Trnava – Swarovski Tirol 2:0 (kon.) | Olomouc – Aalborg 3:0 (kon.)
konec
FC Spartak Trnava
2:0 (0:0)
WSG Swarovski Tirol
Úterý 18.01.2022, 16:00 • Ta' Qali National Stadium • Tipsport Malta Cup
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásný dobrý den přeji všem fotbalovým nadšencům při sledování Tipsport Malta Cupu. Proti sobě ve vzájemném měření sil nastoupí slovenský celek FC Spartak Trnava a rakouský WSG Swarovski Tirol. Jejich utkání budeme sledovat v detailním textovém přenosu. Úvodní výkop je v plánu od 16:00.
     
    FC Spartak Trnava

    Slovenský celek se nachází na 2. místě tuzemské Fortuna ligy a ztrácí pouhé čtyři bodíky na vedoucí Slovan Bratislava. Na své konto navršil už dvaačtyřicet bodů a před třetím Ružomberokem má sedmibodový náskok. Suverénně tak míří do skupiny o titul. Forma Trnavy je navíc skvělá, Spartak vyhrál poslední tři ligové zápasy při skóre 4:0.
     
    WSG Swarovski Tirol

    Rakouské mužstvo hraje rovněž nejvyšší domácí soutěž – Bundesligu. V ní se aktuálně nachází na 10. místě se ziskem devatenácti bodů. Na 6. místo zajišťující postup do skupiny o titul ztrácí Tirol pět bodů a spíš ho bude čekat boj o sestup. Před posledním Altachem však má solidní šestibodový náskok. Forma WSG není zrovna nejlepší, poslední dva ligové zápasy prohrálo, ten předchozí navíc se suverénem rakouské scény, Salcburkem, ostudným výsledkem 0:5.
     
    Hráči již nastupují na hrací plochu.
     
    Proběhl los a oba celky se vyfotily, utkání může odstartovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop měli hráči Tirolu, kteří zahráli míč dozadu na své obránce, první rozehrávka jim sice nevyšla, mohou ale vhazovat u svého pokutového území.
     
    2
    Fotbalisté Spartaku rozehrávají u své klece, následně posílají vysoký nákop před vápno soupeře, kde ale dobře zapracovala defenziva rakouského celku.
     
    3
    Fotbalisté Trnavy vrací míč do hry autovým vhazováním u vápna soupeře. Rozehrávka se jim ale nepovedla, vhazovat tak může Schulz.
     
    4
    Spartak se hnal vysokým nákopem po pravém křídle kupředu a získal další autové vhazování, zatím jsou hráči slovenského celku aktivnějším mužstvem.
     
    5
    Koštrna vhodil míč zpět do hry, balon šel až do šestnáctky Tirolu, tam však byli důraznější obránci WSG. Přerušuje se hra, lehce zraněný Schulz se sbírá ze země.
     
    6
    Koštrna opět házel aut u pravé lajny, Spartak se se svou kombinací dostal přes půlící čáru, ale k ohrožení klece soupeře se jeho hráči neprobojovali.
     
    7
    Blume ve středu hřiště neměl dost prostoru pro kombinaci, takže jen vracel míč dozadu obráncům, kteří si jej chvilku pohlídají.
     
    8
    Sabitzer v důrazném souboji povalil jednoho ze soupeřů loktem na zem, sudí přerušuje, Trnava může rozehrát z vlastní poloviny.
     
    9
    Trma vrma před vápnem rakouského celku, kde se hráči Tirolu snažili fotbalově rozehrát, což se jim vůbec nevedlo. Nakonec vrátili míč brankáři Oswaldovi.
     
    10
    Tirol postupuje kupředu po levém křídle, Schulzovi ale u šestnáctky Trnavy chyběly k míči asi tři kroky.
     
    11
    Rakouský celek získal několika vyhranými hlavičkovými souboji balon ve středu hřiště. Nyní už se tlačí u pravé lajny kupředu Ogrinec.
     
    12
    Rogelj dostal míč do pravého křídla, jeden na jednoho si ale netroufl a musí hrát zase dozadu pro Sabitzera.
     
    13
    Zahraje si také brankář Oswald, Tirol musel z kombinace na útočné polovině trávníku vycouvat. Gólman rakouského týmu naznačuje, že míč není dostatečně nafouknutý a žádá jeho výměnu.
     
    14
    Tumma se hnal po pravém křídle kupředu, ale jeho zakončení, které bylo stejně nepřesné, nemělo význam. Předem byl signalizován i pískán ofsajd.
     
    14
    Míč vrací do hry autovým vhazováním u vlastní šestnáctky hráči Trnavy. Jejich kombinace není příliš dynamická, jde spíš o postupný útok.
     
    15
    WSG se dostává k balonu na pravé straně hřiště, Sabitzer zde byl navíc faulován, takže rakouský celek bude zhruba u půlící čáry zahrávat volný přímý kop.
     
    16
    Tirol rozehrává z vlastní poloviny trávníku, míč jde na pravou stranu, následně se hra přelévá doleva, balon má Schulz.
     
    17
    Obrana Trnavy odehrává balon vysokým obloukem až na půlící čáru. Následně posílal lehký oblouček kupředu Blume, žádného ze spoluhráčů však nenašel.
     
    18
    Oswald má balon na kopačce ve vlastním pokutovém území. Míč rozehrál pro své beky, jejichž kombinace však vedla pouze do zámezí.
     
    19
    Stumberger vrací balon z levé lajny do vlastního pokutového území, zatím jsme za devatenáct minut hry příliš mnoho zajímavého fotbalu neviděli.
     
    20
    Až nyní dostal na levou stranu šestnáctky Tirolu přihrávku Olejník a jeho rána k zadní tyči nebyla špatná, Oswald ji ale chytá do rukavic.
     
    21
    Spartak nyní svírá svého soupeře u jeho šestnáctky, Savvdis šikovně prostrčil míč na Ristovskiho, ten však prováhal ideální čas ke střele.
     
    22
    Tirol se vymaňuje z tlaku Trnavy dlouhým odkopem od vlastní svatyně. Ristovski je ale brzy zpátky. Jeho centr z pravé strany krotí obrana WSG.
     
    23
    o chvilku později pálil snad Savvidis zpoza šestnáctky Tirolu, jeho přízemní projektil však postrádal tolik důležitou přesnost.
     
    24
    Koch se srazil s Ivánem u krajní lajny, sudí ale nebude pískat nedovolený zákrok, hráči Tirolu mohou vhazovat.
     
    25
    WSG zahrávalo asi patnáct metrů před šestnáctkou soupeře standardní situaci. Naschberger posílal centr na zadní tyč, kde však byli důrazní hráči Trnavy.
     
    26
    Tirol se na pravé straně neprobil do šance, Smithovi míč v klíčovém okamžiku utekl od kopačky.
     
    27
    Rogelj leží na zemi a drží se za kotník, který mu přišlápl jeden ze soupeřů, sudí to však přehlédl a k postiženému běží až o minutu později.
     
    28
    Trnava zahrávala rohový kop od levého praporku. Balon šel na přední tyč, kde však byli důrazní obránci Tirolu, kteří oslali míč do bezpečí.
     
    29
    Trnava zahrávala standardku od levé lajny, balon propadl na zadní tyč k Ivánovi, jenž měl obrovskou šanci, svou bombu však poslal kousek za zadní tyč svatyně WSG!
     
    30
    Tirol ustál výpad Spartaku po levém křídle a sám jde kupředu s protiútokem. Ve vápně Trnavy byl sražen jeden z hráčů WSG, ale sudí nepíská.
     
    31
    Tirol má balon na své straně hřiště a s kombinací příliš nespěchá. Koch centrem z levé strany nastřelil prvního bránícího soupeře.
     
    32
    Rakouské mužstvo má na útok spoustu času, minutu si vyměňuje balon na půlící čáru. Kolmou přihrávku kupředu zastavil Iván.
     
    33
    Kochův centr z levé strany byl hodně špatný a míč končí za koncovou čarou daleko od klece Takáče, který může rozehrávat.
     
    34
    Kozák pálil z rohu velkého vápna na levé straně, jeho pokus šel jen kousek za zadní tyč svatyně Oswalda!
     
    35
    Iván na pravé straně vrací míč pod sebe, kde střílel zpoza šestnáctky Savvidis, jeho oblouček končí v náruči Oswalda.
     
    35
    Trnava nyní drtí svého soupeře, jenže taky spaluje jednu šanci za druhou! Iván šel z pravé strany už sám na Oswalda, měl tutovou možnost, ránu pod břevno však brankář Tirolu fantasticky vyráží na roh!
     
    36
    WSG rozehrává na vlastní polovině, Ogrinec kombinuje s Běhounkem a Kochem, do rozehrávky se nakonec musí vložit i brankář Oswald.
     
    37
    Brankář Tirolu může znovu vykopávat od své klece, rozehrávka k levé lajně však ovoce nepřinesla, Spartak skvěle presuje.
     
    38
    Stumberger se snažil probít z pravého křídla na osu hřiště. Balon si navedl do čtveřice soupeřů, která jeho průnik zastavila.
     
    39
    Na trávníku se ocitl Olejník, jenž sedí na hřišti a drží se za kotník, spěchají k němu klubový masér a lékařka.
     
    40
    Olejník se stále nezvedá z trávníku, povzbudit ho přišel Koštrna, vypadá to, že si hráč Trnavy už obouvá kopačku zpět na nohu a bude pokračovat v zápase.
     
    41
    Trnava rozehrávala z vlastní poloviny hřiště, jenže kolmý míč kupředu trefil jen Savvidise, takže Spartak musí celé založení akce zopakovat.
     
    42
    Schulz vrací balon z levé lajny dozadu svým obráncům, balon má na kopačce Běhounek, který posílá kolmý pas kupředu.
     
    42
    Schulz si zpracoval balon na levé lajně, centr přes beka se mu ale nepovedl, následně hází míč z autu na Smithe.
     
    43
    Koštrna vhodil míč zpět do hry na pravém křídle, Trnava se však nyní nemůže probít do šestnáctky protivníka, který se stáhl k vlastnímu pokutovému území.
     
    44
    Ristovski se na ose hřiště dostával do palebné pozice, cestu mu ale zkřížili dva soupeři a jeden z nich odkopl míč k Oswaldovi.
     
    45
    Tirol rozehraje standardku z vlastní poloviny, Stumberger si narazil balon se spoluhráčem a následně posílá míč do vlastní šestnáctky Oswaldovi.
     
    45
    Ogrinec dostal míč na ose hřiště asi pět metrů před vápno Trnavy a vyslal možná první střelecký pokus Tirolu. Ten ale mířil nad břevno svatyně Spartaku.
     
    45+1
    Hraje se nastavený čas první půle, sudí dává Trnavě možnost vhazovat na půlící čáře. Balonu se ujme Koštrna.
     
    45+1
    Spartak se nikam se svou kombinací nedostal, balon je opět v zámezí a Schulz jej může vrátit autem zpět na pažit.
     
    45+2
    Oswald ještě vykopává od svého pokutového území, hráči WSG se však na pravé straně hrací plochy do šance neprosadili.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas souboje Spartaku s WSG je za námi. Lepším celkem byla v úvodní pětačtyřicítce rozhodně Trnava, šance si vytvářela výhradně právě ona. Na čem však hráči slovenského celku zcela ztroskotali, bylo zakončení. Zejména Iván měl jednu ze dvou obrovských šancí rozhodně proměnit. Takhle začne druhá půle za bezbrankového stravu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:02.
     
    Fotbalisté obou celků se vrací na hrací plochu, za chvilku odstartuje druhý poločas. Vypadá to, že zejména Tirol udělal hodně změn v sestavě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu WSG Swarovski Tirol: ze hřiště odchází Naschberger, přichází Müller.
     
    46
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Kozák, přichází Sabol.
     
    46
    Druhý poločas začal, úvodní výkop měli fotbalisté Trnavy. Ti poslali míč až do vápna Tirolu, kde míč pohodlně sbírá Oswald.
     
    47
    Iván byl sestřelen v tvrdém souboji na trávník, když na pravé straně nabral rychlost. Nakonec se za pomoci spoluhráčů zvedá na nohy.
     
    48
    Sabol set tlačil kupředu středem hřiště a byl zezadu faulován jedním ze soupeřů. Trnava tak rozehraje standardku z osy hřiště.
     
    49
    Tirol kombinuje na vlastní polovině hrací plochy, následně mohl jít po pravé straně kupředu Blume Jensen, jeho centr je sražen na rohový kop.
     
    50
    Blume Jensen poslal od pravého rohového praporku krásný nadýchaný centr na malé vápno, kde nejvýš vyskočil Schulz, jeho hlavička však zaplula přímo do rukavic Takáče!
     
    51
    Trnava právě vstřelila branku!
    Spartak otevírá skóre utkání! ALEX IVÁN dostal míč na levou stranu před vápno Tirolu a nádhernou ranou pod horní tyčku posílá Trnavu do vedení 1:0! Na tento prudký projektil neměl Oswald šanci zareagovat.
    51. IVÁN - 1:0
     
    52
    Tirol rozehrává na polovině hřiště, balon mu věnoval rozhodčí. Rakouský celek se ale kombinací ve středu hřiště nemůže prosadit.
     
    53
    Fotbalisté WSG se nakonec odhodlali k vysokému centru do šestnáctky Spartaku, brankář Takáč si však pro míč s přehledem došel.
     
    54
    Nyní už se Sabitzer na levé straně vápna mohl odhodlat ke střele, dal však míč ještě za sebe, kde pálil Ogrinec, jehož pokus však byl hodně nepřesný.
     
    55
    Kolmý pas šel do šestnáctky Tirolu, Oswald musel rychle z klece, aby odehrál balon před dobíhajícím Ristovskim.
     
    56
    Rakouský celek se nyní vydává kupředu po levé straně, vysoký balon však Schulz nedokázal zpracovat a ten tak končí v zámezí.
     
    57
    Koch nyní dobře pracoval na pravé straně trávníku, nejprve vysunul spoluhráče do šance, následně obehrál soupeře a pálil na přední tyč, kterou však o metr minul.
     
    58
    Trnava provedla střídání, bohužel zatím nemáme informace o tom, jaké hráče do hry Spartak poslal. Pokusíme se je doplnit později.
     
    59
    Blume Jensen šel nyní rychle kupředu na ose hřiště, jenže po jeho přihrávce si jeden z jeho kolegů navedl balon do dvou bránících hráčů.
     
    60
    Běhounek rozehrává od vlastního pokutového území na levou lajnu. WSG po obdržené brance převzalo iniciativu v zápase a tlačí se kupředu.
     
    61
    Fotbalisté WSG neměli na pravé straně trávníku dost prostoru, Jensen se dostal s balonem do zámezí. Vhazovat může soupeř.
     
    62
    Rogelj se snažil postoupit kupředu po levé straně, následně ale Olejník srazil k zemi jednohoze soupeřů a Tirol bude mít standardní situaci z poloviny hřiště.
     
    63
    Snad to byl Filip Twardzik kdo nyní odhlavičkoval centr z pravé strany za koncovou lajnu za klecí Trnavy a zmařil tak šanci WSG.
     
    64
    Tirol se vydává kupředu znovu po levém křídle, jenže balon se musí vracet zpět, hráči Trnavy zatím presují s velkou intenzitou.
     
    65
    Možná to byl Sabitzer, kdo nyní vyslal střelu asi pět metrů před vápnem soupeře na klec Trnavy. Takáč však nepříliš prudký balon chytá pohodlně do koše.
     
    66
    Tentokrát to byl určitě Sabitzer, kdo se dostal před šestnáctkou Trnavy k ráně. Jeho přízemní projektil však opět pohodlně chytá Takáč.
     
    67
    Iván zahrával standardní situaci z levé krajní čáry, centr na zadní tyč však nenašel žádného ze spoluhráčů a doplachtil až do rukavic Oswalda.
     
    68
    Koch přihrával z pravého křídla do vápna Trnavy, jenže tam byla defenziva slovenského celku dostatečně důrazná a odvrací balon do bezpečí.
     
    69
    Ogrinec poslal z pravé strany centr na zadní tyč, kde byli dva jeho spoluhráči. Ani jeden z nich však nedokázal prudký míč zasáhnout a usměrnit jej tak do klece Trnavy.
     
    70
    Z rohového kopu Tirol nevytěžil vůbec nic. Následně se na trávníku ocitl znovu Olejník, jehož zvedá sudí na nohy.
     
    71
    Tirol je v posledních minutách lepším celkem a tlačí se za vyrovnáním. Obrana Trnavy v čele s Takáčem je však zatím stoprocentně pozorná.
     
    72
    WSG zakládá akci na své polovině hřiště, Koch obdržel přihrávku do pravého křídla, centrem k protější lajně však spoluhráče nenašel.
     
    73
    Akce Trnavy skončila nepovedeným centrem. Oswald následně rychle rozehrál, zatímco si RIstovski zavazoval kopačky, ačkoliv na něj celá lavička volala, že se už hraje.
     
    74
    Ristovski si nyní zabíhal za obranu Tirolu, jenže vysoký pas, který na něj letěl, zvládla obrana WSG odehrát do bezpečí.
     
    75
    Tumma sedí na trávníku a nevypadá úplně dobře, mezitím se chystá střídání v rakouském celku.
     
    75
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Tumma, přichází Procházka.
     
    76
    Tirol se tlačí kupředu po levém křídle, prudký centr na pravé křídlo Koch parádně zalepil, následně ho ale důrazně dostoupil Sabol, jenž na svou osobu vybojoval faul.
     
    77
    Vysoký centr až na velké vápno WSG nyní poslali fotbalisté Spartaku. Obrana rakouského celku však zvládla zasáhnout a Oswald rozehrává.
     
    78
    Kupředu pádil po levé straně Sabol, jenž se však nechal lacino odstavit od míče Stumbergerem, který rozehrává na Kocha.
     
    79
    WSG poslalo do šestnáctky Spartaku centr z levé strany, obrana slovenského mužstva si i s pomocí brankáře Takáče zvládla poradit.
     
    80
    Koch posílal zpoza šestnáctky něco mezi střelou a centrem na zadní tyč. Balon však pouze neškodně proletěl vápnem Spartaku.
     
    81
    Spartak vybojoval rohový kop z pravé strany. Fotbalisté slovenského mužstva jej rozehráli na krátko. Sražený centr následně sbírá ze vzduchu Oswald.
     
    82
    Na druhé straně zahrával Ogrinec rohový kop z pravé strany. Odražený míč se dostal na kopačku Müllera, jehož rána zpoza šestnáctky však zaplula přímo do rukavic dobře postaveného Takáče!
     
    83
    Trnava právě vstřelila branku!
    Spartak zvyšuje své vedení na 2:0! Už už to vypadalo, že Trnava na pravé straně své přečíslení překombinovala, pak však RICHARD SABOL přešel v tomto prostoru otočkou dva soupeře a parádní ranou propálil i Oswalda! Trnava zdvojnásobuje svůj náskok.
    83. SABOL - 2:0
     
    84
    Tirol zahrával rohový kop z pravé strany, centr na zadní tyč sice našel jednoho z hráčů WSG, jeho hlavička však nebyla přesná.
     
    85
    Před bránou navíc při rohu došlo k tvrdému souboji, po němž se jen obtížně zvedá z trávníku Jendrek, pomoci mu musí lékaři.
     
    86
    Tirol chce výsledek ještě alespoň korigovat. Rychle se dostává k rohu z levé strany, který šel na zadní tyč, míč odkopává Ristovski.
     
    87
    K odraženému míči se ale dostal Koch a ranou zpoza vápna vracel míč na klec Spartaku, Takáč však byl na zemi včas a jeho pokus lapil.
     
    88
    Koštrna vrací balon na hrací plochu autovým vhazováním. Trnava se akcí na pravém křídle dostala k vápnu soupeře, ne však do něj.
     
    89
    Nyní dostal pěknou průnikovou přihrávku Ogrinec, jenž téměř na penaltě pálil z první na klec Trnavy, brankář Takáč však jeho ránu vykopl! Dobrý zákrok gólmana slovenského celku.
     
    90
    Spartak znovu vytlačil soupeře až za půlící čáru, nyní se dokonce Sabolovi povedlo získat faul na svou osobu.
     
    90+1
    Sudí nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby, kupředu jdou ještě hráči Trnavy. Po sražené ráně Saviidise je tu další roh pro Spartak.
     
    90+2
    Iván dostal míč na krátko z rohového praporku, nyní se s ním snaží získat u krajní čáry co nejvíc času pro svůj tým.
     
    90+3
    Koštrna ještě pokračoval ve vápně Tirolu v pošťuchování s jedním ze soupeřů. Sudí se celou situaci rozhodl vyřešit žlutou kartou pro fotbalistu slovenského celku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas Trnavy s Tirolem tak končí výhrou slovenského celku v poměru 2:0! Druhý poločas byl podstatně vyrovnanější než první pětačtyřicítka. Rakouské mužstvo zvládlo místy svého protivníka zatlačit k jeho kleci, do velkých šancí se však téměř nedostalo. To Spartak zvládl dvěma brankami rozhodnout o svém vítězství, v 51. minutě se z třetí velké šance prosadil Alex Iván. Mužstvo Trnavy pak ještě zvládlo v 83. minutě podruhé udeřit, když se po pěkné individuální akci prosadil Richard Sabol. Svěřenci Michala Gašparíka tak vstoupili do Tipsport Malta Cupu vítězně. Hráči WSG budou muset v dalším průběhu turnaje zabrat.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:5.
    Střely mimo: 3:2.
    Rohy: 4:6.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (17:59:47)

    Petr Šatalík

    Branky: 51. Iván, 83. Sabol

    Karty:   90+3. Koštrna (TRN)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:6.
    FC Spartak Trnava: Takáč – Bolaji, Jendrek, Tumma (75. Procházka), Koštrna – Kóša, Kozák (46. Sabol), Savvidis – Olejník, Ristovski (C), Iván.
    Trenér: Michal Gašparík.

    WSG Swarovski Tirol: Oswald (C) – Schulz, Stumberger, Běhounek, Koch – Rogelj, Blume Jensen, Naschberger (46. Müller), Ogrinec – Sabitzer, Smith.
    Náhradníci: Ozegovic, Schermer – Bacher, Müller, Petsos, Ranacher, Skrbo, Tomic, Vrioni, Kerber, Wallner.

    Trenér: Thomas Silberberger.
    bahis siteleri