Kanada – USA 3:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
HC Litvínov
Čtvrtek 17.02.2022, 17:30 • Zimní stadion Olomouc • DHL extraliga juniorů - o umístění na 13.-19. místě • 2. kolo
Partner:
     
    To je ode mě vše. U dalších zápasů DHL extraligy juniorů se těším na počtenou! (19:46:27)
     
    Skončilo utkání mezi Olomoucí a Litoměřicemi. Hanáci svému soupeři nic nedarovali a připsali si výhru 4:0. O branky se postarali Jan Kučera, Aleš Poledna, Adam Drábek a Tobiáš Handl.
     
    Konec zápasu.
     
    51:58
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Kadár – 2 min., podrážení).
     
    47:57
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Zapletal – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    43:45
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Hocelík – 2 min., vražení na mantinel).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je již minulostí. V čase 23:04 se prosadil Adam Drábek. V polovině střední části hry vedli Hanáci po gólu Tobiáše Handla už 4:0. Třetí dějství začne přibližně v 19:10.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    30:47
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Groch – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci vedou už o čtyři góly. Tentokráte se po souhře Matašovského a Rudy prosadil Tobiáš HANDL. Asistence: Marek Matašovský a Stanislav Ruda.
     
    23:04
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc už odskakuje na rozdíl třech gólů! O další branku se postaral Adam DRÁBEK. Asistence: Matyáš Fasner a Patrik Tarnoczy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první dvacetiminutovka. Už v čase 1:25 otevřel skóre po individuální akci Jan Kučera. V 16. minutě se Hanáci radovali znovu, když se ke střele dostal Aleš Poledna. Druhá třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Slavík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáky posouvá do dvoubrankového vedení po souhře se Zapletalem a Kučerou kapitán olomouckého celku Aleš POLEDNA. Asistence: Jakub Zapletal a Jan Kučera.
     
    06:52
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Trest pro hráčskou lavici. – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Panáček.
     
    02:02
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Hák – 2 min., podrážení).
     
    01:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc se ujímá vedení! O branku se postaral Kučera. Bez asistence.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Špunar (Kmec), Kočí, Přecechtěl, Groch, Panáček, Drábek, Stratil, Poledna (C) – Kučera, Havel, zapletal – Fasner, Matašovský, Fibigr – Handl (A), Mácha, Tarnoczy – Ruda
    Trenér: Karel Beran

    HC Litvínov: Klika (Čermák), Hora, Baláž, Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Kuchař – Postl, Danielčál, Stehlík (C) – Beran, Vopat, Limanovský (A) – Maštalířský, Špaček, Skuhrovec – Slavík
    Trenér: Radek Mrázek

    Rozhodčí: Obadal, Vrba – Kráľ, Štěrba.
     

    V rámci druhého kola DHL extraligy juniorů části poražených přijede na led HC Olomouc druhý celek tabulky, HC Verva Litvínov. Domácí se do posledního kola rvali o postup do elitní dvanáctky, v závěrečném souboji ale padli s Plzní. Zlín díky tříbodové výhře v Liberci je tak o vysněnou účast v bojích o play-off připravil. Hanáci se s 56 body nachází na první místě. Hned za nimi je právě litvínovská Verva se ziskem 49 bodů. Chemici však mají zápas navíc.


    Předchozí zápas

    Jak již bylo zmíněno, Olomouc měla v předchozím kole volno, a tak poslední duel sehrála v základní části proti jejímu vítězi, plzeňské Škodovce. Kohouti šli v závěru první dvacetiminutovky zásluhou Jiřího Fibigra do vedení, Indiáni ale dokázali otočit na 3:1. Ani snížení Jashua Jamese Máchy na konci zápasu nestačilo, Hanáci tak padli 4:2.

    Litvínov se v minulém kole střetl s Chomutovem. Skóre utkání otevřel ve 32. minutě Ondřej Postl, Piráti však na tuto trefu dokázali rychle odpovědět. Pouhou sekundu před sirénou ukončující druhou část hry navrátil Vervě vedení David Skuhrovec. Ve třetí dvacetiminutovce se ještě domácí prosadili třikrát, Litvínov tak slavil výhru 5:1.


    Vzájemné utkání

    Oba celky se v letošním ročníku střetly již dvakrát, pokaždé byla na konci šťastnější Olomouc. Nejprve se v 8. kole vydali Západočeši do útrob plecharény. Hanáci díky dvou brankám Jashua Jamese Máchy a zásahu Jakuba Zapletala vyhráli 3:1. Jediný úspěšný střelec na druhé straně byl Jakub Hák. Druhý vzájemný zápas začal pro domácí Vervu značně lépe. Ještě v 35. minutě totiž vedla díky dvěma gólům Lukáše Stehlíka 2:0. Poté však Olomouc stáhla dvoubrankové manko, díky dvougólovému Patrikovi Tarnoczymu šla dokonce do vedení, které si až do závěru klání dokázala udržet.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Michal Jonáš

    Branky a nahrávky: 2. Kučera, 16. Poledna (Zapletal, Kučera), 24. Drábek (Fasner, Tarnoczy), 30. Handl (Matašovský, Ruda)


    HC Olomouc: Špunar (Kmec), Kočí, Přecechtěl, Groch, Panáček, Drábek, Stratil, Poledna (C) – Kučera, Havel, zapletal – Fasner, Matašovský, Fibigr – Handl (A), Mácha, Tarnoczy – Ruda
    Trenér: Karel Beran

    HC Litvínov: Klika (Čermák), Hora, Baláž, Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Kuchař – Postl, Danielčál, Stehlík (C) – Beran, Vopat, Limanovský (A) – Maštalířský, Špaček, Skuhrovec – Slavík
    Trenér: Radek Mrázek

    Rozhodčí: Obadal, Vrba – Kráľ, Štěrba
    bahis siteleri