Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens (*02:15) | Dallas Cowboys - San Francisco 49ers 17:23 (kon.)
Kansas City Chiefs - Pittsburgh Steelers 42:21 (kon.) | Tampa Bay Buccaneers - Dallas Cowboys (02:15)
konec
Kansas City Chiefs - Pittsburgh Steelers

42:21

(0:0, 21:7, 14:7, 7:7)

Pondělí 17.01.2022, 02:15 • Arrowhead Stadium, Kansas City • Americký fotbal • NFL: Wild Card Round
Předzápasové kurzy
     
    Ben Roethlisberger se v průběhu druhého poločasu posunul na třetí místo historické tabulky play-off v počtu naházených yardů. Překonal Bretta Favrea.
     
    7:36
    EXTRA POINT – GOOD
    CHRIS BOSWELL posílá do branky extra point a je to 21:42.
    JAMES WASHINGTON, 42:20
     
    7:41
    PIT, 1&10, KC 15 – TOUCHDOWN STEELERS
    JAMES WASHINGTON si naběhl na levý okraj end zóny, ve výskoku bezpečně zachytil přihrávku Roethlisbergera a kosmeticky upravuje skóre na 20:42!
     
    14:13
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER je neomylný i ze šestého extra pointu a upravuje na 42:14!
    BYRON PRINGLE, 41:14. Házející Travis Kelce dostal tuto akci jako dárek pro svoji matku v hledišti.
     
    14:16
    KC, 1&GOAL, PIT 2 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Obrana úplně rezignovala a jen koukala, co Travis Klece, který byl příjemce snapu, udělá s míčem! Mohl jít sám, hodit ho volnému Mahomesovi doleva, ale vybral si BYRONA PRINGLEA, který tak dnes slaví druhý touchdown! 41:14!
     
    1:30
    KC, 2&7, KC 45
    Mahomes hodil přesný míč úplně volnému Hardmanovi, který se rozběhl do protipohybu přibíhajícího obránce a v poslední chvíli mu Spillane brnkl rukama o nohy, jinak by doběhl až do end zóny! Takhle má „jen“ 41 yardů.
     
    4:10
    EXTRA POINT – GOOD
    CHRIS BOSWELL kope extra point do branky, 14:35!
    DIONTAE JOHNSON, 35:13
     
    4:15
    PIT, 1&10, KC 13 – TOUCHDOWN STEELERS
    Ben Roethlisberger se v posledním zápase kariéry dočkal hozeného touchdownu! Středem si do end zóny výborně naběhl DIONTAE JOHNSON, nechal obránce dva kroky za sebou a mohl tak bez problémů zachytit přesný míč pod branku! První skórování útoku Pittsburghu znamená snížení na 13:35!
     
    4:51
    PIT, 1&10, KC 35
    Big Ben se rozhodl pro dlouhý hod na Washingtona a vyšel mu! Obrana Chiefs zaspala a je z toho posun o 22 yardů!
     
    9:14
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER posílá do branky další extra point, 35:7!
    TYREEK HILL, 34:7
     
    9:19
    KC, 2&12, PIT 31 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Velmi rychlé potrestání další ztráty míče! TYREEK HILL si naběhl do pravého pole, využil své rychlosti a také on slaví touchdown po Mahomesově přihrávce! Tohle už smrdí pořádným debaklem, 34:7!
    Fumble recovery, obrana domácích získává míč
     
    10:07
    PIT, 1&10, PIT 30 – FUMBLE RECOVERY
    Screen na Harrise sice vyšel, ale Harrisovi následně perfektním manévrem vyrazil míč linebacker Willie Gay a míč zalehl jako první defenzivní end Frank Clark! CHiefs mají fantastickou pozici!
     
    10:13
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER poslal do branky čtvrtý extra point a upravuje na 28:7!
    NICK ALLEGRETTI, 27:7
     
    10:18
    KC, 3&GOAL, PIT 1 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Na první pohled se zdálo, že půjde o play action na Kelceho, ale adresátem přihrávky se stal netradičně guard NICK ALLEGRETTI, který byl tentokrát způsobilý k chycení míče a mohutně slaví něco, co už možná nikdy nezažije, touchdown v play-off! 27:7 a v Kansasu je po zápase!
     
    11:51
    KC, 3&12, PIT 28
    Screen na McKinnona, který se pravou stranou prokličkoval až téměř do end zóny! 5 yardů před ní byl zastaven poslední liníí obrany.
     
    13:38
    KC, 2&9, KC 45
    Mahomes našel ve slotu úplně volného Robinsona, který si mohl celkem v poklidu doběhnout pro 29 yardů a Chiefs znovu klepou na dveře!
     
    0:13
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER kope mezi tyče další extra point a zvyšuje na 21:7!
    TRAVIS KELCE, 20:7
     
    0:22
    KC, 3&20, PIT 48 – TOUCHDOWN CHIEFS
    TRAVIS KELCE si znovu seběhl zleva doprava, obránce mu trestuhodně nechal dvoumetrovou separaci a Mahomes toho dokonale využil! Kelce totiž měl čas na otočení se dopředu a po pravé lajně volnou cestu do end zóny! 20:7!
    Perfektní hod na volného Robinsona
     
    0:41
    KC, 1&10, KC 35
    Robinson si výborně naběhl do pravého pole a tohle je posun o 27 yardů!
     
    1:55
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER posílá do branky i druhý extra point a upravuje na 14:7!
    BYRON PRINGLE, 13:7
     
    2:00
    KC, 3&7, PIT 12 – TOUCHDOWN CHIEFS
    BYRON PRINGLE si naběhl do pravé části end zóny, utekl svému cornerbackovi a byl pro Mahomese úplně volný, takže tento hod byl hodně snadný! Chiefs otáčí vývoj prvního poločasu a jdou poprvé do vedení, 13:7! Navíc je pískán roughing the passer Highsmithovi, tento trest bude odečten až v další akci.
    Kelceho akce pro 31 yardů
     
    4:34
    KC, 2&10, KC 26
    Kelce si seběhl z levé strany na střed, dostal přihrávku přímo do náruče a plně rozběhnutý zamířil do pravého pole a složen Hadenem byl až po 31 yardech!
     
    5:45
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER pohodlně proměňuje exta point, 7:7!
    JERICK MCKINNON, 6:7
     
    5:50
    KC, 2&GOAL, PIT 4 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Mahomes si počkal, až se otevře správný prostor a svým typickým hodem spodem přihrál kousek před sebe JERICKU MCKINNONOVI, pro něhož nebyl vůbec žádný problém zvládnout zbývající yardy do end zóny! Útok domácích se prosazuje po nezvykle dlouhé době, 6:7!
     
    8:20
    KC, 1&15, PIT 45
    Mahomes si ponechal míč sám a ukázal, v čem je strašně nebezpečný! Našel si prostor na levé straně a doběhl si sám pro 23 yardů!
     
    10:35
    KC, 1&10, KC 24
    Mahomes si všiml, že Hill není zdvojen, takže mu hned hodil míč a Hill z toho svým typickým způsobem vykouzlil 20 yardů!
     
    10:41
    EXTRA POINT – GOOD
    CHRIS BOSWELL proměňuje extra point, 7:0!
    T. J. WATT, 0:6
     
    10:51
    KC, 1&10, KC 31 – FUMBLE RECOVERY & TOUCHDOWN STEELERS
    Přímý snap na Hardmana, který předal míč Williamsovi, jenže tomu vypadl míč z rukou a hvězdný linebacker T. J. WATT ho dokázal sebrat první, zbavit se jediného hráče kolem sebe a doběhnout do end zóny! Druhá obrovská chyba Chiefs je potrestána a Steelers se ujímají vedení 6:0!
    Interception Devina Bushe
     
    6:30
    KC, 1&10, PIT 22 – INTERCEPTION
    To jsou zvraty! Místo útoku na body je tu okamžitá ztráta míče! Mahomes hledal na pravé straně Robinsona, ale na to čekal linebacker Devin Bush, zachytil míč a ještě s ním ostoupil o 10 yardů vpřed! Steelers znovu útočí!
     
    6:46
    PIT, 4&13, PIT 15
    Harvin sice kopl další dobrý 55yardový punt, ale Hardman si našel další cestičku a po levé straně se probil hluboko na polovinu soupeře, 48yardový return! Mahomes půjde rozehrávat na 22yardové linii před end zónou!
     
    10:51
    KC, 1&10, KC 20
    McKinnon zachytil screen a využil výborných bloků k běhu pro 20 yardů!

    Libor Štěpán

    73 253
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad KC, 3&5, PIT 42 – U míče je Kansas City, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Pittsburghu.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri