Chabarovsk – Kazaň 1:2 (1:2 po s.n.) | Čeljabinsk – Jaroslavl 4:3 (po pr.) | Novosibirsk – Spartak Moskva 1:2 (2:3 po s.n.)
Ufa – Riga 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – Nižněkamsk 2:1 (po pr.) | Barys – Magnitogorsk 3:2 (kon.)
Omsk – Jekatěrinburg 0:0 (odl.) | Soči – N.Novgorod 1:2 (kon.) | Viťaz – Minsk 3:4 (1:2 po s.n.)
Jokerit – Dynamo Moskva 5:1 (kon.)
po prodl.
Traktor Čeljabinsk
4:3 (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Středa 05.01.2022, 10:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Hezké dopoledne u Kontinentální hokejové ligy. Na programu je od 10. hodiny utkání mezi celky Traktor Čeljabinsk a Lokomotiv Jaroslavl.
     
    TRAKTOR ČELJABINSK
    2. místo (Východ), 46 zápasů, 67 bodů, skóre: 138:110


    Poslední zápasy
    Omsk – Čeljabinsk 1:3
    Soči – Čeljabinsk 2:4
    Čeljabinsk – Barys 4:2
    Čeljabinsk – Čerepovec 6:1
    Kazaň – Čeljabinsk 5:1

    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI
    Nick BAILEN – 41 bodů (6+35)
    Lukáš SEDLÁK – 38 bodů (16+22)
    Nikita TĚRTYŠNYJ – 34 bodů (21+13)

    ČESKO-SLOVENSKÁ STOPA
    Tomáš HYKA – útočník, 33 zápasů, 10+20
    Lukáš SEDLÁK – útočník, 45 zápasů, 16+22
    Roman WILL – gólman, 36 zápasů, 92,87 %
     
    LOKOMOTIV JAROSLAVL
    6. místo (Západ), 45 zápasů, 54 bodů, skóre: 109:96


    Poslední zápasy
    Jaroslavl – Dynamo Moskva 1:2
    Jaroslavl – Spartak Moskva 2:4
    Chabarovsk – Jaroslavl 2:4
    Vladivostok – Jaroslavl 0:3
    Novosibirsk – Jaroslavl 2:1pp

    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI
    Denis ALEXEJEV – 26 bodů (11+15)
    Reid BOUCHER – 24 bodů (11+13)
    Alexej MARČENKO – 23 bodů (4+19)

    ČESKO-SLOVENSKÁ STOPA
    V týmu momentálně nepůsobí žádný český ani slovenský hráč.
     
    Úvodní sestavy:

    Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Bailen, S. Tělegin, Pilut, Jarullin, Kulik, Blažijevskij, I. Isajev – L. Sedlák, Hyka, Těrtyšnyj – V. A. Tkačov, Šabanov, Kravcov – Pulkkinen, Stas, Kapustin – Fatějev, Osnovin, Udot – Švarjov.
    Trenér: Amvar Gatijatulin

    Lokomotiv Jaroslavl: D. Isajev (Pasquale) – Rafikov, A. Marčenko, Jelesin, Gormley, Čerepanov, M. Osipov, Misjul – Boucher, A. Anisimov, Denis Alexejev – Polunin, Kraskovskij, Korškov – Kajumov, Georgij Ivanov, J. Averin – M. Beljajev, Arťom Iljenko, Tesanov.
    Trenér: Igor Nikitin

    Rozhodčí: Gofman, Sidorenko – Goljak, Poljakov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    První útok domácích nedokázal založit Nikita Těrtyšnyj a formace s Hykou a Sedlákem tak neohrozí bránu.
     
    00:36
    Vysoké napadání zvolil Alexandr Polunin a Albert Jarullin musel být za bránou Romana Willa hodně ostražitý.
     
    01:00
    Z otočky vypálil Pavel Kraskovskij, ovšem český gólman zatím nemusí zasahovat. Jaroslavl pokračuje v pásmu.
     
    01:37
    Teď se píská zakázané uvolnění, protože domácí obránce Jevgenij Kulik byl u puku ze všech nejrychleji. Sudí ovšem přehodnotili své rozhodnutí a vhazuje se na středu.
     
    01:47
    U mantinelu dobře zapracoval Teemu Pulkkinen, přesto se hosté dokáží dostat za obrannou modrou a signalizovaný ofsajd nedovolí Traktoru pokračovat v aktivitě.
     
    02:26
    Na branku poslal puk Jegor Fatějev, nicméně Daniil Isajev nebyl v pozici, kdy by si mohl dovolit udělat chybu a odrazil do rohu.
     
    03:06
    Kotouč má v lapačce Roman Will, z druhé vlny přispěchal se střelou zápěstím Rušan Rafikov, ovšem žádné velké ohrožení nevymyslel.
     
    03:16
    Na mantinel přitlačil soupeře Nick Bailen a dopředu tak mohl vyrazit Tomáš Hyka. Kotouč naháněl až v rohu.
     
    03:47
    Před brankovištěm šikovně clonil Lukáš Sedlák, takže Nick Bailen zkusil štěstí. Daniil Isajev s problémy vyráží nahození od modré čáry.
     
    04:29
    Napodruhé osvobodil hosty Arťom Iljenko, napadání už ovšem nevyšlo.
     
    05:08
    Další zajímavá střela od modré čáry, o kterou se tentokrát staral Sergej Tělegin. Isajev znovu neudržel kotouč ve výstroji.
     
    05:43
    Situaci ve vlastním pásmu uklidnil Artur Kajumov a společně s Georgijem Ivanovem vyrazil na steč. Druhý jmenovaný míří jen do Willovy hrudi, následuje komerční přestávka.
     
    06:12
    Rušan Rafikov si ohlídá rozehrávku, nicméně ještě ve středním pásmu přebírá puk Arťom Švarjov z Čeljabinsku. Jaroslavli se zatím nedaří kloudné založení.
     
    06:57
    Střelu z křídla vyslal Nikita Čerepanov a za kotoučem se ještě hnal Denis Alexejev. Will se nakonec dorážky zhrozit nemusel – vůbec nepřišla.
     
    07:41
    Z mezikruží odpaluje kotouč Lawrence Pilut, ovšem lehký zámek Lokomotivu nekončí. Tak teď se hosté konečně poprvé vážněji dostali ke slovu.
     
    08:23
    Útočným pásmem se prohnal Jegor Averin. Navedl si kotouč na bekhend, ovšem zamířil vedle. Will nemá práci ani po další střele od modré čáry.
     
    08:57
    Skvělý zákrok Romana Willa! Nejprve sice nezkrotil nahození od modré čáry, ale na dorážku dosáhnul Georgij Ivanov. Snažil se českého muže s maskou ještě roztáhnout a zavěsit nahoru, ovšem vyšla mu jen přízemní střela. Will dokázal udržet kotouč pod nataženým betonem.
     
    09:14
    Podle soudu rozhodčích nedošlo k teči Kirilla Kapustina před modrou čarou, takže zakázané uvolnění. Je pravdou, že ani Kapustin teď nevznášel protesty.
     
    09:32
    Před modrým půlkruhem číhal Jegor Averin, který svou aktivitou odvezl z brankoviště Willa. Vše se obejde bez přerušení.
     
    09:56
    Volnou hůl na druhé straně pásma hledal Andrej Stas, nicméně marně. Ani třetí formace nepozvedne čeljabinskou vlajku.
     
    10:15
    Kolem Willovy svatyně se otočil Pavel Kraskovskij. Zkoušel zasouvat za zadní tyč, ovšem Will udržet kotouč mezi betony, přestože ho nějakou chvíli pod sebou hledal.
     
    10:26
    Při přečíslení dva na jednoho mohl znovu zahrozit Pavel Kraskovskij, ale od Polunina nedostal ideální přihrávku vzduchem. Lokomotiv už nasbíral dvojnásobný počet střel ve srovnání se svým dnešním soupeřem, je na osmi pokusech.
     
    11:30
    V rohu hřiště se utopil Maxim Šabanov. Na protiútok vyrazil Artur Kajumov, ale padá, navíc postrádal podporu spoluhráčů.
     
    12:06
    Přes modrou se sice hravě dostal Arťom Iljenko, jenže pak už na něj čekala překážka jménem Jevgenij Kulik. Obránce domácích čistí své pásmo.
     
    12:31
    Nebude to zakázané uvolnění a hrát musí Igor Isajev. Nezvládl to ideálně, před brankou vyplaval volný Arťom Iljenko, ale nezakončil dobře.
     
    12:56
    Bude se vylučovat. Ostrý střet u mantinelu přináší faul kapitána Alexeje Marčenka. Dostane trest za vražení na hrazení a Čeljabinsk se může probudit početní převahou.
     
    13:18
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Nahození Bailena ještě branku minulo, ovšem Čeljabinsk v tlaku pokračoval. Kotouč se vykutálel před TEEMU PULKKINENA a zkoprnělá obrana jen sledovala, jak Fin míří do horních pater brány. Neoficiální asistenci si může připsat hostující zadák Maxim Osipov, který nevyhodil. I když Traktor nebyl v utkání lepší, využitá přesilovka po Marčenkově faulu ho dostává do mírného trháku. Bez asistence.
    13:20 Teemu PULKKINEN - 1:0
     
    13:46
    Při útočném napadání se hákování dopustil Jegor Korškov. To je další příhodná možnost pro domácí celek.
     
    14:09
    Hyka u mantinelu staví přesilovkový vzorec, předtím Jaroslavl totiž vyhodila.
     
    14:36
    Zadovka Hyky uvolnila Nicka Bailena, který neuspěl rázným příklepem. Čeljabink poté pálí ze všech pozic, šanci měl Hyka a znovu Bailen.
     
    15:03
    Tentokrát se Teemu Pulkkinen do rány neopřel, minul kotouč. Lokomotiv se zřejmě ubrání, 20 vteřin před koncem oslabení vyhazuje.
     
    15:48
    Hosté v plném počtu.
     
    15:58
    Kotouč ze vzduchu šikovně stáhnul Arťom Anisimov, bylo to nicméně za hranou pravidel. Vysoká hůl vyžene buly do středního pásma.
     
    16:29
    Spokojený není Daniil Tesanov, protože už musel absolvovat souboj u zadního mantinelu. To ovšem nic nemění na tom, že předchozí situace skutečně znamená zakázané uvolnění hostů.
     
    16:43
    U mantinelu si teď ustlal Lukáš Sedlák, když ho tělem nabral Alexandr Jelesin. Na střídačce si vyslouží pochvalu.
     
    16:54
    Za pukem se musí vrátit Albert Jarullin, ovšem založil útok, na jehož konci byl Maxim Šabanov. Škoda pro Traktor, že lépe nezpracoval, jinak by se šinul na samotného brankáře Isajeva.
     
    17:36
    Hezká sehrávka končí až u Romana Willa. Mezi kruhy dostal povedenou přihrávku Reid Boucher, každopádně nedokázal puk zvednout nad beton českého brankáře.
     
    17:46
    Střela teď obkroužila mantinel a projela v podstatě celým hřištěm. Až ke svému brankáři pro kotouč spěchá Brandon Gormley.
     
    18:05
    Smolná situace pro Romana Willa se obrátila ve šťastnou. Tentokrát už sice puk nezastavil, ale Jegor Korškov se raduje zbytečně. Nahodil trochu z nouze kotouč po otočce u pravého mantinelu na bránu, nicméně protože za hranou brankoviště bojoval Alexandr Polunin, Will přes něj vůbec nic neviděl a nemohl ani vyjet, gól není po konzultaci u videa uznán. Vyvedená trenérská výzva Traktoru.
     
    19:25
    Ještě se do koncovky tlačil Vladimir A. Tkačov, nicméně Alexandr Jelesin ho přišpendlil k mantinelu. Rána od modré čáry už Isajevovi problémy nenadělá.
     
    19:46
    Do levého kruhu pro vhazování najel Maxim Šabanov, k přesné střele se každopádně nedostal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vstupní část zápasu vyzněla výsledkově lépe pro Čeljabinsk, který bude muset ovšem hodně zapracovat na svém herním projevu. Jaroslavl byla až do 14. minuty lepším týmem, ovšem pak přišel úvodní faul zápasu, Marčenko usedl na trestnou lavici a Teemu Pulkkinen vyvedeným příklepem překonal Daniila Isajeva. Hosté se hlásili o srovnání méně než dvě minuty před sirénou, nicméně trefa Korškova neplatila kvůli přílišné aktivitě Alexandra Polunina v brankovišti. Domácí kouč si správně vybral výzvu a zapříčinil tak částečně přestávkový stav 1:0.
     
    Další třetina začne asi v 10:53.
     
    Statistiky 1. třetiny:

    Střely na bránu: 9:10
    Vhazování: 6:12
    Bloky: 1:7
    Hity: 4:13
    Trestné minuty: 0:4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    S rozehrávkou vypomůže Lukáš Sedlák, ale nechává kotouč za sebou a už si najíždí do pozice.
     
    20:26
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Tahle trefa jejího autora TOMÁŠE HYKU roztancovala! Sergej Tělegin vyslal na modrou čáru přihrávkou Lukáše Sedláka, který si kličkou udělal dobrý den z Rušana Rafikova. Pak už v podstatě nastala situace dva útočníci versus brankář a kooperace mezi Sedlákem a Hykou klapla na výbornou. Tenhle gól se oběma vryje do paměti, parádní práce. Asistence: Lukáš Sedlák a Sergej Tělegin.
    20:26 Tomáš HYKA - 2:0
     
    21:41
    Nahození z dálky raději podrží Daniil Isajev, už se k němu stahovali hladoví vlci z Čeljabinsku.
     
    22:16
    Kolem levého mantinelu se u modré čáry neprobil Alexandr Jelesin, protože ho výtečně zastavil Andrej Stas. Traktor si do této části hry přinesl dobrou pohodu, což je samozřejmě i výsledek brzkého gólu.
     
    23:08
    Za bránou zariskoval Brandon Gormley, jeho bekhendovou nahrávku mohl snadno uzmout Lukáš Sedlák, ovšem tentokrát se tak nestalo.
     
    23:39
    Složitý přechod se obejde bez ofsajdu, ale také bez úspěchu. Elitní útok Čeljabinsku musí začít znovu.
     
    24:08
    Prudká střela Maxima Osipova musela Romana Willa postrašit. Brankář Traktoru dokázal na poslední chvíli vytrčit před sebe beton a kotouč tak dál nedošel.
     
    25:27
    Jaroslavl v podstatě zmizela z ledu. Tento obrázek nezmění ani Alexandr Jelesin, který se překvapivě objevil z pozice obránce na hrotu útoku, ale dál než metr za modrou se nepropracoval.
     
    25:56
    Při chuti je Andrej Stas. Na Isajeva najel zleva, dostal se až do kruhu pro vhazování, jenže gólman Jaroslavle dobře vykryl střelecký úhel a přerušuje.
     
    26:09
    Chvíli po odrazu puku ve středním pásmu zůstal dezorientovaný Nick Bailen, netrvalo mu ovšem dlouho, než černou pryž znovu zpozoroval.
     
    26:48
    Na modré čáře nebyl včas Arťom Švarjov, každopádně dlouho ho to mrzet nemusí. Domácí se k ataku dostanou jinudy.
     
    27:07
    A teď obrovská možnost, kterou spálil Jegor Averin! Už se zdálo, že Romana Willa poslal takzvaně na párek, jenže forhendovou kličku nezakončil střelou do sítě. Místo toho se s pukem vyvezl až téměř za branku. Velká škoda pro jinak bezzubou Jaroslavl.
     
    Mezi kruhy se rázem zjevil volný Nick Bailen, už ovšem v tomto ročníku vyslal i přesvědčivější rány. Daniil Isajev krotí kotouč na hrudi.
     
    28:11
    Další prověrka Bailena už byla zajímavější, Isajev zřejmě musel kotouč lehce přizvednout vyrážečkou.
     
    28:53
    Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Lukáš Sedlák, který oplácel nebezpečný atak Anisimova. První přesilovku si zkusí také Jaroslavl.
     
    29:15
    Hezká sehrávka, kdy Alexandr Polunin křižným pasem uvolnil Rušana Rafikova. Ten ovšem pálí vedle a pak domácí zvládají dvakrát v řadě vyhodit.
     
    29:42
    Na led při kličce upadl vlastní vinou Brandon Gormley, což pobavilo domácí fandy. Trnuli ovšem po střele Marčenka, kterou se jal dorážet Reid Boucher.
     
    30:14
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Lehce za polovinou utkání se prosazuje ARŤOM ANISIMOV, přesilovkový tlak už byl neúnosný. Do ohně poslal přihrávku Reid Boucher, Artur Kajumov se patrně ani nezapojil do kombinace a právě volný Anisimov dokázal z bezprostřední blízkosti pokořit Romana Willa. První střelu ještě zastavila tyčka, ovšem dorážka do prázdné klece už byla skoro bez práce. Asistence: Reid Boucher a Alexej Marčenko.
    30:14 Arťom ANISIMOV - 2:1
     
    30:45
    Nyní si hru v početní převaze pro změnu vyzkouší znovu Čeljabinsk. Nikita Čerepanov vzal své náčiní oběma rukama a krosčekem poslal k ledu Tomáše Hyku. Jasné dvě minuty.
     
    31:00
    První pokus měl na svědomí Vitalij Kravcov. Z pozice falešného beka těsně netrefil mezírku nad ramenem Isajeva.
     
    31:24
    A Isajev se činí také proti Hykovi, který si zaklepal o přihrávku do slotu. Musel pálit z první a nemyslel to zle, ovšem střelu pod horní tyč Isajev přesto zpacifikoval.
     
    32:06
    Nick Bailen nechtěně zacouval až za modrou čáru, takže Traktor musel vyklidit pásmo.
     
    32:16
    Kdyby se před chvílí Teemu Pulkkinen zachoval jako při své trefě, slavil by podruhé. Jenže finský útočník po dalším příhodném odrazu ještě hledal stezku k nahrávce, která se uzavřela.
     
    32:46
    Hosté v plném počtu.
     
    33:38
    Pěkně teď předával na levou stranu Denis Alexejev, ovšem přečíslení tři na dva se nakonec hostům nedaří ani zakončit. To je v této třetině jejich hlavní kámen úrazu.
     
    34:28
    Bez přerušení se hrálo v podstatě od startu přesilovky, takže teď musí přijít komerční přestávka. Daniil Misjul se nepozorovaně vecpal před brankoviště, ovšem Roman Will jistým zákrokem hasí požár.
     
    35:42
    S kotoučem v útočném pásmu zakvedlal Lukáš Sedlák, ale svou ránu zápěstím neprocedil přes obranu.
     
    36:21
    Bude se znovu vylučovat za vysokou hůl Jegora Fatějeva. Zatím mají hosté výhodu.
     
    36:56
    Jaroslavl málem ponechanou výhodu využila, až Arťom Blažijevskij zastavil hostující řádění. To ovšem může pokračovat v přesilové hře. Jegor Fatějev usedá za katr.
     
    37:20
    V nepříliš typické přesilovkové akci se dostal do mezikruží Artur Kajumov, ovšem nevypálil. Šanci pak dostal znovu, tentokrát zasahuje defenziva.
     
    37:53
    Přihrávka se nedostane až k číhajícímu Boucherovi a tým ve světlejším úboru musí za modrou čáru.
     
    38:18
    Teď navíc nepřesvědčivá rozehrávka Isajeva, ba dokonce zakázané uvolnění. Čeljabinsku by takové oslabení mohlo jen pomoct, pokud vydrží až do jeho závěru.
     
    39:00
    Lokomotiv teď krutě dorážel na Romana Willa, který ovšem své pracoviště uhájí a nedopustí srovnání.
     
    39:44
    Před přestávkou už se asi nic vážného nestane, za bránou hostů přišel o puk Vitalij Kravcov.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina je za námi a Traktor dokázal udržet hubený, jednobrankový náskok. Manko bylo vyšší po úchvatné spolupráci mezi Lukášem Sedlákem a Tomášem Hykou. Na gól potřebovali po startu třetiny jen 26 sekund. Lokomotiv působil hodně odevzdaně, do hry o body ho ovšem vrátila využitá přesilovka. Arťom Anisimov dokázal z bezprostřední blízkosti poprvé překonat jinak parádně chytajícího Romana Willa. Stav je nyní 2:1.
     
    Poslední třetina vypukne zhruba v 11:42.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na bránu: 15:14
    Vhazování: 15:17
    Bloky: 5:13
    Hity: 7:122
    Trestné minuty: 4:6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Do útočného pásma Lokomotivu nahodil Nikita Čerepanov, ale zůstal u modré čáry. Právě tam se mu pak do jízdy odrazil kotouč, který po prudké ráně Roman Will vyráží betonem do strany.
     
    41:38
    Vpřed postupoval Jegor Averin tak rychle, že nedopatřením nechal kotouč za sebou.
     
    41:56
    Kirill Kapustin zezadu zahákoval pronikajícího Kajumova a odpyká si dvě trestné minuty.
     
    42:35
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Stíhací jízda hostů v přesilovkách má šťastné vyústění. Vjačeslav Osnovin nedokázal kotouč vysunout z pásma, skvěle zapracoval Arťom Anisimov a okamžitou přihrávkou na druhou stranu rozhodil i Romana Willa. Když přičteme ukázkovou ránu pod břevno, výsledkem je vyrovnávací branka na 2:2 v podání REIDA BOUCHERA. Asistence: Arťom Anisimov a Artur Kajumov.
    42:35 Reid BOUCHER - 2:2
     
    43:28
    U mantinelu dokázal Beljajeva zastavit Lawrence Pilut, který se vydal poměrně vysoko, aby tuto akci zneutralizoval.
     
    44:32
    Další zásah mohl přidat Reid Boucher, byl ovšem tentokrát dost natěsno bráněný. Hru pak raději přerušuje Roman Will, když schoval do rukavice nahození z dálky.
     
    44:55
    Svůj cíl nenašel Nikita Čerepanov, vypálil příliš vysoko. Z okamžitého protiútoku hrozil před komerční pauzou Nikita Těrtyšnyj, ovšem klec Isajeva taktéž přestřelil.
     
    45:34
    Teď se zdálo, že Artur Kajumov při přechodu do pásma upadl vinou vlastního spoluhráče. To bylo ukázkové podrážení Kraskovského.
     
    46:11
    Roman Will spěchá na hráčskou lavici, bude se vylučovat.
     
    46:23
    Další trest za neomalené nakládání s hokejkou. Dvě minuty za vysokou hůl tentokrát na Pulkkinenovi získal Daniil Tesanov z Jaroslavle.
     
    46:42
    Po hostujícím osvobození musel do pásma nanovo Tomáš Hyka. Povedlo se mu proskočit obrannou řadou, ovšem Daniil Isajev měl nachystanou lapačku.
     
    47:00
    Po ose Hyka – Bailen – Pulkkinen šel puk až k Isajevovi. Ten dokázal předvést včasné přesuny a Fina hravě vychytal.
     
    47:13
    Hyka to zkusil sám, ovšem trefil blokujícího hráče a dopředu okamžitě vyrazil Arťom Anisimov. S parťákem v tandemu si nerozuměl.
     
    47:49
    Další pokus Tomáše Hyky už pobral větší naděje na úspěch, a to hlavně kvůli předbrankové teči. Možná, že se ozvala i branková konstrukce, z dostupných záběrů to zatím nebylo stoprocentně zřejmé.
     
    48:25
    Hosté v plném počtu.
     
    48:36
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí si berou vedení zpátky. Vitalij Kravcov dokázal v útočném rohu obrat Artura Kajumova, dlouho se nerozmýšlel a vyhledal ANDREJE STASE. Jeho okamžitá střela se ukázala býti tím nejlepším možným řešením, kotouč Isajevovi propadnul na přední tyči a skončil k překvapení všech v síti. Jaroslavl už bude mít na stažení jednobrankové ztráty jen 11 minut, byť se samozřejmě může stát mnohé. Asistence: Vitalij Kravcov.
    48:36 Andrej STAS - 3:2
     
    49:44
    Na útočné modré nezpracoval Nikita Těrtyšnyj, avšak s protiútokem si poradil Bailen. A když už prošla střela Artura Kajumova, vyráží ji Will do ochranné sítě.
     
    50:20
    Na pravém křídle se uvolňoval a posléze tlačil do šance také Vitalij Kravcov. Puk dostal nejspíš později, než si přál, takže ho stihl zakřižovat hostující zadák.
     
    50:39
    Rozhodčí ještě dali hlavy dohromady a zřejmě diskutovali nad případným posunutím bodu pro vhazování. Nakonec ovšem ponechají puk kousek za obrannou modrou z pohledu Lokomotivu.
     
    50:53
    Roman Will lapačkou upozorňuje, že se touš stihl dostat do ochranné sítě. Jaroslavl po jeho zásahu prosila o přesilovku, ale zcela marně a zbytečně. Tohle nebylo vyhození puku, nýbrž teč při zákroku.
     
    51:53
    Domácí teď mají problémy v rozehrávce, konkrétně Lawrence Pilut. Bývalý bek Buffala ovšem nepředvedl chybu, která by stála Čeljabinsk inkasovaný gól.
     
    52:24
    U pravé tyče číhal Michail Beljajev, na nahozený kotouč však nedosáhl. Traktor se pak konečně na chvíli osvobodí.
     
    52:50
    A pozor na šanci Alexandra Polunina, který zůstal na chvíli nekrytý v mezikruží. Tak zdá se, že Lokomotiv přepíná na vyšší rychlostní stupeň.
     
    53:34
    V brankovišti se teď musel obracet Daniil Isajev, protože ho domácí beci ostřelovali z jedné i druhé strany, avšak bez gólového účinku.
     
    54:09
    Před bránu proskotačil i díky velké náklonnosti štěstěny Vladimir A. Tkačov, ve stoprocentní příležitosti ovšem nedotáhl svou forhendovou kličku. Už mohlo být téměř hotovo.
     
    54:37
    Beton brankáře Willa nyní pořádně vyprášil Daniil Misjul. V pokračující akci si Will poradil i se střelou od modré a pět minut před koncem zahajuje poslední komerční přerušení.
     
    55:35
    Za modrou čarou už neudržel kotouč Alexandr Jelesin. Pokud nepřijde další zbytečný faul domácí strany, bude se Lokomotiv dostávat před Willa opravdu složitě.
     
    56:11
    U modré čáry předvedl výskok jak v krasobruslení Vladimir A. Tkačov, ale posledního beka stejně neobskočil a tvrdě se uhodil o led.
     
    56:43
    Tři minuty a 17 sekund před koncem se kotouč ocitá na domácí střídačce. Jaroslavl může začít pomalu myslet na odvolání brankáře Isajeva, jinak se k valnému tlaku určitě nedostane.
     
    56:56
    Nebezpečně vypálil zápěstím Alexandr Polunin, ovšem Roman Will si vypomůže ramenem a ještě diriguje obránce, kteří puk ztratili z dohledu.
     
    57:38
    Puk se odrazil do Willova brankoviště, kde bude nachystaný se svou lapačkou. Reid Boucher zůstane na ledě a s ním další pětice hráčů! Lokomotiv zkusí zariskovat s prázdnou brankou.
     
    57:52
    Hosté pokračují s prázdnou klecí, ovšem nepřesvědčivě. Buly vyhrál Artur Kajumov jen na Romana Willa, který nebude riskovat.
     
    58:04
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tenhle gól si domácí obrana za rámeček nedá. Znovu v mezikruží dokázal dorazit ARŤOM ANISIMOV. Že se podobná situace stane jednou v utkání, to se ještě pochopit dá, ale Anisimov se ze stejného místa prosazuje už podruhé. Na druhou stranu poklona za jeho chytrost a důraz. Lokomotiv zřejmě přes minimum šancí ve třetí části zvládne dosáhnout alespoň na prodloužení. Asistence: Alexej Marčenko a Reid Boucher.
    58:04 Arťom ANISIMOV - 3:3
     
    58:38
    Z ostrého úhlu nahodil do brankoviště puk Sergej Tělegin, ale nakonec prostor tří tyčí nenašel. Pak schová touš do lapačky Daniil Isajev.
     
    58:51
    Rozhodnout se snaží také domácí Nick Bailen, jeho pokus vůbec neprojde do brankoviště.
     
    59:33
    Hluboko forčekuje Pulkkinen, dokonce v kooperaci se Stasem získali puk. Důležitý zákrok zvládl Isajev proti Kirillu Kapustinovi, který se zjevil v pravém kruhu pro vhazování.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ani poslední část nerozhodla a bude se hrát prodloužení. Na počátku třetiny srovnal na 2:2 v přesilovce Reid Boucher, ovšem díky pohotové reakci Andreje Stase Čeljabinsk opět odskočil. Vypadalo to, že doma udrží oba bodu už v základní hrací době, jenže teď se o jejich zisk musí pokoušet v nastavení. Srovnal totiž Arťom Anisimov, který využil hostující powerplay. Skóre je 3:3.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:08
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Tak to je raketový gól a duo Hyka – Sedlák si zase jednou řeklo o olympijskou nominaci. Tentokrát si role vyměnili, Tomáš Hyka přihrál ještě ve středním pásmu puk do jízdy LUKÁŠI SEDLÁKOVI, ovšem od té chvíle už byla cesta k brance volná. Daniil Isajev se prakticky nepohnul a kapitán Čeljabinsku po osmi uplynulých vteřinách zavěsil kotouč do růžku. Rychlejší konec prodloužení si snad domácí ani vysnít nemohli. Asistence: Tomáš Hyka a Nick Bailen.
    60:08 Lukáš SEDLÁK - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Konečný výsledek 4:3 po prodloužení posvětil samostatným únikem Lukáš Sedlák. Už po osmi vteřinách rozhodl o osudu nastavení a druhý bod tak přece jen připadne na stranu Čeljabinsku. Jaroslavl ovšem bude odjíždět s poměrně dobrým pocitem, v závěru si totiž přišla alespoň na jeden získaný bod po vyrovnání Arťoma Anisimova.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku:
    21:24
    Vhazování: 30:28
    Bloky: 11:15
    Hity: 9:25
    Trestné minuty: 6:8
     
    ČESKO-SLOVENSKÁ STOPA

    Tomáš HYKA (CLJ) – útočník, 1+1, 4 střely na bránu, 1 blok, čas na ledě: 20:15
    Lukáš SEDLÁK (CLJ) – útočník, 1+1, 1 střela na bránu, 2 trestné minuty, 16/23 vhazování, 1 blok, čas na ledě: 20:41
    Roman WILL (CLJ) – gólman, 21 zákroků, 87,5 %
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (12:32:11)

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 14. Pulkkinen, 21. Hyka (L. Sedlák, S. Tělegin), 49. Stas (Kravcov), 61. L. Sedlák (Hyka, Bailen) – 31. A. Anisimov (Boucher, A. Marčenko), 43. Boucher (A. Anisimov, Kajumov), 59. A. Anisimov (A. Marčenko, Boucher)


    Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Bailen, S. Tělegin, Pilut, Jarullin, Kulik, Blažijevskij, I. Isajev – L. Sedlák, Hyka, Těrtyšnyj – V. A. Tkačov, Šabanov, Kravcov – Pulkkinen, Stas, Kapustin – Fatějev, Osnovin, Udot – Švarjov.
    Trenér: Amvar Gatijatulin

    Lokomotiv Jaroslavl: D. Isajev (Pasquale) – Rafikov, A. Marčenko, Jelesin, Gormley, Čerepanov, M. Osipov, Misjul – Boucher, A. Anisimov, Denis Alexejev – Polunin, Kraskovskij, Korškov – Kajumov, Georgij Ivanov, J. Averin – M. Beljajev, Arťom Iljenko, Tesanov.
    Trenér: Igor Nikitin

    Rozhodčí: Gofman, Sidorenko – Goljak, Poljakov
    bahis siteleri