Ženy - Slopestyle (finále) Vítěz: Z. Sadowská Synottová (NZL) (kon.) | Muži - Slopestyle (kvalifikace) Vítěz: Su I-Ming (CHN) (kon.)
konec
Ženy - Slopestyle (finále)

Vítěz: Z. Sadowská Synottová (NZL)

Neděle 06.02.2022, 02:30 • Genting Snow Park, Secret Garden • Zimní olympijské hry - Snowboard
Sledujte:
     
    Konečné pořadí:

    1. Zoi Sadowská Synnottová (NZL) 92,88 bodu
    2. Julia Marinová (USA) 87,68
    3. Tess Coadyová (AUS) 84,15
    4. Laurie Blouinová (CAN) 81,41
    5. Reira Iwabučiová (JPN) 80,03
    6. Anna Gasserová (AUT) 75,33
    7. Enni Rukajärviová (FIN) 71,45
    8. Annika Morganová (GER) 64,13
    9. Jamie Andersonová (USA) 60,78
    10. Kokomo Muraseová (JPN) 49,05
    11. Hailey Langlandová (USA) 48,35
    12. Ariane Burriová (SUI) 24,01 (04:10:19)
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, ale moc rád vás přivítám u přenosu z kvalifikace mužského slopestylu, která startuje v 5:30.
    Zoi Sadowská Synnottová a její závěrečná 1260tka
     
    Máme za sebou neskutečný závěr olympijského slopestylu a jasně se ukázalo, že nová generace snowboardistek konečně střídá veteránky. Dvojnásobné olympijské medailistky Andersonová a Rukajärviová vyšly dnes naprázdno a musely se sklonit před uměním mladé krve. Novou olympijskou vítězkou se stala možná dle očekávání Zoi Sadowská Synnottová, ale musela si na to počkat až do úplně poslední jízdy dne. Ta ale stála za to, protože Novozélanďanka jí vyšperkovala neuvěřitelným závěrečným skokem s rotací 1260 bez jakékoliv chybičky. Předvedla kousky, které žádná jiná žena neukázala a oprávněně je novou olympijskou vítězkou. Navíc pro svou zem vybojovala vůbec první zlato v historii Zimních her.

    Stříbro si pro sebe uzmula překvapivě Julia Marinová ze Spojených států a i ona do své jízdy zařadila prvky, které jsme neviděly v jiných jízdách, třeba odskok s underflipem z posledního vysokého railu. Parádní a čistý double cork flip na závěr jí zajistil olympijské stříbro. Bronz putuje k protinožcům,protože si ho zajistila Tess Coadyová z Austrálie. Ta už od první jízdy zaujmula pozici na provizorním pódiu a až do konce se jí nevzdala.

    Anna Gasserová skončila šestá, ale předvedla opravdu neuvěřitelně vysoké a dlouhé skoky, od ní se znovu máme na co těšit v Big Airu. Brambory dnes sklízí smutná Kanaďanka Laurie Blouinová, která na závěr předvedla svou nejlepší jízdu a do posledních chvil bojovala o medaili, rozhodčí měli ale jiný názor. Ostatní závodnice včetně sedmnáctileté Japonky Muraseové se nevyvarovaly chyb a celkově jen pět žen překonalo 80 bodů.
     
    Závod právě skončil.
     
    Zbytek závodnic je naprosto nadšený a přejí Novozélanďance tento skvělý úspěch! Poslední skok Zoi Sadowské Synnottové vejde do historie.
     
    12
    Dvojnásobná mistryně světa se pustila do třetí jízdy pěknými raily, na druhém 270 in-270 out, parádní 540 odksok ze třetího zábradlí, to žádná jiná žena nedělá. Signature trik switch backside 900 na první rampě, parádní double cork na druhém skoku a neskutečně čistě provedená 1260tka na závěr! Tohle se u žen jen tak nevidí, rozhodně to je první olympijská 1260tka v historii. Naprostá dokonalost na samotný závěr olympijského finále a je jasno, Zoi Sadowská Synnottová je olympijskou vítězkou! 92,88 bodu za poslední jízdu dne.
     
    12
    Poslední dnešní otázka, dokáže Zoi Sadowská Synnottová předvést zlatou jízdu nebo zůstane druhá?
     
    11
    Kokomo Muraseová byla jediná, kdo mohla ještě změnit obsazení na pódiu. Bez problémů na railech, přejela i stříšku a na skoky jela konečně v dostatečné rychlosti. Trošku zadržená 540tka na prvním skoku, backside 720 s tail grabem na druhém. Na finále si znovu chystala 1260, ale zkrátka na to ještě není připravená, zase to o dost nedotočila, chyběla jí rychlost a hodně tvrdě dopadla na zem. Japonka bude bez medaile.
     
    10
    Enni Rukajärviová předvedla znovu víc než slušné raily, ale Peking 2022 vidí střídání stráží. Velké legendy vychází medailově naprázdno a nastupuje nová generace. Finka třetí olympijský cenný kov nezíská a padá na prvním skoku. Znamená to, že medaili má jistou jak Marinová, tak Zoi Sadowská Synnottová.
     
    9
    Anna Gasser létá dnes opravdu neskutečně vysoko a daleko. Raily zvládla s grácií a možná zatím nejlépe v dnešním finále.První skok a zase obrovský cap double underflip, tentokrát čistě dopadnutý. Stejně se jí vedlo i na druhém skoku při famózním double cork flipu 1080. Frontside cap 900 na závěr, hodně bojovala s dopadem, ale zvládla to obstojně. Rozhodčí ale obrovské skoky Gasserové neocenili dostatečně, 75,33 stačí na šesté místo. těsně se ale, co Rakušanka předvede na Big Airu, já už se tedy nemůžu dočkat.
     
    8
    Jamie Andersonová dnes nevypadá tak silně jako na předchozích Olympiádách, parádní slide na prvním railu, žádné problémy na střeše tentokrát. Ale obhajoba to nebude! Na své cap frontside 1080 na prvním skoku přichází chyba na dopadu a pád, a tak poprvé poznáme novou vítězku olympijského slopestylu. Ale 1080 ještě žádná žena na prvním skoku nepředvedla, takže se nedá říct, že by se Andersonová o obhajobu aspoň nepokusila.
     
    7
    Julia Marinová poměrně senzačně vede po dvou jízdách, může předvést ještě něco navíc v té třetí? Zase underflip z posledního railu, switch backside 900 na prvním skoku. Zase přidala druhou devitístovku, ale na posledním skoku přeci jen chybuje, nedotočila svou 1080tku a padla k zemi. Stále ale živí naději na zlatou medaili, podle mě ji dnes může překonat pouze Sadowská Synottová, pokud předvede naprosté maximum.
     
    6
    Laurie Blouinová konečně zvládla první transfer, na druhé překážce přeletěla gap a předvedla i pěkný 50-50 slide na třetím railu s odskokem a rotací 360. Kanaďanka určitě předvedla svou nejlepší dnešní jízdu, pěkný double flip na prvním skoku twosted sisters, backside 720 s dlouhým grabem na druhém. Na třetím ukázala parádní frontside double cork 1080, krásně a čistě provedený i dopadnutý. Na medaili to ale nestačí, 81,41 znamená jen pojištění čtvrtého místa, i když se zlepšila.
     
    5
    Tess Coadyová drží bronzovou příčku, dokáže přidat ještě něco navíc? Raily zvládla parádně bez jediného zaváhání, na prvním skoku switch backside 900, na druhém backside 720. Jízdu vyšperkovala double cork flipem a přidala i jednu půlobrátku oproti první jízdě, takže to byla rotace o 1080 stupňů. Australanka zůstává na třetím místě, ale přidala pár bodíků a má na kontě 84,15 bodu. Pojistila si bronz.
     
    4
    Ani Hailey Langlandová ještě neposkládala svou jízdu tak, jak chtěla a hlavně bez chyb. Zase si dala na čas se startem, switch 270 in 270 out na prvním railu, 360 odskok z posledního. Jenomže co naplat, Američanka ani napotřetí neodjede jízdu bez chyb a opět nedokázala dopadnout svůj první skok. Pro diváky pak přidala aspoň parádní method air na závěr, ale z 10. místa se neposune.
     
    3
    Annika Morganová ještě nezajela jízdu dle představ, nahoře přejela střechu, z posledního zábradlí odskočila s rotací 270 stupňů. První skok ale dopadl neslavně, najela si na switch,ale rotaci 720 vůbec nedotočila a končí na zemi. V cíli se ale usmívá, finále si i tak užila, je sedmá.
     
    2
    Reira Iwabučiová je čtvrtá a nechce to tak nechat. Na railech slušně, zase si vybrala i přejezd střechy. Cap double underflip na prvním skoku, další devítistovka na druhém jako switch backside. Na závěr se snad chtěla pokusit o 1260tku, ale neměla potřebnou rychlost ani výšku a končí na zemi. Japonka mít medaili nebude, alespoň tedy ne tato.
     
    1
    Ariane Burriová ještě nezajela jízdu bez chyby, začala čistě provedeným transferem z railu na rail, pěkný 50-50 slide na poslední překážce horní sekce. Bohužel ale opět neustála první skok, na kterém letěla hodně nízko. Švýcarka se s tlakem finále nepopasovala a skončí dnes na posledním místě.

    Adam Kodet

    Konečné pořadí
    1. Zoi Sadowská Synnottová (NZL) 92,88 bodu
    2. Julia Marinová (USA) 87,68
    3. Tess Coadyová (AUS) 84,15
    4. Laurie Blouinová (CAN) 81,41
    5. Reira Iwabučiová (JPN) 80,03
    6. Anna Gasserová (AUT) 75,33
    7. Enni Rukajärviová (FIN) 71,45
    8. Annika Morganová (GER) 64,13
    9. Jamie Andersonová (USA) 60,78
    10. Kokomo Muraseová (JPN) 49,05
    11. Hailey Langlandová (USA) 48,35
    12. Ariane Burriová (SUI) 24,01
    Startovní listina
    1. Ariane Burriová (SUI)
    2. Reira Iwabučiová (JPN)
    3. Annika Morganová (GER)
    4. Hailey Langlandová (USA)
    5. Tess Coadyová (AUS)
    6. Laurie Blouinová (CAN)
    7. Julia Marinová (USA)
    8. Jamie Andersonová (USA)
    9. Anna Gasserová (AUT)
    10. Enni Rukajärviová (FIN)
    11. Kokomo Muraseová (JPN)
    12. Zoi Sadowská Synnottová (NZL)
    Průběžné pořadí SP ve Slopestylu (3/6)
    1. Kokomo Muraseová (JPN) 160 bodů
    2. Melissa Peperkampová (NED) 126
    3. Reira Iwabučiová (JPN) 110
    4. Jamie Andersonová (USA) 100
    5. Tess Coadyová (AUS) 100
    6. Cool Wakušimová (NZL) 87
    7. Annika Morganová (GER) 84
    8. Katie Ormerodová (GBR) 82
    9. Anna Gasserová (AUT) 80
    9. Mijabi Onicuková (JPN) 80
    9. Zoi Sadowská Synnottová (NZL) 80
    bahis siteleri