Kanada – USA 3:2 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Mountfield HK
Čtvrtek 17.02.2022, 16:30 • Winning Group Arena • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina B
Partner:
     
    62:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Euforie na hostující střídačce, Hradec vítězí! LUKÁŠ KRÁL si pohybem řekl o nahrávku, kterou také dostal. Tváří v tvář Kavanovi následně nezaváhal, uspěl forhendovou střelou na lapačku. Asistence: Filip Žaba.
     
    56:43
    Šance pro Kometu, ta bude hrát těsně před koncem základní hrací doby přesilovou hru. Fauloval hostující zadák Petr Fiala, provinil se podrážením.
     
    54:14
    Zas a znovu skvělý Jan Kavan! Klepání vyrážečkou o led na spoluhráče nezafungovali, ti přesto pustili navrátilce z trestné lavice Jana Trejbala do úniku. Hradecký forvard volil bekhendový blafák, na brněnského brankáře byl však krátký!
     
    53:32
    Před bránu si najel Ondřej Kos a do tohoto prostoru také dostal nahrávku. Vypálil z první, ale na Kasala si nepřišel, gólman zasáhl vyrážečkou.
     
    51:57
    Z trestu Škodíka zbývá patnáct vteřin, pak začne přesilovka Komety. Jan Trejbal mimo dění hry sekl přes ruce jednoho ze soupeřů, tento moment mužům v pruhovaném neunikl.
     
    50:12
    Komplikace pro domácí mužstvo. Dvě minuty si odjíždí odpykat věkem ještě starší žák Kamil Škodík, v útočném pásmu protihráče krosčekoval.
     
    45:13
    Parádní formu si Jan Kavan přenesl i do třetí třetiny. Přečetl bekhendové blafák rozjetého Jiřího Klímy, od skórování mu zabránil vyrážečkou!
     
    38:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kasalovo kouzlo prolomeno, Kometa vyrovnává! Na pravé straně se v blízkosti kruhu odhodlal k zakončení TOMÁŠ ŠANTORA a puk i s notnou dávkou štěstí zapadl k pravé tyči mimo dosah gólmana. Asistence: Lukáš Eich a Martin Máša.
     
    38:01
    Vyrovnání měl na holi Robin Rakus. Puk se k němu odrazil poté, co doplnil akci z druhé vlny, jenže místo odkryté části brány napálil plexisklo za ní.
     
    31:37
    Přestože Kometa znovu tlačila, tak bude hrát oslabení. Domácí hokejisté špatně vystřídali a v jednu chvíli hráli v šesti. Týmový trest odpyká Tomáš Šantora.
     
    30:23
    Kometu dělily od vyrovnání centimetry. Rána od levého mantinelu mířila na zadní tyč a Kasal na puk lapačkou nedosáhl. Měl štěstí, zachránila jej levá část brankové konstrukce.
     
    29:55
    Jan Kavan pokračuje v předvádění fantastických zákroků! Nejprve podruhé zastavil únik Marka Macha, aby následně rychle zareagoval na jeho nahrávku před bránu a pravým betonem zastavil i střelu Dominika Pavlíka!
     
    25:47
    Jan Kasal se nechce nechat zahanbit, i on předvedl parádní zákrok! Počkal si na zakončení Robina Rakuse a střelu do horního rohu tečoval vyrážečkou nad břevno.
     
    24:59
    Přestože je za námi teprve pět minut z druhé části, musel Jan Kavan předvést už tři přetěžké zákroky. Ten poslední proti úniku Marka Macha, ani jeho pokus za záda nepustil!
     
    23:55
    Protiútoky hradeckého celku jsou pořádně nebezpečné! Druhý gól měl na holi Jiří Klíma, ale ani on na skvělého Kavana nevyzrál, brněnský brankář tentokráte úřadoval vyrážečkou!
     
    22:11
    Velká šance hradeckých gólem nekončí! V protiútoku si najel před bránu Dominik Pavlík, jenž obdržel ideální nahrávku, avšak ztroskotal na levém betonu Kavana. Výborný zákrok brněnského gólmana!
     
    16:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield využívá přesilovku a ujímá se vedení! Král nejprve vybídl ke skórování Macha, ale ten zamířil jenom do tyčky. Akce pokračovala a puk získal TOMÁŠ HORA, ten už hrací předmět zvládl propasírovat za záda brankáře Kavana. Asistence: Filip Samek.
     
    14:10
    Premiérovou přesilovku si zahraje Mountfield. Menší dvouminutový trest vyfasoval Martin Máša, který zastavil Jiřího Klímu jen za cenu podrážení.
     
    08:35
    Druhá početní převaha pro domácí mužstvo. Jakub Jón pod tlakem vyhodil puk mimo hřiště bez doteku plexiskla. Tato skutečnost pozornosti rozhodčích neunikla, správně vylučují.
     
    03:41
    První přesilovou hru si zahraje brněnská Kometa. Proti pravidlům hrál v útočném pásmu, který nepovoleným krosčekem poslal na mantinel protihráče.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 39. Šantora (Eich, Máša) – 17. Hora (Samek), 63. Král (Žaba)


    HC Kometa Brno: Kavan (Matoušek) – Antony, Zubíček, Máša (A), Spanel, Eich (C), Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, Pavlík, Halačka, Zduba, Červenka, Šebela, Škodík, Nekvapil, Šantora.
    Trenér: Radek Bělohlav

    Mountfield HK: Kasal (Meišner) – Fiala, Žaba (A), Pavič, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Pavlík, Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Král, Novotný.
    Trenér: Václav Pánek

    Rozhodčí: Pavel – Maloušek, Otáhal

    Diváci: 71
    bahis siteleri