Třinec – Liberec 2:4 (kon.) | K. Vary – Pardubice 5:4 (kon.) | Zlín – Olomouc 3:2 (1:0 po s.n.)
Litvínov – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Sparta – Vítkovice 2:3 (0:1 po s.n.) | Motor ČB – Kometa Brno 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 20.02.2022, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 54. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný zbytek víkendu a někdy příště se budu opět u hokeje v Hradci těšit na počtenou! (19:57:01)
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 460 diváků.
     
    I když to v první chvíli vypadalo, nakonec se tak neděje a šlágr 54. kola v Hradci končí! Domácí sice ve třetí třetině lehce polevili, avšak i nadále drželi Plzeň na distanc. Navíc po 59 sekundách od úvodního buly využil přesilovku svým třetím gólem Kevin Klíma a to už bylo rozhodnuto definitivně. Sice posléze Škodovka snížila zásluhou Ludwiga Blomstranda, který byl vyhlášen i nejlepším hráčem hostí, více ze sebe ale hosté nevymáčkli.

    Lvi navíc pojistili výsledek na začátku 56. minuty gólem Kellyho Klímy, což tak určilo konečnou podobu výsledku, který zní 6:1. Východočeši se výhrou trhají na tři body od Třince, čímž se osamostatňují na čele tabulky.

    Střely na branku: 39 – 23 (11 – 9)
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Celý stadion vstává, aby zatleskal domácím hráčům za výkon. Teď už se opravdu jenom dohrává a otázkou je, zda se ještě něco nesemele po konečném hvizdu.
     
    58:56
    Nedomlel i přes bolest dokázal odjezdit celé střídání, následně si půjčil od Cingela ztracenou hůl a pokračuje i nadále ve hře.
     
    58:28
    Hradec dohrává duel ve velkém stylu. Vyhazuje kotouče jeden za druhým a ani Plzeň se již nikam extra nežene.
     
    56:51
    Dvojka pro Bulíře a Lalancettea je jasná. Avšak domácímu hráči přiskočil ještě dvouminutový trest za krosček, tudíž bude hrát Plzeň 5 na 4. Místo Lalancettea však bude na trestné svůj čas trávit Radek Smoleňák.
     
    56:51
    Bulíř se postrkoval u mantinelu s Lalancettem, vyměnili si pár pozdravů a Kelly Klíma vletěl do plzeňského útočníka jako mstitel. Souboj se pak už jenom zúžil na bitku jednoho proti jednomu, a to Bulíře s Lalancettem, který si od Klímy Bulíře „převzal“. Jaké budou tresty?
     
    56:19
    Jank se do toho na levém kruhu opřel a Svoboda nastavil jenom svoji lapačku, i to k zákroku však stačilo. Hosté následně vyhodili na icing, proto nemohou střídat.
    55:02 Kelly KLÍMA - 6:1
     
    55:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Plzeň si kalich hořkosti dnešního duelu vypije až do dna. Radek Pilař zatáhl hru do útočného pásma po levém křídle a na úrovni kruhů pustil podél prken pod sebe na KELLYHO KLÍMU, který pokračoval v útoku. Svobodu pak překonal v těsném prostoru mezi betonem a ledovou plochou, pro dvojčata Klímova je to pak již celkově čtvrtý gól za dnešní bitvu – 6:1! Asistence: Radek Pilař.
     
    54:43
    Oba celky jsou již v plném počtu a jistotu v hradecké brance ukázal Filip Novotný! Proti němu se sám vydal Suchý a střílel z mezikruží, nepříjemný pokus pod ruku domácí gólman měl a vysloužil si potlesk od diváků.
     
    54:13
    Plzeň dokázala vyhodit a domácí v rozletu na posledních pár sekund přesilovky zastavila nepřesná rozehrávka.
     
    53:13
    Blain po přihrávce od Kevina Klímy střílel od modré, trefil jenom Svobodův beton. I nadále se však povedlo udržet Hradeckým pásmo a v další šanci byl Aleš Jergl, místo očekávané střely ale přišla jenom nahrávka na Lalancettea, který byl již dobře bráněn a puk propadl pouze k hostujícímu gólmanovi.
     
    52:37
    Jergl z první po vyhraném buly střílel do protipohybu Svobody, kotouč však utáhl až moc a napálil jej do ochranné sítě. Bylo to však s tečí západočeského obránce.
     
    52:33
    Na hostující straně je však frustrace velmi znát. Michal Bulíř (PLZ) sice dohrál Orsavu, poté však ještě jednou a důrazněji, kdy již byl puk zcela mimo hru. Proto dvojka za napadení.
     
    51:49
    Orsava zastavil Bulíře ve středním pásmu a na kotouč se dostal i Cingel, poprvé po potyčce se Schleissem z konce druhé třetiny. Jenom však nahodil ke Svobodovi a odjel střídat.
     
    50:56
    Domácí hrají ve velké pohodě a je to znát. Užívají si to i tribuny, ke cti Plzně však slouží to, že stále hraje naplno a nepřepla do módu „dohrát bezpečně duel“.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 13. Smoleňák (Oksanen, F. Pavlík), 13. Jank (Jergl), 18. Kevin Klíma (Blain), 40. Kevin Klíma (Nedomlel, Orsava), 41. Kevin Klíma (Ščerbak, Lalancette), 56. Kelly Klíma (R. Pilař) – 42. Blomstrand


    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Pajer, Cingel, Orsava.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Kvasnička, Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Hamšík – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Malát, Mertl (A), Dzierkals – M. Lang, G. Thorell, J. Dufek.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Ganger, Klouček

    Diváci: 2 460
    ocianews.com