Bergerac – Versailles 1:1 (4:5 po pen.) | Nice – Marseille 4:1 (kon.)
po penal. (4:5)
Bergerac Périgord FC
1:1 (0:1)
FC Versailles
Středa 09.02.2022, 18:30 • Stade Francis-Rongiéras, Périgueux • Francouzský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný středeční večer. (20:37:45)
     
    Versailles potupují po pokutových kopech do semifinále Francouzského poháru! V něm potkají lepšího z dvojice Nice – Marseille, které se hraje od 21 hodin 15 minut.
     
    Konec zápasu.
    DIOUF
     
    5. série
    4:5
    Diouf zamířil nekompromisně do levého spodního rohu branky, kam také šel brankář, ale pokus byl opravdu přesný.
    SAHIBEDDINE
     
    5. série
    4:4
    Sahibeddine z kroku zamířil do pravého spodního rohu branky.
    DIARRASOUBA
     
    4. série
    3:4
    Diarrasouba po zemi mířil do protipohybu brankáře.
    MINGOUA
     
    4. série
    3:3
    Mingoua trefil pravou tyčku, zatímco brankář šel na druhou stranu.
    BRUN
     
    3. série
    3:3
    Brun nekompromisně zavěsil pod břevno.
    DUCROS
     
    3. série
    3:2
    Ducros také mířil přesně k levé tyči.
    TRAORÉ
     
    2. série
    2:2
    Traoré mířil přesně k levé tyči.
    ESCARPIT
     
    2. série
    2:1
    Escarpit zamířil doprostřed branky.
    VIEIRA
     
    1. série
    1:1
    Vieira také dává, když trefil přesně pod břevno.
    FACHAN
     
    1. série
    1:0
    Fachan nekompromisně vystřelil do horní poloviny branky.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Normální hrací doba vítěze nenašla, a tak se dočkáme pokutových kopů, které přijdou na řadu za malou chvíli. Kdo se bude radovat z postupu do semifinále Francouzského poháru.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    90+3
    Domácí mužstvo je polité živou vodou a jeho aktivita je na úplně jiné úrovní. Hráči v modrých dresech kombinují na útočné polovině a chtějí rozhodnout před hvizdem rozhodčího.
     
    90+1
    Čtvrtý rozhodčí ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty.
    90. Alex TRESSENS - 1:1
     
    90
    Bergerac právě vstřelil branku!
    Obrovská euforie propukla na stadionu! Sahibeddine předvedl pěknou akci, po které přihrál na hranici vápna. Odtud míč do strany posunul Gyebohao, a tak zleva zamířil přesně ALEX TRESSENS, jehož snažení se od vzdálenější tyče odrazilo za brankovou čáru. Nejspíš střetnutí dokráčí k pokutovým kopům!
     
    88
    Périgord hraje přesilovku, ale zatím to na zeleném pažitu není téměř vidět. Tentokrát domácí vyzkoušeli další nákop za obranu, který si obrana Versailles pohlídala.
     
    87
    Na hrací ploše zůstal ležet zatím jediný střelec branky. Křeče chytají Diarrasoubu, kterého rozhodčí rychle vykazuje mimo hrací plochu.
     
    86
    Versailles po zisku míče hraje velmi jednoduše, tentokrát přišel nákop na útočnou polovinu, kde byl pod tlakem Letiévant. Ovšem z krkolomné pozice odehrál balon do bezpečných míst.
     
    84
    Jeden z domácích hráčů se napřáhl z pořádné dálky, ale trefil před sebou postaveného soupeře. Od něho míč ztratil razanci a následně si ho našel také brankář Delaunay.
     
    83
    Dlouhý nákop mířil na levou stranu, kde se v náběhu nacházel Escarpit. Jenomže lépe postavený Akueson situaci zvládl vyřešit.
     
    82
    Dalekonosným pokusem chtěl vyrovnat Letiévant, ale zakončení mu vůbec nesedlo. Pokus se totiž nevešel do prostoru branky, a tak od ní bude odkopávat Delaunay.
     
    81
    Snad poprvé se probouzejí domácí příznivci, kteří si žádají vyrovnání. Jenže Périgord se dopustil nedovoleného zákroku a s následným rozehráním dlouho otálel Delaunay.
    79. Červená karta po 2. žluté
     
    79
    Devatenáct minut vydržel na hrací ploše Ibayi, který nepochopitelně zajel do soupeře, jenž se nacházel daleko od branky, a tak v krátkém sledu uviděl druhou žlutou kartu a zamířil pod sprchy. V okresním přeboru by mu možná spoluhráči záviděli, jelikož by měl teplou vodu, ale ve čtvrtfinále Francouzského poháru?
     
    78
    Střídání v týmu Bergerac Périgord FC: ze hřiště odchází Elissalt, přichází Héguiabéhéré.
     
    77
    Dalším potrestaným hráčem je Ibayi, který šel do souboje šlapákem, jímž trefil soupeře. Rozhodčí držel žlutou kartu ihned v ruce.
     
    76
    Domácímu mužstvu už moc času na vyrovnání nezbývá, ale pokud by se tak stalo a výsledek skončil stejným poměrem. Budou se ihned kopat penalty.
     
    74
    Další přihrávka z pravé strany mířila před hostující branku, ale byla zastavena. Následně přišel centr na první tyčku, kde byl faulovaný Delaunay. Spíše se mi zdálo, že zákrok byl v pořádku a měl se kopat rohový kop. Ale rozhodčí je jiného názoru a má prý vždycky pravdu.
     
    72
    Sám Elissalt poslal centr do předbrankového prostoru, kde si prostor hledal Gyebohao. Jeho hlavička ale nemířila směrem k brance, a tak je nebezpečí znovu zažehnáno.
     
    71
    Domácí mužstvo kombinovalo na pravé straně, kde se faulu dočkal Elissalt. Hlavičkáři se tak stěhují před branku Versaillesu, kde by mohlo být pořádně horko.
     
    70
    Střídání v týmu Bergerac Périgord FC: ze hřiště odchází Bakir, přichází Escarpit.
     
    69
    Périgord zatím nepředvádí hru, po které by se dostal k vyrovnání. Další přechod na útočnou polovinu byl vyřešen nedovoleným zákrokem.
     
    67
    Přímo ze standardní situace chtěl branku výrazně ohrozit Vieira, který z pravé strany poslal balon kousek nad branku. Brankář Laborde-Turon celou situaci hlídal pouze pohledem.
     
    66
    Hra se velmi rychle otočila a vedle šestnáctky fauloval Letiévant, který si vysloužil žlutou kartu, ale také hostujícímu mužstvu nabízí zajímavou standardní situaci.
     
    66
    Přihrávku na levou stranu šestnáctky dostal Sahibeddine, který si míč přehodil na pravou nohu, ale zakončení namířil do prvního bránícího hráče.
     
    65
    Po dlouhém ošetření Vieira vstal a bude schopen pokračovat v zápase. Doufejme, že ještě pár vyložených šancí nebo gólů, uvidíme.
     
    64
    Střídání v týmu Bergerac Périgord FC: ze hřiště odchází Beltran, přichází Tressens.
     
    63
    Ve druhém poločase už se tolik nefauluje, a tak hra lépe plyne. I když jsem to možná zakřikl, jelikož Fachan došlápl na holeň Vieiry, za což viděl žlutou kartu.
     
    61
    Hodina hry už je minulostí, a tak jsme vstoupili do poslední čtvrtiny normální hrací doby. Stále platí, že Versailles je od čtrnácté minuty v těsném vedení.
     
    60
    Střídání v týmu FC Versailles: ze hřiště odchází Djoco, přichází Ibayi.
    Střídání v týmu FC Versailles: ze hřiště odchází Sylva, přichází Brun.
     
    58
    Po míči rozhodčího jsou na tahu hostující hráči, kteří se nacházejí na útočné polovině. Versailles navíc chystá dvojnásobné střídání, které přijde při dalším přerušení.
     
    57
    Odkopem se prezentoval Pham Ba, jehož pokus chtěl zastavit ramenem Elissalt. Od něho zamířil balon do obličeje hlavního rozhodčího, a tak se pochopitelně přerušuje.
     
    56
    Bez cizího přičinění upadl ve středovém kruhu Elissalt, který se drží za levý kotník. Domácí hráč po chvilce vstal a bude schopen pokračovat ve střetnutí.
     
    54
    Znovu došlo na souboj Beltran – Diouf, tentokrát byl úspěšnější domácí záložník. Ten aktuálně odcentroval pro soupeře, ale balon šel blízko brankáři, který celou situaci výborně vyřešil.
     
    53
    Ve druhém poločase jsem očekával větší aktivitu domácích hráčů, ovšem herní projev se spíše vyrovnal. Versailles se znovu nacházelo na obranné polovině, ale centr z pravé strany odvrátil Diouf.
     
    52
    Hostující mužstvo rozehrávalo rohový kop a centr se kroutil do zadní poloviny branky. Balon nejprve podskočil Sylva, a tak v pohodě zasáhl Laborde-Turon.
     
    51
    Périgord znovu postupoval na útočnou polovinu, kde došlo k laciné ztrátě. Při snaze získat balon zpátky byl faulován Vieira.
     
    50
    Z druhého poločasu už uplynulo pět minut a aktivita domácího mužstva se nezvýšila. Ba naopak Versailles pochopilo, že musí přidat, jelikož bráněním těsného výsledku si koleduje o problémy.
     
    48
    Na pravé straně musel rychle spěchat Watchter, který dal přihrávku přes soupeře. Avšak Beltrana zradilo zpracování, a tak se kormidlem hry otočilo. Jenže nedovoleným zákrokem se prezentoval Gyebohao, jenž uviděl žlutou kartu.
     
    47
    Po pravé straně až k rohovému praporku postupoval Pham Ba, který se k centru nedostal, jelikož jej skvěle obtěžoval nově příchozí Gyebohao.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, jako první se míče dotkl Bakir. Ovšem domácímu mužstvu nevyšel nákop na útočnou polovinu.
     
    46
    Střídání v týmu Bergerac Périgord FC: ze hřiště odchází Dumai, přichází Gyebohao.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sledovali jsme velmi bojovný první poločas, který dokazuje fakt, že se proti sobě postavily celky ze čtvrté ligy. Do patnácté minuty hrálo Versailles velmi aktivně, ale dalo branku, po níž se zatáhlo a výborně brání. Domácí celek má obrovské potíže s překonáním bloku, a tak musí po změně stran předat. Hraje se opravdu o hodně, vždyť vítěz postoupí už do semifinále Francouzského poháru.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Domácí celek se znovu snažil do vápna probojovat středem, jenomže tento prostor je opravdu velmi zahuštěný. Celou situaci odkopem tentokrát vyřešil Vieira.
     
    43
    Versailles po zisku míče znovu předvedlo nákop, za kterým mířil Sylva. Jenomže měl to k němu daleko, a tak znovu zasáhl Laborde-Turon.
     
    42
    Domácí mužstvo stále marně hledá cestu přes dobře postavený blok soupeře. Périgordu schází větší pohyb hráčů, kteří se zrovna nenachází u balonu.
     
    41
    Po levé straně k vápnu postupoval Dumai, jehož centr zastavil ramenem de Gevigney. Périgord tak kopal roh, který putoval jen na první tyčku. Následně hlavička pak mířila z krkolomné pozice nad branku.
     
    40
    Jdeme do koncovky prvního poločasu a stále v těsném vedení je Versailles. Od té doby jsou domácí aktivnější, ale těžko se dostávají před branku soupeře.
     
    39
    S nervy fanoušků si pohrál Diouf, který dával přihrávku brankáři, ale s tím počítal Beltran. Jenomže z branky vystartoval Delaunay, jenž situaci výborně vyhodnotil.
    37. Na pravou stranu vápna si naběhl Michel, jehož bomba cestu do branky nenašla
     
    37
    Za šestnáctkou velmi dobře pracoval Traoré, který přihrával na pravou stranu. V náběhu se nacházel Michel, který bombou mířil pouze do dobře postaveného brankáře.
     
    36
    Domácí celek táhne další akci po levé straně, kde balon za sebe prodloužil Elissalt. Versailles prostor zahustilo, avšak došlo k centru, který skočil na tyči. Jenomže ve vzduchu už vlál praporek pomezního rozhodčího.
     
    34
    Po dalším faulu rozehrával Diouf, jehož nákop mířil na hranici vápna, odkud byl balon odklizen. Následně hosté táhli akci zprava, ale Dioufův centr mířil jen mimo hrací plochu.
     
    33
    Přenesení hry mířilo napravo, kde balon nezpracoval Beltran. Avšak Versailles znovu míč odevzdalo soupeři, a tak se bude znovu bránit.
     
    32
    Hostující mužstvo sice často brání, ale vyráží do rychlých brejků. Po jednom přišla velká šance a nyní dlouhý aut mířil do vápna. Jenomže Diarrasouba prodloužil balon jen k soupeři.
     
    31
    Na pravé straně předskočil soupeře Djoco, který přímočaře vnikl do šestnáctky. Jenomže pokusu chtěl dál obrovskou razanci, a tak balon poslal jen nad břevno.
     
    29
    Versailles po vstřelené brance zalezlo do bloku a brání od své poloviny. Domácí celek marně hledá recept na jeho překonání. Ovšem hráčům v bílých dresech budou rychleji ubývat síly.
     
    28
    Střed hrací plochy je velmi zahuštěný, a tak se domácí nemají jak dostat do šestnáctky. Při trochu štěstí přichází centry, které Périgord nedokáže zakončovat.
     
    27
    Po rozehrání autu přišel centr, který se kroutil na zadní tyčku, ale také mimo hrací plochu. Následně se po odkopu znovu balonu chopili domácí hráči.
     
    26
    Na levé straně vypíchl balon soupeři Elissalt, který viděl do vápna nabíhajícího Bakira. Ovšem balon k němu nedostal, ale Bergerac bude alespoň vhazovat.
     
    24
    Teď už hlavní sudí vytahuje žlutou kartu, když se spíše hokejovým zákrokem prezentoval de Gevigney, který vletěl do soupeře.
     
    23
    Zatím je vidět, že hrají týmy ze čtvrté nejvyšší soutěže. Fotbal se hraje spíše soubojový, a tak uvidíme možná vysoký počet nedovolených zákroků. Zatím tomu všechno napovídá, ale rozhodčí drží střetnutí v mezích. Skvělý počin!
     
    22
    Périgord se znovu nachází na útočné polovině, kde ale neprošel po levé straně až k centru. Jenomže hráči v bílých dresech balon znovu jen odevzdali. A tak po straně pelášil dopředu Bakir. Jeho pas šel příliš blízko brance, a tak si poradil Delaunay.
     
    20
    Znovu jsme byli svědky hostujícího faulu a znovu to schytal Dumai. Domácí mužstvo se po inkasované brance vzchopilo a je mnohem aktivnějším.
     
    19
    U postranní lajny byl faulován Elissalt, který sám rozehraje standardní situaci. Centr poslal před branku, kde na dvakrát zasáhl gólman Delaunay.
     
    18
    Domácí celek rozehrával rohový kop, jenž byl odvrácen. Po chvíli letěl další centr z levé strany, ale ani ten neměl šanci na úspěch.
     
    17
    Périgord se snaží najít rychlou odpověď, avšak z pravé strany neodcentroval Beltran. Následně balon nedostal ani do vápna Dumai.
    14. Inza DIARRASOUBA - 0:1
     
    14
    Tým Versailles právě vstřelil branku!
    Na pravé straně šestnáctky dostal trochu prostoru INZA DIARRASOUBA, který obstřelil brankáře, před kterým balon ještě skočil a zapadl k zadní tyči. Hostující celek otevírá skóre zápasu a bude jistě na koni.
     
    14
    Dlouhou dobu se Dumai rozhlížel, komu by přihrál. Vybral si spoluhráče nabíhajícího podél postranní lajny, avšak jeho nahrávka byla příliš dlouhá.
     
    13
    Po pravé straně postupoval dopředu Dumai, kterého u rohového praporku tělem odstrčil Diouf. Bude se tak odkopávat od hostující branky.
     
    12
    Hostující mužstvo uklidňuje hru, ovšem po pár přihrávkách přišlo nakopnutí za obranu. Jenomže nikdo v bílém nebyl v pohybu, a tak míč sebral Laborde-Turon.
     
    11
    Zatím sledujeme střetnutí, které nabízí hodně soubojů, ale také nedovolených zákroků. Zatím čekáme na nějakou vyloženou příležitost, avšak nudné utkání se rozhodně nehraje.
     
    9
    Domácí celek rozehrával standardní situaci, centr sice mířil k šestnáctce, avšak byl odvrácen. Následně přišel ještě centr zleva, ale Sahibeddine na balon nedosáhl.
     
    8
    Zatím sledujeme velmi soubojové utkání, které se často přerušuje. Tentokrát byl faulován Sahibeddine, jenž si obhodil soupeře a byl podražen. Po rozehrání a přechodu na útočnou polovinu byl faulován stejný hráč.
     
    7
    Dlouhý pas na levou stranu vyslal Vieira a v náběhu se nacházel Sylva. Jenomže z branky vystartoval Laborde-Turon, jenž balon odmázl až na tribunu.
     
    6
    Středem hrací plochy se přes dva soupeře dostal Beltran, kterého zastavil až třetí bránící hráč. Následně Versailles balon ztratilo a navíc se dopustilo nedovoleného zákroku.
     
    5
    Ve středovém kruhu došlápl na nárt soupeře Dumai, který zbytečně situaci dohrával. Hlavní rozhodčí si jej volá, aby mu pořádně domluvil. Příště se bude ze podobný zákrok žlutit.
     
    4
    Hostující mužstvo po ztrátě balonu ihned napadalo, konkrétně to byl Sylva. Ovšem domácí celek bude vhazovat, ale zatím jsou hráči v modrých dresech hodně pasivní.
     
    3
    Domácímu celku hraje tradičně folklová kapela, která dodává atmosféru střetnutí. Na útočné polovině vhazoval Watchter, ale akce neměla dlouhého trvání.
     
    2
    Bergerac Périgord nastoupil do dnešního zápasu v modrých dresech, naopak Versailles obléklo bílou sadu. Hostující celek rozehrával rohový kop, ale následný centr vyboxoval Laborde-Turon.
     
    1
    Čtvrtfinále Francouzského poháru právě začalo! K rozehrání se postavil hostující Sylva. Ovšem pas na pravou stranu nepřinesl své ovoce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bergerac Périgord FC: Laborde-Turon – Watchter, Mingoua, Letiévant, Ducros – Fachan – Beltran, Dumai, Elissalt, Sahibeddine – Bakir.
    Náhradníci: Escarpit, Tressens, Colombo, Gamelin, Maisonneuve, M'Laab, Jeammet, Gyebohao, Héguiabéhéré.
    Trenér: Ewan Lannuzel.

    FC Versailles: Delaunay – de Gevigney, Akueson, Diouf – Pham Ba – Diarrasouba, Vieira, Traoré – Michel, Sylva – Djoco.
    Náhradníci: Berkak, Ibayi, Brun, Touré, Fardin, Alledji, Yirango, Kerkour, Savané.
    Trenér: Youssef Chibhi.

    Rozhodčí: Brisard – Auger, Benkemouche.
     
    Ještě jednou vás vítám u střetnutí, které startuje zhruba za pětačtyřicet minut. Půjde o čtvrtfinálový duel, který si překvapivě zahrají týmy, které nastupují ve čtvrté francouzské lize. A tak se pojďme podívat na sestavy obou soupeřů.
     
    Souboj čtvrtfinále Francouzského poháru a také týmu ze čtvrté nejvyšší soutěže, startuje v 18 hodin 30 minut. Je z něj pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Uvidíme, co si pro nás oba týmy představí. A hlavně, který pronikne do semifinálové části pavouku.
     
    Obě mužstva byla v předchozím kole považována za outsidery, ale překvapila favority. Zejména Bergerac, jenž zdolal St. Étienne, když jedinou trefu zápasu vsítil Romain Escarpit. Na Versailles čekalo druholigové Toulouse, které navíc hrálo na vlastním hřišti. Celek ze čtvrté ligy se vzepřel osudu a zvítězil 1:0, o jedinou trefu se postaral Kapitbafan Djoco.
     
    Oba celky jsou obrovským překvapení, před sezónou je nikdo určitě nečekal tak daleko ve Francouzském poháru. Vždyť nastupuju až ve čtvrté nejvyšší soutěži, i když každý v jiné skupině. Pokud bychom chtěli najít favorita zápasu, bude to obrovsky těžké, ale pro Bergerac hovoří domácí prostředí. Périgord je ve své skupině na první pozici, když zaznamenal pětatřicet bodů a dost možná postoupí o soutěž více, jelikož na druhý celek má náskok šesti bodů. U Versaillesu už to tak jednoznačné není. Dnes hostující mužstvo posbíralo čtyřiatřicet bodů, ale na Lorient II má náskok pouhé dva body. Ale dnes mohou tíhu ligového prostředí hodit za hlavu a užít si pohárovou bitvu, i když kdo by nechtěl být v semifinále poháru.
     
    Vítám vás u čtvrtfinálového zápasu Francouzského poháru, v němž se proti sobě postaví Bergerac Périgord FC a FC Versailles.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Michal Luxa

    Branky: 90. Tressens – 14. Diarrasouba

    Karty:   48. Gyebohao (BEC), 63. Fachan (BEC), 66. Letiévant (BEC) – 24. de Gevigney (VER), 77. Ibayi (VER)   79. Ibayi (VER)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Fachan (BEC)
    1:1   Vieira (VER)
    2. série:
    2:1   Escarpit (BEC)
    2:2   Traoré (VER)
    3. série:
    3:2   Ducros (BEC)
    3:3   Brun (VER)
    4. série:
    3:3   Mingoua (BEC)
    3:4   Diarrasouba (VER)
    5. série:
    4:4   Sahibeddine (BEC)
    4:5   Diouf (VER)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:16.
    Bergerac Périgord FC: Laborde-Turon – Watchter, Mingoua, Letiévant, Ducros – Fachan – Beltran (64. Tressens), Dumai (46. Gyebohao) , Elissalt (77. Héguiabéhéré), Sahibeddine – Bakir (70. Escarpit).
    Náhradníci: Escarpit, Tressens, Colombo, Gamelin, Maisonneuve, M'Laab, Jeammet, Gyebohao, Héguiabéhéré.

    Trenér: Ewan Lannuzel.

    FC Versailles: Delaunay – de Gevigney, Akueson, Diouf – Pham Ba – Diarrasouba, Vieira, Traoré – Michel, Sylva (60. Brun) – Djoco (60. Ibayi) .
    Náhradníci: Berkak, Ibayi, Brun, Touré, Fardin, Alledji, Yirango, Kerkour, Savané.

    Trenér: Youssef Chibhi.

    Rozhodčí: Brisard – Auger, Benkemouche
    bahis siteleri