Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 0. den (kon.) | Zahajovací ceremoniál (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 0. den

Pátek 04.02.2022, 01:35Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    V Pekingu je pro dnešek dobojováno. Nyní se již vše chystá k slavnostnímu zahájení her, které na stadionu Ptačí hnízdo začne ve 13 hodin středoevropského času. A v sobotu se budeme těšit u prvního skutečně celodenního přehledu veškerého sportovního dění na hrách. (11:01:49)
     
    Curling

    Průběžné pořadí smíšených dvojic po 6. kole:
    1. Itálie 4 vítězství / 0 porážek
    2. Velká Británie 3/1
    2. Kanada 3/1
    4. Švédsko 3/2
    5. Čína 2/2
    5. Česko 2/2
    5. USA 2/2
    8. Norsko 1/3
    8. Švýcarsko 1/3
    10. Austrálie 0/5
     
    10:50
    Curling

    Extra endy nakonec dopadly lépe pro země, které v nich měly výhodu posledního kamene. Vítězství tak vybojovaly Velká Británie a USA.

    Výsledky 6. kola smíšených dvojic:
    Česko–Itálie 2:10
    Čína–Kanada 6:8
    Velká Británie – Austrálie 9:8
    Švédsko–USA 7:8
     
    8:23
    Curling

    Hned 2 utkání 6. kola soutěže smíšených dvojic rozhodne až extra end! Prodloužení si zahraje Velká Británie s Austrálií, ačkoliv vedla v polovině utkání o 5 bodů, a Švédsko s USA.
     
    8:10
    Krasobruslení

    Průběžné pořadí týmové soutěže po 1. dni:
    1. USA 28 b
    2. ROV 26
    3. Čína 21
    4. Japonsko 20
    5. Itálie 18
    6. Kanada 16
    7. Gruzie 15
    8. Česko 12
    9. Ukrajina 4
    10. Německo 3
     
    8:05
    Krasobruslení

    Další komplikace favorizovaného ruského týmu na cestě za očekávanou zlatou medailí. Ve třetí a dnes poslední části, krátkém programu sportovních dvojic, sice Rusové podle očekávání porazili Američany, ale ještě lepší výkon předvedli Číňané, takže překvapivý americký náskok na čele průběžného pořadí se ztenčil jen o jeden bod. Veškeré medailové naděje pak prakticky pohřbili Italové, jejich sportovní dvojice po velkých chybách skončila až sedmá a přidává pouze 4 body. Česká dvojice skončila na očekávaném 8. místě a 3 body do tabulky znamenají již pouze teoretickou šanci na senzační postup našeho týmu do volných jízd.
     
    7:54
    Skok na lyžích

    Pokračují oficiální tréninky žen i mužů na středním můstku, kde však z Čechů podávají konkurenceschopné výkony pouze Karolína Indráčková a Roman Koudelka.
    Proti takhle hozeným kamenům se hraje těžko
     
    7:50
    Curling

    Jakékoliv snahy českého smíšeného páru o zkorigování výsledku definitivně uťal fantastický triple takeout Italů v polovině pátého endu. Těm dnes vyšlo úplně všechno a zatím v Pekingu nepoznali hořkost porážky. Manželé Paulovi po 6. endu vzdávají zápas a budou se snažit na něj hodně rychle zapomenout.

    Česko-Itálie 2:10
     
    7:40
    Lední hokej

    V silnější skupině A, ve které se hraje pouze o nasazení pro čtvrtfinále, se odehrál vyrovnaný souboj hráček ruského výběru se Švýcarkami, který rozhodla výrazně vyšší produktivita střelby Rusek. Hattrickem se zaskvěla Bolgarevová. V závěru mohly jen hlídat náskok a pošetřit síly do souboje s Finskem o klíčové třetí místo, které pro čtvrtfinále znamená střet se soupeřem ze slabší skupiny B.

    ROV-Švýcarsko 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
    6. Dobrodějevová, 18. Bolgarevová, 31. Šibanovová, 38. Bolgarevová, 42. Bolgarevová – 18. Stalderová, 27. Müllerová
     
    7:34
    Lední hokej

    V české skupině B slaví první vítězství na turnaji výrazně posílený výběr v dresech Číny. Zápas po gólech Frandsenové a Q. Lin spěl k remíze, avšak 50 sekund před koncem strhla vedení na stranu pořadatelské země N. Lin a při následném zoufalém pokusu Dánska o hru bez brankářky poslala puk do prázdné branky opět Q. Lin, která tak zapsala hned 3 kanadské body za 2 góly a 1 asistenci.

    Dánsko-Čína 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
    9. Frandsenová – 37. Q. Lin, 60. N. Lin, 60. Q. Lin
     
    7:28
    Curling

    Průběžné výsledky v polovině zápasů 6. kola smíšených dvojic:
    Česko-Itálie 1:9
    Čína-Kanada 3:4
    Velká Británie – Austrálie 6:1
    Švédsko-USA 2:2
     
    7:25
    Curling

    Bohužel česká smíšená dvojice i ve čtvrtém endu pokračovala v nepřesné hře, naopak Italové mají v Pekingu fantastickou formu, vychází jim zatím skoro všechno a ve čtvrtém endu přidávají při své výhodě další 4 body! Vedou tak již 9:1 a pokud se nestane zázrak, manželé Paulovi zápas po šestém endu vzdají.
     
    7:20
    Alpské lyžování

    Druhý oficiální trénink sjezdu mužů ovládl jeden z hlavních favoritů Nor Alexander Aamodt Kilde časem 1:43,72 min. Jediný Čech v soutěži Jan Zabystřan neprojel brankou a celkově nezajel dobře, ztratil přes 5,5 sekundy. Snad aspoň ale trénin splní účel a v závodě předvede lepší výkon.
     
    7:15
    Krasobruslení

    Svoji jízdu má za sebou v rámci týmové soutěže také česká sportovní dvojice Jelizaveta Žuková, Martin Bidař. Bohužel nepředvedli svůj nejlepší výkon, Bidař chyboval při synchronním skoku a Žuková nedotočila odhozený trojitý lutz. Dostali za svůj výkon 56,70 bodu a zaostali za svým dosavadním maximem o více než 4 body. Poslední ve své části ale nebudou, porazili Ukrajince a Němci kvůli koronaviru svoji sportovní dvojici vůbec nemohli nasadit. Pravděpodobně tak přidají do českého hodnocení 3 body za 8. místo.
     
    7:09
    Curling

    Český smíšený pár bohužel ztrácí reální naděje na úspěch v dnešním utkání již v jeho začátku. Hned první end Italům sami výrazně usnadnili několika chybami a ti výhodu posledního kamene využili k zisku hned 4 bodů. Vzápětí i při své výhodě nedokázali skórovat a nepříliš dobrý výkon pokračuje dál. Skvěle hrající Italové našemu páru nedávají moc šancí a po třech endech vedou 5:1, navíc se výhoda posledního kamene vrací na jejich stranu.
     
    6:35
    Curling

    Pokračuje program smíšených dvojic. Manželé Paulovi se postaví doposud neporaženému páru z Itálie.
    Čína je země různých podnebí. Někde jsou normální tropické teploty a v Genting Snow Parku je zase pěkně pod nulou.
     
    5:58
    Krasobruslení

    V rytmické soutěži dvojic sourozenci Natálie a Filip Taschlerovi chvíli drželi první místo, nakonec ale skončili se známkou 68,99 šestí. Disciplínu vyhráli američané Hubbelová/Donohue před páry Sinitsinaová/Katsapalov z Ruského olympijského výboru a Guignarová/Fabbri z Itálie.

    Poslední dnešní disciplína, krátký program dvojic, začne v 6:15.

    Marek Baloun

    bahis siteleri