Salzburg – Chomutov 4:3 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
4:3 (1:0, 3:1, 0:2)
Piráti Chomutov
Neděle 09.01.2022, 11:00DHL Extraliga juniorů • 28. kolo
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního odpoledne. (12:55:26)
     
    V poslední dvacetiminutovce Piráti marně stahovali vedení soupeře, ale stav zápasu už nesrovnali. V posledních osmi minutách hrál Salzburg opatrně a pouze vyhazoval puky do středního pásma. Chomutov může mrzet koncovka z první čtyřiceti minut.
     
    Konec zápasu.
     
    59:18
    Filip Tuček míří na střídačku a Piráti do útoku! Přihrávka z levé strany mířila na zadní tyčku, kde ji jeden z hostujících hráčů nezpracoval.
     
    58:40
    Salzburg znovu pokryl přihrávku před branku a následně vyhodil tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    57:48
    David Černý přihrával na spodní hranu levého kruhu, odkud to zkusil Matyáš Krasanovský. Jenomže ani on černou gumu do klece nedostal.
     
    57:03
    Další kombinace Chomutova skončila bez střeleckého pokusu. Salzburg už se pouze brání a vyhazuje tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    56:15
    Zakončením od modré čáry se prezentoval Dominik Badinka, jehož snažení bylo sražené do ochranné sítě. Chomutovští jsou na tom aktuálně lépe a snaží se o vyrovnání. Po vhazování přišel střelecký pokus od modré čáry, ale Simon Wolf byl znovu připravený zasáhnout.
     
    55:13
    Rakouský celek vyhodil po mantinelu tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Severočechům už čas velmi rychle utíká!
     
    54:15
    Z pravé strany nejprve pálil Dominik Badinka a poté z druhé strany to zkoušel Jen Ekrt. Avšak Simon Wolf byl pokaždé připravený zasáhnout a drží Salzburg v těsném vedení!
     
    53:20
    Na levém kruhu se nacházel Jakob Weber, kterému střela mířila na branku. Na druhou stranu se pak vydal Filip Döring, jemuž pokus vůbec nesedl.
     
    52:00
    Rakouský celek nahodil kotouč za branku, kde se nacházel Vojtěch Cestr. Chomutov už zbývá na vyrovnání pouze osm minut!
     
    50:34
    Piráti právě vstřelili branku!
    Já na bráchu, brácha na mě! Dominik Badinka vyslal přesnou přihrávku mezi kruhy, kde se nacházel osamocený DANIEL BADINKA. Tomu stačilo zvednout hlavu a trefit prostor u pravé tyče – 4:3! Asistence: Dominik Badinka a Jan Ekrt.
     
    49:21
    Salzburg je sice aktivnější, ale jeho náskok se ve třetí třetině smrskl. Ovšem Piráti se velmi často brání a potřebují otočit kormidlem hry.
     
    48:00
    Mezi kruhy se nacházel Julius Sumpf, jehož přihrávka neprošla na pravou stranu. Ovšem puk se odrazil do levého kruhu, odkud nepřesně mířil Maxmilian Mackner.
     
    47:16
    Nahození od modré čáry vypadlo domácímu brankáři před sebe. S dorážkou tak přispěchal pohotový Matyáš Krasanovský, jenž trefil připravený beton Simona Wolfa.
     
    46:25
    Salzburg se nastěhoval před branku Filipa Tučka, který další nahození od modré čáry schoval do lapačky.
     
    45:56
    Ihned po vhazování se od modré čáry napřáhl Maximilian Mackner, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 2. Mackner (Stiegler, Sinn), 26. Sumpf (Schreiner), 31. Wurzer (Weber, Mackner), 39. Kauhanen (Sumpf) – 38. Ekrt (M. Pöschl, T. Šilar), 42. T. Šilar (Ekrt, Daniel Badinka), 51. Daniel Badinka (Dominik Badinka, Ekrt)


    EC Red Bull Salzburg: Wolf (Clara) – Kauhanen, Sinn, Schober, Weber, Hübner, Winkelmann, Kirchebner – Sumpf, Wurzer, Jelavic, Eckl, Stiegler, Mackner, Ziesche, Vinzens, Ruckdäschel, Schreiner.
    Trenér: Ilkka Pakarinen

    Piráti Chomutov: Suk (Tuček) – Petrásek, Cestr, J. Janda, M. Pöschl, Rykl, Dominik Badinka – Ekrt, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svodoba, Vostiňák, Černý, Vyroubal, F. Döring, Daniel Badinka, Jan Rindoš.
    Trenér: Petr Jíra

    Rozhodčí: Huber, Kellner – Rinker, Smeibidlo
    ocianews.com