Tottenham – Chelsea 0:1 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
0:1 (0:1)
Chelsea FC
Středa 12.01.2022, 20:45 • Tottenham Hotspur Stadium • Anglický Ligový pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:48:14)
    Chelsea postoupila do finále anglického ligového poháru
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:12.
     
    Prvním finalistou anglického ligového poháru se stala londýnská Chelsea. I odvetné semifinálové utkání zvládla proti městskému rivalovi vítězně, Tottenham porazila na jeho vlastním hřišti 1:0.

    Jediný gól střetnutí vstřelil v 18. minutě stoper Antonio Rüdiger, jenž využil zaváhání Golliniho při centru Mounta od rohového praporku a zády dopravil míč i s přispěním břevna za brankovou čáru. Tottenham posléze přidal na aktivitě a ve zbytku utkání si vypracoval více gólových příležitostí, avšak Kepa ukázal, že absence Mendyho není tak velkou ztrátou a předvedl několik velmi pěkných zákroků. Jednou sice inkasoval, leč trefa Kanea neplatila pro ofsajd.

    Ve finále se svěřenci kouče Tuchela se střetnou buď s Liverpoolem, nebo s Arsenalem, mezi těmito celky ještě nebyl odehrán ani první zápas.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+9
    V závěrečných vteřinách měl vyrovnávací trefu na kopačce Ryan Sessegnon. Vyběhnuvší Kepa Arrizabalaga ovšem o čisté konto nepřišel, vytáhl povedený zákrok levou nohou.
     
    90+8
    Ze střední vzdálenosti vyzkoušel zřejmě poslední ránu zápasu Harry Kane. Kulatý nesmysl skončil mezi trojicí obětavě blokujících fotbalistů v modrém.
     
    90+7
    Antonio Rüdiger mohl hrát dopředu, ale rozhodl se dopřát ještě pár doteků s míčem Kepovi, španělský gólman přenesl hru doleva na Alonsa.
     
    90+6
    The Blues moc dobře ví, že mají finále v kapse. Kombinují na polovině soupeře a už i domácí čekají na závěrečný Marrinerův hvizd.
     
    90+5
    Oliver Skipp si nejspíš spletl strany, protože sprintoval směrem k vlastní bráně. Měl štěstí, že špičkou kopačky zvládl přihrát Gollinimu, Lukaku nepříjemně dotíral.
     
    90+4
    Spurs přesunuli hru na útočnou polovinu. Z hranice velkého pokutového území pálil Harry Kane, dvojici protihráčů nepropálil.
     
    90+3
    Taktický faul Kantého, který zezadu stáhl za dres k zemi Skippa. Rozhodčí přerušil hru, středopolař Højbjerg okamžitě rozehrál.
     
    90+2
    Zápas může pokračovat. Fotbalisté musí zapomenout na chvíle klidu a dostat se zpátky do provozní teploty, což se některým možná nepodaří ani do závěrečného hvizdu, na nějž už dlouho čekat nebudeme.
     
    90
    Bohužel to skutečně vypadá, že na tribunu museli záchranáři, takže se jedná s velkou pravděpodobností o kolaps fanouška. Snad vše dobře dopadne.
     
    90
    Uplynulo 90 minut základní hrací doby. Nastavuje se šest minut, nicméně lze očekávat, že se bude hrát ještě o něco déle.
     
    88
    Momentálně nikdo netuší, co se děje. Fotbalisté stojí s rukama založenýma v bok, Kepa Arrizabalaga se protahuje, Thomas Tuchel se konečně mohl posadit...
     
    87
    Stále se nehraje, Andre Marriner čeká na pokyny.
     
    86
    Hra pozastavena kvůli zatím nespecifikovaným problémům z hlediště. Může jít o nepokoje mezi fanoušky, ale také o zdravotní problémy některého z fanoušků.
     
    85
    César Azpilicueta nabral velkou rychlost po pravé lajně. Cestu mu zkřížil Emerson Royal, Brazilec španělského konkurenta vytlačil mimo hrací plochu.

    Milan Huppert

    Branky: 18. Rüdiger


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:12.
    Tottenham Hotspur: Gollini – Tanganga, D. Sánchez, Davies – Emerson Royal, Winks (81. Skipp), Højbjerg, Doherty (65. Sessegnon) – Lucas Moura, Lo Celso (71. Gil) – Kane (C).
    Náhradníci: Lloris – Alli, Gil, Paskotsi, Rodon, Scarlett, R. Sessegnon, Skipp, H. White.

    Trenér: Antonio Conte

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Christensen (66. T. Silva), Sarr, Rüdiger – Azpilicueta (C), Jorginho (82. Loftus-Cheek), Kovačić (77. Kanté), Hudson-Odoi – Mount (66. Zíjáš), Werner (66. Alonso) – Lukaku.
    Náhradníci: Bettinelli – Alonso, Havertz, Kanté, Loftus-Cheek, Ñíguez, Pulisic, T. Silva, Zíjáš.

    Trenér: Thomas Tuchel

    Rozhodčí: Marriner – Smart, Ledger

    Diváci: 45 603
    05.01.2022
    Chelsea - Tottenham 2:0

    Branky: 5. Havertz (Alonso), 34. Davies (vla.)

    Karty:   62. Sarr (CHE)

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:10.
    bahis siteleri