HK MD Šumperk – Ústí n/L 7:2 (kon.) | Vsetín – Chrudim 4:5 (po pr.) | Havlíčkův Brod – Poruba 2011 4:2 (kon.)
Písek – Technika Brno 2:3 (po pr.)
konec
HK Mladí Draci Šumperk
7:2 (1:1, 4:0, 2:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Pátek 04.02.2022, 16:00 • Škoda aréna, Šumperk • Liga juniorů • 35. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     

    HK Mladí Draci Šumperk

    Mladí Draci v minulém týdnu odehráli pouze jeden zápas. V pátek nenastoupili k utkání proti Přerovu, které Zubři odložili z důvodu marodky. Ve střetnutí se čtvrtou Porubou prohráli 0:3. Šumperk je aktuálně na třetím místě tabulky a na svém kontě má 53 bodů. Na pozice s postupem do play-off ztrácí deset bodů, oproti druhé Technice má však zápas k dobru. Oproti čtvrté Porubě má naopak o zápas méně a třetí a čtvrtou příčku aktuálně dělí tři body.

    Šumperku se poměrně daří v několika týmových disciplínách. Mladí Draci dost střílí, na svého soupeře vyšlou až 34 pokusů na zápas. Naopak na své brankáře pouští poměrně nízký počet střel, a to 30,16. Mladí Draci jsou také poměrně úspěšní v oslabení, ve kterém drží úspěšnost 88,20 %.

    Nejproduktivnějším forvardem domácích je Jakub Horký 26 (14+12), daří se také Adamovi Poláchovi 22 (13+9), tomu na paty šlape Filip Tomiczek 21 (6+15).

    V zadních řadách se bodově nejvíce prosazuje Milan Křivohlávek 12 (5+7).

    Více prostoru v šumperské kleci dostal v posledních zápasech Milan Ryšavý. Ryšavý odchytal doposud 19 zápasů, 11 z nich skončilo vítězstvím. Jeho úspěšnost je 92,56 %, což jej řadí na čtvrtou pozicii mezi brankáře soutěže. Rovněž jeho gólový průměr 2,18 jej řadí na čtvrté místo ve statistikách. V letošní sezóně si připsal jedno čisté konto. Erik Bielecký nastoupil do 14 zápasů, vítězstvím skončilo 6 z nich. Jeho úspěšnost je 89,78 % a jeho gólový průměr čítá 3,09.
     

    HC Slovan Ústí nad Labem

    Slovan odehrál narozdíl od domácích v minulém víkendu dvě utkání. Obě nebyla rozhodnuta v základní hrací době. V pátek Ústí porazilo Kobru Praha 6:5 po samostatných nájezdech., v neděli Slova nestačil na Písek 4:5 po nájezdech. Slovanu nyní patří pátá příčka v tabulce, kterou obývá s 36 body. Na šesté Kralupy má náskok 26 bodů a na čtvrtou Kobru ztrácí 6 bodů. Nad oběma týmy má výhodu dvou zápasů k dobru.

    Ústí je nejslušnějším týmem skupiny Západ. Celkově posbíral Slovan pouze 325 trestných minut, lépe už je na tom jen Vsetín. V průměru na zápas na trestné lavici ztráví okolo 10 minut.

    Nejproduktivnějším hráče z útočných řad hostů je David Gašpar 25 (8+17). Daří se také Michalovi Svobodovi 22 (11+11). Trojici produktivních forvardů uzavírá Aleš Macek 21 (6+5).

    Mezi obránci boduje Adam Klatt 17 (6+11).

    V brankovišti Ústí se nejčastěji angažoval Sebastian Tuček, který odchytal 15 zápasů a dovedl Slovan k 8 výhrám. Jeho úspěšnost je 90,44 % a jeho gólový průměr čítá 3,30 branky na zápas. O tři zápasy méně odchytal Pavel Ježek, jehož procentuální úspěšnost činí 88,01 % a jehož brankový průměr je 90,44.
     
    35. Ligy juniorů
    vs
    Ve Škoda aréně se dnes od 16:00 odehraje souboj mezi skupinou Východ a Západ. Třetí Mladí Draci Šumperk vyzvou na svém ledě pátý Slovan Ústí nad Labem. Udělejte si během pololetních prázdnin čas na juniorský hokej, soutěž se nám totiž pomalu blíží ke konci a nyní může jít opravdu o všechno!
     
    Úvodní sestavy:

    HK Mladí Draci Šumperk: Bielecký (Ryšavý) – Blaháček, Holub, Koutecký, Minařík, Cekr (A), Netolický, Křivohlávek, Plhal (C) – Polách, Šotkovský, Kesler, Haas, Tomiczek, Kavan, Šucha, Pánek, Horký
    Trenér: Petr Rutar

    HC Slovan Ústí nad Labem: Štěpka (Ježek) – Bartoň, Klatt, Kuchler, Vlach, Polata (C), Česnohlídek, Miškovič – Koval, Nedoma, Svoboda (A), Filip, Kredl, Macek, Gašpar, Kincl, Tot (A)
    Trenér: Jiří Vrba

    Rozhodčí: Škach – Čelechovský, Jurčík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Prvním přerušením hry se stalo zakázané uvolnění hostů.
     
    01:09
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Tomiczek – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    02:01
    Domácí jsou nyní oslabeni hned o dva hráče, dvě minuty za podrážení si odpyká Křivohlávek.
     
    02:35
    Plhal zabránil střele hned v blízkosti modré čáry.
     
    03:06
    Polata mohl ohrozit Bieleckého, střela mu ale příliš nesedla.
     
    03:27
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústí se podařilo využít početní výhody, přesilové hry 5 na 3 sice nevyužili, ale o jednoho hokejistu navíc jim bylo po chuti. ONDŘEJI POLATOVI napodruhé střela v koncovce akce sedla a útočník Slovanu tímto otevírá skóre. Asistence: Adam Klatt.
     
    05:37
    Přihrávky domácích zatím nejsou příliš koordinované, Šumperk se roztahuje do šířky, ale přímý tah na branku chybí.
     
    06:58
    Pěkná akce domácích! Tomiczek přenechal kotouč na Pánka, který ve středním pásmu našlápl vyrazil do přečíslení, ve kterém ho doplňoval Šotkovský, nakonec Štěpka svou klec ubránil.
     
    07:50
    Šucha prověril Štěpku hned po buly svým bekhendvým nahozením.
     
    08:53
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Bartoň – 2 min., vysoká hůl).
     
    09:28
    Plhalova dělovka od modré čáry, následně střela Horkého, obě akce měly potenciál, ale Štěpka je ve střehu.
     
    10:05
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Přesilová hra domácích napomohla k dorovnání skóre. Mladí Draci dlouho nepříjemně zatápěli v útočném pásmu soupeře, až se jim povedlo prosadit. Zdálo se, že střelu FILIPA CEKRA od modré čáry ještě tečoval Šotkovský, ale není tomu tak. Každopádně ve Škoda aréně je tímto vyrovnáno. Asistence: Ondřej Šotkovský a Milan Křivohlávek.
     
    12:10
    Se srovnávací brankou se srovnalo i tempo hry. Domácí byli ze začátku zápasu poněkud zaskočení, nyní ale nabrali tempo. Ústí rovněž hrozí, hraje se vyrovnaný hokej.
     
    13:29
    Šotkovský se pokusil ohrozit Štěpku z otočky, zakončil na levém kruhu, ale hostující gólman puk pokryl pod rukavicí.
     
    13:53
    Do střelecké pozice si vyjel Křivohlávek, než se dostal ke koncovce byl zastaven obranou Ústí.
     
    15:40
    Horký byl faulován při samostatném úniku, je nařízeno trestné střílení.
     
    15:40
    Štěpka byl v trpělivý, neudělal první pohyb a nenechal se překonat nejproduktivnějších hráčem domácích. Stav zápasu je stále 1:1.
     
    16:11
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Tomiczek – 2 min., napadení).
     
    17:03
    Mladí Draci se osvobozují, Ústí pásmo příliš dlouho neudrželo.
     
    17:36
    Výborná práce na modré čáře v podání Horkého, který narušil rozehrávku hostů.
     
    18:11
    Domácí v plném počtu.
     
    18:55
    Macek páli z kruhu vysoko nad branku Bieleckého.
     
    19:50
    Bielecký pro jistotu ukryl kotouč před ústeckými najezdníky pod svoz lapačkou, bude se vhazovat v obranném pásmu domácích.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina dnešního klání. Zatím jde o vyrovnaný souboj, který ale příliš pohledné hokejové akce nenabízí. Ze začátku zápasu byli aktivnější hosté, kteří se prosadili v početní výhodě zásluhou Ondřeje Polaty, domácí se do tempa dostali rovněž v přesilové hře. Za Mladé Draky vyrovnal Ondřej Šotkovský. Zápas je zatím docela nekoordinovaný, vzniká mnoho chyb, kterých ani jeden z týmů neumí naplno využít, šanci na navýšení pro domácí dostal Jakub Horký, jenž neproměnil trestné střílení.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:07
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Kašpar – 2 min., držení).
     
    21:24
    Štěpka zasahoval proti střele z pravého kruhu, kterou chytil až s podtextem televizního zákroku do lapačky.
     
    22:05
    Plhal obkroužil pásmo a následně vzal akci na sebe, jeho střela z pravého kruhu nebyla pro Štěpku těžkým oříškem.
     
    22:26
    Hezká myšlenka a nabídka z hole Horkého, který nahodil puk do předbrankového prostoru, kde byli jeho spoluhráči připraveni na dorážku, první se zorientoval Štěpka a skočil na puk.
     
    23:07
    Hosté v plném počtu.
     
    23:24
    Obrovská šance Kouteckého. Šumperský obránce překonal Štěpku a následně kotouč poskakoval za zády ústeckého gólmana na brankovišti, ale nakonec jej hostující strážce klece vytěsnil. Koutecký se pokusil sebrat kotouč a atakovat bránu Ústí i napodruhé z otočky k tyči, tam už byl ale Štěpka opět připraven.
     
    24:25
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Krásná souhra šumperského útoku. Šotkovský viděl na levém kruhu osamoceně stojícího FILIPA TOMICZKA, který dostal od svého kolegy přesný pas a svou ránou do horní části branky nedal Štěpkovi šanci. Asistence: Ondřej Šotkovský a Jiří Koutecký.
     
    27:40
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk odskakuje soupeři na rozdíl dvou branek. Samostatnou akci nyní předvedl nejproduktivnější bek domácích MILAN KŘIVOHLÁVEK, který prošel kolem hostující obrany až před Štěpku, kterého propálil. Asistence: Jiří Koutecký.
     
    29:01
    Polách si na brankovišti nevšiml puku, který mu dojel k nohám, nebezpečný kus černé gumy raději zkrotil Štěpka.
     
    29:21
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Domácí jdou do trháku. Lajně s červenými helmami to dneska opravdu lepí. Šotkovský opět našel sna kruhu svého volného spoluhráče, tentokrát to byl MARTIN PÁNEK, který stejně jako Tomiczek před chvíli překonal Štěpku do horní části klece. Stav je nyní příznivý pro domácí Mladé Draky, a to poměrem 4:1. Asistence: Ondřej Šotkovský a Filip Tomiczek.
     
    30:08
    Oddechový čas pro hosty.
     
    30:27
    Hosté potřebovali implus, kterým mohla být promluva trenéra Vrby, ta ale neměla zatím dalekosáhlé účinky, Šumperk stále touží po navýšení stavu.
     
    31:47
    Štěpkovi vypadl kotouč po střele Horkého od levého kruhu, hostující gólman nezkrotil puk ramenem.
     
    32:11
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Nyní probíhá v šumperské Škoda aréně hra na jednu branku, a to na branku hostů. Štěpka čelil několika střelám a dorážkám, z nichž se uchytila trefa ADAMA POLÁCHA. Tato třetina se domácím zatím vede a svůj náskok zvyšují na čtyřbrankový. Asistence: Jakub Horký.
     
    34:21
    Nejprve přečíslení dva na jedna před Bieleckým, které Klattovi z koncovce sjelo, puk sebral Kesler a vyslal do akce Šuchu, který uháněl sám na Štěpku v zakončení přestřelil.
     
    35:21
    Zakázané uvolnění dostalo hru do obranného pásma Šumperka.
     
    36:11
    Slovan se pokouší o tlak před domácí brankou, ten ale není nijak nebezpečný.
     
    36:44
    Polách a Horký se mohli postarat o šestou branku, druhému jmenovanému nevyšlo zakončení.
     
    37:06
    Horký s Poláchem podruhé, opět akce minula branku.
     
    38:11
    Šotkovský v dobré pozici minul Štěpkovu klec.
     
    38:25
    Kavan vyhrál čistě buly a poslal puk na modrou čáru, odkud pálil Křivohlávek, Štěpka chytá.
     
    38:36
    Po střele Kouteckého zvonilo břevno ústecké klece!
     
    39:07
    Na rozhraní obranné třetiny a středního pásma se provinil podrážením Netolický, Ústí má ke konci třetiny možnost snížit v podobě početní výhody.
     
    39:34
    Nejistý Bielecký si myslel, že má kotouč v rukavici, tam ale nebyl objevil se na čepeli jednoho z hostujících útočníků, napodruhé měl domácí gólman kontrolu nad situací svým betonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Za námi je druhá část hry a domácí se rozstříleli. Po rozvážné první periodě se Šumperku povedlo ve druhé periodě odskočil soupeři na rozdíl čtyř branek a je to naprosto zasloužené vedení. Od určitého momentu se hrálo pouze na ústeckou klec, ve které se musel Štěpka hodně činit. Všem střelám však zabránit nedokázal. Za domácí se prosadili z výborně hrající lajny Filip Tomiczek a Martin Pánek, samostatnou akci vystřihl Milan Křivohlávek a dorážkou na současných 5:1 navýšil Adam Polách. Pro domácí je stav více než příznivý, pokud s výsledkem bude chtít něco udělat hostující celek, musí se brzy vzpamatovat a nastoupit svižně do poslední části hry, v té bude hrát ústí ještě minutu a sedm sekund přesilovou hru.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    První akci kupředu vedení Ústí, konkrétně Svoboda.
     
    40:50
    Hosté si zahrají krátkou přesilovku pět na tři, minule se jim z takovéto situace povedlo vytěžit branku, respektive Slovan skóroval pouze v přesilovce pět na tři, ale předcházela jí dvojitá početní výhoda.
     
    41:07
    Domácí jsou ve čtyřech.
     
    42:18
    Šumperk se vymaňuje z tlaku a vyhazuje kotouč.
     
    42:50
    Domácí v plném počtu.
     
    42:52
    Oslabení si pro změnu zahrají hosté, Koval fauloval ve středním pásmu.
     
    43:50
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Na ledě nastala rozpačitá situace, domácí se radovali z branky, ale hlavní arbitr Škach si nebyl jistý, proto se vydal pro radu svých kolegů na čáře a následně gól uznal. Autorem šest branky je ADAM POLÁCH. Asistence: Jakub Horký a Jakub Plhal.
     
    44:13
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Tomiczek – 2 min., podrážení).
     
    44:52
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hostům se daří v přesilové hře. Ústí dokázala vychýlit Bieleckého ze své pozice a následně za jeho záda zakončil DAVID GAŠPAR. Asistence: Aleš Macek.
     
    45:30
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Na snižující branku branku Ústí reagovali domácí další přesnou střelou, o tu se postaral TOMÁŠ MINAŘÍK, který svým nahozením, ze kterého vznikl nebezpečný padáček navýšil náskok svého týmu opět na pětibrankový. Asistence: Jakub Plhal.
     
    45:30
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Štěpka – 2 min., nesportovní chování). Trest odpyká Nedoma.
     
    47:17
    Šumperk opět obývá útočné pásmo, v přesilové hře se snaží hrozit hlavně z brankoviště.
     
    47:30
    Hosté v plném počtu.
     
    49:00
    Pokus Svobody, Bielecký měl svou tyč pohlídanou.
     
    49:55
    Před Minaříkem zela prázdná brána, které domácí útočník nevyužil, následně dostal Tomiczek pas od svého spoluhráče na kruhu, vystřelil, jeho ránu Štěpka vyrazil betony.
     
    50:36
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Šotkovský – 2 min., hákování).
     
    50:53
    Plhal vyvezl kotouč do útočné třetiny, nahodil na Štěpku, který puk ukryl v lapačce.
     
    51:38
    Ústí operuje v útočném pásmu.
     
    52:36
    Domácí v plném počtu.
     
    52:52
    Filip mohl ohrozit Bieleckého z brankoviště.
     
    54:14
    Tot měl dobrou šanci vyzkoušel Bieleckého pozornost bekhendovým nahozením, minul.
     
    54:17
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Haas – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Česnohlídek – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:20
    Pánek byl ve skoro samostatném úniku faulován, Šumperk si zahraje přesilovou hru.
     
    56:00
    Holubova střela od modré čáry, Plhal dobře clonil před brankou, Štěpka chytá.
     
    56:17
    Domácí v plném počtu.
     
    57:20
    Hosté v plném počtu.
     
    57:55
    Domácí se v útočné akci vystavili ofsajdu.
     
    58:10
    Cekr prověřil Štěpku bekhendem, puk se ocitl v brankovišti, kde jej mohl dorážet Kesler.
     
    58:34
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Cekr – 5 min., sekání + osobní trest do konce utkání, sekání). Trest odpyká Šucha.
     
    59:26
    Koval dorážel před Bieleckým, gólman domácích má kotouč pod kontrolou.
     
    59:35
    Filip pálil hned po buly, Bielecký zasáhl svým betonem.
     
    59:38
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Česnohlídek – 2 min., faul kolenem).
     
    59:47
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Holub – 2 min., napadení).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Tot – 2 min., napadení).
     
    Konec zápasu. (18:12:20)

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 11. Cekr (Šotkovský, Křivohlávek), 25. Tomiczek (Šotkovský, Koutecký), 28. Křivohlávek (Koutecký), 30. Pánek (Šotkovský, Tomiczek), 33. Polách (Horký), 44. Polách (Horký, Plhal), 46. Minařík (Plhal) – 4. Polata (Klatt), 45. Gašpar (Macek)


    HK Mladí Draci Šumperk: Bielecký (Ryšavý) – Blaháček, Holub, Koutecký, Minařík, Cekr (A), Netolický, Křivohlávek, Plhal (C) – Polách, Šotkovský, Kesler, Haas, Tomiczek, Kavan, Šucha, Pánek, Horký
    Trenér: Petr Rutar

    HC Slovan Ústí nad Labem: Štěpka (Ježek) – Bartoň, Klatt, Kuchler, Vlach, Polata (C), Česnohlídek, Miškovič – Koval, Nedoma, Svoboda (A), Filip, Kredl, Macek, Gašpar, Kincl, Tot (A)
    Trenér: Jiří Vrba

    Rozhodčí: Škach – Čelechovský, Jurčík
    bahis siteleri