konec
Muži - večerní program

Pátek 11.02.2022, 13:05Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Suverénním způsobem Rusové a Britové a po jediném dramatičtějším z večerních utkání i Švýcaři si připisují na olympijském turnaji mužů druhé vítězství. Naopak Kanada utrpěla první porážku a má dva body stejně jako všechny tři dnešní vítězné celky a celek USA, který měl volno. Tato pětice je v průběžném pořadí za vedoucím Švédskem. (15:54:24)
     
    Konečné výsledky:

    Rusko – Dánsko 10:2
    Velká Británie – Norsko 8:3
    Švýcarsko – Kanada 5:3
     
    Večerní program v curlingu mužů skončil.
     
    10
    Je rozhodnuto, oba kanadské kameny jsou vyraženy z kruhů a Javorové listy už nedosáhnou závěrečným hodem na vyrovnání, takže následuje jejich technická kapitulace za stavu 3:5.
     
    10
    Dva červené a dva žluté kameny jsou před závěrečnými hody skipů ve vnějším kruhu, z tohoto už zřejmě Kanada potřebné dva body k zajištění extra endu nevydoluje.
     
    10
    Na každé straně zbývají tři kameny. Momentálně mají lepší pozici dva žluté švýcarské, které jsou ovšem nechráněny a tedy snadno vyrazitelné.
     
    9
    Kanaďanům nevyšel úmysl, jeden bod pro Švýcary byl jistý, druhý se musel přeměřit a nakonec si mohli oddechnout, o milimetry blíže středu byl červený než druhý žlutý. Skóre před posledním endem tedy je 3:5 a Kanada má znovu výhodu posledního kamene.
     
    9
    Kanada má výhodu posledního kamene, dva soupeřovy žluté jsou však umístěny blíže středu a v cestě stojí tři další, takže nebude vůbec snadné je vyrazit. Navíc se severoamerickému družstvu krátí čas na poradu, zbývají na ni jen necelé tři minuty do konce zápasu.
     
    8
    Švýcaři měli těžkou pozici proti dvěma kanadským strážcům, ostatní kameny byly ve vnějších kruzích a tak byl jeden bod asi maximem, co mohli dosáhnout. Po osmém endu vedou nad Kanadou 4:2.
     
    7
    Norsko šetří síly do zbytku turnaje a v beznadějné situaci proti Velké Británii za stavu 3:8 kapituluje po sedmém endu. Pokračuje se tak už pouze na jedné dráze.
     
    7
    Švýcaři se rozhodli podržet výhodu posledního kamene a před ziskem jednoho bodu upřednostnili vyčištění kruhů v sedmém endu.
     
    7
    Norsko jen snižuje na 3:8. Více než jeden kámen Britové skandinávskému celku dnes nedovolili.
     
    6
    Naopak zpět v zápasu jsou Kanaďané, kteří v šestém endu využili dobře rozehrané postavení k zisku dvou bodů a vyrovnání zápasu se Švýcarskem na 3:3.
     
    6
    Britové drtí Nory a po šestém endu zvyšují třemi kameny již na 8:2.
     
    6
    První utkání je předčasně u konce. Dánové sice získali bod, ale celkově podlehli Rusům drtivě 2:10 a zbylé čtyři endy již nedohrají.
     
    5
    Švýcaři měli dva kanadské kameny v kruzích, podařil se jim ale double take-out a zisk jednoho bodu. Nad javorovými listy vedou v „poločase“ 3:1.
     
    5
    Pouze jediný bod moc nepomohl Norům, kteří proti Velké Británii pouze snižují na 2:5.
     
    5
    Neuvěřitelný pátý end sehráli Rusové. Závěrečným hodem vyrazili všechny soupeřovy kameny a napočítali si šest svých uvnitř. Dánové jim ovšem úplně pokaženým předchozím pokusem situaci hodně usnadnili. Stav je po pěti endech 10:1.

    Karel Jedlička

    bahis siteleri