Kanada – USA 3:2 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
3:4 (0:0, 1:3, 2:0 - 0:1)
AZ Havířov
Čtvrtek 17.02.2022, 16:30 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • DHL extraliga juniorů - o umístění na 13.-19. místě • 2. kolo
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (18:36:51)
     
    Chomutovská obrana dnes předvedla až moc chyb, které Havířov potrestal a bere ze zápasu dva body. Pirátům nestačil ani hattrick Jana Ekrta k vítězství, a tak zapisuje jen jeden bod do tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    62:47
    Havířov právě vstřelil branku!
    Chomutovští hráči se srazili před vlastní brankou, a tak kotouč projel k ONDŘEJI BECHEROVI, který mířil na Štěpána Suka, jemuž uklidil černou gumu mezi betony. Asistence: Kevin Horváth.
     
    61:45
    Na druhé straně z osy mířil k levé tyči Adam Špaček, jehož snažení vyrazil Štěpán Suk do rohu hrací plochy.
     
    61:27
    Před hostující branku se nacpal Tadeáš Svoboda, který už byl před Zlatnickým, ale zblízka jej nepřekonal.
     
    60:42
    David Petrásek se snažil projet do útočného pásma, ale kouč mu ujel k soupeři. Avšak ani Havířov směrem dopředu nic nepředvedl.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Chomutov se ve třetí části vzepřel osudu a dovedl střetnutí do prodloužení. Hlavní zásluhu na tom, že k nastavenému času došlo má dvojici Jan Ekrt – Tomáš Šilar. Uvidíme, kdo si připíše druhý bod!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:37
    Na ose hrací plochy se nacházel Filip Byčkov, který z otočky ihned vystřelil. Jeho pokus ale před brankou zablokoval Vojtěch Cestr.
     
    58:10
    Matyáš Krasanovský hledal najíždějícího Filipa Döringa před branku. Ten jen nastavil hokejku a poslal černou gumu vedle branky.
     
    57:37
    Na levé straně se nacházel Martin Pavlačka, který se snažil vystřelit přes obránce, jenž jeho pokus přizvedl do ochranné sítě.
     
    56:07
    Nahození Havířova zastavil za brankou Štěpán Suk a Chomutov v oslabení vyrazil do přečíslení. Jenomže Tadeáš Svoboda z levého kruhu zamířil těsně nad branku.
     
    55:21
    Na modré čáře se nacházel Kevin Horváth, jenž trefil do nohy Davida Černého. Od chomutovského útočníka zamířil kotouč do bezpečí.
     
    54:43
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Janda – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:51
    Vojtěchu Cestrovi se položil obránce na led, a tak udělal výpad do strany. Až po něm nahodil kotouč na branku, avšak Štěpán Zlatnický měl lapačku připravenou.
     
    53:35
    Z levého kruhu se napřáhl David Černý, jehož pokus byl obráncem přizvednut do ochranné sítě.
     
    52:17
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chybu na vlastní modré čáře udělal Matěj Zavřel, který pustil JAN EKRT do samostatného úniku. Domácí útočník zamířil přesně nad brankářovu lapačku. Tomáš Šilar si zapisuje překvapivou asistenci, ale také dováží spoluhráči kotouč na střídačku. Asistence: Tomáš Šilar.
     
    51:15
    Od pravého mantinelu vyslal spíše propagační pokus Ondřej Becher. Následně to od modré vyzkoušel Fabien Kočí, jehož ránu srazil do středního pásma jeden z útočníků Chomutova.
     
    49:55
    Nepřesnou rozehrávku Chomutova zachytil na ose hrací plochy David Pastor, který mířil k levé tyči. Jenomže Sukova vyrážečka byla na správném místě.
     
    49:07
    Dlouhou dobu si v útočném pásmu hledal Tomáš Šilar střeleckou pozici, leč marně. A tak přihrál na obránce, který od modré vyslal nepřesný pokus.
     
    48:30
    Po souboji Davida Černého a Matěje Bílka skončil kotouč na tribuně. Bude se vhazovat po pravici Štěpána Zlatnického.
     
    47:48
    Hostující celek dal nepřesnou přihrávku, která skončil na zakázaném uvolnění. Chomutov se tak ubrání a za malou chvíli bude v plném počtu.
     
    47:28
    Ve středním pásmu se puku zmocnil Matyáš Krasanovský, který znovu vyhodil za branku Havířova. Hostujícímu celku početní výhoda vůbec nevychází.
     
    46:42
    Přihrávka Havířova na modrou čáru byla nepřesná, hostující celek se tak sám připravil o třetinu a začne za vlastní brankou.
     
    45:59
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Janda – 2 min., podrážení).
     
    45:38
    Od modré čáry se do kotouče opřel Matěj Bílek, který z jedné zamířil do pravé tyče Sukovy branky.
     
    43:54
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Filip Döring – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Ondřej Becher – 2 min., sekání).
     
    41:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tomáš Šilar se středem vydal do útočného pásma, kde prohodil soupeře, čímž vybídl spoluhráče ke skórování. JAN EKTR z předbrankového prostoru otřel zakončení o brankovou konstrukci, čímž nedal brankáři šanci zasáhnout – 2:3. Asistence: Tomáš Šilar.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dnešní utkání sleduje 70 diváků.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce už branky padaly a rozhodně spokojenější bude Havířov, který je ve vedení o dva zásahy. Hostující celek vypadal o trochu lépe a hlavně využil hrubých chyb chomutovské obrany. Pokud chtějí Piráti myslet na body, budou muset v poslední části výrazně přidat, a nebo zefektivnit koncovku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:35
    Vyražený kotouč brankářem mířil mezi kruhy, kam si dojížděl Tadeáš Svoboda. Jeho rychlý pokus ale zamířil znovu do připraveného maskovaného muže.
     
    38:26
    Jeden z domácích hráčů si hledal prostoru u modré čáry, odkud vyslal spíše nahození proti brance, které si Štěpán Zlatnický pohlídal.
     
    37:36
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Max Kotrba – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:48
    Havířov po zisku kotouče před vlastní brankou ujížděl ve třech na jediného obránce. Těžkou přihrávku převzal Kevin Horváth, jenž následně vzal situaci na sebe, ale chomutovské brankáře střelou na zadní tyč nepřekvapil.
     
    35:42
    Po vhazování na střed útočného pásma mířil David Černý, který v dobré pozici dlouho otálel se střelou, a tak mu do ni vložil hůl Pavel Makovec.
     
    35:20
    Dvěma pokusy od modré čáry se prezentoval David Petrásek, který ani jednou nepropálil skrumáž těl před brankou.
     
    33:31
    Havířov právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba Martina Pöschla, který měl na zádech soupeře, a tak chtěl o mantinel vyhodit. Ovšem na tuto situaci čekal FILIP BYČKOV, který z pravého kruhu otřel kotouč o brankovou konstrukci, čímž navýšil vedení Havířova. Bez asistence.
     
    32:57
    Jan Vostiňák si na levém kruhu chtěl odstrčit ramenem Maxe Kotrbu, který upadl a mířil hlavou na mantinel. Hostující hráč chvíli ležel na ledové ploše, ale po svých pak odjel na střídačku.
     
    32:06
    Tomáš Šilar se nacházel v souboji jeden na jednoho. Stáhl si kotouč na střed, ale následně trefil právě posledního obránce.
     
    30:42
    Na pravé straně se nacházel Filip Byčkov, který se pokusil o zakončení zápěstím. Tím trefil chomutovského bránícího hráče, čímž dopomohl Pirátům k vyhození.
     
    30:02
    Fabien Kočí přihrával kotouč na pravou stranu, ale vše moc dlouhou trvalo. A tak se proti následnému pokusu stihl chomutovský brankář přesunout.
     
    29:26
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Vostiňák – 2 min., hákování).
     
    28:59
    Havířov právě vstřelil branku!
    Znovu nedůraz v chomutovské obraně zapříčinil fakt, že se Havířov vrací do vedení! JAKUB PLEVKA se mezi kruhy protáhl kolem obránce a vystřelil. Jeho pokus Štěpán Suk nepokryl ideálně, a tak se černá guma doslova došourala za brankovou čáru. Asistence: Matěj Zavřel a Denis Kyselý.
     
    28:28
    Rozehrávku hostujícího brankáře zachytil David Černý, jenž toho nijak nevyužil. Chomutov byl v pásmu, a tak Štěpán Zlatnický musel zlikvidovat nahození od modré.
     
    27:46
    Havířov znovu přidal a nacházel se před chomutovskou brankou. Tvrdou ránu od modré čáry si ale pohlídal Štěpán Suk.
     
    26:46
    Piráti právě vstřelili branku!
    Severočeši našli velmi rychlou odpověď! Tomáš Šilar z pravé strany vyslal křižnou přihrávku, odkud se po vzoru Alexe Ovečkina napřáhl JAN EKRT, jenž z jedné zamířil pod horní tyčku branky. Asistence: Tomáš Šilar a Filip Döring.
     
    26:01
    Havířov byl ve druhé třetině mnohem aktivnější, a tak se zaslouženě posunul do vedení. Aktuálně jsou na tahu chomutovští mladíci.
     
    24:55
    Havířov právě vstřelil branku!
    Na pravé straně se kličkou přes obránce dostal FILIP BYČKOV, který následně zamířil před branku, odkud se střelou zápěstím trefil nad brankářovu lapačku a hlavně k zadní tyči. Asistence: Adam Špaček a Fabien Kočí.
     
    24:31
    Dvěma pokusy od modré čáry se prezentoval Matěj Zavřel. První trefil chomutovského obránce a následně mířil nad branku.
     
    23:45
    Za chomutovské obránce se mezi kruhy dostal Kevin Horváth, který zblízka nepřekonal Štěpána Suka. Chomutovský brankář si poradil také s následnou dorážkou.
     
    23:08
    U modré čáry se soupeře zbavil Matěj Bílek, který pak udělal dva rychlé kroky podél mantinelu. Jeho zakončení ale Štěpán Suk dobře viděl a schoval puk znovu do lapačky.
     
    22:47
    Petráskovu přihrávku nezachytil Pavel Šugár, a tak Piráti zahráli za cenu zakázaného uvolnění.
     
    21:45
    Tomáš Šilar mohl jet se spoluhráčem do přečíslení, jenomže nezpracoval přihrávku, která mu utekla k soupeři.
     
    21:21
    Jan Ektr zachytil přihrávku soupeře ve středním pásmu, ale nemohl do útoku, jelikož tam měl dvojici spoluhráčů. Chomutovský útočník se ale dostal do nesnází, a tak raději najel do ofsajdu.
     
    20:36
    Filip Byčkov si najížděl před branku, kam také mířila přihrávka z rohu. Avšak měl blízko sebe obránce, který pokus zablokoval.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodí dvacetiminutovka branku nepřinesla, i když se hra často přelévala ze strany na stranu. Nejblíže vstřelenému gólu byl domácí Jan Vostiňák, jenž orazítkoval brankovou konstrukci. Uvidíme, co nám týmy předvedou po úprav ledové plochy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:14
    Z rohu hrací plochy zamířil Tadeáš Svoboda za branku, odkud přihrával mezi kruhy, kde se nikdo z Pirátů nenacházel. Martin Pöschl puk zachytil na modré čáře, ale nebyl postaven tak, aby vystřelil, i proto zvolil nahození za branku.
     
    17:59
    David Černý se snažil proháčkovat až k zakončení, avšak před brankou bojoval s přesilou, která mu zablokovala hokejku.
     
    16:57
    Na levou stranu útočného pásma si najel Pavel Šugár, který automatický přihrával před branku, kde se nacházel pouze Matěj Zavřel.
     
    15:48
    Od pravého mantinelu přihrával před branku David Pástor, který viděl najíždějícího spoluhráče. Denis Bárta jen nastavil hokejku, od které se puk odrazil těsně vedle levé tyče.
     
    15:17
    Z ostrého úhlu se pokusil překvapit domácího brankáře Filip Byčkov, který mířil nad jeho rameno. Avšak Štěpán Suk nechal v horním růžku jen minimum prostoru.
     
    13:46
    Kolem pravého mantinelu až před branku se cpal Jan Vostiňák, jenž bekhendem směřoval kotouč do brankoviště. Avšak Štěpán Zlatnický měl položený beton na správném místě.
     
    13:01
    K modré čáře přijel Tomáš Šilar, jehož pokus trefil prvního bránícího hráče, od něhož černá guma zamířila do neutrálního území.
     
    11:59
    Zprava zakončoval do soupeře Tadeáš Svoboda. Následně došlo k souboji v rohu kluziště, kde se puku zmocnili Chomutovští.
     
    11:22
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Petr Kubíček – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    10:51
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil do soupeře Jan Ektr, jehož snažení dopadlo za dezorientovaného brankáře. Jenomže skákající puk před odkrytou brankou netrefil Tomáš Šilar.
     
    10:10
    Ve středním pásmu se soupeře zbavil Tadeáš Svoboda, který následně vystřelil přes obránce kousek vedle levé tyče.
     
    09:23
    Na útočné modré čáře propadl Vojtěch Cestr, čímž se soupeř dostával do přečíslení. Jenomže Max Kotrba nezamířil přesně, a tak se hra znovu otočila. Štěpána Zlatnického zaměstnal od modré první zmíněný.
     
    08:36
    Jan Ekrt se pokoušel o přihrávku na modrou čáru, kterou soupeř zachytil. Avšak ani Havířov toho v útočné fázi moc nepředvedl.
     
    08:00
    Dlouhou přihrávku jednoho z domácích obránců nezachytil David Černý. Havířov tak zamířil do útoku, který ale skončil pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    07:21
    Filip Cháb poslal kotouč na pravou stranu, kde se nacházel osamocený Jan Vostiňák, jehož pokus zacinkal na brankovou konstrukci!
     
    06:21
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Jakub Plevka, který přestřelil. Havířov zůstal v pásmu a zleva trefil pouze oblouk branky Petr Kubíček.
     
    05:52
    Zakončení Kevina Horvátha přišlo z levého kruhu, avšak Štěpán Suk byl znovu pozorný a celkem v pohodě zasáhl.
     
    05:11
    Adam Špaček se pokoušel o přihrávku na modrou čáru, která byla nepřesná. Po chvíli Havířov nahodil puk proti Sukově brance ještě ze středního pásma.
     
    04:21
    Pavel Šugár na levé straně útočného pásma nezachytil kotouč, a tak se ho zmocnil Matěj Zavřel. Havířov se znovu v pohodě ubránil.
     
    03:36
    Piráti se nacházeli v útočném pásmu, kde se k střeleckému pokusu nedostali. Následně vyhození zachytil ve středním pásmu kapitán Petrásek.
     
    02:48
    Nahození hostujícího mužstva schoval Štěpán Suk do lapačky, čímž přerušil hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Suk (Pecháček) – Petrásek (C), Cestr, Janda, M. Pöschl, Rykl – Ekrt, Šugár, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svoboda (A), Vostiňák, Černý, F. Döring (A), Jan Rindoš.
    Trenér: Petr Jíra.

    AZ Heimstaden Havířov: Zlatnický (Nowak) – Kremnický, Bílek, Kubíček (A), Zavřel, Kyselý, Fědor, Kočí (A) – Kotrba, Plevka, Horváth, Pastor, Makovec, Becher, Pavlačka, Byčkov (C), Špaček, Bárta.
    Trenér: Tomáš Urbán.

    Rozhodčí: Petružálek, Glanc – Belko, Coubal.
     
    Chomutovská ROCKNET ARÉNA uvidí další souboj juniorů, v němž Piráti změří síly s Havířovem. Chomutovský celek potřebuje nutně bodovat, aby měl ještě teoretickou šanci na záchranu. V posledních týdnech se Severočeši zvedli, avšak v cestě jim stojí další těžký soupeř.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 27. Ekrt (T. Šilar, F. Döring), 42. Ektr (T. Šilar), 53. Ekrt (Šilar) – 25. Byčkov (Špaček, Kočí), 29. Plevka (Zavřel, Kyselý), 34. Byčkov, 63. Becher (Horváth)


    Piráti Chomutov: Suk (Pecháček) – Petrásek (C), Cestr, Janda, M. Pöschl, Rykl – Ekrt, Šugár, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svoboda (A), Vostiňák, Černý, F. Döring (A), Jan Rindoš.
    Trenér: Petr Jíra.

    AZ Havířov: Zlatnický (Nowak) – Kremnický, Bílek, Kubíček (A), Zavřel, Kyselý, Fědor, Kočí (A) – Kotrba, Plevka, Horváth, Pastor, Makovec, Becher, Pavlačka, Byčkov (C), Špaček, Bárta.
    Trenér: Tomáš Urbán.

    Rozhodčí: Petružálek, Glanc – Belko, Coubal

    Diváci: 70
    bahis siteleri