Martin – Levice 5:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
HK Levice
sk Pondělí 07.02.2022, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Samir Saliji (asistent trénera HK Levice): "Nemyslím si, že sme hrali zle. Po dvoch našich chybách sme ale inkasovali dva góly a prehrali úvodnú tretinu. V druhom dejstve sme sa vrátili do hry, strelili sme gól z presilovej hry. Potom nás ale zarezali naše vylúčenia, z toho dvakrát päť na tri. Domáci nám opäť odskočili na rozdiel dvoch gólov, pričom sme sa v záverečnej časti snažili dostať späť do hry. To sa nám už nepodarilo. Najbližšie stretnutie je z nášho pohľadu kritické. Keďže sa nám dnes nepodarilo bodovať, musíme tak urobiť vo štvrtok. Program máme náročný, do posledného stretnutia sa ale budeme biť o to, aby sme sa vyhli baráži. Samozrejme, svoje zohrala pandémia, každý z tímov to má v závere základnej časti náročné. Bude to najmä o tom, ktorý z tímov zvládne jednotlivé stretnutia lepšie. Keďže bojujeme s Breznom o to, ktoré z mužstiev pôjde do baráže, rozhodovať bude práve počet bodov, ktoré tieto dva tímy dokážu nazbierať. Z našej strany určite urobíme všetko pre to, aby sme sa baráži vyhli. Jednotlivých súperov poznáme veľmi dobre, počas sezóny sme sa naučili to, čo kto hrá. Je to len o tom, ako sa k jednotlivým zápasom ako tím postavíme a ako veľmi ich budeme chcieť vyhrať. Z našej strany vydáme určite maximum, keďže baráž nie je žiadna zábava. Jedenáste miesto chceme udržať za každú cenu."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Na rozcvičke sme videli, že Levice pricestovali posilnené o niektorých hráčov z Extraligy. Či už z Nitry alebo z Popradu. Súpiska vyzeralo spočiatku hrozivo, keďže sa na nej nachádzali síce hráči z piatej formácie Popradu, no určite skúsení. V zostave bol takisto Filip Bajtek, ktorý pravidelne nastupuje v Nitre. Stretnutie sa tak javilo z nášho pohľadu ako náročné. V štvrtej minúte sme sa ujali vedenia, o sedem minút sme pridali druhý gól. Hostia v druhej tretine znížili na rozdiel jediného gólu, našimi vylúčeniami sme si túto časť hry pokazili. Nám sa síce podarilo využiť následne presilovú hru, kedy Miloš Fafrák riešil jednoduchým spôsobom vzniknutú situáciu a natlačil sa pred bránku. Nebol to však typický presilovkový gól, sme však zaň vďační. Štvrtý gól z našej strany padol počas dvojnásobnej presilovej hry, čo sa nám už dlhší čas nepodarilo. V tretej časti hry sme vývoj kontrolovali, existovali síce náznaky toho, že by Levice mohli so stretnutím niečo urobiť, počas power-play súpera ale Lukáš Toma silovým poňatím vybojoval puk, nenechal sa odstaviť a zavŕšil skóre do prázdnej bránky. V rámci rotácie brankárov sme dnes dali príležitosť Paľovi Maťovčíkovi, ktorý tím v zápase podržal. Bol rýchly na bránkovisku, riešil veľmi dobrým spôsobom dorážky. Boli sme s ním naozaj spokojní. Zajtra v Žiari nastúpi Vlado Glosár, v piatok by sme chceli do bránky nasadiť Adama Nagya, ktorý už prišiel do tímu. Štvrtú formáciu sme dnes mali zloženú z bratov Bartošovcov a Ivana Thomku. Hrali veľmi dobre, v úvode sa dostávali do príležitostí. Jan Bartoš nám následne pomohol vybojovaným faulom, následne už sa ale títo hráči do hry nedostali. Uvidíme, ako na tom budeme zajtra po fyzickej stránke. V Žiari je menšie klzisko, prichádza tu preto k silovo-rýchlostným podnetom, kedy je potrebné častejšie korčuľovať. Uvidíme ako zregenerujeme, aktuálne zápasy sú však v modeli play-off, čo nám určite padne vhod. Čaká na nás pätica stretnutí na klziskách súperov. Ako sa už vyjadril jeden z bývalých Juniorov, tak to jednoducho vyšlo, pán tréner. Program je určite nabitý, za šesť dní sme odohrali tri stretnutia. Siedmy deň nás čaká štvrtý zápas. Budeme mať toho za sebou dosť, budeme preto veriť, že zostaneme všetci zdraví. Budeme zároveň hrať tak, aby sme aj zo zápasov vonku priniesli body."

    Jozef Mihalík (útočník HK Levice): "Začali sme horšie ako náš súper. Inkasovali sme dva góly v úvodnej tretine, potom sme sa dostali kontaktným gólom počas presilovej hry na dostrel súpera. Inkasovali sme ale tretí gól, prakticky celé stretnutie sme sa na domácich len doťahovali. Akonáhle sme sa dostali na rozdiel jedného gólu, súper nám opäť odskočil na dva góly. Ako tím sme sa snažili o to, aby sme zápas vyrovnali, prípadne išli do predĺženia, to sa nám ale nepodarilo. V závere sme inkasovali gól do prázdnej bránky a Martinu podľahli 5:2. Samozrejme, vieme, že nás onedlho čaká domáca odveta. Bude to iný zápas, iný deň, budeme sa preto snažiť zvíťaziť. Z našej strany už rozhoduje každý bod, keďže bojujeme o záchranu. O tom, či sa nám to nakoniec podarí, o tom rozhodne počet strelených gólov. Ak ich strelíme viac ako náš súper, tento cieľ splníme. Príležitosti si vieme určite vypracovať, v koncovke sa nám ale nedarí. Pravdepodobne najdôležitejšie stretnutie nás čaká tento štvrtok v Brezne. Tu by sme mali zabrať konečne naplno, spolu na nás ešte v základnej časti čaká osem zápasov, z toho väčšina na klziskách súperov. Program máme náročný, tímy na posledných dvoch priečkach majú rovnaký počet bodov a rozhodovať budú maličkosti. Verím, že sa nám záver vydarí."

    Dávid Nátny (obranca HK VITAR Martin): "Nie sme určite zvyknutí hrávať v pondelok zápasy. Nemôžeme sa však na to vyhovárať. Čakali sme ťažký zápas z dôvodu, že Levice bojujú o udržanie sa v súťaži. Na stretnutie sme sa však snažili pripraviť čo najlepšie. Samozrejme, nemôžeme sa ani vyhovárať na absencie v obrane. Ako mladí hráči sme tieto medzery museli zaplátať, podať čo najlepší výkon a myslím si, že sme to zvládli. Tréner nám zároveň spomínal, že by mohli prísť hosťujúcim hráčom vypomôcť posily z Nitry, na čo sme boli pripravení. Levice dnes boli určite nepríjemným súperom, sme preto vďační za to, že sme zo zápasu získali tri body. V tomto týždni na nás čakajú tri zápasy na klziskách súperov, regenerácia bude preto nesmierne dôležitá, rovnako ako príprava na jednotlivé stretnutia. Dnes sa nám konečne po dlhšom čase podarilo využiť presilovú hru o dvoch hráčov. V tejto časti to u nás škrípalo, posledných päť takýchto presilových hier sme nedokázali využiť. Snažíme sa samozrejme nacvičovať tieto situácie i na tréningoch, viacero vecí sme pomenili. Dúfam, že sa to preto bude z našej strany zlepšovať. V Žiari na nás takisto čaká ťažké stretnutie. Domáci bojujú o play-off, rozdiely medzi tímami nie sú veľké. Budeme sa však snažiť na súpera pripraviť a odviezť si všetky tri body." (21:22:41)
     
    Martin zvíťazil nad Levicami 5:2. Góly: 4. Toma (Nauš, Dírer), 11. Dírer (Nauš, Charvát), 33. Fafrák (Tiainen, Poliaček), 38. Murček, 60. Toma – 22. Bunov (Bajtek, Mihalík), 36. Huna (Bunov, Mihalík).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    Martin dal gól!
    Gól do prázdnej bránky. LUKÁŠ TOMA uzatvára výsledok zápasu prienikom po ľavej strane a zakončením do odkrytého priestoru.
     
    59:13
    Múčka na dvakrát neuspel. Maťovčík puk podržal.
     
    59:02
    Tiainenom vyhodený puk. Do stredného pásma.
     
    58:40
    Power-play hostí. Rychlík na striedačke.
     
    58:39
    Oddychový čas hostí.
     
    58:39
    Tiainen chcel uvoľniť Huhtelu. Ten sa do zakončenia nedostal.
     
    58:12
    Fafrák s Murčekom sa pridlho ponúkali prihrávkami. Napokon ľahká práca pre Suľovského.
     
    57:32
    Svitanov blok. K Naušovi sa prihrávka nedostala.
     
    57:02
    Pacalajov pokus od modrej prichádza k brankárovi. Rychlíkova vyrážačka.
     
    56:36
    Tiainen spolu s Juščákom. Puk končí za hosťujúcou bránkou.
     
    56:20
    Štefanka to skúsil z diaľky. Zblokovaný pokus Nátnym.
     
    55:48
    Chovanec skončil v pravom rohu klziska. Murček sa snaží získať v súboji puk.
     
    55:16
    Róbert Huna na Homéra, ktorý od modrej skúša pozornosť Maťovčíka. Prerušená hra.
     
    54:51
    Hostia v plnom počte. Múčka na ľadovej ploche.
     
    54:32
    Bajtek v oslabení zamestnal domácu obranu. Maťovčík chcel puk podržal.
     
    54:07
    Domáci v plnom počte. Huhtela na ľadovej ploche.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 4. Toma (Nauš, Dírer), 11. Dírer (Nauš, Charvát), 33. Fafrák (Tiainen, Poliaček), 38. Murček, 60. Toma – 22. Bunov (Bajtek, Mihalík), 36. Huna (Bunov, Mihalík)


    HK VITAR Martin: Maťovčík (Glosár) – Charvát, Nemec – Lavička, Pacalaj – Nátny, Krempaský – Belica – Tiainen, Huhtela, Juščák – Toma, Dírer, Nauš – Fafrák, Murček, Poliaček – Bartoš J., Thomka, Bartoš A.
    Trenér: Daniel Babka

    HK Levice: Rychlík (Beržinec) – Štefanka, Zubák – Chovanec, Homér – Pastucha, Šeliga – Mešár, Shkibtan – Huna Ri., Huna Ró., Svitana – Vorobyev, Mihalík, Bunov – Valigura, Jevoš, Suľovský – Piačka, Bajtek, Múčka
    Trenér: Dušan Gregor

    Rozhodčí: Tornay, Krist – Pribula, Valachovič, Lokšík (inštruktor)

    Diváci: 284
    ocianews.com