Jihlava – Chrudim 0:0 (odl.) | Spartak Subotica – Karviná 0:2 (kon.) | Michalovce – Lipany 3:1 (kon.)
Ružomberok – Niš 2:1 (kon.) | Žižkov – Vratimov 4:1 (kon.) | Sparta – Lok. Moskva 2:3 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:3 (0:2)
FK Lokomotiv Moskva
Středa 26.01.2022, 16:00 • Marbella • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec, Pavel Vrba a Markus Gisdol už si podali ruce, zápas mezi Spartou a Lokomotivem končí. Pražané v něm měli dobrou první desetiminutovku, pak však zalezli a zbytek první půle ovládl Jan Kuchta, jenž jim vstřelil dva góly. Druhý poločas nabídl zajímavější podívanou. Sparta hrála podstatně lépe, se soupeřem zvládla bojovat minimálně ve vyrovnané partii a díky trefám Krejčího mladšího a Čvančary v rozmezí čtyř minut, zvládla pětadvacet minut před závěrečným hvizdem srovnat. V samém závěru ale přišel krach, kdy po rohovém kopu chybovali jak brankář Holec, tak tři hráči před ním a Gyrano Kerk tak s povděkem rozhodl o vítězi tohoto zápasu, kterým se stali hráči Moskvy. (17:56:08)
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek středečního večera. Někdy příště se opět budu těšit. Na počtenou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Běží poslední, třetí nastavená minuta. Po další nepřesné hlavičce hráčů Sparty bude Savin vykopávat od vlastní klece.
     
    90+2
    Ještě jeden centr z levé strany šel do vápna Lokomotivu, Krejčí mladší se dostal k hlavičce, zároveň si však ublížil a chvilku poležel na trávníku.
     
    90+1
    Tohle ale musí být gól! Pěkný centr z levého křídla nyní obdržel jeden z hráčů Sparty, netroufám si říct který, abych někomu nekřivdil. Ten měl před sebou na malém vápně prázdnou bránu, míč ale napálil přímo doprostřed, kam Savin natáhl ruku a fantastickým zákrokem zabránil Pražanům ve srovnání!
     
    90
    Minčev se dostal ke střele na rohu velkého vápna. Do jeho pokusu vstoupili dva protihráči a zblokovali jej na rohový kop.
     
    90
    Dočkal zahrál standardní situaci z pravého křídla na zadní tyč, obrana Lokomotivu si však zvládla poradit a Pražané se musí stáhnout až na půlící čáru, kde hraje Holec.
     
    89
    Faul ve středu hrací plochy, Maradišvilli zde stáhl Sáčka k zemi, Sparta rozehraje ještě jeden volný kop. A další faul, Maradišvilli podkopl také Ryneše na pravém křídle.
     
    88
    Lokomotiv vhazuje na pravém křídle téměř u rohového praporku, Živogljadov zkušeně podržel míč, Holec si musel poradit s následným lehkým obloučkem do vlastní šestnáctky, ale to byl jen tréninkový lob.
     
    87
    Pražané mohli ihned vyrovnat, Sáček už se hnal sám na klec Lokomotivu, mířil na přední tyč, tu však svým projektilem těsně minul... Velká škoda pro Spartu.
     
    86
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Strašný nedůraz ve vápně Sparty! Po rohovém kopu z levé strany stáli Krejčí mladší, Krejčí starší i Panák u míče a čekali, kdo ho odkopne. GYRANO KERK se přidal do hloučku, balon si téměř s dovolením vzal a poslal ho mezi nohama Panáka i Holce do sítě, Lokomotiv vede 3:2!
     
    86
    Isidor se dostal k ráně z ostrého úhlu na pravé straně, pokus byl lehce tečován obranou Sparty a otřel se o tyč. Nakonec míč končí na rohu.
     
    85
    Holec se pěknou kličkou na hraně velkého vápna zbavil soupeře. V následující akci však Dočkal fauloval Maradišvilliho.
     
    84
    Lokomotiv se také snaží hodně konstruktivně rozehrát, což se Pražané snaží přerušit. To se jim daří, s vlastní kombinací však musí začít znovu od Holce.
     
    83
    Sparta se vlastními nepřesnostmi zahání v rozehrávce, Vitík musí pro balon hodně zpátky, vypomůže si narážečkou s Holcem.
     
    82
    Bořek Dočkal zahrál rohový kop z levé strany, Pražané z něj však nic nevytěžili. Balon se vrací až k brankáři Holcovi.
     
    82
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Čvančara, přichází Sejk.
     
    81
    Čvančara sedí na trávníku, drží se zespodu za stehno, se kterým má očividně nějaký problém. Do hry už se chystá jeho náhradník.

    Petr Šatalík

    Branky: 60. Krejčí ml., 64. Čvančara – 13. Kuchta, 29. Kuchta, 86. Kerk

    Karty:   42. Panák (SPA) – 24. Babkin (LMO), 58. Barinov (LMO)

    Neproměněná penalta: 8. Hancko (SPA), mimo


    AC Sparta Praha: Holec – Gabriel (46. Sáček), Panák, Čelůstka (46. Vitík), Hancko – Pešek (46. Krejčí st.), Pavelka (C) (46. Dočkal), Krejčí ml., Hložek (59. Ryneš), Haraslín (59. Wiesner) – Pulkrab (46. Čvančara, 82. Sejk).
    Trenér: Vrba.

    FK Lokomotiv Moskva: Chuďakov (66. Savin) – Rybus, Pablo, Jedvaj, Něnachov – Barinov (C), Babkin (66. Živogljadov) – Isidor, Žemaletdinov (68. Borisenko), Rybčinskij – Kuchta (46. Kerk).
    Náhradníci: Maťunin – Černyj, Chlynov, Mampasi, Maradišvili, Petrov, Tiknizjan.

    Trenér: Gisdol.
    thejrc.org