Kanada – Finsko 11:1 (kon.) | Česko – Švédsko cz 3:1 (kon.) | Japonsko – Dánsko 6:2 (kon.)
USA – Olympijští sportovci z Ruska 5:0 (kon.)
konec
USA
5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Olympijští sportovci z Ruska
Sobota 05.02.2022, 14:10 • Wukesong Sports Centre, Peking • Olympijské hry - ženy • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:10.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Olympijské hry odstartovaly a s nimi i ženský olympijský turnaj v hokeji. My se v tomto online přenosu zaměříme na duel mezi týmy USA a Olympijští sportovci z Ruska.
     
    Ve skupině B se Američanky nacházejí na druhém místě. Úvodní duel jim vyšel velmi dobře, když si vyšláply na Finky a porazily je 5:2. Udělaly tak důležitý krok k tomu, aby se v turnaji posunuly do vyřazovacích bojů. O tom je ale ještě předčasné mluvit. Američanky se soustředí na další důležitý duel, který bude znovu hodně těžký.
     
    Také Rusky si vedly velmi dobře, stejným poměrem 5:2 porazily Švýcarky a i ony tak turnaj dobře začaly. Ve skupině B tak mají s Američankami stejný počet bodů i stejné skóre. Dnes tak svedou napínavou bitvu a k vidění bude určitě útočný hokej. Máme se na co těšit.
     
    Obě reprezentace se spolu naposledy střetly loni v srpnu v rámci mistrovství světa a úspěšné byly Američanky, které Rusky porazily 6:0. Ty jim tak mají co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Hensleyová (Cavalliniová) – Kellerová, Harmonová, Steckleinová (A), Barnesová, Bozeková, Dunneová, Harveyová – Roqueová, Carpenterová, Kesselová – H. Brandtová, Knightová (A), Coyneová-Schofieldová (C) – Panneková, Zumwinkleová, Cameranesiová – Scamurraová, Compherová, Murphyová.
    Trenér: Joel Johnson

    Olympijští sportovci z Ruska: Gredzenová (Sorokinová) – Pirogovová, Savoninová, Pečnikovová, Šibanovová (A), Smirnovová, Provorovová, Gončarenková, Batalovová – Bratiševová, Kulišovová, Šochinová (C) – Pavlovová, Dobrodějevová, Koržakovová – Kadirovová, Bolgarevová, Vafinová (A) – Faljachovová, Lučnikovová.
    Trenér: Jevgenij Bobariko

    Rozhodčí: Haacková (GER), Nurmiová (FIN) – Hammarová (SWE), Heikkinenová (FIN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Američanky se hned na začátku první třetiny dostaly na kotouč a už se s ním stěhují před branku ruského celku.
     
    00:36
    A ruská brankářka musela hned zasahovat, když zastavila pokus Kelly Pannekové a hra je přerušena. Buly po pravé ruce ruské gólmanky.
     
    01:51
    Od modré čáry pálila Calyla Barnesová a její dělovka byla zastavena znovu brankářkou soupeřek. Následně je hra opět zastavena.
     
    02:39
    Sorokinová se musela opět otáčet ve svém brankovišti, když na ni dotírala jedna z amerických hráček. Zámořské hokejistky jsou zatím lepším a hlavně aktivnějším týmem.
     
    03:05
    Jesse Compherová se prosmýkla obraně Ruska a poté si nabruslila do ideální střelecké pozice, ovšem proti jejímu projektilu byla opět Maria Sorokinová.
     
    03:36
    Američanky dlouho neopustily útočné pásmo. Nyní sice puk ztratily a vrátily se zpět do neutrální zóny, bleskově se však vrátily zase před ruskou klec.
     
    04:05
    Do těsné blízkosti si najela Kendall Coyneová-Schofieldová a bekhendem to zkusila na Sorokinovou, ta opět svůj tým drží v další velké šanci amerického národního týmu.
     
    05:27
    A znovu se Rusky nedostaly vůbec z vlastní třetiny ven. A budou čelit dalšímu tlaku USA, protože Alexandra Vafinová faulovala a dostane dvě minuty.
     
    05:27
    Vyloučení v týmu Olympijští sportovci z Ruska (Alexandra Vafinová – 2 min., hákování).
     
    06:01
    Tlak Američanek sílí, nyní nadvakrát zblízka zakončovala Grace Zumwinkleová, ale beton Sorokinové byl připraven a přilepen k ledu. Nicméně stále jsou hráčky USA v pásmu Ruska.
     
    06:47
    Až teď se ruský celek dostal k puku a vyhodil ho až před branku Hensleyové.
     
    07:23
    Další osvobození Rusek a za chvíli už soupeřky Američanek budou v plném počtu.
     
    07:27
    Rusky jsou kompletní.
     
    08:12
    Abbey Murphyová objela branku Sorokinové, poté přihrávkou našla Hayley Scamurraovou a ta po zemi chtěla puk zamést za záda ruské brankářky, ale na poslední chvíli do dráhy puku vložila hůl jedna z ruských obránkyň.
     
    09:11
    Náznak ruské šance, ale nic z toho i díky pozorné obraně USA nebylo. A soupeřky Rusek už zase pádí na opačnou stranu, kde operují před Marioí Sorokinovou.
     
    10:04
    Valerija Pavlovová se z ničeho nic dostala do samostatného úniku a těsně před Nicole Hensleyhovou zakončila a americká brankářka vytasila pohotový a přesný zákrok.
     
    10:36
    Hilary Knightová číhala u levého kruhu, přihrávky se nedočkala a pro puk si pak došla sama, její zakončení bekhendem ale končí jen vedle ruské klece.
     
    11:08
    Vyloučení v týmu Olympijští sportovci z Ruska (Jelena Provorovová – 2 min., podrážení).
     
    11:30
    Další přesilovku mají k dispozici Američanky a už se usadily v pásmu Ruska, kde se snaží skórovat. Z dálky střílela Kellerová, ale její pumelici bezpečně kryje Sorokinová.
     
    11:57
    Jincy Dunneová poslala puk Knightové, ta nastavila hůl a ránu tečovala mimo tři tyče.
     
    12:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky využívají přesilovou hru a otevírají účet dnešního zápasu. U brankoviště poslala zadovkou přihrávku Knightová na SAVANNAH HARMONOVOU, která pohotově zametla puk do odkryté klece – 1:0. Asistence: Hilary Knightová a Hannah Brandtová.
    12:29 Savannah HARMONOVÁ - 1:0
     
    13:37
    Američanky znovu drtí Rusky v jejich pásmu a mají další tlak. Sorokinová se tak má ve svém brankovišti často co otáčet.
     
    14:46
    Zakázané uvolnění Rusek a hra se stěhuje zpět před branku Sorokinové. Ta si pořádně ani nevydechla a už zase bude čelit vhazování a případnému útoku před její klecí.
     
    15:24
    Hannah Brandtová číhala mezi kruhy, ovšem přihrávky se nedočkala. Stále ale Američanky hrozí před svatyní Sorokinové.
     
    16:08
    Dani Cameranesiová lehce tečovala pokus od modré čáry, ale Sorokinová stihla natáhnout beton a puk zastavila.
     
    16:59
    Grace Zumwinkleová objela obránkyni Ruska a zakončila z pravé strany, ale po její ráně jen zaduněl levý beton ruské brankářky.
     
    17:39
    Sorokinová opět zasahovala i za pomoci obrany a poté se Rusky po delší době dostaly do útoku. Zakončovala Kulišovová, ale nerozhýbaná Hensleyová její pokus kryje.
     
    18:21
    Nicole Hensleyová přikryla pod lapačku pokus Veroniky Koržakovové a raději hru zastavila. Po hodně dlouhém čase se bude vhazovat před její klecí.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:12
    Američanky v obranném pásmu získaly kotouč a hned ho ještě vytáhly směrem před branku ruského týmu.
     
    19:41
    Hilary Knightová u zadního mantinelu našla puk a poté ho poslala před branku Ruska. Tam zakončovala Megan Bozeková a její pokus kryje Sorokinová.
     
    19:57
    Tři vteřiny před vypršením první části hry se ještě vhazuje po levé ruce Sorokinové a patrně se už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu Američanek s Ruskami je za námi. A byl v jasné režii Spojených států, které byly mnohem aktivnější a prakticky se nedostaly z útočného pásma ven. Rusky dlouho velkému tlaku čelily, nakonec ale inkasovaly ve třinácté minutě, kdy Savannah Harmonová využila přesilovou hru a poslala svůj tým do vedení. Tlak USA sílil a na řadě byly další pokusy. Ovšem nakonec se už do konce prvního dějství nic nestalo a Rusky mohou být rády, že je na ukazateli skóre pouze stav 1:0.
     
    Střely na branku: 19 – 2
     
    Další třetina začne přibližně v 15:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Alex Carpenterová dostala pas od Kesselové a hned pálila na ruskou branku. Sice ji netrefila, ale následnou dorážku Hannah Brandtové už kryje Sorokinová.
     
    20:41
    Nicole Hensleyová se v brankovišti příliš nenadře, nyní se vhazovalo daleko od ní v pásmu Rusek a sama se v brankovišti hýbala, aby nezatuhla.
     
    21:19
    Rusky se už už dostávaly do útočného pásma, ale zastavil je ofsajd a hra se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže americké brance.
     
    21:39
    Hra je nyní kouskována několika přerušeními a to rozhodně nevyhovuje americkým hráčkám, které potřebují být v nastaveném tempu.
     
    22:02
    Další ruská rozehrávka nekončí šancí před Hensleyovou a Američanky po tom, co získaly puk, spěchají na opačnou stranu kluziště.
     
    22:46
    Landyš Faljachovová ve spolupráci s Polinou Lučnikovovou zamotaly hlavy Američankám, které ale nebezpečnou akci zastavily.
     
    23:18
    Vyloučení v týmu USA (Hayley Scamurraová – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu Olympijští sportovci z Ruska (Nina Pirogovová – 2 min., podrážení).
     
    24:54
    Rusky nyní zatopily znovu obraně USA a dostávaly se do zakončení, ale nakonec z toho opět nic nebylo. Na druhé straně musela rychle hasit nebezpečí Sorokinová.
     
    25:18
    Oba týmy jsou v plném počtu.
     
    26:07
    Zakázané uvolnění Rusek a hra se opět stěhuje před Mariu Sorokinovou. Vhazovat se tak bude před její brankou, ale to až po komerční přestávce.
     
    26:53
    Rusky šly málem do přečíslení, USA se ubránily. Ovšem poté střílela Jelena Provorovová a to už měla Hensleyová o hodně těžší a musela po její nebezpečné střele do zákroku!
     
    27:29
    Vhazovalo se v pásmu Ruska a hned zakončovala Abby Roqueová, ale jen do chrániče holeně jedné z ruských obránkyň.
     
    28:17
    Delší pobyt v pásmu Rusek na straně Američanek, Barnesová zblízka zakončila před Sorokinovou, ale její pokus zůstal nevyužit.
     
    28:51
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je to 2:0. Po několika rozehrávkách pálila od modré čáry Savannah Harmonová a před Sorokinovou její pokus šikovně holí tečovala HILARY KNIGHTOVÁ a kotouč pak zapadl za záda ruské gólmanky. Asistence: Savannah Harmonová a Kendall Coyneová-Schofieldová.
    28:51 Hilary KNIGHTOVÁ - 2:0
     
    30:01
    Jsme za polovinou základní hrací doby a hra je přerušena. Vhazovat se bude před ruskou brankou.
     
    31:13
    Američanky druhým gólem v utkání zlomily nadechnuté Rusky, které se začínaly více dostávat před Hensleyovou a nyní jsou zase na koni a operují před Sorokinovou.
     
    32:38
    Amanda Kesselová se snažila dostat puk do útočného pásma, ale tento americký útok byl na ledě už dlouho a tak neměla moc síly ještě akci dotáhnout do konce.
     
    33:32
    Viktorija Kulišovová dostala na pravý kruh dobrou přihrávku v akci tři na jednu a pohotově vystřelila. Ale proti jejímu pokusu byl další zákrok americké brankářky Hensleyové.
     
    34:35
    A další menší tlak před americkou brankou, obrana se někde zapomněla, ale osamocená Jekatěrina Dobrodějevová před Hensleyovou poslala touš jen do jejího betonu.
     
    35:27
    Grace Zumwinkleová zamíchala pukem před Sorokinovou, následně došlo ke skrumáži před ruskou brankou, ale vše jistila právě brankářka ruského týmu a hra je přerušena.
     
    35:37
    Vyloučení v týmu Olympijští sportovci z Ruska (Polina Bolgarevová – 2 min., krosček).
     
    36:03
    Táhlá střela Alex Carpenterové končí na pozorném zákroku Sorokinové. USA stále operují před její klecí a musí tak být znovu ve střehu.
     
    36:49
    Unavená ruská čtveřice se nemůže dostat k puku, aby ho vyhodila ven. Američanky své soupeřky nešetří a znovu si vytvářejí velký tlak.
     
    37:37
    Rusko si může oddechnout, je v plném počtu.
     
    38:02
    A zase Američanky drží Rusko v jeho pásmu a tlačí se před Sorokinovou. Obránkyně ruského týmu se jí snaží pomoci.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:19
    Savannah Harmonová se u tyče Sorokinové snažila bekhendem procpat puk za čáru, ale puk se jen otřel o tyčku její klece.
     
    39:28
    Vyloučení v týmu USA (Abbey Murphyová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je už minulostí. V ní Rusky trochu přidaly a už se dostávaly do nebezpečných zakončení, ale vyrovnat se jim nepovedlo. V devětadvacáté minutě pak Američanky zvýšily svůj náskok, když střelu Harmonové od modré čáry před Sorokinovou tečovala Hilary Knightová a bylo to 2:0. Rusky ale ještě neskládají své zbraně a pokusí se se zápasem ještě něco udělat. Ještě se tak ve třetím dějství máme na co těšit.
     
    Střely na branku: 36 – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 15:48.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Rusky dohrávají svou přesilovou hru, kterou přerušila druhá siréna. A už jsou v pásmu Američanek, kde střílela Anna Šochinová, která vystrašila Henselyovou. Ta nakonec má puk ve své moci.
     
    40:52
    Rána od modré mířila na branku USA, tam ale byla připravena lapačka Nicole Hensleyové. Nina Pirogovová tak z ideální pozice nesnížila na rozdíl jediné branky.
     
    41:28
    Američanky své oslabení zvládly a už jsou v plném počtu.
     
    41:52
    Alex Carpenterová na levém kruhu napřáhla ke střele a po ní pak zaduněl beton Marie Sorokinové. Dobrý zákrok ruské brankářky, která jím podržela svůj tým.
     
    42:23
    Rusky získaly v obranném pásmu kotouč a snažily se ho vyvézt ven, ale v tom jim zabránila Cayla Barnesová, která souhru překazila a Američanky tak útočnou třetinu udržely.
     
    43:12
    Rána Kulišovové byla dobře mířená, ale puk opět nekončí mezi třemi tyčemi. Američanky tak prozatím dvoubrankový náskok uhájily, ale rozhodně si musejí dávat větší pozor.
     
    43:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Další odpor Rusek nyní zlomily Američanky, které vedou o tři góly. Dani Cameranesiová z rohu poslala přízemní přihrávku a těsně před Sorokinovou nastavila svoji hůl GRACE ZUMWINKLEOVÁ a kotouč pak prošel okolo protější tyče za čáru. Asistence: Dani Cameranesiová a Megan Bozeková.
    43:57 Grace ZUMWINKLEOVÁ - 3:0
     
    45:43
    Rusky neprotáhly puk do útočného pásma a ze střední třetiny ho pak zpět před ruskou branku zavezly Američanky.
     
    46:15
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Přichází další gól Američanek a už to s Ruskami nevypadá vůbec dobře. Dalekonosnou přihrávku převzala JESSE COMPHEROVÁ, která pak z prostoru mezi kruhy svižnou ranou nedala Sorokinové šanci – 4:0. Asistence: Abbey Murphyová a Hayley Scamurraová.
    46:15 Jesse COMPHEROVÁ - 4:0
     
    48:10
    Američanky jsou rozjeté a opět se derou před ruskou klec.
     
    48:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nyní je to kočka myš a Američanky navyšuj náskok. ALEX CARPENTEROVÁ okolo brankářky Sorokinové zakončila a zametla puk za čáru a tím ji vyhnala z klece – 5:0. Asistence: Amanda Kesselová a Savannah Harmonová.
    48:44 Alex CARPENTEROVÁ - 5:0
     
    48:44
    Střídání v týmu Olympijští sportovci z Ruska: ze hřiště odchází Maria Sorokinová, přichází Darja Gredzenová.
     
    49:53
    Vyloučení v týmu Olympijští sportovci z Ruska (Marija Batalovová – 2 min., podrážení).
     
    50:10
    A znovu zaútočily Američanky, které se natlačily před ruskou branku, ale Gredzenová si zapsala první zákrok.
     
    51:27
    Hráčky USA se znovu dostaly do zakončení před Gredzenovou, ale té pomohla obrana a kotouč tak má ve své moci. Vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    51:53
    Rusko je v plném počtu.
     
    52:18
    Grace Zumwinkleová se zjevila v těsné blízkosti ruské brankářky a její pohotovou střelu Darja Gredzenová kryje.
     
    53:05
    Američanky se hokejem baví, díky skóre si mohou dovolit i parádičky a hrají uvolněně. Tenhle zápas se jim daří a pomalu mohou začít slavit další tři body do tabulky.
     
    53:37
    Vyloučení v týmu Olympijští sportovci z Ruska (Maria Pečnikovová – 2 min., vražení na mantinel).
    Vyloučení v týmu USA (Abbey Murphyová – 2 min., hrubost).
     
    54:01
    Amanda Kesselová hledala přihrávkou na modré čáře spoluhráčku, která ale na puk nedosáhla. Ještě se ale USA drží v útočném pásmu.
     
    54:35
    Následovala akce Rusek, po které zazvonila boční konstrukce americké branky.
     
    55:24
    Jincy Dunneová napálila puk od modré čáry, před ruskou brankou pak ještě natahovala hůl Grace Zumwinkleová, ale nedokázala ho procpat za záda Gredzenové.
     
    55:42
    Reklamní pauza.
     
    56:05
    Rusky se dostaly do přečíslení a pronikly do pásma Američanek, snažily se alespoň o čestný úspěch, ale Nicole Hensleyová jasně naznačila, že o čisté konto rozhodně přijít nechce. Hra je přerušena.
     
    56:42
    A na druhé straně zakročila proti pokusu Scamurraové Darja Gredzenová a raději nechala hru přerušit.
     
    57:41
    Na pravé straně zakončovala Alex Carpenterová a Gredzenová musela do dalšího zákroku. Byla opět úspěšná a po něm je hra zastavena, buly po její levé ruce.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:11
    Kesslerová střílela, Abby Roqueová dorážela. Vše ale jistí další zákrok Darji Gredzenové.
     
    58:50
    Jekatěrina Dobrodějevová se dostávala do útočné třetiny, ale byla moc rychlá a byla tam dříve než puk. Postavení mimo hru a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    58:55
    Vyloučení v týmu Olympijští sportovci z Ruska (Anna Šibanovová – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    59:24
    Hayley Scamurraová na levé straně zakončila a Gredzenová nastavila svoji hruď, o kterou kotouč zastavila.
     
    59:50
    Američanky ještě v závěru zkoušely štěstí před Gredzenovou, ale už se nic nestane a zápas je u samého konce.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Američanky dokráčely k dalšímu vítězství ve skupině A a zapisují další tři body do tabulky. Rusky sympaticky měly snahu se zápasem ještě něco udělat, ale bylo to už nad jejich síly. Sledovali jsme pohledné utkání, které nabídlo pět gólů a spousty šancí, více jich bylo na americké straně. Nicole Hensleyová udržela čisté konto a po závěrečné siréně mohla začít se svými spoluhráčkami slavit.
     
    Střely na branku: 62 – 12
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (16:31:04)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 13. Harmonová (Knightová, H. Brandtová), 29. Knightová (Harmonová, Coyneová-Schofieldová), 44. Zumwinkleová (Cameranesiová, Bozeková), 47. Compherová (Murphyová, Scamurraová), 49. Carpenterová (Kesselová, Harmonová)


    USA: Hensleyová (Cavalliniová) – Kellerová, Harmonová, Steckleinová (A), Barnesová, Bozeková, Dunneová, Harveyová – Roqueová, Carpenterová, Kesselová – H. Brandtová, Knightová (A), Coyneová-Schofieldová (C) – Panneková, Zumwinkleová, Cameranesiová – Scamurraová, Compherová, Murphyová.
    Trenér: Joel Johnson

    Olympijští sportovci z Ruska: Gredzenová (Sorokinová) – Pirogovová, Savoninová, Pečnikovová, Šibanovová (A), Smirnovová, Provorovová, Gončarenková, Batalovová – Bratiševová, Kulišovová, Šochinová (C) – Pavlovová, Dobrodějevová, Koržakovová – Kadirovová, Bolgarevová, Vafinová (A) – Faljachovová, Lučnikovová.
    Trenér: Jevgenij Bobariko

    Rozhodčí: Haacková (GER), Nurmiová (FIN) – Hammarová (SWE), Heikkinenová (FIN)

    Diváci: 581
    bahis siteleri