Kamerun – Etiopie 4:1 (kon.) | Kapverdy – Burkina Faso 0:1 (kon.)
konec
Kapverdy
0:1 (0:1)
Burkina Faso
Čtvrtek 13.01.2022, 20:00Africký pohár národů • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 15:19. (21:52:01)
     
    Je konec! Burkina Faso poráží Kapverdy 1:0 a přibližuje se k postupu do další fáze. Mírný favorit byl od úvodního hvizdu mnohem aktivnějším týmem. Jako první hrozil Sangaré, ale jeho ránu brankář vyrazil. Ve 14. minutě se přímého kopu ujal Dayo, ale Vozinha zatím hraje skvěle. Ve 27. minutě Bandé dostal k dalšímu zakončení, ale jeho technický pokus brankář vyškrábl. Hassane Bandé se tak prosadil až pět minut před přestávkou. Po změně stran už jsme sledovali mnohem opatrnější duel. Ani jeden z týmů se nedostával do šancí a favorit si tak pohlídal triumf.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Steven Fortes (Kapverdy).
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+1
    Střídání v týmu Burkina Faso: ze hřiště odchází Hassane Bandé, přichází Dramane Nikièma.
     
    90
    Edmond Fayçal Tapsoba se v pokutovém území tlačil k přizvednutému centru z pravé strany, jenže zády k brance vůbec nezakončil.
     
    89
    Koffi znovu prokázal skvělé čtení hry, vyrazil z branky na malé vápno a ukryl míč do rukavic. Gólman Burkina Faso je dnes jedním z pilířů svého celku.
     
    88
    Bandé napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Obrana Kapverd se na poslední chvíli vrátila a autor dosud jediné branky tentokrát vůbec nezakončil.
     
    87
    Gilson Tavares si našel prostor na levé straně, odkud odcentroval do vápna, ale pozorný brankář Hervé Koffi schoval míč do rukavic.
     
    86
    Semedo se hnal za průnikovou přihrávkou mezi obránce, nicméně defenziva soupeře si dala pozor a na poslední chvíli míč odkopla.
     
    85
    Burkina Faso se hnalo do protiútoku, ale akci zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Rozehrávat tak budou Kapverdy.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Blati Touré (Burkina Faso).
     
    83
    Střídání v týmu Kapverdy: ze hřiště odchází Jeffry Fortes, přichází Lisandro Semedo.
     
    82
    Issa Kaboré poslal z pravé strany centr na malé vápno, ale Vozinha vyrazil na malé vápno a míč vyboxoval ven ze šestnáctky.
     
    81
    Roberto Lopes byl faulován na polovině hřiště a vybojoval další rozehrávku pro Kapverdy. Hráčům v modrém ale chybí větší aktivita.
     
    80
    Sanogo dostal přihrávku na levou stranu, ale snadno se nechal od míče odstavit. Defenziva Burkina Faso se ale stáhla a odehrála míč do bezpečí.
     
    79
    Střídání v týmu Burkina Faso: ze hřiště odchází Cyrille Bayala, přichází Mohamed Konaté.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 40. Bandé

    Karty:   90+2. S. Fortes (KPV) – 84. B. Touré (BFA)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 15:19.
    Kapverdy: Vozinha – S. Fortes, Lopes, Stopira – J. Fortes (83. L. Semedo), Rocha Santos, P. Andrade (74. Mendes), J. Tavares (71. W. Semedo) – G. Rodrigues, Monteiro – G. Tavares.
    Náhradníci: Rosa – L. Semedo, Soares, Delmiro, Vagner, Ponck, Nenass, W. Semedo, Mendes, Borges.

    Burkina Faso: Koffi – Kaboré, Dayo, E. Tapsoba, Yago – B. Touré, Sangaré (70. I. Ouédraogo), Guira – Bayala (79. Konaté), A. Tapsoba (70. Sanogo), Bandé (90+1. D. Nikièma).
    Náhradníci: Sawadogo, F. Ouédraogo – E. Traoré, Djibril Ouattara, Botué, Malo, B. Traoré, D. Nikièma, Sanogo, I. Ouédraogo, Konaté, H. Nikiema.
    thejrc.org