesťorkin (Kinkaid) – Trouba, K'A. Miller, Hájek, A. Fox, Lundkvist, Nemeth – Kakko, Zibanejad, Kreider – Panarin, R. Strome, Dryden Hunt – Lafreniere, Chytil, J. Gauthier – Reaves, Goodrow, McKegg.
    Trenér: Gerard Gallant

    Rozhodčí: Skilliter, Syvret – MacPherson, Baker

    Diváci: 19 092
    bahis siteleri