Ostrava – Vítkovice 1:5 (kon.) | Otrokovice – Tatran 5:9 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 5:6 (kon.)
konec
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
1:5 (0:0, 0:2, 1:3)
1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle 06.02.2022, 17:00Livesport Superliga • 23. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný nedělní podvečer, vítáme vás u dohrávky 23. kola Superligy mezi FBC ČPP Bystroň Group Ostrava1. SC TEMPISH Vítkovice. Městské derby, ve kterém si oba celky rozhodně nedarují nic zadarmo, začíná v 17:00.
     
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

    Domácí se nachází na sedmé příčce a je téměř jisté, že se budou muset spokojit pouze s předkolem play-off, a ne s přímým postupem mezi šest nejlepších týmů Superligy. Na šestý Chodov se svými osmatřiceti body totiž ztrácí osm bodů. Ze spodních příček šlapou Ostravanům nejvíce na paty osmí Black Angels a devátý Liberec, oba týmy si zatím připsali třicet šest bodů. Ostrava si v téhle sezoně s dnešním rivalem už jednou poradila, a to po těsné výhře 7:6. Když se podíváme na celkovou formu domácích, tak můžeme vidět, že z posledních pěti utkání dokázali vyhrát hned třikrát, což není vůbec špatné. Na koho budeme určitě zvědaví, tak je třetí nejlepší hráč kanadského bodování Michal Sládek, který nastřílel z 24 zápasů 27 branek a nahrál na 24 gólů. Další hráči, kteří značně napomohli Ostravě co se gólů týče, jsou Daniel Chatrný 27 branek a Ladislav Gál 22 branek.
     
    1. SC TEMPISH Vítkovice

    Hosté si od začátku sezony nasbírali jednapadesát bodů, čímž si zajistili postup do čtvrtfinále play-off a náskok tří bodů na čtvrtou Spartu. Na druhé Střešovice ale ztrácí devět bodů. Ačkoli hosté podlehli v 11. kole Superligy Ostravě 6:7, tak v Poháru, který mimochodem Vítkovice vyhráli, si zpravili reputaci v semifinále po výhře 13:4 právě nad svým dnešním soupeřem Ostravou. Forma hostů je velmi podobná jak forma domácích, v minulých pěti utkáních podlehli pouze dvakrát. Jestliže budeme chtít vypíchnout něco u hostů, tak jsou to rozhodně týmové statistiky. Ofenziva Vítkovic se řadí se svými 171 vstřelenými góly na třetí nejlepší z celé soutěže, 96 obdržených branek řadí defenzivu taktéž na třetí pozici. V čem však Vítkovice kralují, tak jsou přesilovky, 53,13 procentní úspěšnost je totiž nejlepší ze všech. Nejlepší střelci pak jsou Adam Delong 31 branek a Rostislav Gattnar 27 branek.
     
    Úvodní sestavy:

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Binder (Klinka) – Burýšek, Herblich, Kuczera, Lípový, Mikoláš, Šubert – Gál, Hurta, Chatrný, Choma, Jakubec, Klimscha, Pešat, Sedláček, Sládek, Soukup, Stibor, Vítovec.

    1. SC TEMPISH Vítkovice: Jasiok (Souček) – Hatala, Hubálek, Kaleta, Nehera, Jan Šebesta, Švajný, Vítovec – Besta, Bräuer, Delong, M. Gattnar, R. Gattnar, Hložanka, Matejčík, Palčinský, Sidunov, Šindler, Zubek..
     
    Oba týmy jsou nachystány na hrací ploše. Domácí oblékli žluté dresy s modrými trenýrky, zatímco hosté jsou v celém modrém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Úvodní buly pro hosty, kteří se nikam nehrnou a kombinují na vlastní polovině.
     
    01:17
    První pokus hostů o ohrožení brány domácí ubránili.
     
    01:40
    Zatím vidíme velice opatrný florbal z obou stran.
     
    02:05
    Šindler za bránou soupeře hned dvakrát hledal někoho v modrém, pokaždé však neúspěšně.
     
    02:48
    Rozehra z levého rohu skončila na holi Šebesty, který ze střední vzdálenosti pohotově pálil z první pouze do zázemí.
     
    03:20
    Hosté mají momentálně jasně více ze hry.
     
    03:59
    Chatrný u levého mantinelu vybojoval pro svůj tým faul. Uvidíme, zda se domácí dostanou k něčemu poprvé v zápase.
     
    04:10
    Celou situaci domácích ukončil Jasiok, který střelu Chatrného přilehl.
     
    06:11
    Zubek si parádně poradil! Útočník Vítkovic si dobře prohodil bránícího hráče v levém rohu, oběhl bránu Bindera a hledal někoho před ní. Nikoho ale nenašel.
     
    06:48
    Hatala si v obtížné situaci pokryl míček, čímž nedovolil útočícím soupeřům, aby ho o něj obrali a vrhli se na samotného Jasioka.
     
    07:25
    Souhra domácích středem hřiště byla zavčas ubráněna.
     
    08:02
    Jiří Besta si jako poslední hráč dost věřil, hezkou otočkou si sice vymíchal bránícího hráče, chtěl ale víc a o míček následně přišel.
     
    09:31
    Nepřesná přihrávka Hataly středem hřiště skončila na holi soupeře, jehož střela z velké vzdálenosti skončila vysoko nad.
     
    10:34
    Chyba obránce Ostravy! Marek Matejčík obral soupeře v levém rohu o míček a nahrál na úplně volného spoluhráče, jehož střelu Binder bez problému vylapil.
     
    12:21
    Rozběhlý Martin Stibor podél pravého mantinelu oběhl bránu Jasioka, odkud zkusil svou bekhendovou střelou překvapit brankáře hostů. Jasiok chvíli nevěděl, kde si míček nachází, avšak celá situaci dopadla dobře pro Vítkovice.
     
    14:06
    Šindler si prohodil míček pod nohama, čímž obehrál bránícího Soukupa. Útočník Ostravy, ale soupeři nedal pokoj a svým dobrým presinkem nedovolil Šindlerovi v nahrávce.
     
    15:08
    Útočný faul hostů.
     
    16:09
    Křížná nahrávka vzduchem našla Šuberta po pravé straně před brankářem Jasiokem. Filip Šubert si ale s letícím míčkem neporadil a příležitost z dobré vzdálenosti tak promarnil.
     
    17:28
    Šindler hledal z otočky někoho na druhé straně, zahuštěným prostorem míček ale neměl šanci projít.
     
    18:41
    Protiútok dva na jednoho musel Martin Stibor řešit střelou, protože jeho spoluhráč byl okamžitě doběhnut. Střela útočníka domácích byla zablokována.
     
    19:35
    Marek Matejčík na polovině domácích vypíchl míček soupeři z hole, chopil se jej a ze střední vzdálenosti vyslal svůj projektil těsně nad horní tyč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:36.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi! Hosté drží ve své moci míček rozhodně častěji, čímž si dokázali vytvořit několik šancí navíc než soupeř, avšak na svůj první gól v zápase stále musí počkat. Na druhé straně domácí hrají spíše z obrany a jde jim to skvěle, soupeři nedovolují se dostat k dobré pozici ke střele. Útočné šance si pak tvoří hlavně z protiútoků, což jim už minimálně jednou málem vyšlo. Oba celky by do další třetiny měly zlepšit hlavně přesnost, hodně šancí totiž shořelo právě kvůli špatné nahrávce. Budeme doufat, že dobré tempo hry obou týmu neupadne a že se konečně dočkáme úvodní branky utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Vyloučení v týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice (Jakub Hubálek – 2 min., Hrubost).
     
    20:19
    Vyloučení v týmu FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (Šubert – 2 min., Hrubost).
     
    22:19
    Domácí v plném počtu.
     
    22:19
    Hosté v plném počtu.
     
    23:14
    Rychlý protiútok domácích byl zastaven těsně před brankářem Jasiokem.
     
    24:31
    Rozehra domácích na středovém kruhu vyvrcholila střelou, ta byla ale zablokována dobře postavenými hráči v brankovišti hostujícího brankáře.
     
    25:41
    Marek Lípovy nevyhodnotil situaci nejlíp, vrhl se do dvou bránících hráčů a o míček přišel.
     
    26:58
    Hosté kombinují na své polovině. Když se vrhli dopředu, tak byli obehráni.
     
    27:40
    Střela domácích ze střední vzdálenosti se odrazila od zadního mantinelu, na což nejrychleji zareagoval hráč ve žlutém, který nebyl daleko od otevření skóre utkání.
     
    29:00
    Oba týmy mají problém se dostat k zakončení.
     
    29:58
    Adam Choma výborně vystihl křižnou přihrávku soupeře a vydal se společně s Martinem Stiborem do protiútoku dva na jednoho. Choma našel svého spoluhráče, jehož pokus ale Jasiok vychytal.
     
    31:00
    Hosté v klidu vystřídali a dále kombinují na své polovině.
     
    31:48
    Hra se teď dlouho odehrávala ve středu hřiště. Jako vítěz vzešel Ladislav Gál, který se po těžkém souboji dostal z levé strany ke střele. Jasiok připraven.
     
    32:30
    Střela Martina Nehery z osy hřiště zablokována.
     
    32:36
    Vyloučení v týmu FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (Šimon Kuczera – 2 min., opakované přestupky).
     
    34:25
    Hosté prováhali příležitost ke střele a o míček byli odebráni.
     
    34:38
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Matyáš Šindler z otočky pohotově vyslal nahrávku od pravého mantinelu na druhou stranu, kde už čekal úplně volný Jakub HUBÁLEK, na jehož střelu se přesouvající brankář domácích už jen marně natahoval. Asistence: Matyáš Šindler.
    34:38 Jakub HUBÁLEK - 0:1
     
    36:36
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Marek Matejčík našel na středu hřiště Adama DELONGA, kterému dýchali na záda bránící hráči, a tak nic nevymýšlel a z otočky vyslal přesnou střelu mezi tři tyče. Asistence Marek Matejčík.
    36:36 Adam DELONG - 0:2
     
    39:12
    Ačkoli Lukáš Pešat přečetl záměr soupeře, tak jeho následná snaha o založení útoku skončila na holi soupeře.
     
    39:45
    Obrovský závar před bránou Bindera hosté nevyužili, a tak půjdou do poslední třetiny pouze s dvoubrankovým náskokem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hra se vyvíjí podobně jak v první třetině, Vítkovice jsou častěji na míčku a Ostrava hraje hlavně z protiútoků. Jediná změna je na výsledkové tabuli, na které momentálně svítí 2:0 pro hosty. Jestliže budou chtít domácí něco udělat s konečným stavem utkání, tak se v poslední třetině rozhodně nesmí tolik bát hrát dopředu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Hosté vybojovali buly třetí třetiny a opět se nikam nehrnou.
     
    40:58
    Ostrava jakmile se zmocnila míčku, tak jej ihned vyslala na útočnou polovinu, kde však nikdo ve žlutém nebyl.
     
    41:42
    Michal Sládek si naběhl a obdržel přihrávku. Jeho pohotová střela byla ale zablokována.
     
    43:00
    Adam Palčinský si troufl na dva bránící hráče, když si je snažil obhodit, tak schytal tvrdý hit.
     
    43:58
    Marek Matejčík se obtočil u pravého mantinelu, zavezl míček za bránu a našel volného Delonga, jehož střelu perfektně vychytal Binder.
     
    44:06
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tohle obrana domácích nečekala. Zakládající útok dvou obránců Vítkovic za svým brankářem skončil nahrávkou přes celé hřiště na nabíhajícího Marka MATEJČÍKA, který šikovně klepl do míčku a umístil jej do pravého rohu brány. Binder si na míček alespoň šáhl. Asistence: Ondřej Vítovec.
    44:06 Marek MATEJČÍK - 0:3
     
    47:31
    Navzdory tomu, že Zubek podklouzl, tak našel Gattnara, kterému se podařilo na druhé straně najít Šindlera. Ten ale před bránou Bindera promáchl a ve hře pokračují domácí.
     
    49:32
    Ladislav Gál, když si chystal míček ke střele, tak mu utekl, a tak ve hře pokračují domácí.
     
    49:57
    Domácí rychle rozehráli na středu hřiště. V pozoru musel být Jasiok, který se musel natahovat po prudké střele Michala Sládka ze středu hřiště.
     
    50:30
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Matyáš Šindler sice mohl pálit z osy hřiště, posunul ale míček na volného Martina GATTNARA, který se do odkryté brány už nemýlil. Asistence Matyáš Šindler.
    50:30 Martin GATTNAR - 0:4
     
    51:15
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Michal Sládek měl dobrý nadhled a našel na druhé straně Daniela CHATRNÉHO, který svou petelici umístil přesně za záda Jasioka. Asistence: Michal Sládek.
    51:15 Daniel CHATRNÝ - 1:4
     
    54:40
    Domácí to zkouší bez brankáře!
     
    55:10
    Nepřesnosti domácích využil Marek Bräuer, jehož pokus do odkryté brány zablokoval na poslední chvíli hráč Ostravy.
     
    55:40
    Marek Matejčík měl na své holi jasný gól! Útočníkovi Vítkovic se postavil do prázdné brány hráč domácích, který ho následně skvěle vychytal.
     
    56:39
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:25
    Střela Lukáše Pešata prosvištěla těsně kolem pravé tyče.
     
    58:20
    Domácí mají dobrý tlak!
     
    58:38
    Vítkovice právě vstřelily branku! Ondřej Sidunov vybojoval míček v rohu mantinelu a vyslal jej na Marka BRAUERA, který si pohrál s bránícím hráčem a z otočky vypálil do prázdné brány. Asistence: Ondřej Sidunov.
    58:38 Marek BRÄUER - 1:5
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepším hráčem hostů se stává Marek Matejčík. Na druhé straně je to Matěj Sedláček.
     
    Městské derby je u konce! Od začátku to byli hosté, kteří měli ze hry více, což se projevilo i na konečném výsledku. Ačkoli jsme se v první třetině branky nedočkali, tak už šlo vidět, že Vítkovice vstoupili do utkání lépe. Obrana Ostravy plnila své úkoly, avšak na útočné polovině se domácí až na protiútoky moc neukázali. O otevření skóre utkání se v polovině zápasu zasloužil Jakub Hubálek a o chvíli později navýšil náskok hostů Adam Delong. Když už to bylo 0:4, tak se domácí po gólu Daniela Chatrného na 1:4 pokusili zdramatizovat vývoj zápasu. Dobrý tlak po odvolání brankáře Bindera v závěru utkání nevyužili a po ztrátě míčku u mantinelu akorát obdrželi další branku na 1:5.
     
    Tohle je ode mne vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek nedělního večera. (19:11:15)

    Jakub Hladký

    Branky a nahrávky: 52. Chatrný (Sládek) – 35. Hubálek (Šindler), 37. Delong (Matejčík), 45. Matejčík (Vítovec), 51. M. Gattnar (Šindler), 59. Bräuer (Sidunov)


    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Binder (Klinka) – Burýšek, Herblich, Kuczera, Lípový, Mikoláš, Šubert – Gál, Hurta, Chatrný, Choma, Jakubec, Klimscha, Pešat, Sedláček, Sládek, Soukup, Stibor, Vítovec.
    1. SC TEMPISH Vítkovice: Jasiok (Souček) – Hatala, Hubálek, Kaleta, Nehera, Jan Šebesta, Švajný, Vítovec – Besta, Bräuer, Delong, M. Gattnar, R. Gattnar, Hložanka, Matejčík, Palčinský, Sidunov, Šindler, Zubek.
    bahis siteleri