Písek – Cheb 6:1 (kon.) | Val. Meziříčí – SHK Hodonín 4:1 (kon.) | Kopřivnice – Vel. Meziříčí 6:2 (kon.)
Hronov – Mostečtí Lvi 4:1 (kon.) | Letňany – Dvůr Králové n. L. 4:3 (kon.) | Klatovy – Příbram 1:2 (5:6 po s.n.)
Žďár n/S – Nový Jičín 5:4 (kon.) | Řisuty – Havlíčkův Brod 4:7 (kon.) | Kometa Brno B – Opava 6:1 (kon.)
Děčín – Nová Paka 2:5 (kon.) | Jablonec n/N – Bílina 7:4 (kon.) | Tábor – Kobra 7:2 (kon.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
SHK Drtiči Hodonín
Sobota 05.02.2022, 17:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 2. liga skupina Východ • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    SHK Hodonín

    Oproti mizérii, do které se dostali Jihomoravané ze začátku ročníku se začalo Drtičům dařit pravidelně vítězit. Považte sami: Od vánočních svátků hráči ve svých typických oranžovo-fialových dresech bodovali v sedmi z deseti duelů, z toho jich osm vyhráli. Díky tomu se Hodonín odrazil od beznadějné poslední pozice a začal stíhat týmy umístěné před ním, v současné situaci zejména Kopřivnici a Velké Meziříčí.

    Drtiče bodově suverénně táhne Tomáš Komínek (24+19), který se svými bodovými příspěvky také vládne kanadskému bodování východní skupiny. Za ním následují David Janás (10+11) a bývalý bobr Michal Romančík (9+12). Více hráčů Hodonína se nedostalo ani přes patnáctibodovou hranici. Jihomoravané v průběhu sezóny hledali stabilitu v brankovišti, kterou jim dodal zejména Michal Kořének s něco málo přes 3 obdrženými góly v průměru ve 20 utkáních. Andreas Kubáň se s devíti odchytanými přesunul v průběhu sezóny do Kopřivnice.

    Forma v posledních 5 utkáních: 2-0-0-3
    Hodonín vs. Valašské Meziříčí 2:4
    Kometa Brno B vs. Hodonín 4:1
    Nový Jičín vs. Hodonín 6:1
    Hodonín vs. Velké Meziříčí 6:1
    Opava vs. Hodonín 1:2
     
    HC Bobři Valašské Meziříčí

    Po druhé dlouhé sérii výher přišlo vystřízlivění. Valašské Meziříčí nejprve prohrálo ve Velkém Meziříčí a Kopřivnici, aby to začalo vypadat na napravení dojmu ve dvou utkáních se Žďárem, které svěřenci trenéra Plška suverénně ovládli. Výjezd do Opavy ale i dle slov hlavního trenéra Valachů předznamenal nejhorší výkon sezóny a prohra o tři góly byla ještě k Bobrům milostivá. Napravený výkon, ale přesto bez bodového zisku poté přišel v domácím utkání s Kometou Brno.

    Valašské Meziříčí čeká důležitý finiš základní části, ve kterém mají umístění na prvním místě stále ve svých rukou, poslední dvě porážky ale přilili olej do ohně druhý Nový Jičín nepochybně vycítil svoji šanci. O co hrát tak dost možná bude až do posledního možného mistrovského utkání.

    Forma v posledních 5 utkáních: 3-0-0-2
    Hodonín vs. Valašské Meziříčí 2:4
    Valašské Meziříčí vs. Kometa Brno B 1:2
    Opava vs. Valašské Meziříčí 4:1
    Valašské Meziříčí vs. Žďár nad Sázavou 7:2
    Valašské Meziříčí vs. Žďár nad Sázavou 6:0
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Báchor (A), Vosátko, Ďurkáč, J. Jenáček, Holiš, Gabrhelík, Kamas – Kozubík, Vávra (A), Apolenář – Finsterle, Křivohlávek, Andris – Kuchařík, Dobša, Pořický (C) – D. Stodůlka, Vavřík

    Trenér: Lukáš Plšek

    SHK Drtiči Hodonín: Malyšev (Kořének) – Sedláček, Mikulík, Škápik, Pchalin – Lekeš, Marek, Hrazdira, Hložánek, Handl, Janás, Levitskij, Komínek (A), Růžička, Hefka, Romančík (C)

    Trenér: Tibor Janás

    Rozhodčí: Rapák – Bartoň, Tvrdý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    První útočnou akci Hodonína zastavuje Sachr připravenou lapačkou a přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    01:45
    Komínek dobře zachytil útok soupeře před vlastní modrou čárou a v následném útoku sám střílel na Sachra z mezikruží, brankář Valachů jeho střelu vyráží na hokejky spoluhráčů.
     
    02:40
    Vávra se ocitl z ničeho nic ve stoprocentní gólové příležitosti, jeho mířidla ale poslala kotouč mimo tři tyče.
     
    03:44
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Romančík – 2 min., podrážení).
     
    04:18
    Jenáček po vyhození Drtičů do středního pásma ihned obrátil a hledal na modré Kozubíka, jehož prohožení do útočné třetiny zastavil Škápik a i jeho zásluhou Hodonín tentokrát vyhazuje přes všechny čáry.
     
    04:56
    Rychlá kombinace Bobrů byla zakončená odráženým kotoučem do horní sítě. Vhazovat se bude v útočném pásmu domácích.
     
    05:44
    Hodonín hraje v plném počtu.
     
    06:06
    Rána Kuchaříka od modré si našla místo v lapačce Malyševa. Brankář Hodonína nehodlal dopustit zbytečné drama před svou svatyní a přerušil hru.
     
    06:27
    Hodonínská letka se dostala do rychlého přečíslení a vyhnala Sachra mimo brankoviště, ze kterého odklízeli skákající puk obránci Valachů. Drtiči byli velmi blízko první brance zápasu.
     
    07:12
    Valašské Meziříčí po dobré pasáží soupeře vyhazuje pouze na zakázané uvolnění.
     
    07:45
    Brankář Sachr znovu v permanenci. Růžičkovou ránu z prostoru pro vhazování vyrazil pouze před sebe a obránci Valachů se museli činit, aby nedopustili zbytečné dorážky Drtičů v brankovišti.
     
    08:28
    Vávrovi ve středním pásmu ujel kotouč, přesto se s ním ještě dokázal protáhnout do toho útočného a vytvořit si i dobrou příležitost. Ve stínu dvou obránců ale jeho střela postrádala potřebnou razanci i přesnost.
     
    09:26
    Gabrhelík od mantinelu pouze nahodil do útočného pásma, do útoku mohou znovu Drtiči.
     
    09:50
    Křivohlávek ve středním pásmu posunul na Vosátka, který se po přechodu modré čáry odhodlal ke střele zápěstím, jeho pokus ale mířil mimo tři tyče.
     
    10:26
    Malyšev schoval puk do své lapačky a přerušuje hru poté, co bylo zřejmé, že jeho spoluhráči potřebují vystřídat.
     
    11:33
    Jenáček nahazoval od modré, jeho rána ale mířila přesně doprostřed a nebyla nikým tečována, Malyšev tak neměl příliš starostí s jejím zpacifikováním.
     
    12:28
    Pořického snaha o přechodu střední třetiny ztroskotala na hned dvojici bránících Drtičů a ti ihned využili situace a vyrazili do útoku. Z jejich útočných snah nakonec vyplynulo bobři vyhození na zakázané uvolnění.
     
    13:39
    Jenáček velmi dobře vystihl rozehrávku Hodonína ve středním pásmu a s pukem se uklidil až za bránu Sachra. Bobři dostřídávají.
     
    14:16
    Útok první útočné formace zastavuje ofsajdové postavení Apolenáře, který modrou čáru překročil přece jenom o dva, tři kroky dříve, než by Valaši potřebovali.
     
    14:51
    K Holišovi se z ničeho nic dostal odražený puk na modré čáře a jeho střílené nahození nadělalo Malyševovi nemalé potíže, nakonec však s vypětím všech sil udržel černou gumu ve své moci.
     
    15:30
    Mladého obránce Jenáčka je dnes plný led. Znovu to byl on, kdo se až ze středního pásma pokusil rychle najít na útočné modré Pořického, ten jeho rychlou nahrávku ale nezachytil a puk skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    16:02
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    TOMÁŠ ANDRIS se stává autorem první branky Valašského Meziříčí, ale kotouč do branky doputoval zejména díky teči obránce Drtičů, který si jeho ránu srazil za záda Malyševa. Bez asistence.
     
    16:59
    Gabrhelík se protáhl podél mantinelu a nahazoval puk na brankáře z ostrého úhlu, muž v maskovaném ale jeho nahození zastavil bez větších obtíží.
     
    17:06
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Z následného vhazování jdou ale Valaši do dvoubrankového vedení! Finsterle nádherně našel před odkrytou klecí ve zmatcích před brankovištěm JANA KŘIVOHLÁVKA, kterému nedělalo potíž puk zasunout do prázdné svatyně soupeře. Asistence: Lukáš Finsterle a Tomáš Holiš.
     
    18:18
    Kapitán Drtičů Romančík se nádherně protáhl kolem dvou obránců Valachů, před zakončením ale sám sebe vyhnal do ostrého úhlu a s jeho střelou postrádající potřebnou razanci si Sachr poradil.
     
    18:59
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Gabrhelík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:21
    Na ledě zůstává po nepříjemném střetu ležet hodonínský Hložánek. Po pár sekundách se ale dokázal sám postavit na vlastní nohy a za potlesku publika odjíždí na střídačku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Svižná první třetina nabídla valašským fanouškům dvě branky a obě do sítě hostí. Nejprve dokázal i s asistencí obránce dostal dostat puk do branky Tomáš Andris, o minutu později jej následovala pohotovou dorážkou Jan Křivohlávek.

    Hodonín si také vypracoval své příležitosti, ale po celkovém obrazu hru se dá konstatovat, že jsou Bobři po dvaceti minutách v zaslouženém dvoubrankovém vedení.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Valaši v oslabení, které si přenesli z první části, vyhazují úspěšně přes všechny čáry.
     
    20:59
    Valašské Meziříčí hraje v plném počtu.
     
    21:44
    Kuchařík z mezikruží nahazoval na své spoluhráče, kotouč ale zvládla zachytit obrana soupeře a vyhodila jej do středního pásma.
     
    22:38
    Apolenář si rychle vyměnil puk s Vavříkem ve středním pásmu a vypracovali si skvělou příležitost, Malyšev ale vyráží.
     
    23:03
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Valaši jdou ale z následné akce do tříbrankového vedení! DANIEL STODŮLKA ve zmatku v brankovišti dokázal propasírovat puk za záda Malyševa a dodává Bobrům zase o něco větší klid na hokejky. Asistence: Michael Vavřík a Libor Kamas.
     
    23:22
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Romančík – 2 min., hákování).
     
    24:26
    Bobři dobře kombinují v útočném pásmu, nedaří se jim však najít recept na dobře dostupující obranu soupeře. Hodonín navíc nyní vyhazuje přes všechny čáry.
     
    25:22
    Hodonín hraje v plném počtu.
     
    26:29
    Kuchařík nastartoval své motory a z levé strany se po rychlém úniku dostal až ke střele z mezikruží, dobře mířená rána ale byla vyražena pozorným Malyševem do rohu kluziště.
     
    27:06
    Nyní se museli činit brankáři na obou stranách kluziště. Sachr si nejprve poradil s přečíslením dva na jednoho, aby následnou protiakci Bobrů zastavil Malyšev svoji lapačkou a přerušil hru.
     
    28:05
    Janás pálil tvrdě z prostoru pro vhazování a Sachr měl při zákroku i potřebné štěstí. Puk vyrazil do horní sítě ale sám po zákroku zůstal dezorientován, kde že se vlastně černá guma nachází.
     
    29:44
    Kamas nahodil do útočné třetiny a Bobři se usadili v útočném pásmu, které vyústilo ve faul soupeře. Bobři hrají ve výhodě šest na pět.
     
    30:05
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Lekeš – 2 min., podrážení).
     
    30:38
    Finsterle si na modré nerozuměl s Křivohlávkem a jejich kombinaci vystihl hráč soupeře, který puk dostává přes všechny čáry do bezpečí daleko od své branky.
     
    31:20
    Bobrům se nedaří vykombinovat přes dobře bránící hráče soupeře. Zejména Komínek odvádí pro Drtiče kus práce a šetří v útočném pásmu cenné vteřinky.
     
    32:05
    Hodonín hraje v plném počtu.
     
    32:56
    Valaši dobře napadali rozehrávku soupeře a nakonec vybojovali alespoň vhazování v útočném pásmu poté, co Malyšev přikryl puk pod svou lapačku.
     
    33:39
    Vávra dostal ukázkovou přihrávku do mezikruží, z první pálil ale vysoko nad horní tyč svatyně soupeře.
     
    34:29
    Snaha o rychlou rozehrávku z hole Vosátka končí až na zakázaném uvolnění. Ani jeden ze dvou adresátů v modrobílém dresu ji nedokázal zachytit.
     
    34:57
    Kozubík se protáhl jako nůž máslem hned přes trojici hráčů soupeře a nakonec předal puk Apolenářovi, který mířil velmi dobře na vzdálenější tyč, Malyšev ale zvládl zasáhnout.
     
    35:41
    Bobři mají poslední minuty jednoznačně více ze hry a jejich další gól visí ve vzduchu. Hodonín má naproti tomu velké potíže dostat se alespoň do útočné třetiny.
     
    36:30
    Nyní ale přece jenom ojedinělá šance Drtičů. Rána z ostrého úhlu ale nenadělala Sachrovi příliš starostí.
     
    36:57
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Sedláček – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:44
    Gabrhelík zavezl puk do útočné třetiny a Bobři začínají hledat cestu za přesilovkou trefou.
     
    38:17
    Ne, přesilové hry dnes nejsou doménou Valachů. Drtiči je nyní dokonce donutili vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    38:57
    Hodonín hraje v plném počtu.
     
    39:38
    Pořického rána z první z prostoru mezikruží končí daleko mimo prostor tří tyčí, Valaši nicméně zůstávají v útočném pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Valaši dokázali hned na začátku prostřední periody navýšit svůj náskok na rozdíl tří branek zásluhou Daniel Stodůlky a zbytek třetiny Drtiče k ničemu prakticky nepustili. Pokud Hodonín nepřijde s velkou obrátkou v předváděné hře, měli by si domácí dokráčet k pohodlným třem bodům.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Kozubík se s Vávrou hned v úvodu periody dostali do přečíslení dva jednoho, pas na druhého jmenovaného dokázal ale zastavit obránce Drtičů.
     
    41:00
    Pořický se natlačil z pravého kruhu až před Malyševa, ve stínu obránce ale nedokázal zakončit a jednoruč pouze dovezl puk do držení brankáře Drtičů.
     
    41:39
    Bobři pokračují v momentu, které si vytvořili na začátku periody a tlačí se do dalšího zakončení, Malyšev je prozatím pozorný.
     
    42:37
    Jenáček se až z pozice obránce protáhl do brankoviště a snažil se o zakončení na bližší tyč, brankář soupeře ale jeho úmysly přečetl a úspěšně zasahuje.
     
    43:07
    Sachr viděl Škápikovu ránu od modré od samého počátku a neměl tak problém s jejím zlikvidováním. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    43:53
    Kozubík dobře vystihl přihrávku Hodonína ve středním pásmu a vybojoval puk na hole domácích hráčů, následné nahození ale končí až na zakázaném uvolnění.
     
    44:29
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Výborná práce Dobši a bleskové dobruslení ŠIMONA KUCHAŘÍKA, který pohotově zakončil z mezikruží po milimetrovou pasu Dobši, posílá Bobry do čtyřbrankového vedení. Obrana Drtičů zůstala ještě několik vteřin po gólu zírat, jak rychle dokázali nyní Bobři sehrát celou gólovou situaci. Asistence: David Dobša a Jakub Ďurkáč.
     
    45:23
    Finsterle nádherně vybruslil až za bránu Malyševa a našel před brankou Křivohlávka, který jen těsně minul brankové zařízení a poslal puk pouze do boční sítě.
     
    46:21
    Bobři pokračují v aktivní útočné hře, Malyšev zastavuje hru přikrytím kotouče ve svém brankovišti.
     
    47:19
    Apolenář nabral svoji typicky výbornou rychlost, v mezikruží se ale nedokázal vyhnout obránci Drtičů a po srážce s ním o černou gumu přišel.
     
    47:51
    Puk končí po zákroku brankáře Hodonína v horní síti, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    48:32
    Jenáčkova dělovka od mantinelu netrefila brankovou konstrukci, Bobři ale zůstávají v držení kotouče v útočné třetině.
     
    49:28
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Marek – 2 min., hákování).
     
    49:59
    Rychlá akce Valachů končí střelou z levého kruhu, Malyšev bez větších potíží kryje.
     
    50:53
    Apolenář ztratil puk při kombinaci s Vávrou a Hodonín vyhazuje přes všechny čáry.
     
    51:14
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Romančík – 2 min., podrážení).
     
    51:28
    Hodonín hraje ve čtyřech.
     
    52:20
    Růžička se zmocnil puku ve středním pásmu a našetřil pro Hodonín cenné vteřinky z oslabení. Drtiči následně vyhazují až k Sachrovi.
     
    53:14
    Hodonín hraje v plném počtu.
     
    53:26
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hodonín se přece jenom dočkává gólu! VLASTIMIL HEFKA se protáhl od mantinelu až před Sachra a dokázal puk procedit mezi betony brankáře Valachů. Drtiči tak zapisují pravděpodobně alespoň čestná zásah v dnešním měření sil. Asistence: Pavel Pchalin a Michal Romančík.
     
    54:38
    Drtičům vlila vstřelená branka krev do žil a nyní jsou to oni, kdo převzal útočnou iniciativu utkání. Bobři se ale zatím dobře brání a nepouští soupeře k žádné větší šanci.
     
    55:33
    Křiovhlávek si vyměnil puk s Finsterlem a druhý jmenovaný mířil velmi dobře do rohu branky, jeho rána ale minula prostor tří tyčí.
     
    56:28
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Levitskij – 2 min., hákování).
     
    57:24
    Valaši kombinovali v útočném pásmu, Dritiči ale po nepřesné ráně od modré z hole Jenáčka vyhazují a odcházejí střídat.
     
    58:28
    Hodonín hraje v plném počtu.
     
    59:36
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Sedláček – 2 min., hákování).
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí části utkání přidali oba týmy po jednom přesném zásahu a Bobři si v poklidu dokráčeli ke tříbodovému vítězství, díky kterému se tak znovu přibližují možné jistotě umístění na prvním místě po základní části.

    Pro Hodonín se naopak situace už začíná výrazně komplikovat a vypadá to, že bojům o udržení se jihomoravský celek letos nevyhne. (19:06:03)

    Daniel Gargulák

    Branky a nahrávky: 17. Andris, 18. Křivohlávek (Finsterle, Holiš), 24. D. Stodůlka (Vavřík, Kamas), 45. Kuchařík (Dobša, Ďurkáč) – 54. Hefka (Pchalin, Romančík)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Báchor (A), Vosátko, Ďurkáč, J. Jenáček, Holiš, Gabrhelík, Kamas – Kozubík, Vávra (A), Apolenář – Finsterle, Křivohlávek, Andris – Kuchařík, Dobša, Pořický (C) – D. Stodůlka, Vavřík

    Trenér: Lukáš Plšek

    SHK Drtiči Hodonín: Malyšev (Kořének) – Sedláček, Mikulík, Škápik, Pchalin – Lekeš, Marek, Hrazdira, Hložánek, Handl, Janás, Levitskij, Komínek (A), Růžička, Hefka, Romančík (C)

    Trenér: Tibor Janás

    Rozhodčí: Rapák – Bartoň, Tvrdý
    bahis siteleri