Malawi – Senegal 0:0 (kon.) | Zimbabwe – Guinea 2:1 (kon.) | Gabon – Maroko 2:2 (kon.)
Ghana – Komory 2:3 (kon.)
konec
Gabon
2:2 (1:0)
Maroko
Úterý 18.01.2022, 20:00 • Stade Ahmadou Ahidjo (Yaoundé) • Africký pohár národů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:01:55)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 22:14.
     
    Utkání o prvenství ve skupině mezi Marokem a Gabonem skončilo vyrovnaným výsledkem 2:2, skupinu C tedy opanovali Maročané.

    Byl to Gabon, který se v průběhu zápasu dvakrát dostal do vedení, ale favorit střetnutí v obou případech dokázal zareagovat a první porážku na turnaji nepřipustil. Hodně důležitý byl moment, kdy po vlastním gólu Akirda z 81. minuty svěřenci kouče Halilhodžiće nepropadli panice a bleskově odpověděli povedenou střelou z volného přímého kopu, o níž se postaral Ašraf Hakimí. Gabon ještě v závěrečných minutách bojoval o stržení vítězství na svou stranu, ale dobře pracující defenziva soupeře další změnu stavu nepřipustila.

    S Marokem postupuje do vyřazovací části právě Gabon, který ovšem může očekávat těžšího soupeře. Třetí Komory nejspíše nepostoupí, neboť mají na kontě jen tři body a záporné skóre. Aktuálně drží v tabulce třetích míst poslední postupovou čtvrtou příčku, na tu si v následujících dnech budou brousit zuby především reprezentace Sierry Leone a Guiney-Bissau.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Zřejmě poslední příležitost střetnutí zhatil Sufján Búfál. Balón držel příliš dlouho a nahrávat chtěl až v momentě, kdy byl ztrojen. Nahrávku na střed bez větších problémů zachytil Junior Assoumou.
     
    90+4
    Byť z úhlu, tak si Guélor Kanga věřil na zakončení. Munír Mohamedi si ale postavil tříčlennou zeď na jedničku, tvrdou ránu zblokoval Adam Masina.
     
    90+3
    Nově příchozí Romain Saïss na sebe neupozornil v dobrém světle. V momentě, kdy Johann Obiang nemohl proti třem protihráčům udělat vůbec nic, soka nesmyslně stáhl za dres k zemi.
     
    90+2
    Za odkopem brankáře Mohamediho spěchal Júsuf Nasírí. Výborně však zapracoval Jean-Noël Amonome, gabonský vyběhnuvší gólman odpálil hrací předmět do bezpečí.
     
    90+1
    Střídání v týmu Gabon: ze hřiště odchází Aaron Boupendza, přichází Axel Méyé.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu Maroko: ze hřiště odchází Azzáedín Únáhí, přichází Tárik Tísúdálí.
    Střídání v týmu Maroko: ze hřiště odchází Sufján Šáklá, přichází Romain Saïss.
     
    88
    Střídání v týmu Gabon: ze hřiště odchází Jim Allevinah, přichází Kévin Mayi.
     
    87
    Gabon moc dobře ví, že nemá co ztratit a všechny zbytky sil vrhá do ofenzivy. Po sraženém centru Boupendzy budeme svědky rohového kopu.
     
    86
    V lepším psychickém rozpoložení jsou rázem fotbalisté Maroka. Ti mohou být aktuálně klidní, protože remízový výsledek jim zajišťuje prvenství ve skupině.
    84. Ašraf HAKIMÍ - 2:2
     
    84
    Maroko právě vstřelilo branku!
    Radovánky zmrazil AŠRAF HAKIMÍ! Jeden z nejlepších pravých obránců současnosti místo očekávaného centru z volného přímého kopu volil střelu a z pravé strany kulatý nesmysl nasměroval parádně na zadní tyč, Amonome změně stavu zabránit nedokázal.
     
    83
    Je zřejmé, že ochozy v kamerunském městě Yaoundé více přejí Gabonu. Druhý gól většinu fanoušků přítomných na utkání dostal do pořádného varu.
    81. Nájif AKIRD vlastní - 2:1
     
    81
    Gabon právě vstřelil branku!
    Nerozhodný výsledek dlouho nevydržel, navrch má opět Gabon! Allevinah ukázkově zabojoval a míč stihl na hrací ploše, zleva nahrál na střed, kde tušil o Aaronu Boupendzovi. Pětadvacetiletý forvard taktéž zapracoval příkladně, když situaci nezabalil a vyvinul na marockého stopera NÁJIFA AKIRDA velký tlak, jenž vyvrcholil v nepovedený odkop a vlastní gól, Mohamedi na balón směřující pod břevno vůbec nestihl reagovat.

    Milan Huppert

    Branky: 21. Allevinah, 81. Akird (vla.) – 74. Búfál (pen.), 84. Hakimí

    Karty:   36. J. Obiang (GAB), 45+1. Boupendza (GAB) – 38. S. Amrábat (MRK)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 22:14.
    Gabon: Amonome – Assoumou, Écuélé Manga (C), Palun – Moucketou-Moussounda (64. Ameka), J. Obiang, Kanga, Biyogo Poko, Oyono – Allevinah (88. Mayi), Boupendza (90+1. Méyé).
    Náhradníci: Mfa Mezui, Nzé – Ameka, Biteghé, Mayi, Méyé, Ndzengue, N'Gakoutou-Yapende, Obissa.

    Trenér: Patrice Neveu

    Maroko: Munír Mohamedi – Hakimí, Šáklá (89. Saïss), Akird, Masina – Šáír (31. Amalláh), Únáhí (89. Tísúdálí), S. Amrábat, Fadžr (C) (57. Barkok) – al-Kaabí (57. Búfál), Nasírí.
    Náhradníci: Búnú, Tadnautí – Abúchlál, Amalláh, Barkok, Búfál, Munír, Šíbí, Lúzá, R. Mmaee, Saïss, Tísúdálí.

    Trenér: Vahid Halilhodžić

    Rozhodčí: Beida (MAU) – Essa Amsaad (LBY), Komba (TAN)
    bahis siteleri