Ženy - dopolední program (kon.) | Muži - odpolední program (kon.)
Ženy - večerní program (kon.)
konec
Ženy - dopolední program

Středa 16.02.2022, 02:05Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Dopolední program curlingu žen přinesl jeden překvapivý výsledek. Domácí Čína zdolala Velkou Británii 8:4 a Evropanky si tak zkomplikovaly cestu za postupem do semifinále, neboť mají vyrovnanou bilanci 4/4 a v posledním utkání budou hrát o všechno. Kdo naopak potvrdil roli favoritek, to byly Švýcarky, které zdolaly 8:4 Jižní Koreu a vyhrály sedmý z osmi zápasů. Očekávané vyrovnané střetnutí mezi Kanadou a USA splnilo papírové předpoklady, Kanaďanky zvítězily těsně 7:6 až dobře zahraným posledním kamenem v 10. endu. (04:58:47)
     
    Výsledky:

    Kanada – USA 7:6
    Švýcarsko – Jižní Korea 8:4
    Čína – Velká Británie 8:4
     
    Konec dopoledního programu.
     
    Výsledkem 8:4 skončil také utkání mezi Švýcarskem a Jižní Koreou. Korea nedokázala v posledním endu využít výhody posledního kamene, manko se naopak ještě o dva body prohloubilo.
     
    Britky musely pro prodloužení utkání proti Číně o extra end bodovat za tři body. Před posledním kamenem měly těžkou situaci, musely zkusit double takeout. Jeden kámen soupeřek vyrazily, ale druhý minuly. Jeden bod tak v desátém endu vybojovala Čína, která do tabulky zapisuje překvapivé vítězství 8:4.
     
    Dokázaly! Poslední kámen kanadské curlerky zametly nejblíže středu. Získávají tedy klíčový bod pro sebe, reprezentaci USA poráží nejtěsnějším možným rozdílem 7:6 a zůstávají v boji o semifinále!
     
    Američanky zahrály do kruhu tak, aby nebylo možné pomýšlet na double takeout. Bude zajímavé sledovat, jak zareagují Kanaďanky. Dokáží urvat vítězství pro sebe?
     
    Bitva mezi Kanadou a USA je v závěru. Situace se již několik minut nezměnila. Američanky vždy dobře zahrají guard, Kanaďanky jej odstraní. Zbývá jeden kámen na každé straně, v kruhu je jeden americký žlutý.
     
    Výsledky po 9. endu:

    Kanada – USA 6:6
    Švýcarsko – Jižní Korea 6:4
    Čína – Velká Británie 7:4
     
    V mezičase skončil devátý end v zápase mezi Švýcarkami a Korejkami. Evropanky využily výhody posledního kamene k zisku dvěma bodů a odskočení do náskoku 6:4. Curlerky z asijského kontinentu však stále mohou pomýšlet minimálně na poslání střetnutí do extra endu.
     
    Pomalu vrcholí utkání mezi Kanadou a USA. Do konce desátého endu zbývá odehrát po třech kamenech na každé straně. V kruhu je jeden americký žlutý kámen, ale protože aktuálně není žádný guard, což vyhovuje Kanaďankám, ty mají výhodu posledního kamene.
     
    Obrovská komplikace pro Britky, které si s velkou pravděpodobností prohrály zápas! V devátém endu dovolily domácí Číně skórovat za tři body, prohrávají tedy 4:7 a k možnosti nepříznivý stav zvrátit mají jediný end.
     
    Parádní drama slibuje desátý end mezi Kanadou a USA. Američanky totiž ke dvojce z osmého endu přidaly jedničku v tom devátém, do posledního endu tak jdeme za vyrovnaného stavu 6:6.
     
    Výsledky po 8. endu:

    Kanada – USA 6:5
    Švýcarsko – Jižní Korea 4:4
    Čína – Velká Británie 4:4
     
    Žádný bod nebyl k vidění v osmém endu zápase mezi Švýcarskem a Jižní Koreou. Skóre zůstává vyrovnané 4:4, výhodu posledního kamene budou mít v devátém endu Evropanky.
     
    Curlerky z USA dramatizují zápas. V osmém endu totiž dokázaly bodovat dvojkou a rázem ztrácí jediný bod, prohrávají s Kanaďankami už jenom 5:6.
     
    Velká Británie odmítla soupeřkám možnost odskočení. v osmém endu bodovala za jeden bod a vyrovnala proti Číně na 4:4. Koncovka slibuje dramatickou podívanou.
     
    Výsledky po 7. endu:

    Kanada – USA 6:3
    Švýcarsko – Jižní Korea 4:4
    Čína – Velká Británie 4:3
     
    Sympaticky bojují Korejky. Podobně jako Kanaďanky, tak i ony zvládly vyhrát druhý end v řadě za jeden bod, proti Švýcarkám tak vyrovnaly na 4:4.

    Milan Huppert

    Zápasy:
    Kanada - USA 7:6
    Švýcarsko - Jižní Korea 8:4
    Čína - Velká Británie 8:4
    Tabulka:
    1. Švýcarsko 6/1 (vítězství/porážek)
    2. Švédsko 5/2
    3. Velká Británie 4/3
    3. Japonsko 4/3
    3. USA 4/3
    6, Kanada 3/3
    6. Jižní Korea 3/3
    8. Čína 2/5
    8. Dánsko 2/5
    10. ROC 1/6
    bahis siteleri