PSG – Real Madrid 1:0 (kon.) | Sporting – Manchester City 0:5 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
1:0 (0:0)
Real Madrid
Úterý 15.02.2022, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit. Na počtenou. (23:12:46)
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:0.
    Střely mimo: 8:2.
    Rohy: 7:1.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 14:12.
     
    Utkání skončilo, Paris Saint-Germain nakonec přece jen poráží Real Madrid v Parku Princů 1:0 a do odvety půjde s jistou výhodou! Že jsme se ale na gól načekali! Už už to vypadalo, že utkání skončí trochu smutnou bezbrankovou remízou. Kylian Mbappé v 94. minutě zkusil to, o co se snažil vlastně celý zápas – o individuální přímočarou akci. Ta mu krátce před finálním hvizdem nakonec přece jen vyšla a po ráně mezi nohy udělal z Thibauta Courtoise smutného hrdinu tohoto duelu, který chytil Messimu penaltu. PSG vítězí 1:0 a do odvety půjde s nejtěsnějším možným náskokem! Já jen konstatuji, že jde o výhru zaslouženou, jelikož celek z města nad řekou Seinou byl po celý zápas aktivnějším mužstvem, který hru tvořil, Real trochu čekal na smrt a marně spoléhal na to, že mu vyjde některý z brejků.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Fotbalisté Realu Madrid ještě stihli rozehrát, poslat míč kupředu, no a to je všechno, sudí Orsato už třikrát duje do píšťalky a je konec!
    90+4. Kylian MBAPPÉ - 1:0
     
    90+4
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    94 minut to zkoušel a v poslední možné chvíli mu to prostě vyšlo! KYLIAN MBAPPÉ dnes večer dělal všechno možné, aby dal gól a nyní se mu to podařilo. Neymar mu krásnou patičkou poslal míč na levé křídlo, Mbappé proskočil mezi Lucasem Vázquezem a Éderem Militaem a vypálil tvrdou přízemní ránu na zadní tyč, která prošla Thibautu Courtoisovi mezi nohama do sítě! Paříž jde nad Madridem nakonec přece jen do vedení 1:0! Asistence: Neymar.
     
    90+3
    Idrissa Gueye vystřelil zpoza šestnáctky Realu, jeho lehký oblouček ale mířil přímo do středu svatyně Realu, kde míč skoro s povděkem chytá Thibaut Courtois.
     
    90+3
    Hodně nepřesností na obou stranách ve středu hrací plochy, k míči se nakonec dostal Marco Verratti, jenže Lionel Messi na pravém křídle nepřešel přes Édera Militaa.
     
    90+2
    Rodrygo nyní stáhl za dres Nuna Mendese k zemi a sudí Orsato píská další faul, PSG rozehraje z vlastní poloviny hrací plochy. Mimochodem, italský sudí nastavuje 4 minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    Neymar z koncové čáry přihrával zpět do vápna na Mbappého, jemuž však šel míč za paty. O chvíli později podrazil Leandro Paredes ve středu hřiště Kroose a vidí za to žlutou kartu.
     
    90
    Idrissa Gueye nyní zapracoval směrem dozadu na jedničku a vysouvá kupředu Messiho, jenž předává balon na Neymara.
     
    89
    Idrissa Gueye fauloval Casemira ve středu hrací plochy. Madrid tak v poklidu rozehraje z vlastní poloviny hrací plochy.
     
    89
    Nuno Mendes a Neymar zavářeli Bílému baletu na levé straně jeho pokutového území. K finálnímu zakončení se však ani jeden z nich neodvážil, obrana Madridu po celý zápas precizně soupeře dostupuje.
     
    88
    Kapitánskou pásku Realu převzal po Benzemovi Toni Kroos. Fotbalisté Madridu vhodili míč zpět do hry, jenže záhy o něj přišli, Neymar přihrává na pravou stranu, kde hraje Ašraf Hakimí.
     
    88
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Gareth Bale.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Danilo Pereira, přichází Idrissa Gueye.
     
    87
    Messi nyní šikovnou prostrkávačkou skrz čtyři soupeře poslal míč Neymarovi, jenž však zakončoval už z nulového úhlu a klec Realu samozřejmě netrefil.
     
    87
    Casemiro drží mičudu na své kopačce ve středu hřiště, předal ji Kroosovi, jen vysokým centrem vyslal kupředu na pravém křídle Lucase Vázqueze.
     
    86
    Eden Hazard vrací balon obráncům Madridu. Španělský celek následně využívá služeb Davida Alaby, který rozehrává doleva na Ferlanda Mendyho.

    Petr Šatalík

    Branky: 90+4. Mbappé (Neymar)

    Karty:   40. Verratti (PSG), 62. Danilo Pereira (PSG), 83. Kimpembe (PSG), 90+1. Paredes (PSG) – 38. Casemiro (REA), 51. Militao (REA), 57. F. Mendy (REA), 83. Rodrygo (REA)

    Neproměněná penalta: 62. Messi (PSG), brankář Courtois zneškodnil


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:12.
    Paris Saint-Germain: G. Donnarumma – N. Mendes, Kimpembe, Marquinhos (C), Hakimí – Verratti, Paredes, Danilo Pereira (88. I. Gueye) – Di María (72. Neymar), Messi, Mbappé.
    Náhradníci: Navas – Icardi, Neymar, Dagba, Wijnaldum, Kurzawa, A. Herrera, A. Diallo, Draxler, Kehrer, I. Gueye, Simons.

    Trenér: Mauricio Pochettino.

    Real Madrid: Courtois – F. Mendy, Alaba, Militao, Carvajal (72. L. Vázquez) – Modrić (82. Valverde), Casemiro, Kroos – Vinícius Júnior (82. E. Hazard), Benzema (C) (88. Bale), Asensio (72. Rodrygo).
    Náhradníci: Lunin – Nacho Fernández, E. Hazard, Marcelo, Valverde, Jović, L. Vázquez, Bale, D. Ceballos, Rodrygo, Isco, Camavinga.

    Trenér: Carlo Ancelotti.

    Rozhodčí: D. Orsato – C. Carbone, A. Giallatini (všichni ITA).
    Středa 09.03.2022
    Real Madrid - PSG 3:1

    Branky: 61. Benzema (Vinícius Júnior), 76. Benzema (Modrić), 78. Benzema – 39. Mbappé (Neymar)

    Karty:   43. Nacho Fernández (REA), 44. Vinícius Júnior (REA), 60. Carvajal (REA), 88. L. Vázquez (REA) – 7. Paredes (PSG), 62. G. Donnarumma (PSG), 81. Hakimí (PSG), 83. Kimpembe (PSG)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:9.
    bahis siteleri