NY Rangers – Boston 2:1 (3:2 po s.n.) | Pittsburgh – Philadelphia 5:4 (po pr.) | Buffalo – NY Islanders 6:3 (kon.)
New Jersey – Tampa 3:6 (kon.) | Ottawa – St. Louis 2:5 (kon.) | Nashville – Washington 1:4 (kon.)
Calgary – Columbus 6:2 (kon.) | Colorado – Dallas 1:4 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 2:5 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
St. Louis Blues
Středa 16.02.2022, 01:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji všem milovníkům toho nejlepšího klubového hokeje na světě! Český národní tým už na Olympijských hrách nehraje, takže je zase nejvyšší čas přenést pozornost na hokej klasických týmů. A žádná soutěž se nemůže měřit s NHL! Ta dnes v noci pokračuje dalšími devíti zápasy! My se v našem textovém přenosu detailně zaměříme na souboj Ottawy Senators se St. Louis Blues.
     
    Ottawa Senators

    Senátoři se nachází až na 13. příčce Východní konference, když na své konto zatím zvládli nastřádat pouhých osmatřicet bodů. Na pozice zajišťující postup do play-off tak ztrácí už téměř dvacet bodů a začíná jim být jasné, že s letošním ročníkem se rozloučí po základní části.
    Forma Ottawy ale zas tak špatná není, má spíš houpavý charakter. Senators z posledních čtyř duelů ukořistili dvě výhry. Nejprve před svými fandy udolali Carolinu 4:3, jenže následně znovu v domácím prostředí padli s Pittsburghem 0:2. Ani další duel před jejich tribunami nezvládli, Bostonu podlehli stejně jako Pens 0:2. V neděli ale zvítězili ve Washingtonu, kde přehráli Capitals 4:1.
     
    St. Louis Blues

    Modrásci jsou na tom v letošním ročníku podstatně lépe než jejich dnešní protivník, pročež jsou v tomto klání favoritem. Patří jim 4. pozice v Západní konferenci, na svém účtu už mají solidních devětapadesát bodů. Zatím tak suverénně směřují do vyřazovacích bojů, v nichž by si rádi zajistili co nejlepší výchozí pozici, k tomu ale potřebují další výhry i bodíky.
    Forma St. Louis je vlastně stejná jako ta Senators. Také Bluesmani vyhráli dva z posledních čtyř zápasů, přičemž všechny sehráli před svými fandy. Nejprve si poradili s Calgary poměrem 5:1, poté však padli 1:4 s Winnipegem Jets a následně prohráli znovu, tentokrát s New Jersey Devils v divoké přestřelce 4:7. V neděli se ovšem dostali zpět do sedla, když rozprášili Chicago Blackhawks 5:1.
     
    Poslední vzájemný duel

    Naposledy se oba týmy potkaly v říjnu roku 2019! Což už je opravdu nějaký ten pátek. Jejich zápas byl tehdy opravdu zajímavý, po divoké přestřelce St. Louis vyhrálo na ledě Senators 6:4! O dvě trefy Bluesmanů se tedy postaral David Perron.

    11.10.19 Ottawa Senators – St. Louis Blues 4:6
     
    Československá stopa v utkání

    Ani za jeden tým nehraje žádný Čech ani Slovák.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: M. Murray (A. Forsberg) – N. Zajcev (A), Mete, Zub, Holden, J. Brown, Brännström – C. Brown, N. Paul (A), B. Tkachuk (C) – Gaudette, Stützle, Formenton – Sanford, Tierney, P. Kelly – Ennis, Gambrell, C. Bishop.

    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Parayko, Mikkola, Faulk, Krug, Bortuzzo, Walman – Kyrou, R. O'Reilly (C), B. Schenn (A) – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Perron, I. Barbašev, Saad – Sundqvist, Joshua, K. Kostin..
     
    Ještě jednou přeji všem fandům NHL krásnou dobrou noc. Zápasy v zámoří začínají vždycky s lehkým zpožděním, nedivte se tedy, že ani duel Ottawy se St. Louis nezačne přesně v 1:00, ale s několikaminutovým zpožděním.
     
    Hokejisté teprve zvolna míří k ledové ploše, utkání bude mít skluz ještě pár minut. Nikam daleko už ale neodcházejte.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Úvodní buly bylo vhozeno, vyhráli ho hokejisté Ottawy, kteří jdou nyní po pravé straně kupředu, Tim Stützle však na vrcholu kruhu ztrácí puk a Senators jsou následně v postavení mimo hru.
     
    00:49
    Blues nahazují kotouč na levé hrazení, Brayden Schenn však kotouč nezpracoval, takže se během chvilky dostal do obrovské šance Nick Paul, který v přečíslení tři na dva pálil osamocen mezi kruhy, Ville Husso však vyráží jeho ránu a připisuje si první obrovský zákrok duelu!
     
    01:08
    Blues vyhodili kotouč podél hrazení až do útočného pásma, kde napadá Jordan Kyrou, který však puk nezískal, Josh Brown tak v poklidu rozehrává zpoza vlastní klece.
     
    01:36
    Brandon Saad byl na levém křídle příliš netrpělivý a vnikl do útočného pásma dřív než kotouč, takže čároví pískají postavení mimo hru.
     
    02:06
    Další vhazování vyhráli hokejisté Senators, kteří nahodili kotouč na zadní mantinel, kde byl ale první Dakota Joshua.
     
    02:11
    Vzápětí zahráli hráči Ottawy na zakázané uvolnění, takže se hra zase stěhuje před jejich gólmana – Matta Murrayho.
     
    02:24
    Pavel Bučněvič dostal puk na vrchol levého kruhu, jenže jeho rána na přední tyč těsně minula brankovou konstrukci svatyně Ottawy!
     
    03:08
    Niko Mikkola neudržel kotouč na čepeli v rohu kluziště za vlastní bránou, Senators to ale k žádnému zakončení využít nedokázali.
     
    03:44
    Jordan Kyrou posílá kotouč o hrazení do třetiny protivníka a spěchá napadat, Arťom Zub však sebral puk a vyváží ho až přes půlící čáru.
     
    04:16
    Parker Kelly sebral touš v rohu kluziště za vlastní svatyní a přihrál ho Zubovi, jenž ho obloučkem zase posílá do středu kluziště.
     
    04:49
    Bluesmani nyní párkrát zavařili v prostoru před Murraym, ten však nemusel zasahovat, nyní byla jeho klec vychýlena ze základního postavení, takže se opět přerušuje.
     
    05:18
    Senátoři vyráží kupředu, dobře však směrem dozadu zapracoval Justin Faulk, jenž odstavil hokejisty Ottawy od puku a sám rozehrává.
     
    05:46
    St. Louis se snažili prohodit kotouč po pravém hrazení, byl to Torey Krug, kdo zakládal jejich akci. Puk ale končí na střídačce Modrásků.
     
    06:09
    Robert Thomas bojuje o kotouč na zadním hrazení, dokázal ho posunout před bránu, kde se v dobré pozici zjevil Vladimir Tarasenko, jehož ránu z bezprostřední blízkosti však Matt Murray kryje lapačkou!
     
    06:38
    Vladimir Tarasenko spěchá za nahozeným pukem na zadní mantinel za klec Ottawy, Zachary Sanford však hodil kotouč okamžitě přes všechny čáry a Ville Husso musí přikrýt černou pryž svou lapačkou, jelikož ten mířil přímo do jeho klece.
     
    07:08
    Tarasenko prohazuje touš po hrazení kupředu, Jordan Kyrou o něj bojuje v útočném pásmu, ale souboj s dobře postaveným Nickem Paulem prohrál.
     
    07:38
    Ivan Barbašev se nyní vydal za dalším nastřeleným pukem směrem kupředu, Josh Brown a Tim Stützle však dobře spolupracovali v defenzivní práci pro Senators.
     
    08:19
    Přihrávku do předbrankového prostoru nyní dostával Brandon Saad, jenž ovšem tísněn Nikitou Zajcevem nedokázal zakončit situaci, kterou Blues vytvořili.
     
    08:56
    Oskar Sundqvist spěchá do rohu pro puk, podařilo se mu ho posunout na Nika Mikkolu, který zase přihrává na zadní hrazení.
     
    09:28
    Colton Parayko se vydal krásně přímočaře kupředu a z větší vzdálenosti nahodil puk na bránu Senators, Matt Murray však byl připravený.
     
    09:58
    Chris Tierney rozehrává na pravém kruhu v obranném pásmu, jeho pas mu však nevyšel, na druhé straně pálil Robert Thomas, jeho pokus však byl zblokován.
     
    10:27
    Bluesmani na chvilku zavřeli Ottawu u její svatyně a Matt Murray po teči Justina Faulka a dorážce Braydena Schenna prožil krušné chvilky, kdy puk jen těsně minul jeho svatyni!
     
    10:57
    Nick Paul uspěl na vhazování ve středovém kruhu a získal kotouč pro svůj tým. Nahození kupředu si však zkušeně pohlídá Niko Mikkola.
     
    11:18
    Colton Parayko rozehrává zpoza vlastní klece, nakonec přes Mikkolu dostává kotouč přes obrannou modrou a Brayden Schenn může vyrazit vpřed.
     
    11:49
    Nikita Zajcev sbírá kotouč za svou svatyní, vyhodit přes obrannou modrou se mu však nepovedlo. O nápravu se nyní postaral Adam Gaudette, jenž je s pukem ve středu hrací plochy.
     
    12:19
    Jake Walman předvedl nádherný průnik na pravé straně, kde se vyhnul Parkerovi Kellymu a z bezprostřední blízkosti zakončoval šanci Blues! Jenže přímo do gólmana Murrayho.
     
    12:31
    Senators uspěli na buly před svým brankářem, jenže následně ihned poslali puk přes všechny čáry a je jim pískáno zakázané uvolnění. Buly po pravici Matta Murrayho.
     
    13:05
    Torey Krug se vrací pro puk za svou bránu, po levém křídle následně vysouvá Ivana Barbaševa, jenž na útočné modré nahazuje na zadní hrazení.
     
    13:08
    Vladimir Tarasenko se dostal k bekhendovému pokusu po otočce. Z mezikruží však namířil svůj projektil přímo do gólmana Murrayho!
     
    13:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani otevírají skóre dnešního utkání a vedou 1:0! Ryan O'Reilly vyhrál na levém kruhu buly, kotouč se dostal k BRAYDENU SCHENNOVI, jenž ve změti hokejek dokázal rychle vypálit na přední tyč a Matt Murray reagoval svým ramenem opravdu hodně pozdě, St. Louis se tak dostává do těsného náskoku! Asistence: Ryan O'Reilly.
    13:20 Brayden SCHENN - 0:1
     
    14:20
    Robert Thomas dostal přihrávku na levý kruh a jeho ránu vyrazil Matt Murray jen s největšími potížemi, o zbytek se postarali jeho beci.
     
    14:58
    Connor Brown navezl kotouč do prostoru před brankoviště Blues. Tam však byli důraznější obránci St. Louis, kteří dostali puk do bezpečí.
     
    15:18
    Kupředu se nyní hnal po levém hrazení opět Parker Kelly, jenž ovšem na levém hrazení nedokázal prohodit bránícího Walmana.
     
    15:58
    Nyní se hokejisté Senators provinili zakázaným uvolněním, takže se hra stěhuje zpátky před brankáře Matta Murrayho.
     
    16:09
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Ryan O'Reilly – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě).
     
    16:27
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa srovnává v přesilovce na 1:1! Erik Brännström rozjel akci od vlastní brány, na útočné modré sťukl Tkachuk kotouč na levé křídlo, kam si sjel TIM STÜTZLE, jenž následně od hrazení zamířil přímo k bráně, Hussovi udělal bekhendovou kličku a za betonem mu zasunul kotouč do sítě, začínáme od začátku! Asistence: Brady Tkachuk, Erik Brännström.
    16:27 Tim STÜTZLE - 1:1
     
    16:58
    Blues nyní vyhráli buly před svým gólmanem a Bučněvič už předává kotouč Krugovi na levém křídle, kudy St. Louis proniká do pásma Ottawy.
     
    17:28
    Justin Faulk dostal nabito na vrchol levého kruhu, jenže jeho rána zamířila jen do rohu hrací plochy, Matt Murray mohl zůstat naprosto klidný.
     
    17:45
    Senators zatím mají problémy s rozehrávkou, další jejich prudký pas kupředu končí icingem, což znamená opět vhazování před Murraym.
     
    18:16
    Ottawa byla úspěšná na buly ve středu hrací plochy, Nick Paul nyní bojuje u hrazení o puk s Dakotou Joshou, nicméně ze souboje úspěšně nevyšel.
     
    18:49
    Matt Murray musel nyní za svou klec, aby pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Ti následně posílají kotouč na opačný konec hrací plochy.
     
    19:16
    Dakota Joshua nyní zavezl kotouč do útočného pásma Blues a před puk Walmanovi, jeho první rána z levého kruhu byla zblokovaná, druhá nepřesná.
     
    19:49
    O puk se ještě bojuje za svatyní Senators, důrazný je zde zejména Erik Brännström, který nakonec posílá hrací předmět do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Odstartovala druhá třetina souboje Ottawy se St. Louis. Nahozený kotouč za klec Senators se snažil dojet Kyrou, ale je z toho jen icing Modrásků.
     
    20:50
    Buly ve středním pásmu vyhráli hokejisté Senátorů, kteří se snažili po pravém křídle dostat kupředu, Nick Holden však nedokázal narýsovat přesnou přihrávku.
     
    21:39
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Nick Paul – 2 min., hákování).
     
    21:40
    Jake Walman byl nyní důrazný v obranném pásmu, kde odstavil od puku Adama Gaudetta a vyhodil puk přes modrou čáru.
     
    21:58
    Robert Thomas krotí kotouč na pravém hrazení, kam dostal přihrávku a přenáší hru přihrávkou na levý mantinel, kde je připraven Pavel Bučněvič.
     
    22:15
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis jde znovu do vedení, využívá přesilovku a je to 2:1! Bučněvič našel na vrcholu levého kruhu volného VLADIMIRA TARASENKA, jenž ostrou ranou do bližšího horního rohu vyhnal všechny pavouky z klece za brankářem Murraym! Blues si tak berou ztracené vedení zpět! Asistence: Pavel Bučněvič, Robert Thomas.
    22:15 Vladimir TARASENKO - 1:2
     
    25:34
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Krásný ťukes nyní předvedla formace Blues! Bučněvič přihrál do předbrankového prostoru na Tarasenka, který akci zrychlil přihrávkou z prvního doteku na ROBERTA THOMASE, ten si z rohu kluziště vyjel trochu víc na osu a ostrou ranou k zadní tyči pokořil gólmana Murrayho! St. Louis vede již 3:1! Asistence: Vladimir Tarasenko, Pavel Bučněvič.
    25:34 Robert THOMAS - 1:3
     
    26:53
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa snižuje na 2:3! Erik Brännström vystřelil z levé strany od modré čáry a PARKER KELLY kotouč v předbrankovém prostoru lehkou tečí usměrnil za záda brankáře Hussa! Senators tak jsou už zase na dostřel! Asistence: Erik Brännström, Clark Bishop.
    26:53 Parker KELLY - 2:3
     
    27:00
    Omlouváme se za výpadek a přerušení komentování, byl způsoben na straně komentátora, jemuž přestalo fungovat připojení.
     
    29:25
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Alex Formenton – 2 min., podrážení).
     
    29:50
    Robert Thomas nyní pálil po přihrávce Kruga z pravého kruhu, ale jeho rána byla sražena jen do rohu hrací plochy.
     
    30:28
    Justin Faulk zaváží kotouč za svou klec a čeká, až oba celky dostřídají, o chvilku později pálil Brayden Schenn z pravého kruhu, ale jeho nepříliš povedenou ránu Matt Murray bez větších potíží zastavuje.
     
    30:58
    Brayden Schenn nyní nedokázal zachytit vyhození Senators a Justin Faulk tak musí s další akcí začít až od své svatyně.
     
    31:16
    Nikita Zajcev podrazil v rohu kluziště Ryana O'Reillyho, když se mu čepel hole zasekla v brusli soupeře. Blues tak budou hrát deset sekund přesilovky 5 na 3.
     
    31:38
    Vladimir Tarasenko dostal kotouč na vrchol levého kruhu a ostrou ranou trefil bližší tyč svatyně Ottawy, Matt Murray se jen ohlédl!
     
    32:07
    Ivan Barbašev má kotouč za svatyní Senátorů, poslal puk na pravý kruh, kde však Robert Thomas nestihl vypálit, navíc se hrálo vysokou holí.
     
    32:32
    Buly před Murraym vyhráli hokejisté Blues, kteří kombinovali podél modré čáry, tvrdá rána Justina Faulka od modré čáry však skrz bránícícho Browna neprošla.
     
    32:36
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (David Perron – 2 min., hákování).
     
    33:05
    Jordan Kyrou vyváží kotouč po levé straně hrací plochy přes útočnou modrou, dobrou přihrávku však dát nedokázal a na opačný konec hrací plochy míří Zachary Sanford.
     
    33:27
    Victor Mete drží puk za vlastní svatyní, Nikita Zajcev je zpět na ledě, takže začíná zkrácená početní výhoda Senátorů.
     
    34:16
    Erik Brännström má kotouč na modré čáře, rozdává ho doleva na Tima Stützleho, který mu puk vrátil, ránu beka Senators blokuje Ivan Barbašev, jenž se jen ztěžka zvedá z ledu.
     
    34:21
    Ivan Barbašev dostal ránu pukem přímo na kotník a nyní se o něj očividně nemůže opřít, musí s lékařem do šatny. Následně se hnal kupředu Brayden Schenn, ale jeho akci sudí přerušili pro zranění jeho spoluhráče.
     
    35:05
    Robert Thomas vyhazuje bekhendem kotouč přes obrannou modrou, následně se k puku dostává Pavel Bučněvič, jehož rána je sražena do ochranné sítě za svatyní Senators.
     
    35:37
    Modrásci rozjíždějí akci z obranného pásma, přihrávku na útočnou modrou však zachytává Victor Mete, který zametá puk za vlastní klec.
     
    36:08
    Torey Krug obrací hru na obranné modré, když zpracoval nahozený puk a okamžitě jej bekhendem nahodil až na klec Ottawy.
     
    36:28
    Justin Faulk nyní zaklepáním rukavice naznačoval sudímu, že byl soupeřem seknut. Arbitr si nejdřív vložil píšťalku do úst a oba týmy trochu přestaly hrát, jenže rozhodčí nakonec nic nepískal, takže se pokračuje ve hře.
     
    37:04
    Hráči Blues poslali kotouč vysokým obloukem za útočnou modrou, kde puk zpracoval Arťom Zub, jenž rozehrává na druhý mantinel k Nicku Holdenovi.
     
    37:33
    Connor Brown se šikovně protáhl podél levého hrazení, jenže přitom nechal puk za sebou. Protiútok zakončoval Brandon Saad ranou z levého kruhu, Matt Murray však dokázal jeho pokus vykopnout betonem.
     
    38:02
    Torey Krug rozehrává zpoza vlastní klece, jeho bekhendovou přihrávku převzal Ivan Barbašev, který se ale na útočné modré dostal s pukem do ofsajdu.
     
    38:33
    David Perron drží kotouč na zadním hrazení, napadají ho však Zachary Sanford a Tyler Ennis. Druhý jmenovaný o chvíli později pálil na druhé straně z levého kruhu, Ville Husso byl připraven.
     
    39:07
    David Perron nahazoval bekhendem kotouč před branku Ottawy, tam však nebyl žádný z jeho spoluhráči, aby puk zametl do klece Senators.
     
    39:36
    Arťom Zub vystřelil z pravé strany od modré čáry, jeho projektil však k bráně Blues nedoputoval, jelikož neprošel skrz chumel hráčů před klecí St. Louis.
     
    39:51
    Ještě jeden ofsajd se bude pískat v druhé třetině. Uvidíme, zda některý z týmů stihne ještě během devíti sekund ohrozit klec soupeře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Třetí třetina začne za malou okamžik, přibližně v 3:00. Po dvou třetinách jsou zatím Blues v nejtěsnějším možném vedení, když byli doposud střelecky podstatně aktivnějším celkem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Třetí třetina byla zahájena a Senators ihned nahodili kotouč na zadní hrazení, kde se však prosadili beci Blues a Nikita Zajcev tak musí zase spěchat ke své kleci.
     
    40:58
    Ryan O'Reilly se snažil rozehrát na pravé hrazení, kde najížděl Brayden Schenn, jenž však prudkou přihrávku nedokázal zpracovat.
     
    41:28
    Jake Walman se dobře vrátil dozadu a vypomáhá Blues s rozehrávkou, bekhendem nyní posílá kotouč přes obrannou modrou.
     
    41:43
    Matt Murray chytá nahození na svou klec z pravého hrazení, lehká střela mu nenadělala žádné potíže. Následuje buly po jeho levici.
     
    42:16
    David Perron se snažil z téměř nulového úhlu nacpat kotouč za Murrayho, jenže ten měl prostor na přední tyči utěsněný.
     
    42:20
    Přesilovka pro Ottawu, Ivan Barbašev v předbrankovém prostoru zahákoval jednoho z protivníků a už sedí na lavici hanby.
     
    42:39
    Senators postavili přesilovkový vzorec, křižná přihrávka na pravý kruh, kde číhal Tim Stützle, však neprošla a Blues vyhazují.
     
    43:06
    Navíc nyní bylo hokejistů St. Louis příliš mnoho na ledě. Hráči Ottawy tak budrou hrát 74 sekund dlouhou přesilovku pět na tři!
     
    43:49
    Connor Brown dostal kotouč na pravý kruh a z ostrého úhlu orazítkoval bližší tyč svatyně St. Louis, Hussovi ještě teď zvoní v uších!
     
    44:26
    Erik Brännström špatně přihrával z pravého kruhu a Ivan Barbašev se už vrátil na hrací plochu, okamžitě vzal kotouč na čepel a zavezl ho až do brankoviště Senátorů, kde jej Matt Murray po bekhendové střele Barbaševa ukryl pod svou lapačku.
     
    44:45
    Alex Formenton spěchá na zadní hrazení za vyhozeným pukem, Niko Mikkola jej však rychle dostoupil a kotouč mu vypíchl svou holí.
     
    45:19
    St. Louis je už kompletní a Barbašev vysouvá na ose hřiště kupředu Brandona Saada, jenž s pukem směřuje do rohu a čeká na větší podporu svých parťáků.
     
    45:50
    Jake Walman se musí vrátit až za svou klec, kde má puk pod kontrolou a předá ho na čepel Toreyho Kruga, následně střídá.
     
    46:24
    David Perron se na levé straně prodral do šance, jeho ránu z kruhu na přední tyč však Matt Murray chytá do své lapačky!
     
    46:49
    Modrásci motají svého soupeře v jeho útočném pásmu, David Perron dostal přihrávku do předbrankového prostoru, puk však ideálně nezpracoval.
     
    47:02
    Niko Mikkola měl nyní velkou šanci na levém kruhu, když s pukem sjel až k bráně a pálil na přední tyč, Matt Murray však dokázal zasáhnout svou vyrážečkou!
     
    47:05
    Přesilovka pro Bluesmany, Nick Paul už sedí na trestné lavici, když dostal dvě trestné minuty za sekání. Zvýší St. Louis náskok?
     
    47:38
    Robert Thomas dostal kotouč na pravý kruh a jeho tvrdý projektil se otřel o horní tyč svatyně Senátorů, Matt Murray se stihl jen ohlédnout!
     
    48:15
    Vhazování před klecí Ottawy dopadlo lépe pro Senátory, kteří okamžitě poslali kotouč přes všechny čáry. Puk krotí u své klece Ville Husso.
     
    48:39
    Pavel Bučněvič předal kotouč za sebe na Toreyho Kruga, jehož ránu z vrcholu levého kruhu blokuje Josh Brown.
     
    49:14
    Brayden Schenn se na levém hrazení neprosadil, ztratil kotouč a Senators se opět osvobozují, navíc jsou už zase v plném počtu.
     
    49:50
    Brandon Saad vyráží po levém křídle kupředu, Klim Kostin ho přišel podpořit na kruh, ale kotouč se jim udržet nepodařilo.
     
    50:00
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues zvyšují na 4:2! Tvrdou ránu Faulka od modré čáry vrátilo zadní hrazení před bránu, Kostin puk bekhendem v brankovišti posunul přes Murrayho před prázdnou klec, do níž kotouč pohodlně zametl OSKAR SUNDQVIST! St. Louis má dvoubrankové vedení. Asistence: Klim Kostin, Justin Faulk.
    50:00 Oskar SUNDQVIST - 2:4
     
    50:49
    Střídání v týmu Ottawa Senators: ze hřiště odchází Matt Murray, přichází Anton Forsberg.
     
    50:50
    St. Louis je pochopitelně povzbuzeno svým čtvrtým zásahem a opět vyráží kupředu. Nyní sice jeho hráči vytvořili před Antonem Forsbergem závar, ale do větší šance se nedostali.
     
    51:27
    Arťom Zub nahodil kotouč do útočného pásma Senators, jenže jeho spoluhráči ho v něm nedokázali udržet, takže se kotouč k bekovi Ottawy po chvilce vrací.
     
    51:49
    Kupředu se nyní derou hokejisté St. Louis, Ryan O'Reilly však kotouč v rohu kluziště nevyškrábl, Ottawa rozehraje v poklidu.
     
    52:17
    Dakota Joshua spěchá za pukem nahozeným na zadní hrazení, jeho prudký zpětný pas na modrou však Torey Krug nezachytil.
     
    52:49
    Arťom Zub znovu posouvá kotouč kupředu, o černou pryž bojovali v rohu hrací plochy Jake Walman a Chris Tierney, úspěšnější byl útočník Senators.
     
    53:12
    Niko Mikkola se snažil vyvézt puk z obranného pásma, jenže před brankou se střetl se spoluhráčem Kostinem a touš ztratil.
     
    53:51
    Dylan Gambrell se nyní dostal na puk v mezikruží, ranou přes beka však klec za brankářem Hussem netrefil.
     
    54:18
    Vladimir Tarasenko vydoloval kotouč v rohu kluziště a poslal jej na modrou čáru, kde pálil Torey Krug, jehož sražený pokus končí v ochranné síti za klecí Senators.
     
    54:49
    Vhazuje se po pravé ruce brankáře Antona Forsberga. Na buly byli úspěšnější hokejisté Blues, Torey Krug nahazuje na zadní hrazení.
     
    55:14
    Connor Brown to zkusil z ostrého úhlu na pravé straně, Ville Husso však měl přední tyč dobře pokrytou a jeho pokus vyráží.
     
    55:37
    Erik Brännström včas odehrál kotouč před napadajícím Jordanem Kyrouem. Ottawa se tak dostává opět před gólmana Hussa.
     
    56:18
    Nick Holden zachytává vyhozený kotouč na obranné modré, bekhendová klička se mu však nepovedla a Ivan Barbašev může do třetiny Senátorů s pukem na čepeli.
     
    56:39
    Ryan O'Reilly pálil z levého kruhu, ale Anton Forsberg byl pozorný a jeho pokus vyráží do rohu hrací plochy.
     
    57:06
    Robert Bortuzzo dostal kotouč na pravou stranu k modré čáře a ihned jej namířil na klec Ottawsy, Anton Forsberg však chytá jeho ránu do náruče.
     
    57:37
    Niko Mikkola ometl kotouč o hrazení velice razantně, jeho vyhození bylo odsouzeno k tomu, aby se z něj stalo zakázané uvolnění.
     
    57:40
    Vhazování před Hussem už absolvují Senators v šesti, Anton Forsberg je totiž na střídačce! Buly ale vyhráli Bluesmani a Tarasenko míří s pukem vpřed!
     
    57:46
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis pečetí svou výhru! Robert Thomas přihrál z pravého hrazení do mezikruží, odkud neměl VLADIMIR TARASENKO nejmenší problém trefit opuštěnou klec Ottawy, Blues vedou již 5:2! Asistence: Robert Thomas, Pavel Bučněvič.
    57:46 Vladimir TARASENKO - 2:5
     
    58:16
    Anton Forsberg je zpět v bráně. A Ottawa za to může být ráda, protože její obranou prošel Dakota Joshua, jenž však z bezprostřední blízkosti brankáře Senátorů nepropálil!
     
    58:39
    Buly ve středním pásmu vyznělo lépe pro hokejisty Senators, kteří nahodili kotouč do útočného pásma, kde je však jen Jake Walman.
     
    59:05
    Anton Forsberg musí za svou klec, aby vypomohl svým obráncům s rozehrávkou. Senators se dostali po trochu krkolomné kombinaci přes útočnou modrou.
     
    59:45
    Nikita Zajcev pálil z pravé strany od modré čáry, Ville Husso se však proti jeho ráně stihl přesunout a vyráží ji do bezpečí.
     
    Konec zápasu.
     
    Duel Ottawy se St. Louis tak končí výhrou Blues v poměru 5:2! Modrásci se dostali do vedení v druhém dějství, kdy soupeři odskočili do nejtěsnějšího možného náskoku, který pak v třetí třetině ještě zvýraznili brankami Oskara Sundqvista a Vladimira Tarasenka. Po zásluze si tak zapíší dva body do tabulky a znovu si vylepší pozici pro play-off, zatímco Senators na chvostu ligového pelotonu nezískají z tohoto utkání nic příjemného.
     
    Češi a Slováci v tomto utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný Čech ani Slovák.
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Ville Husso (STL) – 18 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,0%, odchytal 59:49
    Matt Murray (OTT) – 27 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,+%, odchytal 50:49
    Anton Forsberg (OTT) – 4 zákroky, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 8:53
     
    Tři hvězdy utkání

    Vladimir Tarasenko (STL) 2+1
    Pavel Bučněvič (STL) 0+3
    Robert Thomas (STL) 1+2
     
    Dnešní utkání sledovalo 500 diváků.
     
    Statistické okénko:

    Střely na bránu: 20 – 36
    Využití přesilovek: 1/4 – 1/4
    Trestné minuty: 8 – 8
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (03:56:06)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 17. Stützle (B. Tkachuk, Brännström), 27. P. Kelly (Brännström, C. Bishop) – 14. B. Schenn (R. O'Reilly), 23. Tarasenko (Bučněvič, R. Thomas), 26. R. Thomas (Tarasenko, Bučněvič), 50. Sundqvist (K. Kostin, Faulk), 58. Tarasenko (R. Thomas, Bučněvič)


    Ottawa Senators: M. Murray (51. A. Forsberg) – N. Zajcev (A), Mete, Zub, Holden, J. Brown, Brännström – C. Brown, N. Paul (A), B. Tkachuk (C) – Gaudette, Stützle, Formenton – Sanford, Tierney, P. Kelly – Ennis, Gambrell, C. Bishop.
    Trenér: D.J. Smith.

    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Parayko, Mikkola, Faulk, Krug, Bortuzzo, Walman – Kyrou, R. O'Reilly (C), B. Schenn (A) – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Perron, I. Barbašev, Saad – Sundqvist, Joshua, K. Kostin.
    Trenér: Craig Berube.

    Rozhodčí: Rooney, Syvret – Knorr, Galloway.

    Diváci: 500
    bahis siteleri