Tým ROV – Švýcarsko 1:0 (kon.) | Česko – Dánsko 1:2 (kon.)
konec
Česko
1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Dánsko
Středa 09.02.2022, 14:10Olympijské hry - muži • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji Vám pěkný zbytek středečního dne, který určitě ještě bude obohacen mnoho sportovními přenosy. Od klávesnice se s Vámi loučí Adam Sedlák. Napočtenou.
     
    Vyjádření trenéra Filipa Pešána po utkání s Dánskem: (16:31:27)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Šimon Hrubec (CZE) – 15 zákroků, 2 OG, úsp. 88,24%, odchytal 58:58

    Sebastian Dahm (DEN) – 39 zákroků, 1 OG, úsp. 97,50%, odchytal 60:00
     
    Statistické okénko:

    Střely na branku: 40 – 17.
    Zblokované střely: 6 – 14.
    Vhazování: 34 – 20.
    Hity: 18 – 12.
    Trestné minuty: 2 – 6.
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/1.
    První zápas na ZOH české reprezentaci nevyšel
     
    Dnešní utkání je u svého konce! Jednoznačně pomalejší střetnutí, než tomu bylo mezi Ruskem a Švýcarskem, nakonec skončilo lépe pro tým Dánska. V první části hry jsme viděli velmi zajímavou bitvu, jelikož se dvakrát uplatnilo přísloví: Nedáš, dostaneš! Češi byli jednoznačně aktivnější, ovšem žádné zakončení nezamířilo za záda připraveného Sebastiana Dahma, a tak se prosadili Dánové. Nejprve se to podařilo díky nahození Markusi Lauridsenovi, na nějž po faulu od Jakuba Jeřábka navázal z trestného střílení státní vlajkonoš Frans Nielsen. Druhá fáze nabídla o něco pokornější přístup z obou stran, a proto jsme nakonec viděli pouze jednu branku. O tu se po rychlém kontru zasloužil kapitán Čechů Roman Červenka. Nicméně se týmy snažili o vstřelení gólu, ovšem ani jedna z šancí se tomu nijak nedokázala přiblížit. Zatím je tedy pouze otázkou, jak trenéři dnešních soupeřů namotivují své svěřence k poslední periodě. Poslední část byla hodně opatrná z hokejek celků, a proto jsme neviděli příliš mnoho šancí. Výběr Filipa Pešána se ještě na konci snažil v šesti hráčích. Ani zakončení Tomáše Kundrátka necelých dvacet sekund před koncem neskončilo za zády dánského obra, nýbrž na jeho připravené tyči. Konečný stav utkání 1:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Dánové dnes zvítězí! Jen chabé nahození Hynka Zohorny skončilo pouze za brankou soka.
    59:38 Kundrátek měl na hokejce vyrovnání, trefil ale jen tyčku
     
    59:38
    Neuvěřitelné! Tomáš Kundrátek se objevil ve fantastické pozici, ovšem nakonec nastřelil jen tyč za Sebastianem Dahmem! Je pravděpodobné, že toto bylo úplně to poslední, co Češi vyprodukovali.
     
    59:23
    Češi se sice snaží, ovšem Dánové je drží u mantinelu. Čas se tedy stále krátí, čímž jsou jejich šance skoro pomalu, ale jistě úplně u konce!
     
    58:58
    Šimon Hrubec je na střídačce! Český tým hraje v šesti!
     
    58:38
    David Krejčí sice napadal velmi dobře, ovšem i přesto, že puk získal, tak ho nakonec ztratil Tomáš Hyka. Dánové si tedy touš po delší době přivlastňují zpět na své hole.
     
    58:08
    Vojtěch Mozík udělal ve vlastní třetině úplně zbytečnou chybu, kterou umožnil další nebezpečnou akci Dánů. Těm tento průběh zcela stačí.
     
    57:49
    Dánové jsou v posledních minutách trochu pod nervozitou, jelikož jen vyhazují puky do středního pásma. Vše jim ale absolutně vyhovuje, protože takto pouze škodí českému týmu. Je pravděpodobné, že právě brankář Šimon Hrubec zachvíli zamíří na střídačku.
     
    57:22
    Po přihrávce od Hynka Zohorny se dostal do ofsajdu Michal Řepík, který takto učinil absolutně zjevně. Odpískání rozhodčích signalizuje buly ve středním pásmu.
     
    56:50
    Julian Jakobsen se dostal do dobré pozice, odkud nakonec zakončil velmi nebezpečně. Ronald Knot totiž tuto střelu trochu zbytečně tečoval. Šimon Hrubec ale opět výtečně zakročil.
     
    56:10
    Michael Frolík se snažil dostat do zakončení, ovšem blok Dánů ho o něj připravil. Aktuálně se oba celky hmotně snaží ve středním pásmu.

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 24. R. Červenka (Jan Kovář) – 12. M. Lauridsen, 18. F. Nielsen (TS)


    Česko: Š. Hrubec (Bartošák) – Kundrátek, Šulák, J. Jeřábek (A), D. Sklenička, Knot, Klok, Mozík – Hyka, David Krejčí (A), L. Sedlák – M. Stránský, Jan Kovář, R. Červenka (C) – M. Řepík, Sobotka, Lenc – Frolík, T. Zohorna, H. Zohorna – Smejkal.
    Trenér: Filip Pešán

    Dánsko: Dahm (Dichow) – Jensen Aabo (A), O. Lauridsen, M. Lassen, M. Lauridsen, O. Larsen, Nicholas Jensen, Kristensen – Nicklas Jensen, F. Nielsen (A), Boedker – P. Russell, Regin (C), Storm – N. Meyer, M. Madsen, Bau Hansen – Jakobsen, Poulsen, Jesper Jensen – Aagaard.
    Trenér: Heinz Ehlers

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Tscherrig (SUI) -

    Diváci: 891
    ocianews.com