Mladá Boleslav – Liberec 3:3 (kon.) | Teplice – Karviná 1:0 (kon.) | Slavia – Bohemians 1905 1:0 (kon.)
konec
FK Teplice
1:0 (1:0)
MFK Karviná
Neděle 20.02.2022, 15:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné dobré nedělení odpoledne přeji všem fandům toho nejlepšího českého fotbalu. FORTUNA:LIGA na jaře pokračuje svým již 22. kolem. Dnes se odehrají čtyři další utkání, my se v textovém přenosu detailně zaměříme na záchranářský duel, ve kterém FK Teplice změří síly s MFK Karviná.
     
    FK Teplice

    Skláři jsou aktuálně na předposledním 15. místě FORTUNA:LIGY, když na své konto zatím dokázali nastřádat sedmnáct bodů. Zaznamenali tak stejný bodový zisk, jako 14. Pardubice a před poslední Karvinou, se kterou se dnes střetnou, mají osmibodový náskok. Dnes tak budou hrát doslova o šest bodů, protože je pro ně neskutečně důležité, aby se k nim MFK nepřiblížil a nehrozil jim tak přímý sestup o ligu níž.

    Forma Severočechů není špatná, z posledních pěti ligových utkání vyhráli hned čtyři. My zmapujeme poslední tři výsledky. Skláři nejprve ještě v prosinci přemohli v Jablonci zdejší klub 2:0, následně ale neuspěli doma, kde padli 0:1 s Mladou Boleslaví. Poté však už v únoru opět zvítězili, když udolali Bohemians na svém trávníku 1:0. A dařilo se jim také před týdnem v Ostravě, kde přemohli silný Baník 4:2.
     
    MFK Karviná

    Městskému fotbalovému klubu náleží v současné chvíli poslední 16. pozice FORTUNA:LIGY, protože na svůj účet doposud zapsal jen devět bodů. Karviná je na dně, ale pomalu se od něj začíná zvedat. Dnes má před sebou jeden z klíčových duelů jara, pokud v něm uspěje, její hráči ještě mohou uvěřit, že boj o záchranu není ztracen. Teplice, svého nejbližšího konkurenta, potřebuje porazit za každou cenu.

    Forma Slezanů má na jaře mnohem pozitivnější charakter, než jaký se Karviné držel na podzim. V prosinci totiž svěřenci trenéra Pánika prohrávali jeden zápas za druhým. Ve Zlíně padli 1:2, před vlastními fandy pak nestačili na Plzeň (0:1). Zimní přestávka jim však přišla vhod. Po ní šokovali ligu, když v souboji prvního s posledním přemohli jako David Goliáše Slavii, ke všemu na jejím hřišti (1:0). Minulý týden pak na vlastním trávníku zvládli urvat bod za plichtu s Jabloncem (1:1).
     
    Poslední vzájemný duel

    MFK Karviná – FK Teplice 1:1

    Branky: 54. Čmelík – 55. Trubač (Černý)

    MFK Karviná: Bolek – Křapka, Santos, P. Buchta, Šehić – Stropek, Túlio (90+1. Zych) – Čmelík (85. Nešický), Qose (46. Bartl), Bartošák – Papadopulos (C).

    FK Teplice: Čtvrtečka – Laňka, Mazuch, Chlumecký, Vondrášek (C), Knapík – Jukl, Černý (83. Kodad), Trubač (90. Krunert), Fortelný (83. Moulis) – Ledecký (72. Succar).
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek, Mohamed Tijani, Kučera – D. Boljevič, Trubač, Mareček, Hyčka – Fortelný – Žák, Sejk.

    Náhradníci: Mucha – Knapík, Shejbal, Jukl, Prošek, J. Mareš, Ledecký.
    Trenér: Jiří Jarošík.

    MFK Karviná: Bajza – S. Dramé, P. Buchta, Kobouri – Šehić, Jánoš, Qose, Látal – Bartošák (C), Zorvan – Durosinmi.

    Náhradníci: Ciupa – Túlio, Lukáš Holík, Svoboda, Papadopulos, Chvěja, Siňavskij.
    Trenér: Bohumil Páník.

    Rozhodčí: M. Zelinka – K. Hájek, M. Leška.
     
    Ještě jednou přeji všem příznivcům kvalitního fotbalu dobré sobotní odpoledne. Za chvilku začíná záchranářský souboj Teplic s Karvinou.

    Skláři nastupují v rozestavení 3-4-1-2. O góly by se měli starat Václav Sejk a Filip Žák. Slezané zvolili formaci 3-4-2-1, branky by měli dávat Rafiu Adekunle Durosinmi, Filip Zorvan a Lukáš Bartošák.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše, kapitáni Tomáš Grigar a Lukáš Bartošák už se sešli se sudími u středového kruhu. Následně už je vše připraveno k úvodnímu výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop měli na svědomí fotbalisté Karviné. První nákop kupředu jim ale nevyšel a naopak k jejich bráně postupuje Václav Sejk.
     
    1
    Skláři kombinují na vlastní polovině hřiště, Tomáš Vondrášek si vyměňuje mičudu s Dejanem Boljevičem a snaží se rozhýbat formaci MFK.
     
    2
    Radek Látal a Jan Fortelný se střetli v osobním souboji u krajní čáry. Jan Fortelný se provinil faulem, jak ukazuje sudí Zelinka. Standardka z poloviny hřiště pro Karvinou.
     
    3
    Mohamed Tijani rozjíždí akci od vlastní svatyně, poslal míč na pravou stranu, kde však Daniel Trubač ani Václav Sejk neměli dost prostoru.
     
    4
    Filip Žák nacentroval z levého křídla před bránu Karviné, jenže tam měli jasnou převahu fotbalisté ze Slezska, kteří dostali míč do bezpečí.
     
    5
    Jan Fortelný se snažil prostrčit míč na Václava Sejka, jenže v prostoru před vápnem Karvino bylo silně přelidněno a průnikový pas neprošel.
     
    6
    Pavol Bajza nyní špatně vykopl míč, čehož okamžitě využil Václav Sejk, který si navedl balonu k velkému vápnu, udělal kličku Dramému a vypálil přes beka, brankář Karviné musel napravit svou chybu dobrým zákrokem, když vyrazil míč na rohový kop!
    6. Václav Sejk to zkusil pravačkou po zemi
     
    7
    Po následném rohu se k ráně z větší vzdálenosti dostal Jan Fortelný, jeho tvrdá pumelice jen těsně minula levou tyč svatyně MFK!
     
    8
    Filip Žák nyní zamotal po pasu Marečka obranu Slezanů a centroval před klec soupeře, defenziva MFK však zapracovala na jedničku.
     
    9
    Severočeši se snaží prosadit kombinací na pravém křídle, Alois Hyčka vrací mičudu do hry autovým vhazováním.
     
    10
    Petr Buchta zachytává míč, který se ve středu hřiště odrazil od dvou hráčů, kteří o něj bojovali. Teď už rozehrává výpad Karviné.
     
    11
    Filip Zorvan dostal trochu prostoru na levém křídle a zpětnou přihrávkou hledal někoho ze spoluhráčů. Jeho pas byl sražen na rohový kop, navíc se mává ofsajd.
     
    12
    Skláři se nyní dostali do dalšího zakončení. Po centru z pravé straně se málem dostal k hlavičce Filip Žák. K odraženému míči se dostal Jan Fortelný, jeho sražená rána končí rohovým kopem Teplic.
     
    13
    Z rohového kopu však Severočeši vůbec nic nevytěžili, Slezané zvládli dostat balon velice rychle od svého pokutového území.
     
    14
    Radek Látal vhazuje míč zpět do hry na pravém křídle u vlastní svatyně. Mičudu se snažil hodit co nejdál, zachytil ji však Tomáš Kučera.
     
    15
    Jan Fortelný se nyní šikovnou kličkou zbavil soupeře a následně centroval Lukáš Mareček, jehož padající list však byl snadnou kořistí obrany MFK.
     
    16
    Skláři se vydali kupředu po pravé straně, jenže již v předfinální fázi chyboval Alois Hyčka, jenž nepřihrál přesně spoluhráči.
     
    17
    Hraje se zatím hodně na polovině Karviné, která do utkání nevstoupila dobře a nyní bude muset vymýšlet, jak zápas zlomit na svou stranu.
     
    18
    Tomáš Grigar bude vykopávat od své klece, na levé straně si vybral Tomáše Vondráška, který přenáší hru na půli MFK.
     
    19
    Severočeši nyní neměli na levé straně žádný prostor, kterým by mohli jít kupředu. Mičuda se tak zase vrací ke Grigarovi.
     
    20
    Soufiane Dramé nyní zezadu dojel FIlipa Žáka v osobním souboji, Sudí Zelinka píská faul a dává Teplicím volný přímý kop.
     
    21
    Pomalu se chystá rozehrávka standardní situace, míč si už přiběhl přichystat hráč s číslem 25 na zádech, Jan Fortelný.
     
    22
    Teplice právě vstřelily branku!
    Teplice právě vstřelily úvodní branku utkání a jdou do vedení! JAN FORTELNÝ poslal z levé strany od krajní čáry centr na malé vápno. Petr Buchta míč podběhl, brankář Pavol Bajza udělal minelu, když na balon vůbec nereagoval. Kulatý nesmysl se na malém čtverci odrazil od země a zapadl k vzdálenější tyči svatyně Karviné! Velice kuriózní branka, kterou si defenziva MFK za rámeček rozhodně nedá, protože tohle se hned tak někde nevidí! Skláři vedou po této dalekonosné trefě 1:0!
    22. Jan FORTELNÝ - 1:0
     
    23
    O chvilku později zahrává Jan Fortelný další standardku z podobné pozice, ze které před chvilkou skóroval. Pas na Žáka však byl příliš dlouhý.
     
    24
    Václav Sejk a Daniel Trubač kombinovali na hranici velkého vápna Slezanů. K ohrožení klece Pavola Bajzy se však nedostali.
     
    25
    Slezané rozehrávají z vlastní poloviny trávníku, pas jde dozadu na gólmana Pavola Bajzu. Ten zatím dnes vůbec nepůsobí jistě, vyrobil několik chyb v rozehrávce, čisté svědomí nemá ani u gólu.
     
    26
    Severočeši šli kupředu po pravém křídle. Nakonec z něj poslali centr na zadní tyč, kam si zabíhal Daniel Trubač, jenž se však nakonec k zakončení nedostal.
     
    27
    Lukáš Bartošák se dostal na levém křídle k centru, Tomáš Grigar však byl pozorný a už si stahuje rukama míč do náurče.
     
    28
    Rafiu Adekunle Durosinmi byl na levém křídle nachytán v ofsajdové pozici, pomezní sudí už mává praporkem nad hlavou.
     
    29
    Radek Látal hází balon zpět na hrací plochu, jeho spoluhráči se záhy provinili faulem, hrát tak mohou opět Teplice.
     
    30
    Radek Látal si aut zopakuje, tentokrát může jít kupředu Filip Zorvan, jeho zpětný pas však neměl přesnost, která byla třeba, aby akce potřeba.
     
    31
    Sklářům se nyní nepovedla kombinace na levém křídle, v protiútoku postupuje kupředu na ose hřiště Filip Zorvan.
     
    32
    Eldar Šehić se vydal kupředu po krajní čáře a z levé stranu centroval před klec soupeře, kde Rafiu Adekunlemu Durosinmimu chyběl k zakončení.
     
    33
    Daniel Trubač nyní přihrávkou z osy hřiště našel na levé straně šestnáctky spoluhráče Václava Sejka. Jeho tvrdá rána šla těsně nad břevno svatyně Bajzy!
    33. Rychlý protiútok Sejk nevyužil, mířil vysoko nad
     
    34
    Adam Jánoš sbírá odražený balon ve středu hrací plochy, cestu kupředu však měl zastoupenou, takže hrál dozadu k vlastnímu pokutovému území.
     
    35
    Jan Fortelný padá na levém křídle, sudí však nechává hru plynout, což se nelíbí úplně každému v publiku. Karviná se ale se svou akcí nedostala ani přes půli hřiště.
     
    36
    Tomáš Vondrášek rozehrál další standardku Teplic, následně Soufiane Dramé fauloval snad Lukáše Marečka. Další standardka pro Teplice.
     
    37
    Jan Fortelný chtěl na levé straně nejspíš zahrát podobně, jako při brankové situaci. Centr se mu ale tentokrát nepovedl, trefil prvního bránícího soupeře.
     
    38
    Kristi Qose fauloval na ose hřiště jednoho z hráčů Teplic a Jan Fortelný si tak může postavit znovu k zahrání standardky.
     
    39
    Po nákopu Teplic do vápna soupeře fauloval Tomáš Vondrášek, který si přitom i lehce ublížil. Vypadá to však, že bude v pořádku.
     
    40
    Severočeši centrovali z pravé strany, odkud poslal dobrý míč Alois Hyčka. Balon spadl na malém vápně na rameno Žáka, od něhož se odrazil k brankáři Bajzovi.
     
    41
    Daniel Trubač dobře zpracoval balon ve středu hřiště a uklidil ho ke svým obráncům, Teplice se tak zase přiblížily výhře v prvním poločase.
     
    42
    Tomáš Grigar odkopává od své klece. Balon je v zámezí, Skláři jej budou vracet autem do hry. Následný pas Sejka byl defenzivou Karviné zastaven.
     
    43
    Radek Látal se dostal na pravé straně do velké šance, jenže při zakončení byl příliš pomalý. Tomáš Vondrášek stihl do jeho střely padnout a zablokovat ji.
     
    44
    Radek Látal hází aut na pravé straně trávníku, Rafiu Adekunle Durosinmi zahrál prudkou zpětnou přihrávku, kterou zpracovává Soufiane Dramé.
    44. Hostující v šanci, Látalův pokus byl zblokován Vondráškem
     
    45
    Blíží se závěr první půle, pas na Rafiu Adekunle Durosinmiho byl sražen obranou Teplic na rohový kop, Slezané tak mají ještě šanci.
     
    45+1
    Centr od pravého rohového praporku poslali hráči ze Slezska na malé vápno soupeře, kde však pozorní Tepličtí odvrací do bezpečí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Po první půli tak Skláři vedou nad Karviňáky hubeným náskokem – 1:0. Nutno konstatovat, že jde o vedení zasloužené, jelikož Severočeši byli v úvodní pětačtyřicítce aktivnějším celkem. O jejich zásah se kuriózní trefou z obrovské vzdálenosti postaral Jan Fortelný,na jehož gól bude brankář Bajza vzpomínat ještě za dlouhé roky. Teplice tak vstoupí do druhé půle s malou výhodou.
     
    Statistiky 1. půle

    Držení míče: 49 % : 51 %
    Střely na bránu: 2:0
    Střely mimo: 3:0
    Rohové kopy: 2:1
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    Vše je připraveno ke startu druhého poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Severočeši odstartovali výkopem druhý poločas. Centr Marečka ale našel pouze hlavu Soufiane Dramého. Následně se ještě snažil Václav Sejk, ale Skláři se ani přes jeho snahu do zakončení nedostali.
     
    47
    Eldar Šehić přihrál na Adama Jánoše, který posílá balon až před pokutové území Teplic, kde však Slezané nebyli dostatečně důrazní.
     
    48
    Tomáš Kučera kombinuje ve středu hřiště s Danielem Trubačem. Teplice nyní nikam nespěchají. Mičudu má stoper Mohamed Tijani.
    48. Daniel Trubač mohl navýšit vedení, proti byl Dram
     
    49
    Jan Fortelný s Filipem Žákem získaly pro svůj celek další šanci, první jmenovaný však nedokázal dobře zakončit akci Severočechů.
     
    50
    Po centru Aloise Hyčky z pravé strany se ve vápně Karviné dostal ke střele po přiťuknutí Sejka Daniel Trubač, jenž však napálil jen před sebou padajícího Soufiane Dramého!
     
    51
    Tomáš Grigar vyhazuje míč z vápna Teplic, následně hraje na levém křídle Dejan Boljevič, jenž předává na střed Danielu Trubačovi.
     
    52
    Uvidíme první žlutou kartu, kterou schytá Daniel Trubač za faul na bývalého spoluhráče Filipa Zorvana, kterého zezadu dojel skluzem ve středu hrací plochy a poslal jej k zemi.
     
    53
    Tomáš Vondrášek hraje míč zpět do vlastní šestnáctky brankáři Grigarovi, jenž ho výkopem posílá až k půlícímu kruhu.
     
    54
    Filip Žák si nyní navedl míč před šestnáctku Karviné a přízemní ranou k bližší tyči protáhl Bajzu, jenž musel rychle na zem, aby jeho pokus chytil. Pravdou ale je, že projektil neměl nejlepší parametry.
    54. Další šance sklářů, Filipa Žáka vychytal Bajza
     
    55
    Soufiane Dramé se žene po pravém křídle kupředu, předal Zorvanovi, který přihrál do vápna na Rafiu Adekunle Durosinmiho, který ale neměl potřebnou rychlost a následně fauloval Vondráška.
     
    56
    Václav Sejk nyní aktivně napadal Soufiane Dramého, který nakonec zahrál jen do zámezí a Teplice tak získávají aut z dobré pozice na levé straně.
     
    57
    Lukáš Bartošák nyní lehkým obloučkem na velké vápno našel číhajícího Rafiu Adekunle Durosinmiho, jenž však stál v ofsajdu, takže veškeré vzrušení z jeho následné akce bylo zcela zbytečné.
     
    58
    Kristi Qose byl ve středu hrací plochy faulován. Slezané následně rozehráli na levou stranu, kde však dominoval hře Tomáš Kučera, po jehož práci budou domácí házet aut.
     
    59
    Rafiu Adekunle Durosinmi se snažil prosadit právě přes Kučeru na levém křídle, defenzivní hráč Severočechů nyní sám posílá mičudu za postranní lajnu.
     
    60
    Zajímavou standardku nyní zahrával na levé straně Kristi Qose, Tomáš Grigar balon podběhl a měl velké štěstí, že ho žádný ze soupeřů neuklidil do prázdné svatyně Sklářů.
     
    61
    Lukáš Bartošák ještě centroval na pravé straně, jenže jeho přetažený pas končí až v zámezí, Tomáš Grigar může vykopávat od své klece.
     
    61
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Kristi Qose, přichází Marco Túlio.
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Radek Látal, přichází Vasilij Siňavskij.
     
    62
    Soufiane Dramé přihrál až před velké vápno, kde se z otočky snažil přihrávat Rafiu Adekunle Durosinmi, jeho pas ale přes dobře postaveného Kučeru neprošel.
     
    63
    Lukáš Bartošák na levém křídle nepřešel přes Tomáše Vondráška, jenž uklízí balon do zámezí. Aut ze zajímavé pozice pro Karvinou.
     
    63
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Václav Sejk, přichází Robert Jukl.
     
    64
    Davit Kobouri odkopává míč od levé postranní lajny na své polovině trávníku. Akci zakončoval Eldar Šehić, jenž však pálil mizerně a především z ofsajdu.
     
    65
    Tomáš Grigar nespěchá s výkopem od své brány. Balon nakonec poslal až za středový kruh, kde se k němu však okamžitě dostal soupeř.
     
    66
    Lukáš Mareček nyní zahnal přihrávkou k lajně Dejana Boljeviče, který jen tak tak zachytil balon na hrací lajně a předává ho Trubačovi.
     
    67
    Dnešní utkání sleduje 2300 diváků.
     
    67
    Pavol Bajza opět rozehrává od vlastní svatyně. Slezané se po pravém křídle sice dostali kupředu, jenže balon jim uskočil do zámezí.
     
    68
    Filip Žák se snažil o kombinaci na levé straně s Dejanem Boljevičem, který vhodil míč do hry. Teplice teď ale hrají především na jistotu.
     
    69
    Filip Zorvan nyní sestřelil u postranní čáry na zem Tomáše Vondráška. Sudí Zelinka mu velmi rychle ukazuje kartonek žluté barvy.
     
    70
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Lukáš Holík.
     
    70
    Tomáš Grigar vykopává od své klece na středový kruh, kde odražený balon získává Vasilij Siňavskij, jenž ale následně neobešel Vondráška.
     
    71
    Soufiane Dramé nyní ve středu hřiště poslal k zemi jednoho ze soupeřů. Spíš to vypadalo jako rovnocenný souboj, ale sudí Zelinka píská faul proti bráně Karviné.
     
    72
    Dejan Boljevič se centrem z levé strany snažil ve vápně soupeře najít Filipa Žáka. Ten však byl defenzivou soupeře dobře pokrytý.
     
    73
    Pavol Bajza rozehrává ve spolupráci se svými spoluhráči, Alois Hyčka aktivně napadal jejich rozehrávku, až nakonec míč získal.
     
    74
    Skláři mají další zajímavou standardku na pravé straně. Centr Fortelného šel na zadní tyč, kde míč ještě vracel před bránu Karviné Mohamed Tijani. Neúspěšně. Balon je v zámezí.
    74. Nebezpečná situace před karvinskou brankou po centru Fortelného
     
    75
    Dejan Boljevič šikovně obral o míč Soufiane Dramého na levém křídle. Následně ale nedokázal úspěšně nacentrovat.
     
    76
    Eldar Šehić poslal dlouhý nákop na polovinu Teplic, Lukáš Holík však neměl potřebnou rychlost a Tomáš Grigar si prošel pro balon na hranici pokutového území.
     
    77
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Soufiane Dramé, přichází Michal Papadopulos.
     
    77
    Michal Papadopulos je na trávníku. Slezané sází už všechno na ofenzivu. Na trávníku mezitím Alois Hyčka fauloval Lukáše Bartošáka.
     
    78
    Marco Túlio centroval na levé straně, jenže Alois Hyčka zvládl balon z vlastní šestnáctky odkopnout. Teplice tak zase na chvíli uklidnil.
     
    79
    Skláři se tlačí na levém křídle vpřed, Jan Fortelný šikovně ometl balon o kopačky Davita Kobouriho a získal cenný roh pro domácí celek.
     
    80
    Dejan Boljevič kopl roh na přední tyč, kde Slezané odvrátili centr a z šestnáctky ho pak dostal Lukáš Bartošák.
     
    81
    Michal Papadopulos nyní parádně vysunul na levé straně Lukáše Bartošáka, jenž využil toho, že Tomáš Grigar vyběhl pozdě. Brankář Teplic si vzápětí reputaci napravil, když se kapitánem Karviné nenechal přehodit a připisuje si důležitý zákrok!
    81. Největší šance Karviné, Bartošák si s Grigarem neporadil
     
    82
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Dejan Boljevič, přichází Jan Shejbal.
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jan Fortelný, přichází Jan Knapík.
     
    83
    Lukáš Bartošák centroval z levé krajní lajny na malé vápno Teplic, kde Tomáš Grigar napoprvé zasáhnout nedokázal. Balon se k němu ale od Michala Papadopulose odrazil znovu a tentokrát už jej brankář Sklářů lapil.
     
    84
    Robert Jukl neuspěl v osobním souboji s Marcem Túliem, kterého alespoň donutil k tomu, aby balon jen nazdařbůh nakopl kupředu.
     
    85
    Rafiu Adekunle Durosinmi přihrává doprava, kde je Lukáš Holík, jenž předává na Vasilije Siňavského. Jeho centr přes Shejbala končí v rukavicích Grigara.
     
    86
    Alois Hyčka nyní parádně nacentroval z pravé strany na zadní tyč. Tam se zjevil Filip Žák, jenž však v obrovské šanci neprocedil Pavola Bajzu, jenž si připsal důležitý zákrok a udržel svůj celek na dostřel.
    86. Filip Žák mohl navýšit vedení!
     
    87
    Rafiu Adekunle Durosinmi hází dlouhý aut do vápna Sklářů, Filip Žák už je ale také ve vlastní šestnáctce a uklízí balon do prostoru, který není nebezpečný pro jeho klec.
     
    88
    Tomáš Grigar vykopává od své klece na středový kruh, tam se Filip Žák kácí na zem. Pravdou je, že ho však skolila hlavně únava, je zřejmé, že útočník Teplic už nemá v sobě ani špetku energie.
     
    89
    Jan Shejbal vhodil balon do hry na levé straně. Karviná balon rychle získala a ještě bleskověji jej zase ztratila, hraje se nyní v hodně zahuštěném prostoru na středu trávníku.
     
    90
    Vypadá to, že sudí Zelinka chce dát kartu všem bývalým hráčům Hradce Králové. Nyní ji za souboj ve středu trávníku vidí Robert Jukl. Ještě zbývá Jan Shejbal.
     
    90+1
    Jan Shejbal ale kartu nedostane, protože udělal pravý opak, nechal se faulovat tak, že kartonek uvidí soupeř, konkrétně Lukáš Holík, který jej u krajní lajny poslal na zem.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Filip Žák, přichází Jakub Mareš.
     
    90+2
    Sudí Zelinka chtěl původně nastavit čtyři minuty, jenže Teplice ještě střídaly. Přidají se tak ještě nějaké další vteřiny. Mareček na pravé straně nezvládl rozehrát, Bajza spěchá s výkopem, ale raději rozehrává jen na krátko k Vasiliji Siňavskému.
     
    90+3
    Tomáš Grigar posílá balon na tu polovinu hrací plochy, kde mají bránu hráči Karviné. Lukáš Bartošák však ztrácí míč, vhazovat bude Alois Hyčka.
     
    90+4
    Jan Shejbal rozehrává do levého křídla na Jakuba Mareše, který se ale s balonem nedostal ani přes půlící čáru, přesto jsou domácí stále u balonu.
     
    90+5
    Davit Kobouri spěchá, aby ještě vhodil míč zpět na hrací plochu. Nyní se ale píská faul, Hyčku nedovoleně atakoval Michal Papadopulos.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Utkání Teplic s Karvinou tak končí vítězstvím Sklářů 1:0! Postaral se o něj velice kuriózní trefou již v první pětačtyřicítce Jan Fortelný, jenž zahrál standardní situaci od levé krajní čáry tak dokonale, že míč skončil v Bajzově síti. Severočeši tak předávají předposlední místo v tabulce Pardubicím a bude se jim dýchat lépe. Karviná se propadá do ještě hlubší krize a vidina přímého sestupu je zase o něco blíž.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:0. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:15.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne, někdy příště na počtenou. (16:59:11)

    Petr Šatalík

    Branky: 22. Fortelný

    Karty:   52. Trubač (TEP), 90. Jukl (TEP) – 69. Zorvan (KAR), 90+1. Lukáš Holík (KAR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:0. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:15.
    FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek, Mohamed Tijani, Kučera – D. Boljevič (82. Shejbal), Trubač, Mareček, Hyčka – Fortelný (82. Knapík) – Žák (90+2. J. Mareš), Sejk (63. Jukl).
    Náhradníci: Mucha – Knapík, Shejbal, Jukl, Prošek, J. Mareš, Ledecký.

    Trenér: Jiří Jarošík.

    MFK Karviná: Bajza – S. Dramé (77. Papadopulos), P. Buchta, Kobouri – Šehić, Jánoš, Qose (61. Túlio), Látal (61. Siňavskij) – Bartošák (C), Zorvan (70. Lukáš Holík) – Durosinmi.
    Náhradníci: Ciupa – Túlio, Lukáš Holík, Svoboda, Papadopulos, Chvěja, Siňavskij.

    Trenér: Bohumil Páník.

    Rozhodčí: M. Zelinka – K. Hájek, M. Leška.

    Diváci: 2300.
    bahis siteleri