Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 8. den (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 8. den

Sobota 12.02.2022, 02:05Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:05.
     
    Vítejte u přehledu všeho důležitého z 8. dne soutěží zimních olympijských her v Pekingu! Po minimálně z českého pohledu skutečně našlapaném pátku přichází o trochu volnější sobota, minimálně co se medailových nadějí týče. Ale i zde šance pro Česko existuje. Ta v rámci možností největší ale tam, kde by ji pozorní fanoušci po průběhu této sezóny příliš nečekali – ve skeletonu žen. To Slováci budou mít vyloženě odpočinek a budou nabírat síly na další dny. Ovšem to neznamená, že se nebude na co dívat. I v sobotu se budou psát velké příběhy. V jakých disciplínách?
     
    Program soutěží 8. dne

    2:05
    Curling – 4. kolo žen
    Švédsko-Kanada
    Korea-ROV
    Japonsko-Dánsko

    3:00
    Snowboarding – snowboardcross smíšených družstev

    5:10
    Lední hokej – skupina A mužů
    Kanada-USA
    Lední hokej – čtvrtfinále žen
    ROV-Švýcarsko

    7:05
    Curling – 5. kolo mužů
    Itálie-Čína
    Kanada-Švédsko
    Dánsko-Švýcarsko
    USA-Norsko

    8:30
    Běh na lyžích – štafeta žen

    9:00
    Rychlobruslení – stíhací závod družstev žen, čtvrtfinále

    9:40
    Lední hokej – skupina A mužů
    Německo-Čína
    Lední hokej – čtvrtfinále žen
    Finsko-Japonsko

    9:53
    Rychlobruslení – 500 m mužů

    10:00
    Biatlon – sprint mužů

    12:00
    Krasobruslení – rytmický tanec tanečních párů
    Skok na lyžích – velký můstek mužů

    13:05
    Curling – 5. kolo žen
    ROV-Japonsko
    Dánsko-Švýcarsko
    Velká Británie-USA
    Švédsko-Čína

    13:20
    Skeleton – 3. a 4. jízda žen

    14:10
    Lední hokej – skupina B mužů
    Rusko-Česko
    Švýcarsko-Dánsko
     
    Češi a Slováci v akci

    Pro české fanoušky měl sobotní program začít ve 3 ráno atraktivní a nevyzpytatelnou soutěží smíšených družstev ve snowboardcrossu, kde původně mohli doufat i v medaili, ale českou snowboardcrossovou reprezentaci postihla epidemie neuvěřitelné smůly a výsledkem je, že ani ta poslední verze náhradní sestavy nemůže pro zranění a pozitivní testy nastoupit. Diváci v Česku tak mohou poměrně v klidu spát a vstávat až za světla na štafetu žen v běhu na lyžích, kde o umístění v první osmičce budou bojovat Tereza Beranová, Petra Nováková, Kateřina Janatová a Petra Hynčicová.
    Následně budou chtít napravit mizerný dojem z vytrvalostního závodu biatlonisté ve sprintu, do kterého nastoupí Michal Krčmář, Mikuláš Karlík, Jakub Štvrtecký a Adam Václavík.
    V pravé poledne bude zahájena soutěž krasobruslařských tanečních párů i se sourozeneckým párem Natálie a Filip Taschlerovi, jejichž hlavním cílem je se probojovat do volných tanců.
    Ve stejný čas se také pokusí uspět kompletní čtveřice českých skokanů na lyžích v závodě na velkém můstku. Aby měli více než jen jeden soutěžní pokus, budou usilovat Roman Koudelka, Čestmír Kožíšek, Radek Rýdl a Filip Sakala.
    Před půl druhou se však oči všech českých fanoušků stočí do ledového koryta, kde ze sedmého místa po prvním dni zaútočí na nepříliš vzdálená medailová umístění skeletonistka Anna Fernstädtová.
    Její snaha možná přebije i začátek jinak ostře sledovaného souboje hokejistů s Ruskem, kteří musí odvracet blamáž v podobě posledního místa ve skupině B a velmi špatného nasazení pro osmifinále. Stojí však proti obhájcům zlata.

    Slovenští fanoušci budou mít těžce odpočinkový den. Jediní zástupci, které budou moct v průběhu soboty sledovat, jsou biatlonisté, pro které však bude úspěchem už samotný postup ze sprintu do stíhacího závodu. Snažit se bude čtveřice Michal Šíma, Šimon Bartko, Tomáš Sklenárik a Matej Baloga.
     
    Začátek událostí 8. dne.
     
    2:05
    Curling

    Ani druhá olympijská sobota není výjimkou, její program zahajuje curling, konkrétně 4. kolo základní skupiny žen. Hrají se 3 zápasy a suverénně největší pozornost poutá střet favoritů ze Švédska a Kanady. Dále hrají Korejky s Ruskami a Japonky s Dánkami.
     
    2:34
    Curling

    Průběžné stavy zápasů žen po 2 endech:
    Švédsko-Kanada 0:1
    Korea-ROV 1:2
    Japonsko-Dánsko 1:0
     
    3:05
    Snowboarding

    Rozběhly se čtvrtfinálové jízdy soutěže družstev ve snowboardcrossu. Bohužel bez české účasti, ačkoliv ještě na začátku prosince se mohlo jednat o jeden z trumfů české výpravy. Soutěž je výrazně ovlivněna hustým sněžením a čerstvým přírodním sněhem na dráze, což pro tuto disciplínu vůbec není dobré hlavně z hlediska skoků, protože se jede výrazně pomaleji a závodníci mají problém doskočit za hranu.
     
    3:26
    Curling

    Průběžné výsledky zápasů žen po 5. endu:
    Švédsko-Kanada 5:2
    Korea-ROV 6:2
    Japonsko-Dánsko 3:4
     
    3:42
    Snowboarding

    Do semifinále snowboardcrossové soutěže smíšených družstev postoupily týmy Itálie 1, Německo, USA 1, Švýcarsko, ROV, Kanada 1, Velká Británie a Itálie 2. Velkým překvapením jsou předčasné konce týmů Rakouska, Austrálie 1 a Francie 1.
     
    4:00
    Snowboarding

    Itálie má jistotu medaile ze snowboardcrossové soutěže smíšených družstev, velké finále totiž pojedou obě její dvojice! Doplní je týmy USA 1 a Kanada 1. Takže souboj Itálie proti Severní Americe.
     
    4:20
    Snowboarding

    Po 16 letech čekání má Lindsey Jacobellisová hned 2 zlaté medaile z olympisjkých her! Po vítězství v individuálním závodě žen vyhrává ve snowboardcrossu společně s Nickem Baumgartnerem také soutěž smíšených družstev! Baumgartner sice svoji část těsně vyhrál před Omarem Visintinem z italského týmu číslo 1, ale v první polovině ženského úseku jela skvěle Michela Moioliová, vytvořila se zajímavý náskok, jenže Lindsey Jacobellisvoá se nakonec dokázala pořádně rozjet a neměla žádný problém vrátit se zpět na první místo! Bronz pak po vzájemné kolizi na trati bere rychleji se vrátivší tým Kanada 1 ve složení Eliot Grondin, Meryeta Odineová.
    Závěr finále snowboardcrossového závodu smíšených družstev
     
    4:26
    Snowboarding

    Konečné pořadí snowboadcrossu smíšených družstev:
    1. USA 1 (Baumgartner, Jacobellisová)
    2. Itálie 1 (Visintin, Moioliová)
    3. Kanada (Grondin, Odineová)
    4. Itálie 2 (Sommariva, Carpanová)
    5. Německo
    6. Velká Británie
    7. Švýcarsko
    8. ROV
     
    4:30
    Curling

    Průběžné výsledky 4. kola žen po 8. endu:
    Švédsko-Kanada 6:5
    Korea-ROV 8:4
    Japonsko-Dánsko 5:6
     
    4:35
    Snowboarding

    Zajímavé na vítězství amerického snowboardcrossového týmu je, že se jedná o dvojici veteránů! Nick Baumgartner se dočkal své vůbec první a hned zlaté olympijské medaile v rovných 40 letech, Lindsey Jacobellisové pak "pouze" 36. Nick Baumgartner je vůbec nejstarším olympijským vítězem ve snowboardingu v historii!
     
    4:55
    Curling

    Ve 4. kole základní skupiny žen dokázalo Švédsko v závěru udržet vedení a v souboji favoritů porazit Kanadu. Ta tak má už druhou porážku a komplikuje si cestu do semifinále. To se naopak už teď poněkud překvapivě téměř zavřelo pro Rusky, které nedokázaly vyhrát ani třetí zápas a po jasném průběhu podlehly týmu Koreje. A Japonsko posledním hodem celého zápasu skvělým double takeoutem a ziskem 3 bodů zvrátilo téměř prohraný zápas s Dánskem.

    Konečné výsledky 4. kola skupiny žen:
    Švédsko-Kanada 7:6
    Korea-ROV 9:5
    Japonsko-Dánsko 8:7
    Skvělý japonský vítězný kámen i s originálním komentářem
     
    4:58
    Curling

    Tabulka skupiny žen po 4. kole:
    1. Švýcarsko 3 vítězství / 0 porážek
    1. USA 3/0
    3. Japonsko 2/1
    3. Korea 2/1
    3. Švédsko 2/1
    6. Dánsko 1/2
    6. Kanada 1/2
    6. Velká Británie 1/2
    9. Čína 0/3
    9. ROV 0/3
     
    5:24
    Lední hokej

    Hraje se v obou hokejových halách. Zatímco v zápase mužů USA-Kanada se hraje „pouze“ o přímý postup do čtvrtfinále, který si vítěz téměř jistě zajistí, v utkání žen ROV-Švýcarsko se rozhoduje o postupu do semifinále a tím pádem i o tom, kdo bude považovat olympijský turnaj za neúspěšný.
     
    6:00
    Alpské lyžování

    První trénink ženského sjezdu zvládla nejrychleji Švýcarka Priska Nuferová, avšak neprojela trať úplně podle pravidel. To zvládla až druhá Němka Kira Weidleová. Ester Ledecká zapsala 11. nejrychlejší čas, Tereza Nová pak 41. čas ze 45 žen, které trénink absolvovaly. Mezi nimi chyběly Barbora Nováková i Slovenka Petra Vlhová. Kdo však nechyběl, je Italka Sophia Goggiaová, která se 23. ledna zranila a běžnou sezónu by nejspíš ukončila, ale v olympijské sezóně ji poškození křížového vazu a mikrofraktura holenní kosti v účasti v nejdůležitějším sjezdu roku evidentně nezabrání.
     
    6:07
    Boby

    Ženy mají za sebou poslední dvě tréninkové jízdy v monobobu a v obou byla nejrychlejší Němka Laura Nolteová. Slovenka Viktória Čerňanská v obou případech zajela 16. čas z 19 závodnic, které do těchto jízd nastoupily.
     
    6:30
    Lední hokej

    Třetí čtvrtfinále ženského turnaje nabídlo góly až ve druhé třetině a oba padly z bezprostřední blízkosti branky. Nejprve úspěšně střílela ve 35. minutě Švýcarka Phoebe Stänzová, o 3 minuty později vyrovnala ranou do horního oblouku, kterou muselo posvětit video, Ruska Anna Savoninová. Před třetí třetinou tak ani jeden tým nemá do semifinále blíže.
     
    6:35
    Lední hokej

    Po dvou třetinách velmi zajímavého utkání skupiny A turnaje mužů mezi Kanadou a USA mají zatím překvapivě bliž k vítězství američtí mladíci. Kanada sice šla do vedení hned ve 2. minutě zásluhou Mata Robinsona, ale Američané za 70 sekund vyrovnali překvapivou bekhendovou střelou z úhlu Andy Miele a 76 sekund před první sirénou otočil skóre zblízka Ben Meyers. Po obrovské chybě brankáře Edwarda Pasquala zvyšoval ve 23. minutě prakticky do prázdné branky Brendan Brisson, ale Kanadu vrátil na dosah ve 35. minutě po přečíslení ve vlastním oslabení Corban Knight. Stav je tak zatím 2:3.
     
    7:20
    Curling

    Druhý sobotní curlingový blok patří mužům, kteří hrají zápasy 5. kola. A hned mohou Kanaďané oplatit Švédsku porážku svých ženských kolegyň. Další utkání jsou Itálie-Čína, Dánsko-Švýcarsko a USA-Norsko.
     
    7:25
    Lední hokej

    Překvapení je na světě, mladý americký výběr převážně hráčů z univerzit zaskočil favorizované Kanaďany a ve třetí třetině jim nedovolil pomýšlet na vyrovnání, či dokonce obrat! Dvě velké šance Kanady přišly až v poslední desetiminutovce, ale to už Američané vedli znovu o 2 góly, ve 47. minutě svoji tvrdou ránu procedil skrz brankáře Kenny Agostino. Tým USA si i vzhledem ke svému celkovému skóre prakticky zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále!

    Kanada-USA 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
    2. Robinson, 35. Knight – 3. Miele, 19. Meyers, 23. Brisson, 47. Agostino
    Vítězný gól Brissona po obrovské chybě kanadského brankáře
     
    7:40
    Lední hokej

    Švýcarský ženský tým oplácí Ruskám porážku ze základní skupiny a podruhé v historii postupuje na olympijských hrách do semifinále! Ve třetí třetině se podruhé v zápase dostaly do vedení ve 48. minutě, v situaci 2 na 1 střílela přesně Dominique Rüeggová. Rusky i podruhé zvládly vyrovnat, 3 minuty před koncem dotlačila puk do branky Polina Lučnikovová a zdálo se, že uvidíme první prodloužení v play-off ženského turnaje. Jenže to za dalších 26 sekund odmítla Alina Müllerová, která dostala ideální přihrávku do prázdné branky a švýcarské vítězství pečetila 2 sekundy před koncem do prázdné branky opět jedna z nejlepších současných Švýcarek Alina Müllerová.

    Konečný výsledek čtvrtfinále žen:
    ROV-Švýcarsko 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
    38. Savoninová, 57. Lučnikovová – 58. a 60. Müllerová, 35. Stänzová, 48. Rüeggová
    Rozhodující gól Aliny Müllerové v 58. minutě
     
    7:55
    Curling

    Průběžné výsledky 5. kola mužů po 3 endech:
    Itálie-Čína 1:5
    Kanada-Švédsko 0:1
    Dánsko-Švýcarsko 1:4
    USA-Norsko 2:2
     
    8:20
    Boby

    Poslední dvě tréninkové jízdy mají za sebou i posádky mužských dvojbobů a zdá se, že pekingské koryto začíná svědčit Dominiku Dvořákovi. Společně s Jakubem Noskem totiž v té přdposlední zajel devátý čas, v poslední, kterou vynechali tři nejlepší z předchozí jízdy, pak dělený 5. čas. Tady by se mohl v soutěži rýsovat český útok na elitní desítku.
     
    8:27
    Běh na lyžích

    Za malou chvíli startuje štafeta žen i s českou čtveřicí Tereza Beranová, Petra Nováková, Kateřina Janatová a Petra Hynčicová. Pro ni by byl úspěch 8. místo, cokoliv přes 10. místo pak neúspěch. O zlato by si to měly rozdat Švédsko, Finsko a Rusko, Norky se v této sezóně potýkají s velkým poklesem formy a Therese Johaugová to sama neutáhne. Jejich zlato by bylo překvapivé.
     
    8:40
    Curling

    Průběžné výsledky 5. kola mužů po 5. endu:
    Itálie-Čína 4:8
    Kanada-Švédsko 2:2
    Dánsko-Švýcarsko 3:6
    USA-Norsko 3:4
     
    8:46
    Běh na lyžích

    Štafetu žen rozběhly nejlépe Rusky zásluhou Julie Stupakové. Tu překvapivě zvládla dotáhnout Němka Katherine Sauerbreyová, 12 sekund ztrácí Japonsko a Finsko, 20 sekund Švédsko. Norsko je po pádu Tiril Udnes Wengové až na 8. místě se ztrátou 27 sekund. Katastroficky pak zahájily štafetu Češky, Tereza Beranová na soupeřky z dosud neznámého dúvodu absolutně nestačila a předávala na předposledním 17. místě se ztrátou 2:47 min na čelo a 1:02 min na štafetu před sebou. To je pro české ženy prakticky konec závodu.
    Poslední tréninkové jízdy dvojbobů nabídly také obrovské problémy Brazilců na startu
     
    8:59
    Běh na lyžích

    Také druhý klasický úsek zvládly Němky výborně a Katharina Hennigová předávala dokonce jako první! 4 sekundy za ní přiběhla Ruska Natalja Něprjajevová, na třetí místo dostala norskou štafetu Therese Johaugová, ale ztrácí 23 sekund. Těsně za ní předávaly Švédka Ebba Anderssonová a Finka Johanna Matintalová.
     
    9:04
    Běh na lyžích

    Petra Nováková předává po ruhém úseku českou štafetu stále na 17. místě, ztráta na 16. Kazachstán se snížila na 45 sekund. Mezitím Tereza Beranová ohodnotila svůj výkon na prvním úseku nezvládnutím nadmořské výšky.
     
    9:13
    Běh na lyžích

    Německá štafeta žen má blízko k senzačnímu úspěchu! Victoria Carlová v závěru třetího úseku uštvala Rusku Taťánu Sorinovou a předává první o 5 sekund! Ale další štafety snížily ztrátu, výborně zaběhla Norka Helene Marie Fossesholmová, která se v závěru zbavila Finky Kerttu Niskanenové i Švédky Frida Karlssonové, hlavně Karlssonová úplně vytuhla.
     
    9:17
    Běh na lyžích

    Kateřina Janatová na třetím úseku smazala 45sekundové manko na Kazachstán a doběhla i štafetu Polska. Předává na 16. místě a Česko ještě může pomýšlet aspoň na 14. místo, Estonsko je také v dosahu. Otázkou je, co na to Petra Hynčicová.
     
    9:24
    Běh na lyžích

    Ženskou štafetu na olympijských hrách vyhrává počtvrté v historii a poprvé od Turína 2006 samostatný výběr Ruska, tentokrát pod hlavičkou Ruského olympijského výboru! Veronika Stěpanovová na posledním úseku v pohodě vrátila svůj tým na první místo a cílovou rovinku si mohla užít. Senzační stříbrnou medaili slaví Německo, Sofie Krehlová sice na Rusku vůbec nestačila a v závěru viditelně tuhla, ale nakonec s vypětím všech sil udržela pozici před mocně finišující Švédkou Jonnou Sundlingovou, která tak zařizuje pro svoji zemi bronz. Krista Pärmäkoskiová neměla v souboji šanci a nepopulární brambory zbyly na Finsko.
    Poslední sekundy ženské běžecké štafety
     
    9:31
    Běh na lyžích

    Petra Hynčicová na svém úseku dokázala předběhnout štafety Polska, Estonska a Lotyšska a doběhla se ztrátou necelých 6 minut na 13. místě.
     
    9:36
    Běh na lyžích

    Konečné pořadí štafety žen na 4x5 km:
    1. ROV 53:41,0
    (Julija Stupaková, Natalja Něprjajevová, Taťjana Sorinová, Veronika Stěpanovová)
    2. Německo +18,2
    (Katherine Sauerbreyová, Katharina Hennigová, Victoria Carlová, Sofie Krehlová)
    3. Švédsko +20,7
    (Maja Dahlqvistová, Ebba Anderssonová, Frida Karlssonová, Jonna Sundlingová)
    4. Finsko +21,2
    5. Norsko +28,8
    6. USA +1:28,2
    7. Švýcarsko +3:00,5
    8. Itálie +3:39,5
    9. Kanada +3:39,9
    10. Čína +4:08,7
    ...
    13. Česko +5:51,6
    (Tereza Beranová, Petra Nováková, Kateřina Janatová, Petra Hynčicová)
    Tři hrozny radosti v cíli ženské běžecké štafety. Červený je ruský, černý německý a bílý je švédský.
     
    9:43
    Rychlobruslení

    Do semifinále stíhacího závodu ženských družstev postoupily trojice Japonska, Kanady, Nizozemska a ROV. Japonky dokonce svoje čtvrtfinále vyhrály v novém olympijském rekordu 2:53,61 min! O postup do finále si to rozdají s Ruskami, druhé semifinále tvoří Kanada a Nizozemsko.
     
    9:51
    Curling

    V 5. kole turnaje mužů se nedočkali prvních vítězství Italové, ani Dánové. Italové ve velké přestřelce podlehli domácím Číňanům, Dánové pak po celý zápas marně stahovali náskok favorizovaných Švýcarů. Bez porážky pak zůstávají Švédové, kteří odrazili nápor Kanaďanů. V posledním utkání zapsali důležité vítězství Norové nad Američany.

    Konečné výsledky 5. kola mužů:
    Itálie-Čína 9:12
    Kanada-Švédsko 4:7
    Dánsko-Švýcarsko 6:8
    USA-Norsko 6:7
     
    9:52
    Curling

    Tabulka skupiny mužů po 5. kole:
    1. Švédsko 4 vítězství / 0 porážek
    2. Švýcarsko 3/1
    3. Velká Británie 2/1
    4. Čína 2/2
    4. Kanada 2/2
    4. Norsko 2/2
    4. ROV 2/2
    4. USA 2/2
    9. Itálie 0/3
    10. Dánsko 0/4
     
    9:55
    Rychlobruslení

    Závod sprinterů na 500 metrů už měl začít, ale technici ještě dávají dohromady led, v jednom místě je evidentně díra.
     
    9:56
    Biatlon

    Co ale začne přesně podle plánu, je biatlonový sprint mužů. A to včetně české čtveřice Michal Krčmář, Mikuláš Karlík, Jakub Štvrtecký a Adam Václavík, Slováci pak vysílají Michala Šímu, Šimona Bartka, Tomáše Sklenárika a Mateje Balogu.
     
    10:00
    Lední hokej

    V plném proudu pak jsou další dva hokejové zápasy. Ve skupině A turnaje mužů bojuje Německo s výběrem v dresech Číny, v posledním čtvrtfinále žen pak pozici velkých favoritek proti Japonsku hájí Finky.
     
    10:07
    Rychlobruslení

    Zdá se, že led už je v pořádku, závod na 500 metrů mužů za malý okamžik začne.
     
    10:22
    Lední hokej

    Němci proti výběru v dresech Číny potvrzují roli favoita, i když na první gól čekali docela dlouho. Až ve 14. minutě otevřel skóre dorážkou vlastní střely Marcel Brandt, na 2:0 po 1. třetině zvýšil v 17. minutě střelou od modré ihned po buly Korbinian Holzer.
     
    10:25
    Lední hokej

    V posledním čtvrtfinále žen se Finsko ujalo rychle vedení dvěma střelami od modré, ve 3. minutě v přesilovce pálila Petra Nieminenová, o 2 minuty později Viivi Vainikkaová. Z klidu je ale vytrhlo nečekané snížejí z ojedinělého přečíslení, v 16. minutě střílela mezi betony Akane Šigaová, takže po 1. třetině je to jen o gól.
     
    10:44
    Biatlon

    Podle všeho se zdá, že sprint biatlonistů vyhraje i přes jednu chybu na střelnici favorizovaný Nor Johannes Thingnes Bø a dost možná s výrazným náskokem, důležitým i pro stíhacím závod.
     
    10:50
    Rychlobruslení

    Velké překvapení na mužské pětistovce! Největší favorité vyhořeli a historicky první mužské olympijské zlato z rychlobruslení na klasickém dlouhém oválu získává Čína! Bronz z předchozích her vylepšuje na nejcennější kov Kao Tching-jü v novém olympijském rekordu 34,32 sekundy! Stříbrnou medaili obhájil Korejec Čcha Min-kju, který však letos nepatřil k hlavním favoritům, bronz pak bere druhý muž průběžného pořadí světového poháru Wataru Morišige! Největší favorit Kanaďan Laurent Dubreuil je bez medaile čtvrtý!
    Zlatá jízda Číňana Kao Tching-jü, který si však na potvrzení svého triumfu musel počkat dalších 8 jízd, proto se v cíli moc neradoval
     
    10:58
    Rychlobruslení

    Konečné pořadí 500 m mužů:
    1. Kao Tching-jü (CHN) 34,32 s (OR)
    2. Čcha Min-kju (KOR) +0,07
    3. Wataru Morišige (JPN) +0,17
    4. Laurent Dubreuil (CAN) +0,20
    5. Piotr Michalski (POL) +0,20
    6. Kim Čon-ho (KOR) +0,22
    7. Arťom Arefjev (ROC) +0,24
    8. Juma Murakami (JPN) +0,25
    9. Viktor Muštakov (ROC) +0,28
    10. Ruslan Murašov (ROC) +0,31
    Obrovská radost Číňanů v kontrastu se smutkem největšího favorita Laurenta Dubreuila po dojetí právě Kanaďanovy poslední jízdy
     
    11:15
    Biatlon

    Třetí medaili, z toho druhou zlatou, z těchto her, a celkově šestou, z toho třetí zlatou, při třetí účasti na hrách, vybojoval po fenomenálním výkonu ve sprintu hlavní favorit Nor Johannes Thingnes Bø! Přes jednu střeleckou chybu nedal vůbec nikomu šanci a vyhrál s náskokem 25 sekund, což bude také jeho polštář na startu nedělního stíhacího závodu! Taktéž třetí medaili z Pekingu, z toho druhou stříbrnou, slaví druhý hlavní favorit Francouz Quentin Fillon Maillet a vůbec první individuální olympijskou medaili přidává ke třem dalším štafetovým a triumf norské výpravy završuje bronzový Tarjei Bø, starší bratr Johannese! Ani jeden z medailistů nezastřílel čistě, ale čistých střelců bylo v tomto závodě minimum. Nejlepším z nich byl čtvrtý Rus Maxim Cvetkov.
     
    11:25
    Biatlon

    Čeští a slovenští biatlonisté bohužel nijak nepřekvapili. Velmi dobře měl závod rozběhnutý Mikuláš Karlík, ale stejně jako ve vytrvalostním závodě po čisté ležce ve stoje 3x minul a propadl se na 28. místo. Nejlepším Čechem je s jednou střeleckou chybou na 16. místě Michal Krčmář. Do stíhacího závodu se pak těsně, ale přece, kvalifikovali i zbylí dva Češi na startu, Jakub Štvrtecký skončil na 58. pozici, Adam Václavík hned za ním.
    To Slováci absolutně propadli a do stíhačky neprošel ani jeden. Nejlepším z nich je Šimon Bartko na 65. místě, Michal Šíma doběhl na 68. pozici, Matej Baloga a Tomáš Sklenárik jsou až v polovině deváté desítky výsledkové listiny.
     
    11:30
    Biatlon

    Konečné pořadí sprintu na 10 km mužů:
    Konečné pořadí v cíli:
    1. Johannes Thingnes Bø (NOR) 24:00,4 (1)
    2. Quentin Fillon Maillet (FRA) +25,5 (1)
    3. Tarjei Bø (NOR) +38,9 (1)
    4. Maxim Cvetkov (RUS) +40,6 (0)
    5. Sebastian Samuelsson (SWE) +52,0 (1)
    6. Martin Ponsiluoma (SWE) +53,7 (2)
    7. Sturla Holm Laegreid (NOR) +1:02,3 (2)
    8. Benedikt Doll (GER) +1:05,0 (1)
    9. Emilien Jacquelin (FRA) +1:05,9 (2)
    10. Anton Smolski (BLR) +1:12,5 (1)
    ...
    16. Michal Krčmář (CZE) +1:22,0 (1)
    28. Mikuláš Karlík (CZE) +1:48,3 (3)
    58. Jakub Štvrtecký (CZE) +2:47,9 (3)
    59. Adam Václavík (CZE) +2:49,8 (3)
    65. Šimon Bartko (SVK) +2:58,4 (3)
    68. Michal Šíma (SVK) +3:01,9 (1)
    85. Matej Baloga (SVK) +3:40,9 (1)
    87. Tomáš Sklenárik (SVK) +3:45,9 (3)
     
    11:33
    Lední hokej

    Prvním úspěšným střelcem mužského výběru v dresech Číny v historii olympijských her se stal Parker Foo, syn čínského otce a kanadské matky narozený před 23 lety v Edmontonu. Ve 40. minutě snížil dorážkou střely od modré proti Německu na 1:3.
    První gól mužského výběru Číny na OH
     
    11:47
    Skok na lyžích

    Zkušební kolo před závodem na velkém můstku zvládl nejlépe Japonec Rjoju Kobajaši, skočil 136,5 metru. Z českých skokanů předvedl nejdelší skok Filip Sakala (126,5 metru), ale všichni doufejme, že se Češi v závodě zlepší, protože ani jeden neskončil v pořadí zkušebního kola mezi nejlepšími 30.
     
    11:50
    Lední hokej

    Japonská labutí píseň v podobě snížení na 2:1 před koncem 1. třetiny neměla dlouhého trvání. Trvalý tlak Finek vyústil v další góly, při chuti byla zejména Petra Nieminenová, která dala v každé třetině jeden gól a zaskvěla se hattrickem, ke ktermu přidala ještě dvě asistence. Japonsko vůbec nestačilo, ale s konečným 6. místem v turnaji bude hodně spokojeno. Finsko postupuje do semifinále, kde se střetne s přemožitelkami českého týmu z USA.

    Konečný výsledek čtvrtfinále žen:
    Finsko-Japonsko 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)
    3., 29. a 41. Nieminenová, 5. Vainikkaová, 26. Karvinenová, 49. Tapainová, 53. Hakalaová – 16. Akane Šigaová
    Vítězný gól padl už v 5. minutě v přesilovce
     
    11:59
    Lední hokej

    Ve skupině A turnaje mužů Němci dlouho potvrzovali roli favorita a proti výběru v dresech Číny byli výrazně lepší, jenže neproměňovali šance a také doplatili na svoji starou bolest, velkou nedisciplinovanost. Byli vylučováni mnohem častěji než soupeř a sami se vyhodili ze sedla, takže v závěru horko těžko bránili těsné vítězství. To se jim nakonec podařilo a mají prakticky jistotu, že ve skupině A neskončí poslední. To pro ně znamená do osmifinále přijatelného soupeře.

    Konečný výsledek utkání skupiny A:
    Německo-Čína 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
    14. Brandt, 17. Holzer, 25. Kahun – 40. Foo, 49. Wong
    Nakonec vítězný gól Dominika Kahuna
     
    12:13
    Skok na lyžích

    Čeští skokané na lyžích v 1. kole závodu na velkém můstku bohužel nijak nezářili. Hned jako první skákal Radek Rýdl, skočil 118,5 metru, dostal 96,7 bodu a neskončí poslední. Hned za něj se totiž zařadil se skokem pouhých 116 metrů a ziskem 93,1 bodu Filip Sakala, ačkoliv měl z té úvodní části startovní listiny nejrychlejší nájezd. Ale ani on nakonec nebude poslední. Čestmír Kožíšek se aspoň dostal přes 120 metrů, ale 108,1 bodu za skok 122,5 metru dlouhý na postup do druhého kola stačit nebude. A to samé platí i pro Romana Koudelku, jenž ze zpožděného odrazu zvládl 124 metry a dostal 108,7 bodu. A i on prohraje například s tureckým skokanem Ipcioglem.
    Skok Fatiha Ardy Ipciogla, lpší skok než od všech 4 českých mužů v závodě
     
    12:34
    Krasobruslení

    Natálie a Filip Taschlerovi mají za sebou rytmický tanec, ve kterém udělali několik drobných chyb a nepříblížili se svému osobnímu rekordu. Dostali 67,22 bodu, po své jízdě jsou první pod čarou, co se týče postupu do volných tanců. Musí doufat, že některý z následujících párů svůj rytmický tanec pokazí.
     
    12:47
    Skok na lyžích

    První kolo závodu na velkém můstku vyhrál nádherným skokem dlouhým 142 metry Japonec Rjoju Kobajaši! Od jednoho rozhodčího dokonce dostal známku 19,5, celkem získal 147,0 bodu a vede o 2,2 bodu před Norem Mariusem Lindvikem, který se také dokázal dostat přes 140 metrů. Už s větší ztrátou je překvapivě třetí Slovinec Timi Zajc, kterému ale šlape na paty Polák Kamil Stoch. Celé to bude hodně otevřené, Na bronz může reálně zaútočit ještě i osmý Němec Eisenbichler.
    Češi bohužel propadli. Jejich délky a bodové zisky už byly uvedeny, doplníme tak ještě konečná umístění. 41. Roman Koudelka, 42. Čestmír Kožíšek, 47. Radek Rýdl a 48. Filip Sakala.
    Skvělý skok Rjoja Kobajašiho v 1. kole
     
    13:03
    Krasobruslení

    Natálie a Filip Taschlerovi pojedou volný tanec! Litevský pár sice zvládl svůj nejlepší tanec v sezóně, ale na české sourozence zdaleka nestačí! A velmi pravděpodobně se až za Čechy zařadí i japonský taneční pár, který chybuje při svém rytmickém tanci právě v těchto chvílích.
    Češi, pozor! Ta nejzajímavější část dne právě začíná.
     
    13:10
    Curling

    Ještě před skeletonem a hokejem začíná poslední sobotní curlingový blok, 5. kolo základní skupiny žen. V něm se hrají tyto zápasy:
    ROV-Japonsko
    Dánsko-Švýcarsko
    Velká Británie-USA
    Švédsko-Čína
     
    13:20
    Skeleton

    A už to začíná, startuje třetí jízda skeletonistek! Všichni držme palce Anně Fernstädtové, aby dokázala zaútočit.
     
    13:39
    Skeleton

    Anna Fernstädtová sice zajela svůj zatím nejlepší čas, ale ve výsledku klesá po 3. jízdě na 8. místě průběžného pořadí a její ztráta na bronzovou medaili narostla na 0,59 sekundy. To je příliš. Velké české překvapení se sice nejspíš konat nebude, ale třeba ztráta na 5. místo je stále minimální.
     
    13:42
    Skok na lyžích

    Novým olympijským vítězem se stává a první individuální skokanské zlato od Turína 2006 pro Norsko získává Marius Lindvik! Z nižšího nájezdového okna doletěl ve druhém kole na rovných 140 metrů a hodil po prvním kole vedoucímu Japonci Rjoju Kobajašimu rukavici, která nebyla zvednuta! Kobajaši sice skočil také velmi dobře, ale 138 metrů na druhé zlato z Pekingu nestačilo. Přesto i se stříbrem je japonský skokan spokojen. Bronzovou medaili nakonec skvělým útokem ze 6. pozice po 1. kole urval Němec Karl Geiger, pro kterého jde o první individuální olympijskou medaili!
    Skok, kterým si Marius Lindvik zajistil první velkou světovou medaili a hned tu nejcennější, kterou v životě může získat
     
    13:50
    Skok na lyžích

    Konečné pořadí závodu na velkém můstku:
    1. Marius Lindvik (NOR) 296,1 b.
    2. Rjoju Kobajaši (JPN) 292,8
    3. Karl Geiger (GER) 281,3
    4. Kamil Stoch (POL) 277,2
    5. Markus Eisenbichler (GER) 275,7
    6. Timi Zajc (SLO) 273,2
    7. Manuel Fettner (AUT) 272,7
    8. Halvor Egner Granerud (NOR) 271,4
    9. Jan Hörl (AUT) 270,9
    10. Peter Prevc (SLO) 268,7
    ...
    41. Roman Koudelka (CZE) 108,7 b.
    42. Čestmír Kožíšek (CZE) 108,1 b.
    47. Radek Rýdl (CZE) 96,7 b.
    48. Filip Sakala (CZE) 93,1 b.
     
    13:57
    Skeleton

    Ve třetí jízdě soutěže žen převzala vedení teprve 21letá Němka Hannah Neiseová, loňská juniorská mistryně světa, která časem 1:01,44 min stanovila nový traťový rekord pekingského koryta. Před po prvním dni překvapivě vedoucí Australankou Jaclyn Narracottovou má náskok 14 setin sekundy. Třetí je další Němka Tina Hermannová, loňská mistryně světa, ta už ale ztrácí téměř půl sekundy a bude muset hlavně odrážet útoky ze zadních pozic, kde se na 4. místo prodrala Nizozemka Kimberley Bosová.
     
    14:03
    Lední hokej

    Sestava českého týmu do zápasu s Ruskem, ve kterém bojuje o co nejlepší nasazení do osmifinále.
    Š. Hrubec (Bartošák) – Mozík, Šulák, Kundrátek, J. Jeřábek (A), Knot, Klok, D. Sklenička – Hyka, David Krejčí (A), L. Sedlák – Sobotka, Jan Kovář, R. Červenka (C) – M. Řepík, Michael Špaček, M. Stránský – H. Zohorna, T. Zohorna, Smejkal – Lenc.
    Rusové už mají jistý přímý postup do čtvrtfinále bez ohledu na výsledek tohoto utkání.
     
    14:05
    Krasobruslení

    Podle posledních informací by nejen o olympijském osudu ruské krasobruslařky a největší favoritky soutěže žen Kamily Valijevové, které byl odhalen doping na ruském mistrovství, mělo být rozhodnuto v pondělí.
     
    14:10
    Lední hokej

    Souběžně s utkáním Rusů a Čechů začíná ve druhé hale také souboj Švýcarů s Dány.
     
    14:18
    Lední hokej

    Velmi jednoduchý přechod přes střední pásmo a rozjetý Vladimir Tkačov střelou z levého křídla mezi tělo a levou ruku až příliš snadno překonává Šimona Hrubce. Česko od konce 5. minuty prohrává s Rusy 0:1.
    Úvodní gól utkání, Vladimir Tkačov
     
    14:27
    Curling

    Průběžné výsledky 5. kola žen po 5. endu:
    ROV-Japonsko 4:2
    Dánsko-Švýcarsko 1:2
    Velká Británie-USA 5:2
    Švédsko-Čína 2:4
     
    14:31
    Lední hokej

    Je vyrovnáno, 1:1! Ve 13. minutě poprvé využívá český tým na olympijském turnaji přesilovku, parádní bombou od modré se trefil Tomáš Kundrátek!
    Přesilovková bomba Tomáše Kundrátka, 1:1
     
    14:44
    Lední hokej

    V souběžně hraném utkání skupiny B se Švýcaři ujali vedení na konci 16. minuty, zblízka se trefil Enzo Corvi. Po 1. třetině tak vedou nad Dánskem 1:0.
     
    14:45
    Lední hokej

    V utkání české reprezentace s Rusy se už ve zbytku 1. třetiny kromě drobných šarvátek nic nestalo, takže do kabin se jde za stavu 1:1.
     
    14:47
    Krasobruslení

    Rytmické tamce ještě zdaleka neskončily, ale český pár Natálie a Filip Taschlerovi mají jistotu, že do volných tanců postoupí nejhůře ze 17. místa.
     
    15:12
    Krasobruslení

    Obhájci stříbra a pětinásobní mistři světa Francouzi Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron zajeli svůj nejlepší rytmický tanec v životě a ujali se průběžného vedení se ziskem 90,83 bodu, což je nový světový rekord!
    Bezprostřední reakce Papadakisové a Cizerona, když se dozvěděli své ohodnocení
    Dokonalá synchronizace nejlepšího současného tanečního páru světa
     
    15:24
    Skeleton

    Anna Fernstädtová měla v závěru své poslední soutěžní jízdy problémy a několikrát se otřela o stěnu koryta, přesto zajela svůj nejrychlejší čas v závodě, 1:02,26 min. Má jistotu, že neskončí horší než osmá.
     
    15:25
    Lední hokej

    Ve 33. minutě Rusové vůbec poprvé na celém turnaji využívají přesilovku. Češi sice přežili dlouhé oslabení ve třech, ale v pokračujícím oslabení se už neubránili, prudkou střelou z levého kruhu vrátil Rusům vedení Nikita Nestěrov.
     
    15:36
    Lední hokej

    V souběžně hraném utkání české skupiny B je po druhé třetině všechno úplně jinak! Dánové totiž sehráli druhou část senzačně a vyhráli ji 3:0! Hned ve 21. minutě využil po 7 sekundách přesilovku Peter Regin, za dalších 21 sekund omráčené Švýcary srazil ještě níž Frederik Storm, jehož nahození na branku jeden z obránců srazil bruslí za záda svého brankáře, a ve 34. minutě po výborném napadání zvýšil na rozdíl dvou branek Mikkel Boedker! Dánové senzačně míří za druhým místem ve skupině A, po dvou třetinách vedou nad Švýcary 3:1!
     
    15:41
    Skeleton

    Olympijskou vítězkou se stává teprve 21letá loňská juniorská mistryně světa, Němka Hannah Neiseová! Nastupující hvězda ženského skeletonu byla nejrychlejší ve druhé, třetí i čtvrté jízdě, vytvořila traťový rekord a zvítězila s obrovským náskokem 62 setin sekundy! Senzační stříbro udržela Australanka Jaclyn Narracottová, pro kterou jde o první velkou medaili v životě, bronz pak po útoku ze 6. místa po polovině závodu vybojovala dvěma skvělými dnešními jízdami vedoucí žena světového poháru Nizozemka Kimberley Bosová! Anna Fernstädtová si v poslední jízdě o jednu pozici polepšila a končí olympijský závod na 7. místě.
     
    15:48
    Lední hokej

    Neuvěřitelné věci se děly v závěru druhé třetiny utkání Rusů s Čechy! Rozhodčí totiž ve 38. minutě hodně překvapivě posoudili zákrok Dmitrije Voronkova na Lukáše Sedláka trestem na 5 minut a do konce utkání a český tým využil první část pětiminutové přesilovky hned 2 góly! Nejprve perfektní přihrávku využil střelou z první David Krejčí, o 35 sekund později otočil skóre další ranou bez přípravy Michael Špaček a Češi vedou po 2 třetinách nad Rusy 3:2!
    Slepené přesilovkové góly Davida Krejčího a Michaela Špačka


     
    15:51
    Krasobruslení

    Rytmické tance ovládl francouzský taneční pár Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron, který uchvátil všechny a bodovým ziskem 90,83 bodu vytvořil nový světový rekord. Pětinásobní mistři světa touží po poslední zlaté medaili, která jim ve sbírce chybí. Ale pouhé 2 body za nimi jsou Rusové Viktoria Sinicinová, Nikita Kacalapov, úřadující mistři světa. V bodovém dosahu jsou i třetí Američané Madison Hubbellová, Zachary Donohue, trojnásobní medailisté z mistrovství světa. Pondělní volné tance slibují strhující podívanou.
    Český pár Natálie a Filip Taschlerovi splnil svůj hlavní cíl a ze 17. místa postoupil do volného tance.
     
    15:57
    Skeleton

    Konečné pořadí závodu žen:
    1. Hannah Neiseová (GER) 4:07,62
    2. Jaclyn Narracottová (AUS) +0,62
    3. Kimberley Bosová (NED) +0,84
    4. Tina Hermannová (GER) +1,11
    5. Mirela Rahnevaová (CAN) +1,53
    6. Kaite Uhlaenderová (USA) +1,61
    7. Anna Fernstädtová (CZE) +1,70
    8. Jacqueline Loellingová (GER) +1,73
    9. Čao Tan (CHN) +1,90
    10. Janine Flocková (AUT) +2,42
     
    16:00
    Lední hokej

    Česko navyšuje vedení na dvoubrankové! Ve 44. minutě si sjel s pukem do levého kruhu obránce Lukáš Klok a perfektní střelou švihem překonal Fedotova! 4:2!
    Lukáš Klok zvyšuje na 4:2
     
    16:03
    Lední hokej

    Rusové se ale nevzdávají a velmi rychle snižují na 3:4! Kirill Semjonov z pozice 13. útočníka dává na turnaji už druhý gól. 36 sekund po trefě Kloka dostal přihrávku před branku, zpracoval si ji bruslí a poté bezpečně překonal Šimona Hrubce.
     
    16:07
    Lední hokej

    Tohle není dobré, Rusové se definitivně probudili a ve 47. minutě vyrovnávají na 4:4! Arsenij Gricjuk si příliš snadno najel na přihrávku za české beky a sám před Šimonem Hrubcem nezaváhal.
     
    16:10
    Curling

    Velký obrat předvedly v 5. kole základní skupiny žen Japonky. Ty sice s Ruskami prohrávaly v polovině 2:5, ale v posledních 3 endech trestaly chybující Rusky, získaly celkem 5 bodů proti výhodě posledního kamene a jasně vítězí. Švýcarky si v závěru pohlídaly vítězství na Dánskem, Velká Británie jasně porazila USA a zápas skončil už po 9. endu, v poslední dráze ale došlo k velkému překvapení, Švédsko nestačilo na dosud pouze prohrávající Čínu a ztratilo už druhý zápas.

    Konečné výsledky 5. kola skupiny žen:
    ROV-Japonsko 5:10
    Dánsko-Švýcarsko 5:8
    Velká Británie-USA 10:5
    Švédsko-Čína 6:9
     
    16:15
    Lední hokej

    Neuvěřitelná divočina ve třetí třetině utkání ROV-Česko pokračuje! Ve 49. minutě nejprve zvrátil stav zpátky ve prospěch Rusů schovanou střelou Andreje Čibisova, o 35 sekund později však Tomáš Hyka odrazem od lýtka ruského brankáře znovu vyrovnal a je to 5:5!
    Tomáš Hyka bleskově vyrovnává na 5:5
     
    16:18
    Curling

    Tabulka skupiny žen po 5. kole:
    1. Švýcarsko 4 vítězství / 0 porážek
    2. Japonsko 3/1
    2. USA 3/1
    4. Korea 2/1
    5. Švédsko 2/2
    5. Velká Británie 2/2
    7. Kanada 1/2
    8. Čína 1/3
    8. Dánsko 1/3
    10. ROV 0/4
     
    16:30
    Lední hokej

    Česko získává s Rusy minimálně bod. Hodně bojovný konec zápasu už žádné velké šance nepřinesl a za stavu 5:5 se bude hrát prodloužení.
     
    16:33
    Lední hokej

    Další překvapení ve skupině B je dokonáno, Dánové poráží i Švýcary a skončí na 2. místě, což znamená nasasení do play-off nejhůře na 6. pozici! Hned zkraje 3. třetiny dorazil puk do branky Nicolai Meyer, ale Švýcarsko rychle snížilo využitou přesilovkou po rychlé kombinaci a sřele Romaina Loeffela. Následně Dánové nevyužili téměř 2minutovou přesilovku 5 na 3 a mohlo je to mrzet. V závěru se totiž jen zuby nehty bránili tlaku Švýcarů, kteří v 58. minutě při hře bez brankáře snížili křížnou přihrávkou a střelou z první Fabrice Herzoga. Hrozícímu obratu zabránil 59 sekund před koncem střelou do prázdné branky Frederik Storm.

    Konečný výsledek utkání skupiny B:
    Švýcarsko – Dánsko 3:5 (1:0, 0:3, 2:2)
    16. Corvi, 45. Loeffel, 58. Herzog – 22. a 60. Storm, 21. Regin, 34. Boedker, 42. Meyer
     
    16:39
    Lední hokej

    Česko poráží Rusy 6:5 v prodloužení! V čase 64:30 využil pomalu končící přesilovku střelou na lapačku Libor Šulák! 4 góly v přesilovce, to český tým hodně dlouho neukázal. Stejně tak dlouho neukázal tak dobrý výkon a dává naději, že by ještě mohl na turnaji něco dokázat. Ve skupině B skončí na 3. místě se 4 body a skóre 9:8, což velmi pravděpodobně bude znamenat pozici 7. nasazeného týmu pro play-off.
    Libor Šulák ukončuje prodloužení, Česko vítězí 6:5
    Rekapitulace důležitého vítězství
    Po téměř 18 letech vyhrává Česko zápas, ve kterém dostalo 5 gólů
     
    Konec událostí 8. dne.
     
    Osmý den se rozjížděl docela pomalu, ale na konci měl aspoň pro české fanoušky až neskutečné grády. Sice to nebylo o medailích, ale i tak to byl zážitek. První sobotní zlatou medaili pro sebe urvala dohromady 76letá dvojice snownboardcrossařů Lindsey Jacobellisová a Nick Baumgartner v týmové soutěži. Druhou pak ruská štafeta běžkyň na lyžích, kde však bylo senzací stříbro čtveřice Německa. Soutěž rychlobruslařů na 500 metrů pak také skončila překvapením a to hned na prvním místě, v novém olympijském rekordu slavil Kao Tching-jü historicky první mužské rychlobruslařské zlato pro Čínu. Naopak favorité potvrdili svoji roli v biatlonovém sprintu a už druhou zlatou medaili v Pekingu vyběhal Nor Johannes Thingnes Bø. Norové se radovali také ve skocích na velkém můstku, nejlepším skokem 2. kola vyrval zlato z japonských rukou Marius Lindvik. Poslední sobotní nejcennější kov pak vyjezdila nová skeletonová hvězda z Německa, 21letá Hannah Neiseová.

    Právě ve skeletonu čeští fanoušci doufali v útok ze 7. pozice po prvních 2 jízdách v podání Anny Fernstädtové, avšak ten nepřišel a česká závodnice na 7. místě soutěž také dokončila. Přesto se vzhledem k průběhu sezóny jedná o úspěch. Co se však rozhodně za úspěch považovat nedá, to je vystoupení české ženské běžecké štafety Tereza Beranová, Petra Nováková, Kateřina Janatová, Petra Hynčicová, kdy bylo o propadáku rozhodnuto již po prvním úseku a zbytek týmu horko těžko doběhl aspoň na 13. místě. V biatlonovém sprintu si aspoň částečně spravil chuť po nepovedeném vytrvalostním závodě 16. místem Michal Krčmář, Mikuláš Karlík si další pokaženou stojkou odstřelil možný skvělý výsledek a doběhl na 28. pozici. Do stíhačky postoupili i Jakub Štvrtecký s Adamem Václavíkem. Po poledni ale české fanoušky vůbec nepotěšili skokané na lyžích Roman Koudelka, Čestmír Kožíšek, Radek Rýdl a Filip Sakala, 4 nepříliš podařené skoky znamenaly 4 umístění v páté desítce závodu na velkém můstku. Nevídaně otevřenou partii odehráli na závěr dne čeští hokejisté s Rusy, sice ztratili dvoubrankové vedení, ale v prodloužení rozhodli aspoň o dvoubodové výhře 6:5 a přeci jen trochu lepší vstupní pozici do osmifinále.

    Naopak slovenští fanoušci mohou na tento den úspěšně zapomenout. V akci měli pouze biatlonisty ve sprintu, ale všichni skončili mezi 65. a 87. místem a nedělní stíhací závod se jich týkat nebude.
    Medailové pořadí po 8. dni soutěží
     
    Z programu druhé olympijské soboty je to vše. V neděli se začíná jako vždy ve dvě ráno, takže si nařiďte budíky a sledujte dění s námi. (17:27:04)

    Libor Štěpán

    Program soutěží 8. dne
    2:05
    Curling – 4. kolo žen
    Švédsko-Kanada
    Korea-ROV
    Japonsko-Dánsko

    3:00
    Snowboarding – snowboardcross smíšených družstev

    5:10
    Lední hokej – skupina A mužů
    Kanada-USA
    Lední hokej – čtvrtfinále žen
    ROV-Švýcarsko

    7:05
    Curling – 5. kolo mužů
    Itálie-Čína
    Kanada-Švédsko
    Dánsko-Švýcarsko
    USA-Norsko

    8:30
    Běh na lyžích – štafeta žen

    9:00
    Rychlobruslení – stíhací závod družstev žen, čtvrtfinále

    9:40
    Lední hokej – skupina A mužů
    Německo-Čína
    Lední hokej – čtvrtfinále žen
    Finsko-Japonsko

    9:53
    Rychlobruslení – 500 m mužů

    10:00
    Biatlon – sprint mužů

    12:00
    Krasobruslení – rytmický tanec tanečních párů
    Skok na lyžích – velký můstek mužů

    13:05
    Curling – 5. kolo žen
    ROV-Japonsko
    Dánsko-Švýcarsko
    Velká Británie-USA
    Švédsko-Čína

    13:20
    Skeleton – 3. a 4. jízda žen

    14:10
    Lední hokej – skupina B mužů
    Rusko-Česko
    Švýcarsko-Dánsko
    bahis siteleri