Slalom mužů, 1. kolo, Kitzbühel Vítěz: A. Vinatzer (ITA) (kon.) | Sjezd žen, Cortina d'Ampezzo Vítěz: S. Goggiaová (ITA) (kon.)
Slalom mužů, 2. kolo, Kitzbühel Vítěz: D. Ryding (GBR) (kon.)
konec
SP - Sjezd žen, Cortina d'Ampezzo

Vítěz: S. Goggiaová (ITA)

Sobota 22.01.2022, 11:30 • Olimpia delle Tofane, Cortina d'Ampezzo, Itálie • Sjezdové lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.
     
    Celkové pořadí SP (po 22/37 závodů):

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 966 bodů
    2. Petra Vlhová (SVK) 929
    3. Sofia Goggiaová (ITA) 669
    4. Sara Hectorová (SWE) 582
    5. Federica Brignoneová (ITA) 547
    6. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 469
    7. Ramona Siebenhoferová (AUT) 437
    8. Wendy Holdenerová (SUI) 421
    9. Michelle Gisinová (SUI) 385
    10. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 365
    ...
    45. Ester Ledecká (CZE) 112
    47. Martina Dubovská (CZE) 108
     
    Pořadí SP ve sjezdu (po 4 z 9 závodů):

    1. Sofia Goggiaová (ITA) 300 bodů
    2. Breezy Johnsonová (USA) 240
    3. Ramona Siebenhoferová (AUT) 184
    4. Corinne Suterová (SUI) 181
    5. Mirjam Puchnerová (AUT) 166
    6. Nadia Delagová (ITA) 162
    7. Kira Weidleová (GER) 142
    8. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 122
    9. Federica Brignoneová (ITA) 110
    10. Cornelia Hütterová (AUT) 101
    ...
    18. Ester Ledecká (CZE) 63
    39. Petra Vlhová (SVK) 5
     
    Pátý sjezd sezóny čeká nejlepší světové závodnice v italském středisku Cortina d'Ampezzo, kde se loni na místní olympijské sjezdovce jel také světový šampionát. Sjezd tu tehdy ovládla Švýcarka Corinne Suterová před Kirou Weidleovou a krajankou Larou Gutovou-Behramiovou. Z aktivních sjezdařek zde v minulosti sjezd Světového poháru vyhrála právě Lara Gutová-Behramiová a ten úplně poslední před třemi lety Rakušanka Ramona Siebenhoferová.
    Všechny zmíněné dámy patří do špičky i letos. Nestačí ale na nejlepší dvojici, kterou jsou Sofia Goggiaová a Breezy Johnsonová. Celkově první tři sjezdy sezóny bylo stejné pořadí na stupních vítězů: Goggiaová, Johnsonová a ještě Mirjam Puchnerová. V posledním sjezdu v rakouském Zauchensee se ale ani jedna z nich nedostala na stupně vítězů a zlato brala Gutová-Behramiová.
    Z favoritek bude chybět pouze Breezy Johnsonová, která má opět problémy s kolenem.
    S číslem 17 uvidíme vyjet na trať Ester Ledeckou. Česká obojživelnice bude chtít navázat na svá umístění v top 10 z minulého rakouského podniku.
     
    Startovní listina:

    1. Mirjam Puchnerová (AUT)
    2. Michelle Gisinová (SUI)
    3. Ramona Siebenhoferová (AUT)
    4. Christine Scheyerová (AUT)
    5. Lara Gutová-Behramiová (SUI)
    6. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)
    7. Sofia Goggiaová (ITA)
    8. Federica Brignoneová (ITA)
    9. Corinne Suterová (SUI)
    10. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
    11. Nadia Delagová (ITA)
    12. Ilka Štuhecová (SLO)
    13. Kira Weidleová (GER)
    14. Nicol Delagová (ITA)
    15. Elena Curtoniová (ITA)
    16. Marta Bassinová (ITA)
    17. Ester Ledecká (CZE)
    18. Priska Nuferová (SUI)
    19. Tamara Tipplerová (AUT)
    20. Jasmine Fluryová (SUI)
    21. Romane Miradoliová (FRA)
    22. Stephanie Venierová (AUT)
    23. Noemie Kollyová (SUI)
    24. Jasmina Suterová (SUI)
    25. Elisabeth Reisingerová (AUT)
    26. Nadine Festová (AUT)
    27. Laura Gaucheová (FRA)
    28. Ricarda Haaserová (AUT)
    29. Joana Hählenová (SUI)
    30. Francesca Marsagliaová (ITA)
    31. Lisa Hörnbladová (SWE)
    32. Keely Cashmanová (USA)
    33. Sabrina Maierová (AUT)
    34. Christina Agerová (AUT)
    35. Tiffany Gauthierová (FRA)
    36. Jacqueline Wilesová (USA)
    37. Vanessa Nussbaumerová (AUT)
    38. Delia Durrerová (SUI)
    39. Julija Pleškovová (RUS)
    40. Maruša Ferková Saïoniová (SLO)
    41. Katrin Hirtlová-Stanggassingerová (GER)
    42. Camille Ceruttiová (FRA)
    43. Greta Smallová (AUS)
    44. Roberta Melesiová (ITA)
    45. Elvedina Muzaferijaová (BIH)
    46. Ania Monica Caillová (ROU)
    47. Alix Wilkinsonová (USA)
    48. Stefanie Fleckensteinová (CAN)
    49. Anouck Errardová (FRA)
    50. Sabrina Simaderová (KEN)
    51. Patricia Manganová (USA)
     
    V Cortině je dnes doslova azurové počasí, ale zároveň fouká v horní části sjezdovky silný vítr. Závodní trať tak bude zkrácena. Start bude snížen o přibližně 200 nadmořských metrů.
     
    Ester Ledeckou čeká velmi pravděpodobně poslední sjezd před Pekingem. Do Ga-Pa se totiž s týmem neplánují vypravit.
     
    Závod byl odstartován.
     
    1
    Jako první vyrazila na trať Mirjam Puchnerová. Dnes bude víc než jindy na této sjezdovce důležitý start. Rakušanka po elhkých zaváháních stanovuje základní čas 1:07,35.
     
    2
    Dnešní krátký sjezd má za sebou také Michelle Gisinová. Olympijská vítězka v kombinaci zajela úvodní pasáž mnohem lépe než Puchnerová, ale poté příliš nízkou stopou ztratila rychlost a je o sedm setin druhá.
     
    3
    Před třemi lety zde Ramona Siebenhoferová vyhrála dva sjezdy po sobě. Také dnes se řadí mezi favoritky, ale její jízda nebyla úplně čistá. Každopádně jde Rakušanka o 17 setin do vedení.
     
    4
    Třetí Rakušanka se spustila z kopce. Christine Scheyerová předvedla po dopadu velkou chybu a je suverénně poslední. s mankem +0,85. Christine dala v cíli svou nespokojenost jasně najevo.
     
    5
    Silné starty jsou známé u Lary Gutové-Behramiové, což by dnes měla být velká výhoda. Švýcarka držela od úvodu svůj takřka bezchybný sjezdový postoj. Ve střední pasáži ale přišlo zaváhání, které ji připravilo o rychlost, a je až čtvrtá o 48 setin!
     
    6
    Kanaďanka Marie-Michéle Gagnonová se do sjezdu pustila dost rozevlátě a nedokázala se ideálně trefovat do oblouků. Zůstávala tělem hodně za lyžemi a nabrala velkou ztrátu. Je to bohužel až poslední pozice se ztrátou +1,47.
     
    7
    Nejlepší sjezdařka sezony Sofia Goggiaová pádem v Zauchensee ukončila svou sérii sedmi vyhraných sjezdů. Dnes by ráda započala sérii novou. Několikrát se dostala úplně mimo stopu, ale stejně je nejrychlejší! Dvě desetiny k dobru pro Italku!
     
    8
    Další domácí závodnice Federica Brignoneová na úvod trochu bojovala s tratí, která ji hodně posadila na spodní lyži. V druhé polovině přišla těsně před skokem do kontaktu s brankou a jen těsně zabránila pádu! Ztratila ale 1,18 sekundy a je až předposlední.
     
    9
    Corinne Suterová zde loni získala ve sjezdu titul mistryně světa a k tomu ještě stříbro v SuperG. Švýcarka měla také celkem neklidnou jízdu. Na nejlepší dvě to nestačí, ale je to se ztrátou 33 setin třetí pozice.
     
    10
    Norská Ragnhild Mowinckelová má sjezdařské stříbro z posledních ZOH, ale raději má SuperG a obří slalom. Mowinckelová zajela nejlepší druhý sektor ze všech a vypadalo to, že bude atakovat stupně vítězů. Před cílem ale zvolila příliš vysokou stopu a je až šestá.
     
    11
    Mladší ze sester Delagových Nadia s číslem 11. V Zauchensee byla naposledy čtvrtá, což je její maximum ve Světovém poháru. Čtyřiadvacetiletá Italka dnes ale od začátku nabrala velkou ztrátu sedmi desetin, která poté ještě narostla až na +1,24. Delagová odsouvá jen Gagnonovou.
     
    12
    Dvojnásobná mistryně světa ve sjezdu nezažívá zrovna životní sezónu. Ilka Štuhecová ani dnes neútočí na ty nejlepší. Pro Slovinku ztráta 98 setin znamená osmou příčku.
     
    13
    Kira Weidleová dnešní specifický sjezd nezajela vůbec dobře. Po druhém místě z posledního závodu stupně vítězů v Cortině atakovat nebude. Sice zajela nejlepší druhý sektor ze všech, ale ty dva zbylé byly horší a je až na osmé pozici.
     
    14
    Nicol Delagová pár minut po své sestře už také absolvovala závod. Zaznamenala nejvyšší rychlost, ale stopu neměla ideální. Ztráta jedné vteřiny a jedné desetiny ji řadí až na desáté místo.
     
    15
    Domácí závodnice Elena Curtoniová má raději Super, a tak pro ni mohla být tato zkrácená trať výhodná. Ani Italka ale neohrozila ty nejlepší a zajela naprosto stejný čas jako Nicol Delagová.
     
    16
    Třetí Italkou v řadě je Marta Bassinová. Loňská suverénka obřího slalomu měla na úvodním mezičase jen minimální ztrátu devíti setin. Přišla ale chyba, kdy si musela trochu povolit tlak do lyže a dost ztratila. Marta je nejpomalejší ze všech. Na posledních šesti místech je aktuálně pět Italek. Ta zbylá, tedy Goggiaová, naopak vede.
     
    17
    Ester Ledecké nefoukal na začátku tak silný vítr jako závodnicím z úvodu startovního pole. Ester po celou jízdu ukazovala, že bude chtít útočit na stupně vítězů a skvělé představení korunuje průběžně třetím místem! Je pouhých 26 setin za Goggiaovou.
     
    18
    S osmnáctkou vyrazila Priska Nuferová ze Švýcarska. Závodnice se musí vyrovnávat s nepříjemnými přejezdy ze slunce do stínu a naopak. Nuferová se ocitla v jeden okamžik úplně mimo koridor a je jedenáctá s mankem 99 setin.
     
    19
    Milovnice SuperG Tamara Tipplerová se snaží napravit 20. místo z domácího sjezdu v Zauchensee. Dnes to ale nejspíš vylepšení nebude. Rakušanka nedokázala získat potřebnou rychlost a s velkým odstupem +1,56 je až sedmnáctá.
     
    20
    Osmadvacetiletá Švýcarka Jasmine Fluryová střídá Tipplerovou na 17. místě.
    Většina závodnic na Goggiaovou hodně ztrácí na prvním a posledním úseku. Naopak druhý, tedy prostřední sektor, asi neměla Italka až tak skvělý, protože tam takové ztráty nepřichází.
     
    21
    Romane Miradoliová z Francie skončila v prvním tréninku osmá. V první polovině trati se musela popasovat s největšími poryvy větru ze všech závodnic. Měla velké problémy s rovnováhou, ale čas byl na prvních dvou mezičasech skvělý. Poslední část už tak dobrá nebyla a se ztrátou +1,11 je patnáctá.
     
    22
    Stephanie Venierová v Zauchensee ani nebodovala. Stejně jako Miradoliová měla dobře rozjetý závod, ale pokazila ho v poslední pasáži. Venierová se dělí o osmnáctou příčku s Fluryovou.
     
    23
    Další Švýcarska Noemie Kollyová byla právě v akci. První mezičas už naznačil, že to dnes velký výsledek nebude. Jen tak tak se Noemie vešla do jedné z branek a s mankem jedné sekundy a sedmi desetin poráží jen Bassinovou.
     
    24
    Aby Švýcarek nebylo málo, tak je tu ještě Jasmina Suterová. V jednu chvíli se ji na terénní vlně rozjely lyže a může být ráda, že situaci ustála. Je ještě o desetinu za Kollyovou na 23. příčce.
     
    25
    S číslem 25 Elisabeth Reisingerová projela tratí, která už se ponořila z velké části do stínu, s odstupem jen 57 setin od Goggiaové a bude dnes dokonce atakovat nejlepší desítku! Průběžně je sedmá.
     
    26
    Nadine Festová se své krajance Reisingerové nedokázala vyrovnat. Pomalejší jízda ji řadí až na 24. místo.
     
    27
    Francouzka Laura Gaucheová nepředvedla špatnou jízdu. Střední pasáž projela na úrovni vedoucí Goggiové, ale výsledkem je 19. místo se ztrátou +1,35.
     
    28
    Rodačka z Innsbrucku Ricarda Haaserová měla problém se skokem na Scarpadonu a je až předposlední.
     
    29
    Máme tu první pád. Švýcarka Joana Hählenová neudržela váhu na vnitřní lyži a zledovatělá trať ji ustřelila právě opěrnou nohu. Dnes to tedy bude pro Joanu nedokončený závod.
     
    30
    První třicítku startovního pole končí známá Italka Francesca Marsagliaová. Římská rodačka v horní pasáži úplně vyjela z trati, což pochopitelně znamenalo velkou ztrátu, která v cíli dosáhla +2,02 a za ní je jen krajanka Bassinová.
     
    Průběžné pořadí na stupních vítězů:

    1. Sofia Goggiaová (ITA) 1:06,98
    2. Ramona Siebenhoferová (AUT) +0,20
    3. Ester Ledecká (CZE) +0,26
     
    31
    Švédka Lisa Hörnbladová ve svých 25 letech nepředvedla žádnou výraznou chybu, ale bylo to poněkud pasivní a také pomalé. Jde o setinu za Marsagilovou a je předposlední.
     
    32
    Keely Cashmanová jede na sjezdovce Olimpia delle Tofane úplně poprvé. Dlouho se nacházela mimo ideální stopu a s odstupem +1,85 je na 27. příčce.
     
    33
    Rakouská závodnice Sabrina Maierová měla jeden z nejhorších prostředních sektorů ze všech, což ji obralo o skvělý výsledek. I tak je ale 22. se ztrátou +1,51 sekundy.
     
    34
    Maierovou neohrozila její krajanka Christina Agerová. Ta se v cíli vyskytuje momentálně až na 27. místě se shodným výsledkem jako Jasmina Suterová, tedy +1,80.
     
    35
    Tiffany Gauthierová nenápadnou jízdou bodovat velmi pravděpodobně nebude. Dojela totiž přesně na třicátém místě a už by ji nesměl nikdo předjet.
     
    36
    Očekávalo se, že jestli by někdo s vyšším startovním číslem mohl ještě promluvit do pořadí a posbírat víc bodů, tak Jacqueline Wilesová. Američanka to také potvrdila a skvělým závěrečným sektorem udržela ztrátu jen desetinu nad jednou sekundou a dělí se s Curtoniovou a Nicol Delagovou o 14. pozici!
     
    37
    Vanessa Nussbaumerová na body nedosáhne. S odstupem +2,26 je až na 36. místě.
     
    38
    Delia Durrerová reprezentující Švýcarsko na posledním místě střídá Nussbaumerovou. S obrovskou ztrátou +3,72 ani nebyla jiná možnost.
     
    39
    Julija Pleškovová z Ruska si pro body stoprocentně dojela! Skvělá jízda jí s mankem +1,35 posílá na velmi dobrou 20. příčku.
     
    40
    Slovinka Maruša Ferková Saïoniová nabrala hned na úvod velkou ztrátu, která už se poté jen prohlubovala a v cíli se zastavila na +2,30. To se rovná až 38. příčce.
     
    41
    Katrin Hirtlová-Stanggassingerová je aktuálně nejhorší závodnicí. Její odstup od Goggiaové činí 4,15 sekundy. Toto nebyla zdařilá jízda.
     
    42
    Francouzka Camille Ceruttiová nejela technicky špatně, ale bohužel to bylo dost pomalé. Ztráta +2,66 a 39. pozice.
     
    43
    Greta Smallová hájící barvy Austrálie také nikoho na bodovaných příčkách neohrozila a míří na průběžné 40. místo.
     
    44
    Poslední z domácích lyžařek je Roberta Melesiová. Do cíle se ale nepodívá vlivem chyby hned v úvodní pasáži.
     
    45
    Elvedina Muzaferijaová z Bosny a Hercegoviny svou jízdou překvapila a bude dnes sbírat body! Je 26. s odstupem +1,59 na už jistou vítězku Goggiaovou.
     
    46
    Rodačka z Francie Ania Monica Caillová reprezentuje Rumunsko od roku 2012 díky své matce, která z této země pochází. Nebyla to úplně špatná jízda, ale asi na hranici možností Caillové. Je z toho 40. pozice.
     
    47
    Fantastická jízda Alix Wilkinsonové! Američanka projela první dva mezičasy jako jedenáctá a její rychlost před cílem byla dokonce třetí nejvyšší! Ani pád na osmnácté místo s odstupem +1,13 sekundy jí radost kazit nemůže.
     
    48
    Kanaďanka Stefanie Fleckensteinová svou zámořskou kolegyni Wilkinsonovou nenapodobila a s mankem přes dvě vteřiny je na 38. příčce.
     
    49
    Anouck Errardová bodovat také nebude a je aktuálně šestatřicátá.
     
    50
    Keňská sjezdařka Sabrina Simaderová už od svých tří let žije v Rakousku, což je hlavním důvodem, proč provozuje tento národní sport našich jižních sousedů. Sabrina dnes ale byla nejpomalejší z těch, které dojely do cíle. Manko je +5,19 vteřiny.
     
    51
    Startovní pole uzavřela Patricia Manganová a všechny ženy na bodech mohly zůstat v klidu. Američanka dokončuje závod na 46. příčce.
     
    Konec závodu.
     
    Konečné výsledky:

    1. Sofia Goggiaová (ITA) 1:06,98
    2. Ramona Siebenhoferová (AUT) +0,20
    3. Ester Ledecká (CZE) +0,26
    4. Corinne Suterová (SUI) +0,33
    5. Mirjam Puchnerová (AUT) +0,37
    6. Michelle Gisinová (SUI) +0,44
    7. Elisabeth Reisingerová (AUT) +0,57
    8. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,59
    9. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +0,68
    10. Kira Weidleová (GER) +0,81
    11. Ilka Štuhecová (SLO) +0,98
    12. Priska Nuferová (SUI) +0,99
    13. Christine Scheyerová (AUT) +1,05
    14. Jacqueline Wilesová (USA) +1,10
    14. Elena Curtoniová (ITA) +1,10
    14. Nicol Delagová (ITA) +1,10
    17. Romane Miradoliová (FRA) +1,11
    18. Alix Wilkinsonová (USA) +1,13
    19. Federica Brignoneová (ITA) +1,18
    20. Nadia Delagová (ITA) +1,24
    21. Julija Pleškovová (RUS) +1,35
    21. Laura Gaucheová (FRA) +1,35
    23. Stephanie Venierová (AUT) +1,39
    23. Jasmine Fluryová (SUI) +1,39
    25. Sabrina Maierová (AUT) +1,51
    26. Tamara Tipplerová (AUT) +1,56
    27. Elvedina Muzaferijaová (BIH) +1,59
    28. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +1,67
    29. Noemie Kollyová (SUI) +1,70
    30. Nadine Festová (AUT) +1,72
     
    Sjezdařská suverénka Sofia Goggiaová dala nahlas najevo, že zůstává hlavní olympijskou favoritkou a její výpadek v Zauchensee byl jen nešťastnou náhodou. V domovské zemi vyhrává čtvrtý sjezd této sezóny. O dvě desetiny za ní skončila Ramona Siebenhoferová a o dalších šest setin zpět skvělou formu nabírající Ester Ledecká!
    Překvapením je určitě sedmé místo Rakušanky Elisabeth Reisingerové.
    Sledovali jsme velmi vyrovnaný závod s minimálními odstupy, a to hlavně kvůli výraznému zkrácení celého sjezdu.

    Toto je pro dnešek vše a nezapomeňte na zítřejší SuperG ze stejné destinace! (13:05:03)

    Michal Hromas

    Konečné výsledky:
    1. Sofia Goggiaová (ITA) 1:06,98
    2. Ramona Siebenhoferová (AUT) +0,20
    3. Ester Ledecká (CZE) +0,26
    4. Corinne Suterová (SUI) +0,33
    5. Mirjam Puchnerová (AUT) +0,37
    6. Michelle Gisinová (SUI) +0,44
    7. Elisabeth Reisingerová (AUT) +0,57
    8. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,59
    9. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +0,68
    10. Kira Weidleová (GER) +0,81
    11. Ilka Štuhecová (SLO) +0,98
    12. Priska Nuferová (SUI) +0,99
    13. Christine Scheyerová (AUT) +1,05
    14. Jacqueline Wilesová (USA) +1,10
    14. Elena Curtoniová (ITA) +1,10
    14. Nicol Delagová (ITA) +1,10
    17. Romane Miradoliová (FRA) +1,11
    18. Alix Wilkinsonová (USA) +1,13
    19. Federica Brignoneová (ITA) +1,18
    20. Nadia Delagová (ITA) +1,24
    21. Julija Pleškovová (RUS) +1,35
    21. Laura Gaucheová (FRA) +1,35
    23. Stephanie Venierová (AUT) +1,39
    23. Jasmine Fluryová (SUI) +1,39
    25. Sabrina Maierová (AUT) +1,51
    26. Tamara Tipplerová (AUT) +1,56
    27. Elvedina Muzaferijaová (BIH) +1,59
    28. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +1,67
    29. Noemie Kollyová (SUI) +1,70
    30. Nadine Festová (AUT) +1,72

    Startovní listina:
    1. Mirjam Puchnerová (AUT)
    2. Michelle Gisinová (SUI)
    3. Ramona Siebenhoferová (AUT)
    4. Christine Scheyerová (AUT)
    5. Lara Gutová-Behramiová (SUI)
    6. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)
    7. Sofia Goggiaová (ITA)
    8. Federica Brignoneová (ITA)
    9. Corinne Suterová (SUI)
    10. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
    11. Nadia Delagová (ITA)
    12. Ilka Štuhecová (SLO)
    13. Kira Weidleová (GER)
    14. Nicol Delagová (ITA)
    15. Elena Curtoniová (ITA)
    16. Marta Bassinová (ITA)
    17. Ester Ledecká (CZE)
    18. Priska Nuferová (SUI)
    19. Tamara Tipplerová (AUT)
    20. Jasmine Fluryová (SUI)
    21. Romane Miradoliová (FRA)
    22. Stephanie Venierová (AUT)
    23. Noemie Kollyová (SUI)
    24. Jasmina Suterová (SUI)
    25. Elisabeth Reisingerová (AUT)
    26. Nadine Festová (AUT)
    27. Laura Gaucheová (FRA)
    28. Ricarda Haaserová (AUT)
    29. Joana Hählenová (SUI)
    30. Francesca Marsagliaová (ITA)
    31. Lisa Hörnbladová (SWE)
    32. Keely Cashmanová (USA)
    33. Sabrina Maierová (AUT)
    34. Christina Agerová (AUT)
    35. Tiffany Gauthierová (FRA)
    36. Jacqueline Wilesová (USA)
    37. Vanessa Nussbaumerová (AUT)
    38. Delia Durrerová (SUI)
    39. Julija Pleškovová (RUS)
    40. Maruša Ferková Saïoniová (SLO)
    41. Katrin Hirtlová-Stanggassingerová (GER)
    42. Camille Ceruttiová (FRA)
    43. Greta Smallová (AUS)
    44. Roberta Melesiová (ITA)
    45. Elvedina Muzaferijaová (BIH)
    46. Ania Monica Caillová (ROU)
    47. Alix Wilkinsonová (USA)
    48. Stefanie Fleckensteinová (CAN)
    49. Anouck Errardová (FRA)
    50. Sabrina Simaderová (KEN)
    51. Patricia Manganová (USA)

    Pořadí SP ve sjezdu (po 4 z 9 závodů):
    1. Sofia Goggiaová (ITA) 300 bodů
    2. Breezy Johnsonová (USA) 240
    3. Ramona Siebenhoferová (AUT) 184
    4. Corinne Suterová (SUI) 181
    5. Mirjam Puchnerová (AUT) 166
    6. Nadia Delagová (ITA) 162
    7. Kira Weidleová (GER) 142
    8. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 122
    9. Federica Brignoneová (ITA) 110
    10. Cornelia Hütterová (AUT) 101
    ...
    18. Ester Ledecká (CZE) 63
    39. Petra Vlhová (SVK) 5

    Celkové pořadí SP (po 22/37 závodů):
    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 966 bodů
    2. Petra Vlhová (SVK) 929
    3. Sofia Goggiaová (ITA) 669
    4. Sara Hectorová (SWE) 582
    5. Federica Brignoneová (ITA) 547
    6. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 469
    7. Ramona Siebenhoferová (AUT) 437
    8. Wendy Holdenerová (SUI) 421
    9. Michelle Gisinová (SUI) 385
    10. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 365
    ...
    45. Ester Ledecká (CZE) 112
    47. Martina Dubovská (CZE) 108
    bahis siteleri