Litvínov – K. Vary 4:3 (po pr.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Pardubice 4:1 (kon.)
Mountfield HK – Zlín 4:0 (kon.)
po prodl.
HC VERVA Litvínov
4:3 (0:2, 2:0, 1:1 - 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 06.02.2022, 15:30Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A máme dobojováno! Energie nezačala vůbec špatně, když po první třetině vedla 2:0 zásluhou Jakuba Fleka, který se prosadil v obou případech. Verva se ale nevzdala a dokázala ve druhé třetině srovnat. Skóre nejprve snížil Giorgio Estephan a srovnat dokázal Jiří Fronk. Vary šly ve třetí části znovu do vedení po střele Tomáše Vondráčka, ale Verva znovu dokázala vyrovnat po dobré individuální akci od Pawla Zygmunta. V prodloužení napřáhl na pravém kruhu Marek Hrbas, který povedenou střelou ukončil dnešní zápas. (18:08:39)
     
    Konec zápasu.
    62:04 Marek HRBAS - 4:3
     
    62:04
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A máme hotovo! Nejdříve MARESK HRBAS nepřihrál přesně při přečíslení dva na jednoho, ale poté dostal přihrávku od Petra Straky na pravý kruhu, kde byl úplně sám a trefil se přesně mezi betony Lukeše 4:3! Asistence: Petr Straka a Matúš Sukeľ.
     
    61:25
    Domácí drží puk za svoji brankou a střídá. Straka najel do pásma a hledal někoho na druhé straně, ale nenašel. Verva stále u puku.
     
    60:40
    Zdráhal šel sám do dvou obránců a vypálil z levého kruhu. Jeho pokus skončil těsně nad.
     
    60:01
    Úvodní buly prodloužení vyhrávají domácí a hned vypálil od modré tvrdou ránu Irving, ale trefil jen lapačku Lukeše.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí části jsme mohli znovu vidět dvě branky. Tentokrát si to týmy rozdělili a každý vstřelil jednu. Hosty dostal do vedení dobrou střelou Vondráček. Za litvínovské vyrovnal po individuální akci Zygmunt.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:54
    Ke konci ještě nebezpečně vypálil Mikúš od pravého mantinelu, ale Neužil udržel remízu.
     
    59:20
    Obrovská šance! Irving se objevil sám před brankou Lukeše, ale minul!
     
    58:46
    K odraženému puku se dostal Hladoník, který nepříjemně vypálil z otočky, ale branku minul.
     
    57:46
    Vary znovu vyhazují jen do středního pásma. Verva je zpět v pásmu, ale Sukel nemá podporu svých spoluhráčů. Ke střele na druhé straně se dostal z mezikruží Koblasa a parádní zákrok si připsal Neužil.
     
    57:38
    Energii se přesilová hra moc nepovedla a stav zůstává vyrovnaný.
     
    57:37
    Domácí v plném počtu.
     
    56:34
    Hosté se usadili v pásmu a od modré pálil Plutnar, ale puk se odrazil a do brejku šla znovu Verva. Straka si najel na levá kruhu a pálil mezi betony Lukeše. Ten puk pokryl.
     
    55:42
    Energie vhazování vyhrála a kombinuje v útočném pásmu. Vondráček hledal svého spoluhráče přihrávkou křížem, ale Verva ji vystihla a šla do brejku. Z úhlu to zkoušel Zygmunt. Lukeš si svoji tyč pokryl.
    Marken.cz

    Daniel Tichý

    Branky a nahrávky: 25. Estephan (P. Zdráhal, Irving), 33. Fronk (Stříteský, Demel), 54. Zygmunt (Gerhát), 63. Hrbas (P. Straka, Sukeľ) – 2. Flek (T. Rachůnek, D. Mikyska), 18. Flek (T. Rachůnek, Pulpán), 46. Vondráček (Hladonik)


    HC VERVA Litvínov: Neužil (Zajíček) – Strejček, Irving, D. Kolář, D. Zeman, Hrbas, Demel, Stříteský – Zygmunt, Estephan, P. Zdráhal (A) – Kudrna, Sukeľ, M. Slavík – P. Straka (A), V. Hübl (C), Fronk – M. Chalupa, Gerhát, M. Havelka.
    Trenér: Vladimír Růžička

    HC Energie Karlovy Vary: Š. Lukeš (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, D. Mikyska, Pulpán (A), T. Havlín, Parkkonen – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Flek – Hladonik, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Rymon, Osmík, Vondráček (C).
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Petr Úlehla, Jakub Šindel – Ladislav Lučan, Michal Kis
    ocianews.com