Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 9. den (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 9. den

Neděle 13.02.2022, 02:05Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:05.
     
    Vítejte u přehledu všeho podstatného z 9. dne soutěží zimních olympijských her v Pekingu! Během něj se bude rozdávat 7 sad medailí, avšak ani o jednu nebudou Češi, ani Slováci reálně bojovat. Přesto se fanoušci nudit nebudou, na programu jsou velmi atraktivní závody. Jaké?
     
    Program soutěží 9. dne

    2:05
    Curling – 6. kolo mužů
    Norsko-Švédsko
    Čína-Velká Británie
    USA-Kanada
    Itálie-ROV

    2:30
    Boby – monobob žen, 1. a 2. jízda

    3:00
    Akrobatické lyžování – slopestyle žen, kvalifikace

    3:15
    Alpské lyžování – obří slalom mužů, 1. kolo

    5:10
    Lední hokej – skupina C mužů
    Slovensko-Lotyšsko

    6:45
    Alpské lyžování – obří slalom mužů, 2. kolo

    7:05
    Curling – 6. kolo žen
    Dánsko-Velká Británie
    USA-Švédsko
    Korea-Čína
    Švýcarsko-Kanada

    8:00
    Běh na lyžích – štafeta mužů, 4x10 km

    9:40
    Lední hokej – skupina C mužů
    Finsko-Švédsko

    10:00
    Biatlon – stíhací závod žen, 10 km

    11:45
    Biatlon – stíhací závod mužů, 12,5 km

    12:00
    Akrobatické lyžování – akrobatické skoky žen, kvalifikace
    Short track – 500 m mužů

    12:35
    Short track – štafeta žen 3 000 m, finále

    13:05
    Curling – 7. kolo mužů
    Velká Británie-Dánsko
    Švýcarsko-Itálie
    Čína-USA

    14:00
    Rychlobruslení – stíhací závod družstev mužů, čtvrtfinále

    14:10
    Lední hokej – skupina A mužů
    Čína-Kanada
    USA-Německo

    14:56
    Rychlobruslení – 500 m žen
     
    Češi a Slováci v akci

    Druhou olympijskou neděli si ani Češi, ani Slováci s medailovými nadějemi nespojují. Přesto jich půjde do akce dost a bude se na co dívat.

    Z českého pohledu program otevře obří slalom mužů s Kryštofem Krýzlem a Janem Zabystřanem na startu. Elitní třicítka by pro ně byla velkým úspěchem.
    Větší pozornost ale bude upřena na mužskou štafetu běžců na lyžích, která by mohla útočit i na pozici kolem 8. místa. Poběží ve složení Adam Fellner, Michal Novák, Petr Knop a Jan Pechoušek.
    Biatlonové stíhací závody budou patřit k ozdobám neděle, ale Češi na těch úplně nejvyšších příčkách figurovat nejspíš nebudou. Pokud ano, jednalo by se o senzaci. Do závodu žen totiž vystartuje nejlepší Lucie Charvátová z 25. pozice, následovat bude 31. Jessica Jislová, až 41. Markéta Davidová a 58. Tereza Voborníková, pro kterou je úspěchem, že do stíhačky postoupila.
    Také ve stíhačce mužů uvidíme kompletní českou čtveřici. Nejlepší výchozí pozici má na 16. místě Michal Krčmář, z 28. místa odstartuje Mikuláš Karlík, v samotném závěru startovní listiny pak jsou 58. Jakub Štvrtecký a 59. Adam Václavík.

    Slovenští fanoušci dostanou po chodé sobotě mnohem bohatší nedělní nášup. Mohou totiž vstávat už v půl třetí na soutěž ženských monobobů s Viktórií Čerňanskou.
    V obřím slalomu mužů pak budou držet palce hlavně Adamu Žampovi, který by měl zaútočit na pozici v top 20. Na startu bude i jeho bratr Andreas Žampa.
    Po páté ráno pak rozehrají klíčový zápas slovenští hokejisté, v souboji s Lotyšskem se rozhodne o jejich naazení do osmifinále a aby měli schůdnějšího soupeře, musí Lotyše porazit.
    Ve stíhacím závodu biatlonistek pak budou ostře sledovat snažení Pauliny Fialkové, která má velmi slušnou startovní pozici v podobě 14. místa. Jako 42. vyrazí na trať její sestra Ivona Fialková.
    V samotném závěru dne se na start závodu na 500 metrů postaví rychlobruslařka Nikola Zdráhalová, ale tady bude pro ni úspěch, když porazí kohokoliv vyjma žen z první jízdy, kde by mělo jít o povinnost.
     
    Začátek událostí 9. dne.
     
    2:07
    Curling

    Nedělní program jako tradičně zahajuje curling, konkrétně 6. kolo skupiny mužů. V něm se o první výhry na turnaji pokusí Číňané a Italové, ovšem pro jejich soupeře by případná ztráta znamenala komplikaci v boji o semifinále. Neporazitelnost naopak budou hájit Švédové, poslední utkání pak nabízí severoamerické derby.
    Norsko-Švédsko
    Čína-Velká Británie
    USA-Kanada
    Itálie-ROV
     
    2:13
    Alpské lyžování

    Druhý trénink sjezdu žen, který se měl konat ve 4 ráno našeho času, byl kvůli sněžení zrušen.
     
    2:38
    Boby

    Rozběhla se i premiéra ženského monobobou pod olympijskými kruhy i se Slovenkou Viktórií Čerňanskou. Ta pojede první jízdu s číslem 18. Favoritky závodu hledejme v USA, Kanadě a Německu.
     
    2:57
    Akrobatické lyžování

    Z důvodu silného větru a sněžení je prozatím odložena i kvalifikace slopestylu žen. Aktuální informace zní, že bude zahájena nejdříve v 5 ráno našeho času.
     
    3:15
    Alpské lyžování

    První nedělní soutěž pod otevřeným nebem, která se skutečně rozběhne, je tak až obří slalom mužů i s Čechy Kryštofem Krýzlem a Janem Zabystřanem a Slováky Adamem a Andreasem Žampou. Podmínky jsou ale nesmírně těžké, viditelnost mizerná, bude to možná dost velká loterie.
    Podmínky, ve kterých se jede obří slalom mužů, jsou skutečně hodně špatné
     
    3:20
    Boby

    Už po první jízdě monobobu žen se krystalizují dvě největší adeptky na zlatou medaili. Do vedení se v novém traťovém rekordu 1:04,44 min dostala veteránka Kaillie Humphriesová, Američanka s celkem 3 olympijskými medailemi, z toho 2 zlatými z Vancouveru a Soči, z dvojbobu. Teď poprvé jede na hrách sama. 0,3 sekundy za ní je Němka Laura Nolteová, bronzová z posledního mistrovství světa. Další závodnice už mají větší ztrátu a budou asi bojovat hlavně o bronz, hned 5 žen je tam v 6 setinách sekundy. Včetně obou Číňanek. Slovenka Viktória Čerňanská zvládla první jízdu na své poměry velmi dobře a bronzová medailistka z letošního juniorského mistrovství světa se dělí o 12. místo se ztrátou 1,31 sekundy.
     
    3:36
    Curling

    Průběžné výsledky 6. kola skupiny mužů po 5. endu:
    Norsko-Švédsko 2:1
    Čína-Velká Británie 3:4
    USA-Kanada 1:7
    Itálie-ROV 6:6
     
    3:39
    Alpské lyžování

    První kolo obřího slalomu mužů s největší pravděpodobností vyhraje největší favorit na zlato a král disciplíny v sezóně, vedoucí muž světového poháru Marco Odermatt ze Švýcarska. Ale rozdíly nejlepších čtyř mužů jsou nicotné, čtvrtý ztrácí pouhých 12 setin sekundy, což v obřím slalomu není nic. Duhý je zatím hodně překvapivě Rakušan Stefan Brennsteiner, třetí Francouz Mathieu Faivre a čtvrtý Nor Henrik Kristoffersen.
     
    3:54
    Alpské lyžování

    Slovák Adam Žampa je v cíli prvního kola a na útok na první dvacítku to příliš nevypadá. Po odjetí 22 mužů je v cíli poslední klasifikovaný, tj. na 17. místě (ostatní nedokončili) se ztrátou 2,93 sekundy.
     
    4:05
    Boby

    Odstartovala druhá jízda ženského monobobu. Závodnice ji jedou v opačném pořadí výsledků z jízdy první. Slovenka Viktória Čerňanská tak roztlačí svůj bob jako osmá.
     
    4:22
    Boby

    Viktória Čerňanská svoji druhou jízdu v monobobu zdaleka nezvládla tak dobře jako tu první, zajela o 66 setin horší čas a propadne se s největší pravděpodobností na 15. místo.
     
    4:25
    Alpské lyžování

    První kolo obřího slalomu mají za sebou všichni Češi a Slováci na startu. Nejlepším z nich je Adam Žampa aktuálně na 21. místě se ztrátou 2,93 sekundy. Andreas Žampa je jen o 2 pozice za ním s odstupem 3,22 sekundy, do cíle se dostal i Čech Kryštof Krýzl, je sice na 25. místě, ale už s velkou ztrátou 4,36 sekundy. Jan Zabystřan vypadl ještě v první polovině trati.
     
    4:50
    Boby

    Jedna z největších favoritek Američanka Kaillie Humphriesová je na nejlepší cestě za zlatou medailí při přemiéře ženského monobobu na olympijských hrách. Také druhou jízdu zvládla nejrychleji ze všech a poté, co Němka Laura Nolteová udělala chybu a propadla se až na třetí místo, činí její náskok na čele už víc než 1 sekundu! Druhá je v polovině soutěže Kanaďanka Christine de Bruinová, se kterou se až tak vysoko moc nepočítalo. O medaili bude bojovat i čtvrtá Američanka Elana Meyersová Taylorová, vedoucí žena hodnocení světového poháru. Zbytek startovního pole už nabral výraznější ztrátu a do medailových bojů by zasáhnout neměl.
    Slovenka Viktória Čerňanská, jak již bylo řečeno, nezvládla druhou jízdu tak dobře jako první a propadla se na 15. pozici. Její odstup na vedoucí Američanku činí 3,06 sekundy.
     
    5:00
    Curling

    Turnaj mužů se dostal do poloviny programu základní skupiny, má za sebou 6 odehraných kol. V tom šestém dokázali Švédové udržet neporazitelnost a v závěru otočit duel s Norskem, rozhodující body navíc vybojovali proti výhodě posledního kamene. Číňané v závěru dotahovali, ale Britové posledním kamenem těsné vítězství udrželi. Pikantní souboj USA s Kanadou měl jednoznačný průběh a skončil už po 9. endu a Italové i nadále čekají na první vítězství, souboj s Rusy definitivně ztratili v předposledním endu.

    Konečné výsledky 6. kola skupiny mužů:
    Norsko-Švédsko 4:6
    Čína-Velká Británie 6:7
    USA-Kanada 5:10
    Itálie-ROV 7:10
     
    5:03
    Curling

    Tabulka skupiny mužů po 6. kole:
    1. Švédsko 5 vítězství / 0 porážek
    2. Švýcarsko 3/1
    2. Velká Británie 3/1
    4. Kanada 3/2
    4. ROV 3/2
    6. Čína 2/3
    6. Norsko 2/3
    6. USA 2/3
    9. Dánsko 0/4
    9. Itálie 0/4
     
    5:07
    Alpské lyžování

    První kolo obřího slalomu mužů je dojeto a z 89 mužů se do jeho cíle dostalo pouhých 54. Většina vypadnuvších ale patří mezi olympijské turisty, které v závodech světového poháru obvykle nenajdete. Zařadil se ale mezi ně bohužel také Jan Zabystřan. Druhý Čech Kryštof Krýzl je na 26. místě se ztrátou 4,36 sekundy. Před ním jsou oba Slováci. Zatímco Andreas Žampa bude se svým 23. místem a odstupem 3,22 sekundy nejspíš docela spokojen, Adam Žampa rozhodně pomýšlel výš než pouze na 21. pozici a ztrátu 2,93 sekundy, která navíc vzhledem k situaci ve výsledkové listině nedává příliš nadějí na větší skok vpřed v kole druhém.
    Na čele se už samozřejmě nic nezměnilo, o zlato si to tak rozdá pětice mužů natěsnaná ve dvou desetinách sekundy, nejrychlejším pak byl v prvním kole největší favorit Švýcar Marco Odermatt.
    Úsměvný moment z prvního kola obřího slalomu, které muselo být na chvíli zastaveno kvůli hledání ztracené lyže v čerstvě napadaném sněhu
     
    5:10
    Lední hokej

    A slovenští fanoušci muzí zůstat v pozoru, jejich hokejisté právě zahájili zápas s Lotyšskem o třetí místo ve skupině C a trochu lepší nasazení do osmifinále.
     
    5:17
    Akrobatické lyžování

    Kvalifikace ženského slopestylu byla pro dnešek definitivně zrušena. S největší pravděpodobností se uskuteční zítra, kdy už nemá sněžit. Rozhodnuto ale o novém termínu stále ještě není.
     
    5:25
    Alpské lyžování

    Špatná zpráva pro slovenskou výpravu, Petra Vlhová, která pro zdravotní problémy na levé noze se šlachou, která hýbe palcem, nenastoupila už do super-G, ani do tréninku sjezdu, právě kvůli přetrvávajícícm potížím na olympijských hrách končí a nepojede ani kombinaci, ani týmový závod! Rozhodla se soustředit na zbytek sezóny světového poháru, kde má šanci na obhajovu velkého glóbu.
     
    5:30
    Lední hokej

    Na počátku 12. minuty se Slováci ujímají vedení! Obránce Martin Marinčin schoval svoji střelu od modré za tři hráče a trefil se k pravé tyči.
    Martin Marinčin skrytou střelou otevírá skóre
     
    5:36
    Lední hokej

    Vedení Slovákům dlouho nevydrželo! V 16. minutě teprve třetí lotyšskou střelou na branku prostřelil Patrika Rybára Rolands Keninš.
     
    6:08
    Lední hokej

    Slovensko se proti Lotyšsku znovu dostává do vedení, 2:1! Ve 27. minutě zakončil rychlý protiútok povedenou kličkou do bekhendu Peter Cehlárik.
    Peter Cehlárik krásně zakončuje rychlý protiútok, 2:1
     
    6:19
    Lední hokej

    Slovensko odskakuje Lotyšsku na dvoubrankový rozdíl! Ve 32. minutě se perfektní ranou prosadil Juraj Slafkofský a svým už čtvrtým gólem přebírá pozici nejlepšího střelce olympijského turnaje!
    Čtvrtá trefa Juraje Slafkofského na turnaji, 3:1
     
    6:42
    Alpské lyžování

    Druhé kolo obřího slalomu mužů, ve kterém se představí i Kryštof Krýzl a Andreas s Adamem Žampovi, je kvůli nepříznivým podmínkám odloženo na 8:00 našeho času.
     
    6:52
    Lední hokej

    Lotyšsko zkraje třetí třetiny snižuje na 2:3! Slováci nezvládli souboje ve vlastní třetině a vůbec si nevšímali ani Mikse Indrašise před brankovištěm, který skvěle tečoval nahození od modré ke vzdálenější tyči.
     
    7:04
    Lední hokej

    Slovensko má uklidňující dvoubrankový náskok zpět, vede 4:2! V 50. minutě zůstal mezi kruhy úplně nehlídaný Peter Zuzin a přihrávku zpoza branky z první napálil do lotyšské sítě.
    Peter Zuzin uklízí do branky perfektní přihrávku, 4:2
     
    7:09
    Curling

    6. kolo základní skupiny právě rozehrála i družstva žen. Ostře sledovaný bude souboj dosud neporažených Švýcarek s Kanaďankami, které si třetí porážku s ohledem na play-off prakticky nemůžou dovolit. Dalšími utkáními jsou Dánsko-Velká Británie, USA-Švédsko a pikantní duel Korea-Čína.
     
    7:21
    Lední hokej

    Tomáš Jurčo trefil v čase 59:59 prázdnou branku a kosmeticky uzavřel skóre slovenského souboje s Lotyšskem na 5:2. Slováci měli utkání od začátku pod kontrolou, měli velkou herní i střeleckou převahu, přesto se trochu náhodným lotyšským vyrovnáním na 1:1 nechali na chvíli rozhodit a uklidnili se zase až ve druhé třetině. Tímto vítězstvím si zajistili 3. místo ve skupině C a zároveň 8., nebo 9. místo v nasazení do play-off. Pokud se ve skupině A nestane nějaký zázrak, utkají se Slováci v osmifinále s Německem.

    Konečný výsledek utkání skupiny C:
    Slovensko-Lotyšsko 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
    11. Marinčin, 27. Cehlárik, 32. Slafkovský, 50. Zuzin, 60. Jurčo – 16. Keninš, 43. Indrašis
     
    7:27
    Biatlon

    Ačkoliv i v biatlonovém středisku hustě sněží, vítr tam není tak silný a dnešní biatlonové závody by se měly uskutečnit podle rozpisu.
     
    8:00
    Běh na lyžích

    Běhu na lyžích sněžení a vítr nevadí, jen jde o hodně těžké podmínky a závod mužských štafet bude o to náročnější a zajímavější. Začal před malou chvilkou a za Čechy ho na prvním klasickém úseku rozběhl Adam Fellner. Následovat budou Michal Novák, Petr Knop a Jan Pěchoušek. Hlavní favority hledejme ve čteřicích Norů a Rusů.
     
    8:05
    Alpské lyžování

    A zdá se, že se i 2. kolo obřího slalomu mužů nakonec pojede. Podmínky se trochu zlepšují, hlavně viditelnost je výrazně lepší.
     
    8:12
    Alpské lyžování

    Kryštof Krýzl se nedokázal ve druhém kole obřího slalomu mužů srovnat s horní polovinou trati a než našel rytmus, ztratil pozici. Dojíždí na průběžném 2. místě, takže v konečném pořadí bude nejhůře na 27. pozici.
     
    8:17
    Alpské lyžování

    Slovák Andreas Žampa ve druhém kole hodně riskoval, snažil se o dravé pojetí, klouzalo mu to, jednou málem lehl na bok, ale přesto si dokázal udržet rychlost a v cíli přebírá vedení. Má jistotu, že si minimálně udrží 23. místo. Kryštof Krýzl je zatím třetí, ukázalo se, že jeho jízda ve druhém kole byla nakonec přes chyby hodně slušná a bude nejhůře na 25. místě.
     
    8:21
    Alpské lyžování

    Adam Žampa na dálku tvrdě bojoval s průběžně vedoucím bratrem Andreasem a nakonec ho dokázal porazit o 4 desetiny sekundy. Minimálně si tak udrží 21. pozici.
     
    8:33
    Běh na lyžích

    Nesmírně těžká štafeta běžců na lyžích má za sebou první klasický úsek, který se běžel nevídaných 30 minut! A nejlépe ho zvládl Rus Alexander Červotkin, který velmi rychle nasadil k trháku, vypracoval si až půlminutový náskok, který v závěru v plné výši neudržel, přesto předává Alexanderu Bolšunovovi s luxusním náskokem 23 sekund. Druzí jsou opět překvapivě Němci, Janosch Brugger po skvělé práci předává Friedrichu Mochovi, společně s Italy, kde neméně skvěle zaběhl klasický úsek sprinter Federico Pellegrino a předává Francescovi de Fabianimu. Až čtvrtí běží Norové, Emil Iversen ztratil 34 sekund a předává Paalu Golbergovi. Češi předali na 10. místě, Adam Fellner předal Michalu Novákovi se ztrátou 1:34 minuty, 33 sekund za nečekaně hodně vzadu běžícím Švédskem.
     
    8:37
    Curling

    Průběžné výsledky 6. kola žen po 5. endu:
    Dánsko-Velká Británie 2:2
    USA-Švédsko 3:3
    Korea-Čína 3:3
    Švýcarsko-Kanada 3:3
    Porovnání jízd z prvního kola obřího slalomu v podání nejrychlejšího Marca Odermatta a nejpomalejšího Jamajčana Benjamina Alexandera
     
    9:03
    Alpské lyžování

    Největší favorit a vládce disciplíny ve světovém poháru Švýcar Marco Odermatt se stává poprvé v kariéře olympijským vítězem, když vyhrává obří slalom mužů! Ve druhém kole sice ztratil většinu svého náskoku z vítězného kola prvního, ale v závěru dokázal to, co zbylo, udržet a ve 24 letech potvrzuje, že je jednou z největších současných lyžařských hvězd. Pro stříbrnou medaili si famózním výkonem ve druhém kole dojel Slovinec Žan Kranjec, po prvním kole až osmý, a slaví první světovou medaili, první alpskou medaili pro Francii v Pekingu získává bronzový Mathieu Faivre, úřadující mistr světa v této disciplíně!
    Druhé kolo Marca Odermatta, ve kterém udržel olympijské zlato
     
    9:09
    Alpské lyžování

    Po výpadcích některých lepších závodníků se nakonec slovenští i čeští lyžaři posunuli ve druhém kole celkem výrazně vzhůru výsledkovou listinou. Slovenští bratři Adam Žampa a Andreas Žampa se seřadili hned za sebou na 15. a 16. místě, Čech Kryštof Krýzl je na konečné 19. pozici.
     
    9:12
    Běh na lyžích

    O zlatu ruské štafety mužů je pravděpodobně rozhodnuto už v polovině závodu! Alexander Bolšunov strojovým tempem navyšoval náskok na druhém klasickém úseku až na rovnou minutu, se kterou předal Denisu Spicovovi. Za ním už jsou podle očekávání Norové a Švédové, Paal Golberg a skvěle běžící William Poromaa předali Hansi Christerovi Holundovi, resp. Jensi Burmanovi. Fantastickou stíhací jízdu předvedl na druhém úseku vítěz klasické patnáctky Iivo Niskanen a vytáhl finskou štafetu z 12. na 4. místo. Češi si předali na 9. místě, předstihli Slovince a Japonce, Michal Novák posílá do bruslařské části Petra Knopa. Jenže před Čechy je obrovská díra více než 100 sekund.
     
    9:21
    Alpské lyžování

    Konečné pořadí obřího slalomu mužů:
    1. Marco Odermatt (SUI) 2:09,35
    2. Žan Kranjec (SLO) +0,19
    3. Mathieu Faivre (FRA) +1,34
    4. River Radamus (USA) +1,60
    5. Thibaut Favrot (FRA) +1,69
    5. Alexis Pinturault (FRA) +1,69
    7. Gino Caviziel (SUI) +1,85
    8. Henrik Kristoffersen (NOR) +1,90
    9. Joan Verdu (AND) +1,93
    10. Filip Zubčić (CRO) +2,74
    ...
    15. Adam Žampa (SVK) +4,56
    16. Andreas Žampa (SVK) +4,96
    19. Kryštof Krýzl (CZE) +6,21
    Jan Zabystřan (CZE) nedokončil 1. kolo
     
    9:28
    Běh na lyžích

    Štafeta mužů je na poslední předávce. Denis Spicov na třetím úseku ze sebe nevymáčkl to nejlepší a Rusové ztratili 15 sekund náskoku. Ovšem Sergej Usťugov má stále 45sekundový polštář a uvidíme, co s tím na posledním úseku provede Johannes Høsflot Klæbo. Ten poběží společně se Švédem Johanem Häggströmem a Francouzem Mauricem Manificatem. Nikdo jiný do medailových bojů nezasáhne, pátí Němci ztrácí další minutu.
     
    9:34
    Běh na lyžích

    Petr Knop předal Janu Pěchouškovi na 10. místě, Češi bojují o 9. místo s Japonskem, běží pohromadě.
     
    9:45
    Curling

    Také turnaj ženských družstev se dostává po odehraném 6. kole do poloviny základní skupiny a výbornou formu si udržují stále neporažené Švýcarky. Ty proti Kanadě získaly rozhodující náskok v 8. a 9. endu celkem 4 body proti výhodě posledního kamene. Američanky proti Švédkám také nezvládly hrát s výhodou v 9. endu a zápas za jasného stavu předčasně vzdaly. A jako přes kopírák, rozhodující body proti výhodě posledního kamene, v zápase Dánek s Britkami, který Dánky také vzdaly po 9. endu. Naopak V zápase Koreje s Čínou probíhá tvrdá defenzivní bitva a za stavu 5:5 se jde do extra endu.
     
    9:57
    Běh na lyžích

    Rusové poprvé od Lake Placid 1980 vyhrávají mužskou běžeckou štafetu! Sergej Usťugov na posledním úseku bez problémů hlídal pohodlný náskok, který se nakonec vyšplhal přes minutu! Johannes Høsflot Klæbo to sice zkusil, ale zjistil, že stáhnout takovou ztrátu nedokáže a ve zbytku závodu se soustředil hlavně na to, aby neudělal chybu a přivezl Norsku aspoň tu stříbrnou medaili. Maurice Manificat pak slaví se zbytkem francouzského týmu bronz, třetí olympijský v řadě. Francouze nepodržely lyže, měli je evidentně pomalejší než ostatní, přesto medaili dokázali urvat.
    Poslední sekundy suverénního vítězství ruské běžecké štafety
     
    10:00
    Biatlon

    Začíná stíhací závod žen na 10 km, do kterého vybíhá jako první s náskokem 31 sekund Norka Marte Olsbuová Röiselandová. Na startu jsou také čtyři Češky, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Markéta Davidová a Tereza Voborníková, a dvě Slovenky, sestry Paulina a Ivona Fialkovy.
     
    10:06
    Curling

    Číňanky využily v extra endu výhodu posledního kamene k zisku rozhodujícího bodu a poráží Koreu.

    Konečné výsledky 6. kola skupiny žen:
    Dánsko-Velká Británie 2:7
    USA-Švédsko 4:10
    Korea-Čína 5:6
    Švýcarsko-Kanada 8:4
     
    10:08
    Curling

    Tabulka skupiny žen po 6. kole:
    1. Švýcarsko 5/0
    2. Japonsko 3/1
    3. Švédsko 3/2
    3. USA 3/2
    3. Velká Británie 3/2
    6. Korea 2/2
    7. Čína 2/3
    8. Kanada 1/3
    9. Dánsko 1/4
    10. ROV 0/4
    Návrat k sobotnímu závodu skokanů na velkém můstku a emoce norských komentátorů v jeho rozhodujících chvílích
     
    10:15
    Biatlon

    Po druhé střelbě se na čele stíhacího závodu žen nic nemění. Marte Olsbu Röiselnadová běží s náskokem 40 sekund před Dorotheou Wiererovou z Itálie, Švédku Elviru Öbergovou srazilo jedno trestné kolo na třetí pozici.
     
    10:17
    Lední hokej

    Souboj o první místo ve skupině C a přímý postup do čtvrtfinále mezi Finskem a Švédskem je po první třetině bez branek.
     
    10:20
    Běh na lyžích

    Dlužíme ještě výsledek české štafety. Jan Pěchoušek na posledním úseku bohužel absolutně nestačil držet tempo ani s podprůměrnými soupeři a nejen, že se neudržel Japonce, ale předběhl ho i Američan a Kanaďan. Jen na svém úseku ztratil téměř 4,5 minuty a doběhl do cíle na 12. místě, jako poslední z těch, kteří nebyli doběhnuti o kolo. Stejně jako včera ženy, i čeští muži ve štafetě zdaleka nenaplnili své možnosti a zklamali.
     
    10:24
    Běh na lyžích

    Konečné pořadí štafety mužů:
    1. ROV 1:54:50,7 hod
    (Alexander Červotkin, Alexander Bolšunov, Denis Spicov, Sergej Usťugov)
    2. Norsko +1:07,2
    (Emil Iversen, Paal Golberg, Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo)
    3. Francie +1:16,4
    (Richard Jouve, Hugo Lapalus, Clement Parisse, Maurice Manificat)
    4. Švédsko +2:09,7
    5. Německo +2:55,8
    6. Finsko +4:37,9
    7. Švýcarsko +5:22,6
    8. Itálie +5:25,9
    9. USA +8:05,6
    10. Japonsko +8:10,8
    ...
    12. Česko +10:07,1
    (Adam Fellner, Michal Novák, Petr Knop, Jan Pěchoušek)
     
    10:27
    Biatlon

    Po třetí střelbě narostl náskok Marte Olsbuové Röiselnadové na téměř 1 a půl minuty a o zlatu je zcela rozhodnuto. Druhá běží stále Italka Dorothea Wiererová, 16 sekund za sebou má Rakušanku Lisu Theresu Hauserovou a Norku Ingrid Landmark Tandrevoldovou.
     
    10:30
    Biatlon

    Marte Olsbuová Röiselandová na poslední střelbě stíhacího závodu nezaváhala a běží si nejen pro své třetí zlato z Pekingu, ale zároveň pro vůbec první norský olympijský triumf v ženské stíhačce! O stříbro si to rozdají Švédka Elvira Öbergová a Norka Ingrid Landmark Tandrevoldová, které využily střeleckého zaváhání Italky Dorothey Wiererové.
     
    10:40
    Biatlon

    Norka Marte Olsbuová Röiselandová naprosto suverénním způsobem vítězí ve stíhacím závodě žen a získává třetí zlato z Pekingu s rekordním náskokem 1:36 minuty! Souboj o stříbro se nakonec nekonal, Švédka Elvira Öbergová doběhla osamocena a slaví své druhé olympijské stříbro. Ingrid Landmark Tandrevoldová totiž totálně vytuhla, propadla se v posledním kole až na 14. místo a v cíli se o ni musí postarat zdravotníci. Bronz tak spadl do klína z 11. pozice startující další Norce Tirill Eckhoffové, která skvělým výkonem v posledním kole předběhla hned 4 soupeřky a získává individuální medaili na třetích hrách za sebou!
    Marte Olsbuová Röiselnadová do cíle stíhačky v podstatě došla, přesto měla rekordní náskok
     
    10:45
    Biatlon

    Výborný výkon ve stíhacím závodě předvedla Slovenka Paulina Fialková, která chybovala na střelbě pouze dvakrát a ze 14. místa na startu se procpala na konec elitní desítky! Její sestra Ivona Fialková si také polepšila a doběhla na 36. pozici. Češkám se nedařilo. Jediná Markéta Davidová se dokázala posunout vpřed, přes 4 chyby na střelnici vylepšila 41. místo na startu na konečnou 28. příčku. Lucie Charvátová se propadla z 25. pozice na 34. místo v cíli, hned za ní doběhla Jessica Jislová startující s číslem 31. Tereza Voborníková se do cíle nedostala, byla doběhnuta o kolo a stažena z trati.
     
    10:50
    Biatlon

    Konečné pořadí stíhacího závodu žen na 10 km:
    1. Marte Olsbuová Röiselnadová (NOR) 34:46,9 min (1)
    2. Elvira Öbergová (SWE) +1:36,5 (3)
    3. Tirill Eckhoffová (NOR) +1:48,7 (3)
    4. Hana Solaová (BLR) +1:58,9 (3)
    5. Linn Perssonová (SWE) +2:07,2 (2)
    6. Dorothea Wiererová (ITA) +2:09,1 (3)
    7. Lisa Theresa Hauserová (AUT) +2:09,8 (2)
    8. Julia Simonová (FRA) +2:18,3 (2)
    9. Monika Hojniszová-Staregová (POL) +2:28,8 (2)
    10. Paulina Fialková (SVK) +2:38,8 (2)
    ...
    28. Markéta Davidová (CZE) +4:02,9 (4)
    34. Lucie Charvátová (CZE) +4:56,3 (4)
    35. Jessica Jislová (CZE) +5:07,6 (2)
    36. Ivona Fialková (SVK) +5:19,4 (7)
    Tereza Voborníková (CZE) +1 kolo
    Sněžení dnes nezasáhlo jen horská střediska, ale i samotný Peking, kde se jedná o vzácnost
     
    11:12
    Lední hokej

    Lehce překvapivý směr nabralo utkání o vítězství ve skupině C! Favorizovaný a papírově nesmírně silný výběr Finska druhou třetinu zápasu se Švédskem vůbec nezvládl, strávil ji víc na trestné lavici než na ledě a soupeř nabídnuté příležitosti využil hned 3x! První přesilovku druhé třetiny využil ve 25. minutě po 32 sekundách Lucas Wallmark ranou z první z pravého kruhu, následně zužitkoval pětiminutovou přesilovku ve 29. minutě Lukas Bengtsson ranou bez přípravy pro změnu z levého kruhu, ve 32. minutě pak stačilo pouhých 6 sekund přesilovky k úspěšné dorážce Antonovi Landerovi. Po dvou třetinách Finsko prohrává se Švédskem 0:3.
     
    11:50
    Po krátké pauze, ve které se rozhrála třetí třetina hokejového zápasu, se do toho nedělní program v Pekingu znovu opírá.
     
    11:52
    Biatlon

    Začal stíhací závod biatlonistů, kam postoupili všichni 4 Češi, ale ani jeden Slovák. České barvy hájí ze 16. místa Michal Krčmář, z 28. místa Mikuláš Karlík, z 58. místa Jakub Štvrtecký a z 59. místa Adam Václavík. Prvním dvěma jmenovaným jde kromě co nejlepšího výsledku i o účast v závodě s hromadným startem.
     
    11:58
    Akrobatické lyžování

    Silný vítr znemožnil kvalifikaci akrobatických skokanek. Je přesunuta na pondělí.
     
    12:02
    Biatlon

    Johannes Thingnes Bø je i přes dvě chyby na druhé střelbě na čele stíhacího závodu, ale Francouz Quentin Fillon Maillet je za ním už jen o necelých 13 sekund. Třetí už běží Rus Eduard Latypov, který přitom startoval až z 11. místa.
     
    12:03
    Lední hokej

    Pamatujete si, jak Švédové v přesilovkách snadno získali ve druhé třetině tříbrankový náskok? Tak ten je pryč, zápas Finsko-Švédsko jde za stavu 3:3 do prodloužení! Ve 46. minutě zaznaenal první finskou trefu v přesilovce z mezikruží volný Teemu Hartikainen, v 56. minutě snížil na rozdíl jediné branky opět v přesilovce z dorážky Iiro Pakarinen a v 58. minutě znovu Iiro Pakarinen viděl volný puk po zákroku brankáře a dorazil do do branky!
     
    12:07
    Biatlon

    Výborně si vede Michal Krčmář, po startu ze 16. místa běží ve stíhacím závodě po druhé střelbě na konci první desítky! Mikuláši Karlíkovi se nedaří střelecky a po 4 chybách klesl na průběžné 38. místo. Velmi dobře běží Adam Václavík, i s 2 chybami se posunul o 15 míst na 44. místo, Jakub Štvrtecký je na 52. pozici.
     
    12:10
    Biatlon

    Obrovský zvrat ve stíhacím závodě mužů! Johannes Thingnes Bø doplatil na silný poryv větru a minul první tři rány na třetí položce! Na čele tak je Quentin Fillon Maillet, 10 sekund za ním Eduard Latypov a třetí je Ital Lukas Hofer, který vybíhal s číslem 14! Bratři Bøové jsou na 4. a 5. místě.
     
    12:13
    Biatlon

    Poryvy větru dělají problémy i dalším biatlonistům, doplatil na ně i Michal Krčmář. Po 4 chybách na třetí střelbě se propadá až na 32. místo.
     
    12:15
    Lední hokej

    Finové dokonávají parádní obrat z 0:3 a poráží Švédsko 4:3 v prodloužení! V čase 62:01 se ocitl před brankou u puku zcela osamocený Harri Pesonen a ranou nad lapačku ukončil zápas. Finsko s 8 body vyhrává skupinu C a má jistotu, že do play-off půjde nejhůře jako nasazená dvojka. Švédsku ale porážka v prodloužení zajistila nejlepší pozici mezi celky na druhých místech a bude mít v osmifinále také volno.

    Konečný výsledek utkání skupiny C:
    Finsko-Švédsko 4:3p (0:0, 0:3, 3:0 – 1:0)
    56. a 58. Pakarinen, 46. Hartikainen, 63. Pesonen – 25. Wallmark, 29. Bengtsson, 32. Lander
    Vítězný gól Harriho Pesonena v prodloužení
     
    12:20
    Biatlon

    Francouz Quentin Fillon Maillet neudělal ve stíhacím závodě jedinou střeleckou chybu a do posledního kola vybíhá s náskokem 41 sekund! Pokud se nestane něco hodně špatného, běží si pro druhé olympijské zlato. Druhý je Rus Eduard Latypov, ale na zádech mu visí Nor Tarjei Bø a Ital Lukas Hofer. Johannes Thingnes Bø udělal na poslední střelbě další 2 chyby a doběhne pátý.
     
    12:30
    Biatlon

    Quentin Fillon Maillet si mohl dovolit odběhnout poslední kolo na pohodu a v cílové rovince oslavit svoji druhou zlatou medaili z Pekingu, po vytrvalostním závodě vyhrává i stíhačku, když neudělal na střelnici jedinou chybu! Na druhé místo se v posledním kole podle očekávání protáhl Tarjei Bø, který 3 olympiády nezískal individuální biatlonovou medaili a z Pekingu má už druhou. Bronz pak uhájil Rus Eduard Latypov, který tak k bronzu ze smíšené štafety přidává na těchto hrách i individuální medaili.
    Vychutnejte si cílovou rovinku Quentina Fillona Mailleta s francouzským komentářem
     
    12:35
    Biatlon

    Čechům se stíhací závod vůbec nepovedl. Michal Krčmář ještě po druhé střelbě běžel na konci první desítky, ale nakonec po celkem 7 chybách na střelnici končí na 34. místě. Výrazně si pohoršil i Mikuláš Karlík, s 8 chybami spadl proti startu o 14 pozic na 42. místo. Polepšili si pouze Jakub Štvrtecký a Adam Václavík startující z úplného konce a dostali se na 44. přičku v případě Václavíka a 48. pozici v případě Štvrteckého.
     
    12:40
    Biatlon

    Konečné pořadí stíhacího závodu mužů na 12,5 km:
    1. Quentin Fillon Maillet (FRA) 39:07,5 min (0)
    2. Tarjei Bø (NOR) +28,6 (1)
    3. Eduard Latypov (RUS) +35,3 (1)
    4. Lukas Hofer (ITA) +51,1 (0)
    5. Johannes Thingnes Bø (NOR) +2:13,7 (7)
    6. Roman Rees (GER) +2:30,2 (1)
    7. Simon Desthieux (FRA) +2:47,2 (3)
    8. Sebastian Samuelsson (SWE) +3:02,7 (5)
    9. Emilien Jacquelin (FRA) +3:06,2 (6)
    10. Felix Leitner (AUT) +3:08,8 (1)
    ...
    34. Michal Krčmář (CZE) +4:59,4 (7)
    42. Mikuláš Karlík (CZE) +6:31,3 (8)
    44. Adam Václavík (CZE) +6:33,7 (6)
    48. Jakub Štvrtecký (CZE) +7:24,6 (7)
     
    12:45
    Short track

    Hodně překvapivě dopadla čtvrtfinále závodu mužů na 500 metrů! Senzačně totiž neprošli do dalších bojů kandidáti zlaté medaile Číňan Žen C'-wej a Číňan v dresu Maďarska Shaolin Sándor Liu!
     
    12:52
    Short track

    V semifinálových jízdách skončil medailový sen i posledního Číňana ve hře, Wu Ta-ťinga. Ve finále bude pouze jediný zástupce Asie a to z Kazachstánu.
     
    13:05
    Short track

    Štafetu žen na 3 000 metrů vyhrává sice s nepříliš velkým náskokem, ale přesto zcela neohroženě Nizozemsko! Jediné Evropanky ve finále vedly od startu až do cíle, nedaly soupeřkám prakticky žádnou šanci na předjetí a zvítězily v novém olympijském rekordu 4:03,40 min! Suzanne Schultingová tak získává v Pekingu už třetí medaili, z toho druhou zlatou. Souboj o stříbro pro sebe v závěru rozhodly ženy Koreje, pouze bronz zbyl pro Číňanky.
    Poslední dvě kola štafety žen v short tracku
     
    13:10
    Short track

    Konečné pořadí štafety žen na 3 000 m:
    1. Nizozemsko 4:03,40 min (OR)
    2. Korea 4:03,63
    3. Čína 4:03,86
    4. Kanada 4:04,32
    ...
    5. Itálie
    6. Polsko
     
    13:20
    Short track

    Shaolin Sándor Liu sice vypadl už ve čtvrtfinále, přesto se Maďarsko v Pekingu dočkává zlaté medaile v short tracku! Jeho bratr Shaoang Liu k bronzu z dvojnásobné vzdálenosti docela překvapivě přidává kov nejcennější a jedná se o vůbec první individuální zlatou medaili pro Maďarsko v celé historii zimních her! Klíčem k triumfu byl pro Lia start, po kterém se dostal do čela a už před sebe nikoho nepustil. Olympijské stříbro je zatím největším úspěchem kariéry 21letého Rusa Konstantina Ivlijeva, loňského mistra Evropy, první velkou světovou medaili si na krk pověsí i bronzový Kanaďan Steven Dubois.
    Historicky první zlatý olympijský individuální závod Maďarska, stříbrný Rus se radoval ještě víc
     
    13:27
    Short track

    Konečné pořadí 500 m mužů:
    1. Shaoang Liu (HUN) 40,338
    2. Konstantin Ivlijev (ROC) 40,431
    3. Steven Dubois (CAN) 40,669
    4. Abzal Ažgalijev (KAZ) 40,869
    Pietro Sighel (ITA) DNF
    ...
    6. Ta-ťing Wu (CHN)
    7. Pavel Sitnikov (ROC)
    8. Denis Nikiša (KAZ)
    9. Roberts Kruzbergs (LAT)
     
    13:29
    Curling

    Rozběhlo se 7. kolo základní skupiny mužů, které obsahuje jen 3 zápasy. Britové potřebují zapsat povinné vítězství nad Dány, Švýcaři vyzvali na vítězství stále čekající Italy a domácí Číňané hrají důležitý duel s Američany.
    V mezidobí před začátkem rychlobruslení a hokejových zápasů si pusťte čerstvé olympijské zprávy
     
    13:55
    Biatlon

    Michalu Krčmářovi nakonec 34. místo ze stíhacího závodu stačilo na udržení pozice pro start v závěrečném závodu s hromadným startem. Vešel se do něj jako předposlední. Úplně stejně je na tom i Lucie Charvátová, která mezi ženami doplní Markétu Davidovou, jež měla účast jistou na základě pozice v celkovém hodnocení světového poháru.
     
    14:00
    Rychlobruslení

    Začaly čtvrtfinálové jízdy stíhacího závodu družstev mužů. Z duelů Itálie-Korea, Nizozemsko-Kanada, USA-Norsko a Čína-ROV postupují do semifinále čtyři nejrychlejší družstva, i kdyby ve své jízdě prohrála.
     
    14:10
    Lední hokej

    V obou hokejových halách souběžně začínají poslední zápasy skupiny A Čína-Kanada a USA-Německo. Situace je jasná. Jakákoliv výhra Američanům zajišťuje pro play-off pozici nasazeného týmu číslo 1. Kanada k pozici nasazeného týmu číslo 5 a nejlehčího soupeře do osmifinále v podobě Číny potřebuje právě Čínu porazit za 3 body.
     
    14:23
    Rychlobruslení

    Překvapení prvního kola stíhacího závodu družstev mužů, do semifinále se nepodívají Kanaďané! Zajeli až pátý čas a půjdou pouze do jízdy o páté místo. V semifinále se utkají Norsko s Nizozemskem a USA s ROV. Norové se na 39 setin přiblížili vlastnímu olympijskému rekordu.
     
    14:35
    Curling

    Průběžné výsledky 7. kola mužů po 5. endu:
    Velká Británie-Dánsko 4:1
    Švýcarsko-Itálie 4:2
    Čína-USA 3:5
     
    15:00
    Lední hokej

    Po prvních třetinách posledních utkání skupiny A to zatím ani v jednom není nějak překvapivé. Kanada se nad Čínou velmi rychle ujala vedení 3:0 a od té doby hraje údržbu. Góly stříleli ve 3. minutě Street, v 7. minutě Tambellini a v 11. minutě O'Dell. Všechny padly z těsné blízkosti branky. To Němci dle svého zvyku hrají s Američany hodně vyrovnaní souboj, ve kterém zatím padají góly pouze v přesilovkách. Oba celky využili svoji první, Němci šli do vedení na konci 2. minuty po střílené přihrávce na Patricka Hagera, který jen nastavil hůl, v 5. minutě Američané vyrovnali ranou od modré do horního rohu Stevena Kampfera.
     
    15:06
    Rychlobruslení

    Nikola Zdráhalová má za sebou svoji jízdu v závodu na 500 metrů a dosáhla času 39,18 sekundy. Podle plánu porazila slabé bruslařky z Rumunska a Argentiny v první jízdě, jinak ale pravděpodobně porazí pouze Belgičanku Tasovou. Vypadá to na konečné 27. místo.
     
    15:36
    Rychlobruslení

    Zlato ze závodu 500 metrů žen získává jedna z největších favoritek Američanka Erin Jacksonová, která se přitom až do roku 2016 věnovala pouze bruslení na kolečkách ať už v podobě inline bruslení, nebo roller derby, kde byla také hodně úspěšná! Přitom do Číny málem neodjela, skončila totiž v americké kvalifikaci po chybě až čtvrtá, jenže týmová kolegyně Brittany Boweová jí své vyjeté místo přepustila s odůvodněním, že má větší šanci na úspěch. A ten se dostavil! Stříbro získává hodně překvapivě Japonka Miho Takagiová, která dosud sbírala úspěchy na tratích dvoj a trojnásobné délky, na pětistovce je to její vůbec první medaile! Bronz odváží do Ruska Angelina Golikovová, úřadující mistryně světa, pro kterou však jde ve 30 letech o první olympijskou medaili.
    Jízda Erin Jacksonové, po které ještě nevěděla, že bude zlatá
     
    15:45
    Rychlobruslení

    Konečné pořadí 500 m žen:
    1. Erin Jacksonová (USA) 37,04 s
    2. Miho Takagiová (JPN) +0,08
    3. Angelina Golikovová (ROC) +0,17
    4. Vanessa Herzogová (AUT) +0,24
    5. Jutta Leerdamová (NED) +0,30
    6. Femke Koková (NED) +0,35
    7. Kim Min-son (KOR) +0,56
    8. Darja Kačanovová (ROC) +0,61
    9. Kaja Ziomeková (POL) +0,66
    10. Olga Fatkulinová (ROC) +0,72
    ...
    25. Nikola Zdráhalová (CZE) +2,14
     
    15:59
    Curling

    Senzace v 7. kole základní skupiny mužů, Italové, kteří dosud prohráli všechny 4 zápasy na turnaji, si vyšlápli na dosud velmi dobře hrající Švýcary, když se dostali do vedení 3 body v 6. endu a následně všechny 4 zbylé endy proti výhodě posledního kamene nejen že ubránili, ale posbírali v nich další 3 body! Důležité vítězství nad Čínou v závěru ubránili Američané, to Britové se proti Dánům příliš nezapotili a utkání skončilo už po 8 endech.

    Konečné výsledky 7. kola skupiny mužů:
    Velká Británie-Dánsko 8:2
    Švýcarsko-Itálie 4:8
    Čína-USA 6:8
     
    16:03
    Curling

    Tabulka skupiny mužů po 7. kole:
    1. Švédsko 5 vítězství / 0 porážek
    2. Velká Británie 4/1
    3. Kanada 3/2
    3. ROV 3/2
    3. Švýcarsko 3/2
    6. USA 3/3
    7. Norsko 2/3
    8. Čína 2/4
    9. Itálie 1/4
    10. Dánsko 0/5
     
    16:05
    Lední hokej

    Nedělní program her v Pekingu uzavírají stále se ještě hrající zápasy skupiny A. V průběhu třetí třetiny vedou Kanaďané nad Čínou pohodlně 5:0, Američané pak dokázali překonat německé zákopy i bez přesilovky a vedou 3:1.
     
    16:30
    Lední hokej

    Kanaďané v utkání s Čínou ušetřili hodně sil, vůbec nehráli naplno, přesto v poklidu vítězí 5:0 a zajišťují si jednak druhé místo ve skupině A, jednak pozici pátého nasazeného týmu do play-off a v osmifinále se o postup mezi nejlepší osmičku turnaje utkají znovu s Čínou.
    Američané si zápas s Německem zkomplikovali, v 58. minutě inkasovali kontaktní gól a následně se 2 minuty bránili proti 6 hráčům v poli. Němci však už ničeho dalšího nedosáhli a Američané překvapivě jako jediní neztratili v první fázi turnaje ani bod. Německo se posledním vstřeleným gólem posunulo v nasazení pro play-off na 8. pozici a v utkání se Slovenskem by tak mělo být vedeno jako domácí tým.

    Konečné výsledky utkání skupiny A:
    Čína-Kanada 0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
    3. Street, 7. Tambellini, 11. O'Dell, 39. Johnson, 47. Knight

    USA-Německo 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
    5. Kampfer, 25. Knies, 43. Smith – 2. Hager, 58. Kühnhackl
    Zároveň je definitivně jasné, co už všichni tušili
    Jak daleko ta cesta skutečně povede?
     
    16:40
    Lední hokej

    Slováky v případě postupu přes Němce čeká ve čtvrtfinále tým USA.
     
    Konec událostí 9. dne.
     
    Devátý den soutěží olympijských her v Pekingu skončil a rozdal celkem 7 sad medailí. Až na jeden se všechny nejcennější kovy dostaly do rukou někoho z okruhu největších favoritů. Obří slalom mužů vyhrál Švýcar Marco Odermatt, biatlonové stíhací závody Norka Marte Olsbuová Röiselandová a Francouz Quentin Fillon Maillet, štafetu běžců na lyžích Rusové, rychlobruslařskou pětistovku Američanka Erin Jacksonová a závody v short tracku ženská štafeta Nizozemska. Pouze short trackovou pětistovku mužů ovládl muž, se kterým se na tuto pozici moc nepočítalo. Historicky první individuální maďarské zlato ze zimních her si vyjel Shaoang Liu, který tak zastoupil slavnějšího bratra Shaolina Sándora.

    Rozhodlo se také o nasazení pro play-off hokejového turnaje mužů, dnes se dohrály základní skupiny. Dnešní utkání překvapení nepřinesla.
     
    Z českého hlediska se nejednalo o příliš úspěšný den. Nejlepší výsledek paradoxně zaznamenal Kryštof Krýzl, který dokončil obří slalom mužů na 19. místě. Jan Zabystřan vypadl už v prvním kole. Štafeta běžců na lyžích Adam Fellner, Michal Novák, Petr Knop a Jan Pechoušek se tři úseky držela na dosah desátého místa, ale nakonec ho neudržela a dokončila jako poslední klasifikovaná s obrovskou ztrátou na 12. pozici. Biatlonisté ve stíhacích závodech také díru do světa neudělali, nejlepším umístěním v součtu obou závodů je 28. místo Markéty Davidové, ale Lucie Charvátová a Michal Krčmář se aspoň těsně udrželi v seznamech pro závod s hromadným startem. Na závěr pak Nikola Zdráhalová na své ejslabší rychlobruslařské trati 500 m dokázala porazit pouze 5 soupeřek a skončila na 25. místě.

    To Slováci měli veselejší den. Viktória Čerňanská rozjela soutěž monobobu na 15. místo po dvou jízdách. Lyžařští bratři Adam a Andreas Žampovi dokončili obří slalom hned za sebou na 15. a 16. místě, s čímž ve výsledku asi budou oba spokojeni. Hokejisté splnili povinnost vítězstvím nad Lotyšskem a ve skupině C obsadili konečné 3. místo. V osmifinále je čekají Němci. Hodně pak mohl potěšit výsledek ženské biatlonové stíhačky, Paulina Fialková se dokázala zlepšit a uzavřela elitní desítku závodu, její sestra Ivona si také polepšila a doběhla na 36. místě.
    Medailové pořadí po 9. dni soutěží
     
    Z nedělního programu je to všechno. Děkujeme za pozornost a u našeho přehledu se budeme těšit i zítra. (17:19:57)

    Libor Štěpán

    Program soutěží 9. dne
    2:05
    Curling - 6. kolo mužů
    Norsko-Švédsko
    Čína-Velká Británie
    USA-Kanada
    Itálie-ROV

    2:30
    Boby - monobob žen, 1. a 2. jízda

    3:00
    Akrobatické lyžování - slopestyle žen, kvalifikace

    3:15
    Alpské lyžování - obří slalom mužů, 1. kolo

    5:10
    Lední hokej - skupina C mužů
    Slovensko-Lotyšsko

    6:45
    Alpské lyžování - obří slalom mužů, 2. kolo

    7:05
    Curling - 6. kolo žen
    Dánsko-Velká Británie
    USA-Švédsko
    Korea-Čína
    Švýcarsko-Kanada

    8:00
    Běh na lyžích - štafeta mužů, 4x10 km

    9:40
    Lední hokej - skupina C mužů
    Finsko-Švédsko

    10:00
    Biatlon - stíhací závod žen, 10 km

    11:45
    Biatlon - stíhací závod mužů, 12,5 km

    12:00
    Akrobatické lyžování - akrobatické skoky žen, kvalifikace
    Short track - 500 m mužů

    12:35
    Short track - štafeta žen 3 000 m, finále

    13:05
    Curling - 7. kolo mužů
    Velká Británie-Dánsko
    Švýcarsko-Itálie
    Čína-USA

    14:00
    Rychlobruslení - stíhací závod družstev mužů, čtvrtfinále

    14:10
    Lední hokej - skupina A mužů
    Čína-Kanada
    USA-Německo

    14:56
    Rychlobruslení - 500 m žen
    bahis siteleri