PSG – Real Madrid 1:0 (kon.) | Sporting – Manchester City 0:5 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
1:0 (0:0)
Real Madrid
Úterý 15.02.2022, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
    90+4. Kylian MBAPPÉ - 1:0
     
    90+4
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    94 minut to zkoušel a v poslední možné chvíli mu to prostě vyšlo! KYLIAN MBAPPÉ dnes večer dělal všechno možné, aby dal gól a nyní se mu to podařilo. Neymar mu krásnou patičkou poslal míč na levé křídlo, Mbappé proskočil mezi Lucasem Vázquezem a Éderem Militaem a vypálil tvrdou přízemní ránu na zadní tyč, která prošla Thibautu Courtoisovi mezi nohama do sítě! Paříž jde nad Madridem nakonec přece jen do vedení 1:0! Asistence: Neymar.
     
    90+3
    Idrissa Gueye vystřelil zpoza šestnáctky Realu, jeho lehký oblouček ale mířil přímo do středu svatyně Realu, kde míč skoro s povděkem chytá Thibaut Courtois.
     
    90+1
    Neymar z koncové čáry přihrával zpět do vápna na Mbappého, jemuž však šel míč za paty. O chvíli později podrazil Leandro Paredes ve středu hřiště Kroose a vidí za to žlutou kartu.
     
    88
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Gareth Bale.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Danilo Pereira, přichází Idrissa Gueye.
     
    87
    Messi nyní šikovnou prostrkávačkou skrz čtyři soupeře poslal míč Neymarovi, jenž však zakončoval už z nulového úhlu a klec Realu samozřejmě netrefil.
     
    83
    Kroosův centr z levé strany na malé vápno nebyl vůbec špatný, ale převaha hráčů PSG byla přece jen znatelná, sudí Orsato navíc odpískal útočný faul. Následně se do sebe pustili Rodrygo a Presnel Kimpembe, kteří se začali strkat a k nim se seběhli i všichni hráči z okolí, oba největší kohouti vidí žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    82
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Eden Hazard.
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Federico Valverde.
    77. Mbappé jen těsně minul vzdálenější tyčku
     
    77
    Neymar z následného rohového kopu zahrál na přední tyč, jeho centr se však neujal, Kylian Mbappé se přesto o chvíli později dostal na levé straně k ráně z ostrého úhlu. Jeho pokus prosvištěl jen kousek za zadní tyčí svatyně Madridu!
     
    75
    Neymar a Lionel Messi už stojí u míče, zezadu jim ještě radí Marquinhos. Tak kdo bude střílet? Předchozí záběr trochu klamal, je to spíše sedm metrů před vápnem, tedy trochu dál. Lionel Messi vzal odpovědnost na svá bedra, zleva obstřelil zeď Realu, jenže s ní také bránu Madridu.
     
    72
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Dani Carvajal, přichází Lucas Vázquez.
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Rodrygo.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Neymar.
     
    62
    Danilo Pereira následně dovršuje zmar PSG, když na půlící čáře zezadu stáhl za dres k zemi Viníciuse Júniora a vidí kartonek žluté barvy!
    62. Penalta
     
    62
    Lionel Messi neproměňuje pokutový kop! Jeho rána šla těsně nad trávníkem k pravé tyči, Thibaut Courtois vystihl směr, rána nebyla ideálně umístěná a brankář Madridu ji zvládl vyrazit a drží svůj čistý štít!
     
    61
    Penalta se ještě prověřuje na záznamu, aby si byl sudí Orsato jist, že pokutový kop nařídil správně, mezitím si Lionel Messi postavil balon na puntík pokutového kopu.
    60. Penaltový zákrok
     
    60
    Byla nařízena penalta! Kylian Mbappé pronikal po levé straně velkého vápna k bráně Realu a Dani Carvajal ho tentokrát podrazil zezadu pozdě! Je to pokutový kop pro PSG!
     
    57
    Ferland Mendy kousek před šestnáctkou francouzského celku nešetrně dupl na kotník Danila Pereiry, sudí Orsato k němu přibíhá a ihned vytahuje žlutou kartu.
     
    56
    Kylian Mbappé to zkusil z hodně ostrého úhlu, jeho rána však byla z uctivé vzdálenosti a Thibaut Courtois ji pohodlně chytá do koše.
    54. Kroosova bomba proletěla nad břevnem
     
    54
    A na druhé straně se osmělil více také Real, konečně sledujeme opravdu pěkný fotbal, Toni Kroos se napřáhl kousek za velkým vápnem a jeho dělovka jen těsně minula břevno svatyně PSG!
     
    53
    A další zákrok brankáře Realu, který je nyní v ohni střel! Lionel Messi dostal balon za vápno soupeře a okamžitě poslal mičudu pod břevno svatyně Realu. Mířil však do středu brány, kde už byly připraveny rukavice Courtoise.
    52. Trochu divoké zákroky golmana Realu Courtoise
     
    52
    Thibaut Courtois se vydal trochu dál od své brány, nejprve zastavil průnikový pas a následně i tvrdou ránu Nuna Mendese z levé lajny.
     
    51
    Gianluigi Donnarumma se zapojuje do kombinace PSG a rozehrává od své klece. O chvíli později dojel Éder Militao u středového kruhu zezadu Mbappého a za svůj ošklivý skluz vidí žlutou kartu.
    50. Skvělý zákrok Courtoise
     
    50
    Verrati na ose hřiště našel Hakimího, jenž bleskově přiťukl míč Mbappému na penaltu. Jeho prudký přízemní projektil však vyráží skvělým zákrokem Thibaut Courtois, jenž nyní bravurním zásahem udržel nerozhodné skóre!
    45+1. Casemirova hlavička šla těsně vedle
     
    45+1
    Toni Kroos zahrával roh od levého praporku, jeho centr k přední tyči na malé vápno byl hodně dobrý, Casemiro ho přetavil v hlavičku, která šla jen těsně kolem brankové konstrukce PSG!
     
    40
    A na druhé straně je to také žlutá karta, Casemiro stihl před Verrattim odehrát míč ve středu hrací plochy a záložník francouzského celku pak svým skluzem trefil už jen nohy středopolaře Realu.
     
    38
    Poprvé v utkání se žlutí, Casemiro dojel ve středu trávníku Leandra Paredese, který se následně zvedl ze země několika slovy vyjádřil svou nespokojenost. Záložník Madridu ho za to chytil pod krkem, a ačkoliv si svůj omyl rychle uvědomil, vidí kartonek žluté barvy, protože to rozhodně není sportovní přístup k soupeři.
    19. Ani po rohu se skóre nemění
     
    19
    Rohový kop od levého praporku poslal Lionel Messi přímo na malé vápno, kde nejvýš vyskočil Danilo Pereira, jeho hlavička však mířila přesně do středu brány a nebyla moc prudká, Thibaut Courtois ji chytá poměrně pohodlně do rukavic.
    18. Šance Mbappého
     
    18
    Pařížané nyní zahráli nádherný vysoký balon, Lionel Messi krásně vysunul Kyliana Mbappého, jenž se dostal za Carvajala a zblízka prověřil Thibauta Courtoise, jenž ovšem dobrým reflexivním zákrokem vyráží míč na rohový kop! Tento souboj tváří v tvář dopadl jednoznačně v prospěch belgického gólmana.

    Petr Šatalík

    Branky: 90+4. Mbappé (Neymar)

    Karty:   40. Verratti (PSG), 62. Danilo Pereira (PSG), 83. Kimpembe (PSG), 90+1. Paredes (PSG) – 38. Casemiro (REA), 51. Militao (REA), 57. F. Mendy (REA), 83. Rodrygo (REA)

    Neproměněná penalta: 62. Messi (PSG), brankář Courtois zneškodnil


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:12.
    Paris Saint-Germain: G. Donnarumma – N. Mendes, Kimpembe, Marquinhos (C), Hakimí – Verratti, Paredes, Danilo Pereira (88. I. Gueye) – Di María (72. Neymar), Messi, Mbappé.
    Náhradníci: Navas – Icardi, Neymar, Dagba, Wijnaldum, Kurzawa, A. Herrera, A. Diallo, Draxler, Kehrer, I. Gueye, Simons.

    Trenér: Mauricio Pochettino.

    Real Madrid: Courtois – F. Mendy, Alaba, Militao, Carvajal (72. L. Vázquez) – Modrić (82. Valverde), Casemiro, Kroos – Vinícius Júnior (82. E. Hazard), Benzema (C) (88. Bale), Asensio (72. Rodrygo).
    Náhradníci: Lunin – Nacho Fernández, E. Hazard, Marcelo, Valverde, Jović, L. Vázquez, Bale, D. Ceballos, Rodrygo, Isco, Camavinga.

    Trenér: Carlo Ancelotti.

    Rozhodčí: D. Orsato – C. Carbone, A. Giallatini (všichni ITA).
    Středa 09.03.2022
    Real Madrid - PSG 3:1

    Branky: 61. Benzema (Vinícius Júnior), 76. Benzema (Modrić), 78. Benzema – 39. Mbappé (Neymar)

    Karty:   43. Nacho Fernández (REA), 44. Vinícius Júnior (REA), 60. Carvajal (REA), 88. L. Vázquez (REA) – 7. Paredes (PSG), 62. G. Donnarumma (PSG), 81. Hakimí (PSG), 83. Kimpembe (PSG)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:9.
    bahis siteleri