Bobby Green - Nasrat Haqparast Vítěz: Green (kon.) | Alexander Hernandez - Renato Moicano Vítěz: Moicano (kon.)
Jared Cannonier - Derek Brunson Vítěz: Cannonier (kon.) | Derrick Lewis - Tai Tuivasa Vítěz: Tuivasa (kon.)
Israel Adesanya - Robert Whittaker Vítěz: Adesanya (kon.)
konec
Bobby Green - Nasrat Haqparast

Vítěz: Green

Neděle 13.02.2022, 04:20 • Toyota Center, Houston, USA • UFC
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:20.
     
    Nejslavnější organizace smíšených bojových umění se v americkém Texasu představí s velmi atraktivní kartou pod názvem UFC 271. Vrcholem galavečera bude odvetný souboj o pás šampióna střední mezi jeho držitelem Israelem Adesanyou a bývalým vládcem divize Robertem Whittakerem.
    Čtvrt tuny se do sebe opře v hlavním předzápase Derricka Lewise s Taiem Tuivasou.
    Dále se představí hvězdy jako Jared Cannonier, Derek Brunson nebo Renato Moicano.
     
    Úvod hlavní karty obstarají lehké váhy, které mají za sebou velmi náročné poslední zápasy. Zábavný veterán Bobby Green změří své síly se stále ještě šestadvacetiletým Nasratem Haqparastem z Německa. Oba bojovníky už v UFC můžeme sledovat několik let. Pro sázkové kanceláře je mírným favoritem Green.
     
    Nasrat Haqparast

    Bilance 17-4 (UFC 5-3)

    Rodák z německého Hamburgu nastupující vždy hrdě s vlajkou Afghánistánu se pouští do svého devátého souboje v organizaci. Zatím má kladnou bilanci 5-3 a skalpy jako Marc Diakiese nebo Joaquim Silva. Pokud se ale Nasrat potká s nadprůměrným bojovníkem (Drew Dober, Dan Hooker...) přichází prohry.
    Člen slavného Tristar Gymu byl první roky v UFC brán za velký talent, ale nyní musí spíš obhajovat svou pozici v lepší polovině divize a nesbírat už další prohry. V akci byl naposledy v září, kdy na body podlehl Hookerovi.
    Pro Haqparasta hovoří ruce, které jsou v rámci divize mezi nejrychlejšími. Jakožto opačný guard je v postoji velmi nebezpečný a rád útočí na tělo. Tentokrát bude čelit protivníkovi disponujícímu skvělými reflexy a předvídavostí, takže by to nemělo být pouze o jednotlivých úderech, ale hlavně o kombinacích, pokud chce Nasrat uspět.
     
    Bobby „King“ Green

    Bilance 28-12-1 (UFC 9-7-1)

    Už v roce 2013 Green debutoval v UFC, a to svým 25. profesionálním zápasem. Nyní je na čísle 41, což z něj dělá jednu z nejzkušenějších lehkých vah. Vstup do UFC byl fantastický v podobě čtyř výher v řadě, ale poté přišly tři porážky a remíza. Od té doby střídá Green lepší okamžiky s těmi horšími a trápí ho podobná věc jako jeho aktuálního soupeře, tedy neschopnost porážet nadprůměrné protivníky (Fiziev, Moisés, Barboza, Poirier, Magomedov). V posledním souvoji sice zdolal známého Ala Iaquintu, nutno však dodat, že Al byl v kleci po víc jak dvou letech a z posledních pěti duelů má čtyři neúspěchy.
    Jedná se o komplexního zápasníka, což dokazuje také jeho bilance, kdy 10 výher získal díky KO/TKO, 10 na bodové rozhodnutí a k tomu má osm submissí (v UFC jen jedna, a to při debutu).
    Greenův styl bude nutit Haqparasta určitě k zamyšlení a koncentraci, s čímž mívá v nouzi velký problém. Američan totiž nedisponuje jen divokým boxem, ale také účinnými kopy na tělo a nohy a rád si v dobré situaci dojde také pro takedown.
     
    Ke kleci už přichází v dobré náladě Nasrat Haqparast.
     
    Také Bobby Green vypadá ve skvělém rozpoložení. Postupně se při svém nástupu svléká a americkou vlajku věnoval mladému fanouškovi.
     
    Hned po příchodu Greena do klece musel mezi oba borce vstoupit rozhodčí. Pustili by se do sebe nejraději ihned.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    00:38
    Green zahajuje s rukama dole a s neortodoxním pohybem. Nasrat před ním ustupuje v o dost konzervativnějším postoji. Hala mezitím skanduje jméno domácího Američana.
     
    01:10
    Oba dva jsou proti sobě v leváckém postoji. První akce Haqparasta bohužel přináší šťouchanec do oka.
     
    01:48
    Bobby stále takřka bez respektu s rukama u pasu. Nasrat začíná útočit, ale je tím méně aktivním a tentokrát inkasoval šťouchnutí do oka on.
     
    02:53
    Rozhodčí Beltran vyzývá bojovníky k čistému boji a ti pokračují v postojové bitvě. Green stále tlačí a oťukává Haqparasta. Ten většinou vystřelí jako reakci kombinaci dvou nebo tří úderů, ale nedokáže trefit.
     
    03:10
    Dobrá práva přední v podání Greena.
     
    03:37
    Nasrat zaútočil na nohu soupeře, ale ten jen zakroutil hlavou.
     
    04:27
    Green se po každé akci snaží s Haqparastem ještě komunikovat.
     
    04:51
    Víc přesných úderů vyslal určitě Green a k ničemu už nehodlá svého oponenta pustit. Naopak mu přidává ještě pár úderů z přední ruky.
     
    05:00
    Konec 1. kola.
     
    Celé kolo se odehrálo v postoji a přerušily ho dvě šťouchnutí do očí. Víc úderů rozdal rozhodně Bobby Green a měl by si tak připsat první kolo na svou stranu.
     
    00:00
    Začátek 2. kola.
     
    00:43
    Také zadní ruka Greena ted několikrát prolétla krytem Haqparasta. Nešlo ale o nic fatálního.
     
    01:27
    Teď je Nasrat tím, kdo tlačí, ale Greenovi to možná vyhovuje ještě víc. Vysílá přímé údery z ústupu a trefuje.
     
    02:25
    Green se kombinaci snažil zakončit dlouhým zvedákem, kterým minul. ZAčíná se trefovat také Haqparast.
     
    03:15
    Na obličeji rodáka z Hamburku už jde vidět poškození. Hlavně z přední ruky už od svého soupeře dost inkasoval.
     
    03:56
    Krásná série přímých úderů od Greena. Haqparast se snaží kontrovat levým hákem, ale je krátký.
     
    04:42
    Haqparast pěkně trefil tělo Greena, kterému to vůbec nechutnalo a už se také zadýchává.
     
    04:55
    Výborný závěr Haqparasta s dobrými kombinacemi z nichž několik úderů trefil.
     
    05:00
    Konec 2. kola.
     
    Také druhé kolo by mělo jít za Greenem. Haqparast sice předvedl dobrý závěr kola, ale nejspíš mu to na jeho zisk nebude stačit.
     
    00:00
    Začátek 3. kola.
     
    00:27
    Green zachytil low kick a už to vypadalo, že půjdeme poprvé na zem. Haqparast se ale z držení rychle dostal a pokračuje se na nohou.
     
    01:33
    Haqparast to znovu zkouší levým hákem a blíží se jeho ideálnímu trefení.
     
    02:20
    Velké množství úderů už inkasoval do své hlavy Nasrat Haqparast. Green neposílá žádné smrtící rány, ale systematicky ničí obličej svého soupeře a sbírá body.
     
    03:26
    Opravdu skvělé načasování a přehled ukazuje Bobby Green. Někdy to vypadá, že hodně riskuje, ale zároveň moc dobře ví, co dělá. Další série úderů z levé přední drží Haqparasta daleko od jeho těla.
     
    04:38
    Green chvílemi vypadá jako by utkání teprve začalo. Výborně se pohybuje a Nasrat čím dál víc úderů posílá jen do vzduchu a ještě s použitím plné síly. Jde na něm znát velká únava.
     
    05:00
    Konec zápasu.
     
    Vítěz: Bobby Green (na body – 3x 30:27).
     
    Velmi dobré představení má za sebou Bobby Green. Tři kola si v postoji se soupeřem skoro hrál, vyslal obrovské množství přesných úderů a jednoznačně vyhrává na body. Pro Haqparasta je to další velká brzda v jeho kariéře. (04:46:48)

    Michal Hromas

    Mike Beltran
    bahis siteleri