Plzeň – Pardubice 3:4 (po pr.)
konec
Piráti Chomutov
5:1 (2:1, 0:0, 3:0)
HC Litvínov
Čtvrtek 27.01.2022, 16:30 • ROCKNET ARÉNA • Extraliga dorostu - o účast v play-off • Skupina C
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Piráti vs. Litvínov

    Duel jedenáctého kola nadstavbové skupiny C, v níž se bojuje o postup do play-off a zároveň také o vyhnutí se kláním o udržení, proti sobě svede dva týmy figurující na čelních pozicích, které tím pádem mají stále šanci zahrát si vyřazovací boje. Chomutov z pozice vedoucího celku skupiny hostí na ledě své ROCKNET ARÉNY čtvrtý Litvínov, jenž má aktuálně tři zápasy k dobru a ztrácí na Piráty osm bodů.

    Piráti v úterý dohrávali odložený duel s Kladnem a poprvé v roce 2022 prohráli. V rámci nadstavby nestačili na soupeře teprve podruhé a znovu se tak stalo v domácím prostředí, kde je na startu skupiny C na začátku prosince zdolal rovněž Litvínov. Vzhledem k odkladům odehrají černožlutí teprve třetí střetnutí v novém kalendářním roce, jejich posledním soupeřem byli shodou okolností na domácí půdě právě Piráti.

    Chomutovští nastoupili proti Kladnu bez jednoho ze svých tahounů Adama Titlbacha (32+19), jehož najdeme v TOP 5 kanadského bodování i pořadí střelců celé soutěže. Do souboje s Rytíři nezasáhl ani lídr produktivity obránců a nejlepší nahrávač soutěže Dominik Badinka (10+33). Mezi litvínovskými hráči nasbíral nejvíc kanadských bodů i přesných zásahů Jakub Bednařík (21+17), který využil k posunu do čela absence Jana Šprynara (20+17), jenž po změně letopočtu pravidelně nastupuje za juniory. Obránci Radek Vyhlídal a Jaroslav Bystřický mají totožnou bilanci tří tref a sedmnácti přihrávek.

    Předchozí zápasy v aktuální sezóně:

    Piráti Chomutov – HC Litvínov 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
    Branky:
    4. a 17. Titlbach, 50. Dominik Badinka – 25. Šprynar.

    HC Litvínov – Piráti Chomutov 4:3pp (1:1, 2:1, 0:1 – 1:0)
    Branky:
    10. a 65. Čech, 31. Maštalířský, 33. Šprynar – 9. Dominik Badinka, 26. Titlbach, 47.Stejskal.

    Piráti Chomutov – HC Litvínov 4:5 (0:3, 2:2, 2:0)
    Branky:
    24., 27. a 52. Titlbach, 47. Grosskopf – 2. Tůma, 7. Dudáček, 15. Peroutka, 32. Čech, 39. Ščislák.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Perůtka (Hrůza) – Pašek, Záhorec, F. Hynek, Ibl, Dominik Badinka, Žižka – Klobouček, Vondrášek, Stejskal, Pospíšil, Mišovic, Daniel Badinka, F. Novák, Čihař.
    Trenér: Kamil Koláček.

    HC Litvínov: Tuhý (Balík) – Mrázek, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Nikolov, Kladivo – Ščislák, Horský, Dufek, Šprynar, Peroutka, Tůma, Koky, Čech.
    Trenér: Martin Tvrzník.

    Rozhodčí: Vyštejn – Lauko, Tichý.
     
    Hostující tým vjíždí na led.
     
    Hned za hosty míří na ledovou plochu také domácí a v těsném závěsu také rozhodčí utkání, takže úvodní buly bude za malý okamžik vhozeno.
     
    Máme za sebou pozdravy na modrých čarách, také kapitáni se přivítali s rozhodčími. Už jen pokřiky u branek a duel může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Zatím se ani jeden z týmů nedostal do střelecké pozice nebo na dohled branky. Kotouč nyní skončil na jedné ze střídaček, takže se vhazuje opět ve středovém kruhu.
     
    01:24
    Stále platí, že ani z týmů ještě nevystřelil. Každé nahození vždy jako první sebrala obrana.
     
    01:40
    Po zásahu domácí střídačky se vhazuje ve středním pásmu blíže chomutovské brance.
     
    02:02
    Ofsajd Litvínova.
     
    02:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    První přímá střela na branku hned skončila gólem. Tůma přihrál z levé strany přes brankoviště na druhou stranu, kde z první pálil JAN ŠPRYNAR, jenž v prvním utkání za dorost v tomto kalendářním roce, kdy doposud nastupoval za juniorku, prostřelil Perůtku. Asistence: Lukáš Tůma.
     
    03:15
    Pospíšilova polostřela polonahrávka od pravého mantinelu skončila v rohu obranného pásma Litvínova, kde puk sebrali hostující beci.
     
    04:18
    Litvínovští se s kotoučem dostali jen do středního pásma, kde o něj přišli, a tak poprvé v duelu zasahoval také Tuhý. S Mišovicovou střelou z otočky od levého mantinelu si poradil a vyrazil puk před sebe, kde byli jen hostující obránci.
     
    05:55
    Piráti vyhráli souboj u mantinelu pod svou střídačkou a Dominik Badinka nabral ve středním pásmu rychlost. Přes posledního obránce Prokeše však na ose útočného pásma neprošel.
     
    06:48
    Pospíšil vjel do pásma, zasekl na osu a z otočky posunul doprava Čihařovi, který pálil ostře na vzdálenější tyč, již minul.
     
    07:17
    Na druhé straně nadělal Perůtkovi starosti Koky, který objel branku a chtěl o beka skórovat. Puk se naštěstí pro domácí zastavil v brankovišti, kde ho přikryl přesouvající se Perůtka.
     
    08:37
    Klobouček na útočné modré přebruslil Prokeše, jemuž ale neujel, takže hostující obránce mu přece jen ztížil zakončení tváří v tvář Tuhému, který nekapituloval.
     
    08:50
    Icing Pirátů.
     
    09:19
    Domácí situaci, kdy nemohli vystřídat, zvládli a dostali puk do středního pásma. Na útočné modré Chomutova však puk opustil ledovou plochu.
     
    10:03
    Piráti se po buly dostali do útočného pásma, ale Tuhý neměl se Stejskalovou střelou z pravé strany velké potíže. Lapačkou poslal puk na zadní mantinel, odkud hosté založili akci, na jejímž konci Perůtka nadvakrát zkrotil Dudáčkův pokus z vrcholu pravého kruhu.
     
    11:43
    Piráti právě vstřelili branku!
    Z nenápadné akce domácí vyrovnali. DANIEL BADINKA se na útočné modré zbavil Síče, uvolnil se na osu, odkud měl volnou cestu k brance, do jejíž horní poloviny poslal puk po bekhendové kličce. Asistence: František Hynek.
     
    12:49
    Vyrovnání Piráty povzbudilo, ale Paškovu ránu z pravé strany modré Tuhý vyrazil a následně hostující obrana zblokovala Kloboučkovu střelu z pravého kruhu.
     
    13:13
    Icing Litvínova.
     
    13:56
    Pospíšil se na chvíli zjevil sám před Tuhým, jehož neprostřelil.
     
    16:01
    Tuhý si u své pravé tyče pohlídal Vondráškův výpad od zadního mantinelu.
     
    16:57
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští otočili skóre poté, co se DANIEL BADINKA nejlépe zorientoval v ponechané výhodě ve skrumáži před Tuhým a poslal puk do horní poloviny branky. Asistence: Šimon Klobouček a Jaroslav Pospíšil.
     
    18:20
    Zakázané uvolnění Pirátů.
     
    18:46
    Domácí dostali po buly puk do útočného pásma, kde se na chvíli usadili. Znovu to zkoušel aktivní Pospíšil, ale Tuhý na jeho ránu z vrcholu levého kruhu dobře viděl a bez problémů ji vyrážečkou poslal k zadnímu mantinelu, kde puk sebrali jeho obránci.
     
    19:27
    Perůtka si poradil s dalším litvínovským útočným výpadem, po němž se vhazovalo po pravici domácího gólmana. Buly Piráti zvládli a dostali puk do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodu měli více ze hry hosté, což korunovali prvním gólem utkání z hokejky Jana Šprynara. Od poloviny zahajovací třetiny převzali otěže domácí, jimž zařídily obrat dvě trefy Daniela Badinky. Prostřední dějství začne přibližně v 17:16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Perůtka si vyjel pro puk za svou branku, jenže se nedohodl s beky, takže nerozehrál a puku se zmocnil Čech, který se pokusil vyrovnat vyjetím kolem pravé tyčky domácí branky. Gólman ale drobné zaváhání napravil dobrým zákrokem.
     
    20:59
    Dudáček se uvolnil kličkou z pravé strany na osu a chystal se zakončit. V ten moment se k němu přiřítil obránce a rozhodil ho v rámci pravidel natolik, že hostující útočník ztratil puk, aniž by vystřelil.
     
    22:41
    Litvínovští ustáli chomutovský útok zakončený střelou od modré, jenže při vyvážení puku do bezpečí nahodili za domácí branku ještě ze své poloviny, takže je pískán icing.
     
    23:04
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Robin Vondrášek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:16
    Hned po buly vyvezli Pospíšil a Daniel Badinka puk až do útočného pásma, kde na vrcholu pravého kruhu první jmenovaný přebral puk a dělal kličku do středu, po níž však o puk přišel.
     
    24:01
    Hosté už jsou před Perůtkou, jehož ostřelují ze všech pozic. domácí bránící čtveřice je však hodně obětavá a řadu pokusů zblokovala. domácí gólman v podstatě nemusel zasahovat, přestože domácí vyhodili, i když měli puk na hokejce.
     
    24:39
    Na levé straně pálil z otočky Ščislák, ale Perůtka byl pozorný a od zadního mantinelu domácí vyhodili přes všechny čáry.
     
    24:53
    Icing Litvínova v přesilovce.
     
    25:04
    Domácí v plném počtu.
     
    25:15
    Ofsajd Pirátů.
     
    25:50
    Mrázkovo nahození z levé strany modré čáry prošlo až na Perůtku, který se nenechal zaskočit. Následně na druhé straně modré čáry Kladivo neudržel útočné pásmo.
     
    26:50
    Z protiútoku to zkusil z levého kruhu Daniel Badinka. Tuhý vyrazil na zadní mantinel, ale Piráti udrželi pásmo a donutili hosty k icingu.
     
    27:18
    Piráti stále drží pásmo. Nahození od modré ztlumil hrozen hráčů před Tuhým, Žižka se k dorážce z otočky nedostal, neboť ho obránce zablokoval.
     
    27:36
    Domácí vybojovali puk na zadním mantinelu a Stejskal dostal parádní přihrávku na vrchol brankoviště, kde byl sám. Z první však Tuhého nepřekonal, jelikož hostující brankář se na čáře roztáhl a zastavil puk.
     
    28:58
    Zblokované nahození od modré přistálo v pravém kruhu litvínovského útočného pásma před Šprynarem, který chtěl pálit z voleje, ale promáchl.
     
    30:11
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jan Dufek – 2 min., podrážení).
     
    30:18
    Domácí vyhráli buly k mantinelu na modrou, kde sebral puk Dominik Badinka a nabruslil si na osu pásma, odkud švihem střílel. Hostující defenziva puk na Tuhého nepustila.
     
    31:17
    Litvínovští podruhé v oslabení dostali puk ze svého obranného pásma a tentokrát byli blízko gólu. Šprynar dostal z levé strany přihrávku na osu, odkud pálil přes obránce do tyče.
     
    32:01
    Litvínov opět vyhodil přes všechny čáry a vypadá to, že také hosté první oslabení ubrání.
     
    32:11
    Hosté v plném počtu.
     
    32:49
    Litvínovské vyhození nebylo posouzeno jako zakázané uvolnění, což Piráti sice zvládli, ale na útočné modré přišli o kotouč, což málem znamenalo únik Šprynara. K němu se však dobře vrátili Pašek s Danielem Badinkou a čistě ho zastavili.
     
    33:53
    Hynek vyhrál souboj za vlastní brankou a Piráti mohli spěchat kupředu. K jejich smůle jim nevyšla přihrávka, která by útočníky poslal do přečíslení, takže z toho bylo jen zakázané uvolnění.
     
    34:09
    Chomutovští po icingu útočili, ale na modré nezvládli přechod podle pravidel, takže je jim odpískán ofsajd.
     
    34:58
    Pospíšil dostal od modré přihrávku do pravéhoi kruhu, kde si vyjel do střelecké pozice, ale Tuhý si našel výhled i přes clonícího Kloboučka a beton puk zastavil.
     
    35:25
    V pokračující akci měl Pospíšil čas na levé straně, ale nestřílel bez přípravy, takže dal Tuhému šanci se natlačit na bližší tyč a zasáhnout.
     
    36:41
    Po tlaku Litvínova to vypadalo na chomutovské přečíslení tři na dva, jenže domácí situaci mezi kruhy útočného pásma nesehráli dobře, takže ani nevystřelili.
     
    37:17
    Po buly před Tuhým přihrával Stejskal zpoza branky do ohně, ale hostující obrana puk před brankoviště nepustila.
     
    37:35
    Na konci litvínovské protiakce se Ščislák dral před brankou k dorážce, ale na volný puk nedosáhl, takže ho Perůtka ukryl pod lapačkou.
     
    38:46
    Tuhý se těžce sbíral z ledu, ale hlavní sudí nepískal, takže Žižka mohl tečovat ránu od modré. Tuhý se stihl zvednout a zasáhnout.
     
    39:21
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Badinka – 2 min., podrážení).
     
    39:35
    Hosté sice vyhráli buly, ale následně na modré neudrželi útočné pásmo, takže Klobouček vyvezl puk až na druhou stranu kluziště. První souboj zvládl, ve druhém už o puk přišel.
     
    39:44
    Kotouč opět skončil mimo mantinely, takže se vhazuje na obranné modré čáře Litvínova.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhém dějství gól i přes přesilovky obou týmů nepadl. Nejblíž k němu měl hostující Šprynar, jehož ránu ve vlastním oslabení zastavila tyč. Třetí část započne přibližně v 17:58.
     
    Oba týmy jsou na ledě. Čeká se na vypršení času pro přestávku. Hosté budou mít ještě minutu a dvacet vteřin výhodu jednoho hráče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Litvínov se úvodním buly třetiny usadil v pásmu a jeho akci zakončil Čech ranou z pravého kruhu na teploměr. Perůtka přimáčkl ruku k tělu, takže puk zastavil a udržel i ve výstroji.
     
    40:31
    Hned po buly domácí vyhodili přes všechny čáry.
     
    40:59
    Perůtka si poradil s další litvínovskou střelou z pravé strany a přerušil hru.
     
    41:17
    V závěru oslabení spěchali do přečíslení Pospíšil s Kloboučkem, ale přihrávka prvního jmenovaného zprava byla příliš dlouhá a Klobouček na ni nedosáhl.
     
    41:21
    Domácí v plném počtu.
     
    42:06
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Badinka – 2 min., faul kolenem).
     
    42:32
    Domácí si plný počet příliš neužili, ale hned po buly vyhodili až k Tuhému a Litvínov následně nemohl do pásma kvůli signalizovanému ofsajdu.
     
    42:59
    Piráti právě vstřelili branku!
    A máme tu hattrick zkompletovaný ve vlastním oslabení. Po litvínovské bombě od modré se nikdo v černých dresech nedostal dorážce, takže domácí vyhodili až za hostující branku, kde Vondrášek vybojoval puk a předložil mezi kruhy DANIELU BADINKOVI, který nezaváhal. Asistence: Robin Vondrášek a Václav Pašek.
     
    44:06
    Domácí v plném počtu.
     
    44:16
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tohle je zatím zápas chomutovských dvojčat. DOMINIK BADINKA se po návratu z trestné lavice dostal do samostatného úniku, který úspěšně zakončil forhendovým blafákem za brusli Tuhého. Asistence: Jaroslav Pospíšil.
     
    45:16
    Čihař dobrým pohybem zrušil signalizovaný icing a perfektně našel zpoza branky úplně volného Kloboučka, který však z vrcholu brankoviště na Tuhého nevyzrál.
     
    46:16
    Teď se hra přece jen trochu zklidnila a do další šance se ani jeden z týmů nedostal. Brankáři dokonce nemuseli teď několik desítek vteřin ani zasahovat.
     
    46:56
    Chomutovský pobyt v útočném pásmu ukončili hosté jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    47:32
    Hosté se sice hodně nadřeli, ale nakonec přece jen vyvezli puk z obranného pásma. Na útočné modré čáře však jejich postup zastavil ofsajd.
     
    48:01
    Hosté se po buly dostali do pásma, ale dlouho v něm nepobyli. Navíc jim ujel Daniel Badinka, který mohl skórovat počtvrté v utkání, ale tentokrát zvolil střelu, jež úspěšná nebyla.
     
    48:46
    Domácí znovu přišli do pásma a teď nemohli napadat, protože čárový sudí signalizoval ofsajd. Jeden z útočníků to však nevydržel, takže ofsajd je posouzený jako úmyslný a hra se stěhuje před Perůtku.
     
    49:15
    Litvínov ze snadno získaného pásma střelu nevytěžil málem inkasoval popáté. Pospíšil se prokličkoval až před Tuhého, jehož i překonal, ale za bruslí gólmana do sítě nezasunul, neboť ho poslal brankoviště k levému mantinelu.
     
    50:32
    Litvínovské napadání zdrželo Piráty v jejich obranném pásmu, jenže domácí si nakonec cestu do útočné třetiny proklestili a usadili se před Tuhým.
     
    51:20
    Hosté se osvobodili a jejich akci táhl po pravé straně Tůma, jehož však po přejetí útočné modré zpacifikovali dva bránící hráči.
     
    51:58
    Litvínov se vrátil před Perůtku, jehož prověřil bekhendem z pravé strany Koky, který sebral puk ze souboje mezi kruhy.
     
    52:32
    V levém kruhu útočného pásma napřáhl až téměř ke stropu hostující Bystřický, jenže Perůtka si proti němu povyjel a puk bez potíží chytil.
     
    53:23
    Poté, co puk skončil opět mimo mantinely, se vhazuje ve středovém kruhu.
     
    53:58
    Litvínov dostal sice po buly puk do útočného pásma, ovšem domácí se ho brzy zmocnili a Čihař do podél pravého mantinelu zavezl po prosmýknutí kolem obránce do útočného pásma Pirátů. Jeho přihrávka do ohně sice nikoho ze spoluhráčů nenašla, ale věkem ještě starší žák o chvíli později dostal dvě příležitosti z pravého kruhu. První rána byla zblokována, po druhé se Tuhý ohlížel, jestli mu puk z teploměru nevypadl.
     
    54:52
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jan Peroutka – 2 min., podrážení).
     
    54:56
    Hned po vhazování napálil hostující obránce puk za brankou po mantinelu ven z obranného pásma až k Perůtkovi.
     
    55:29
    Piráti marně hledají cestu zpět do útočného pásma. Puk je znovu až u jejich gólmana.
     
    56:02
    Teď už se domácí usadili před Tuhým. Domninik Badinka napřáhl na modré, jeho pokus byl před brankou zastaven, což dalo šanci na dorážku Iblovi, proti němuž zasáhl Tuhý betonem.
     
    56:49
    Piráti se nikam nehrnou, takže po litvínovské vyhození raději zařadili zpátečku, aby se nedopustili chyby při přechodu útočné modré.
     
    56:52
    Hosté v plném počtu.
     
    57:23
    Po buly před Tuhým ustál obránce souboj na zadním mantinelu, takže hosté mohli založit útok. K jejich smůle střílená přihrávka trefila Šprynara ve střední pásmu jen do bruslí.
     
    57:55
    Perůtka měl se střelou od levého mantinelu trochu problémy, ale nadvakrát neposedný puk zkrotil.
     
    58:28
    Daniel Badinka se znovu dostal za litvínovskou obranu a tváří v tvář Tuhému zakončoval bekhendem jednoruč. Už sice zvedal ruku na znamení gólu, ale jeho radost byla předčasná. Tuhý si jeho pokus pohlídal.
     
    58:53
    Icing Litvínova.
     
    59:25
    Zápas už se viditelně jen dohrává. Pospíšil měl mezi kruhy dobrou pozici na střelu, přesto ještě přihrával doleva na obsazeného spoluhráče.
     
    59:50
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí přece jen přidali ještě jeden gól poté, co zpacifikovali útočné rejdění Litvínova. SAMUEL STEJSKAL si vzal puk ve vlasntímj pásmu, projel na vrchol pravého kruhu pro vhazování, odkud mířil přesně do protější šibenice. Asistence: Daniel Badinka a Martin Záhorec.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí ve třetím dějství zvýraznili své vedení, když Daniel Badinka zkompletoval hattrrick a prosadilo se i jeho dvojče Dominik Badinka. Střelecký účet uzavřel deset vteřin před koncem utěšenou ranou do šibenice Samuel Stejskal. Piráti tak potřetí sezóně v derby velkých krajských rivalů zvítězili. (18:33:49)

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 12. Daniel Badinka (F. Hynek), 17. Daniel Badinka (Klobouček, Pospíšil), 43. Daniel Badinka (Vondrášek, Pašek), 45. Dominik Badinka (Pospíšil), 60. Stejskal (Daniel Badinka, Záhorec) – 3. Šprynar (Tůma)


    Piráti Chomutov: Perůtka (Hrůza) – Pašek, Záhorec, F. Hynek, Ibl, Dominik Badinka, Žižka – Klobouček, Vondrášek, Stejskal, Pospíšil, Mišovic, Daniel Badinka, F. Novák, Čihař.
    Trenér: Kamil Koláček.

    HC Litvínov: Tuhý (Balík) – Mrázek, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Nikolov, Kladivo – Ščislák, Horský, Dufek, Šprynar, Peroutka, Tůma, Koky, Čech.
    Trenér: Martin Tvrzník.

    Rozhodčí: Vyštejn – Lauko, Tichý
    bahis siteleri