Třinec – Liberec 2:4 (kon.) | K. Vary – Pardubice 5:4 (kon.) | Zlín – Olomouc 3:2 (1:0 po s.n.)
Litvínov – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Sparta – Vítkovice 2:3 (0:1 po s.n.) | Motor ČB – Kometa Brno 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 20.02.2022, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 54. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný zbytek víkendu a někdy příště se budu opět u hokeje v Hradci těšit na počtenou! (19:57:01)
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 460 diváků.
     
    I když to v první chvíli vypadalo, nakonec se tak neděje a šlágr 54. kola v Hradci končí! Domácí sice ve třetí třetině lehce polevili, avšak i nadále drželi Plzeň na distanc. Navíc po 59 sekundách od úvodního buly využil přesilovku svým třetím gólem Kevin Klíma a to už bylo rozhodnuto definitivně. Sice posléze Škodovka snížila zásluhou Ludwiga Blomstranda, který byl vyhlášen i nejlepším hráčem hostí, více ze sebe ale hosté nevymáčkli.

    Lvi navíc pojistili výsledek na začátku 56. minuty gólem Kellyho Klímy, což tak určilo konečnou podobu výsledku, který zní 6:1. Východočeši se výhrou trhají na tři body od Třince, čímž se osamostatňují na čele tabulky.

    Střely na branku: 39 – 23 (11 – 9)
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Celý stadion vstává, aby zatleskal domácím hráčům za výkon. Teď už se opravdu jenom dohrává a otázkou je, zda se ještě něco nesemele po konečném hvizdu.
     
    58:56
    Nedomlel i přes bolest dokázal odjezdit celé střídání, následně si půjčil od Cingela ztracenou hůl a pokračuje i nadále ve hře.
     
    58:28
    Hradec dohrává duel ve velkém stylu. Vyhazuje kotouče jeden za druhým a ani Plzeň se již nikam extra nežene.
     
    56:51
    Dvojka pro Bulíře a Lalancettea je jasná. Avšak domácímu hráči přiskočil ještě dvouminutový trest za krosček, tudíž bude hrát Plzeň 5 na 4. Místo Lalancettea však bude na trestné svůj čas trávit Radek Smoleňák.
     
    56:51
    Bulíř se postrkoval u mantinelu s Lalancettem, vyměnili si pár pozdravů a Kelly Klíma vletěl do plzeňského útočníka jako mstitel. Souboj se pak už jenom zúžil na bitku jednoho proti jednomu, a to Bulíře s Lalancettem, který si od Klímy Bulíře „převzal“. Jaké budou tresty?
     
    56:19
    Jank se do toho na levém kruhu opřel a Svoboda nastavil jenom svoji lapačku, i to k zákroku však stačilo. Hosté následně vyhodili na icing, proto nemohou střídat.
    55:02 Kelly KLÍMA - 6:1
     
    55:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Plzeň si kalich hořkosti dnešního duelu vypije až do dna. Radek Pilař zatáhl hru do útočného pásma po levém křídle a na úrovni kruhů pustil podél prken pod sebe na KELLYHO KLÍMU, který pokračoval v útoku. Svobodu pak překonal v těsném prostoru mezi betonem a ledovou plochou, pro dvojčata Klímova je to pak již celkově čtvrtý gól za dnešní bitvu – 6:1! Asistence: Radek Pilař.
     
    54:43
    Oba celky jsou již v plném počtu a jistotu v hradecké brance ukázal Filip Novotný! Proti němu se sám vydal Suchý a střílel z mezikruží, nepříjemný pokus pod ruku domácí gólman měl a vysloužil si potlesk od diváků.
     
    54:13
    Plzeň dokázala vyhodit a domácí v rozletu na posledních pár sekund přesilovky zastavila nepřesná rozehrávka.
     
    53:13
    Blain po přihrávce od Kevina Klímy střílel od modré, trefil jenom Svobodův beton. I nadále se však povedlo udržet Hradeckým pásmo a v další šanci byl Aleš Jergl, místo očekávané střely ale přišla jenom nahrávka na Lalancettea, který byl již dobře bráněn a puk propadl pouze k hostujícímu gólmanovi.
     
    52:37
    Jergl z první po vyhraném buly střílel do protipohybu Svobody, kotouč však utáhl až moc a napálil jej do ochranné sítě. Bylo to však s tečí západočeského obránce.
     
    52:33
    Na hostující straně je však frustrace velmi znát. Michal Bulíř (PLZ) sice dohrál Orsavu, poté však ještě jednou a důrazněji, kdy již byl puk zcela mimo hru. Proto dvojka za napadení.
     
    51:49
    Orsava zastavil Bulíře ve středním pásmu a na kotouč se dostal i Cingel, poprvé po potyčce se Schleissem z konce druhé třetiny. Jenom však nahodil ke Svobodovi a odjel střídat.
     
    50:56
    Domácí hrají ve velké pohodě a je to znát. Užívají si to i tribuny, ke cti Plzně však slouží to, že stále hraje naplno a nepřepla do módu „dohrát bezpečně duel“.
     
    49:50
    Kremláček navázal na sebe Oksanena, přetlačil jej a z mezikruží vystřelil na Novotného, ten vytěsnil střelu ramenem. To vše již na konci hradeckého oslabení po vyloučení Lva.
     
    48:52
    Bulíř z první na pravé straně napálil jenom Nedomlela, poté byl ústřední postavou plzeňské šance, když dorážel po Mertlově zakončení z mezikruží. Novotný byl však připraven, vystrčil do střely beton a stále drží výsledek 5:1!
     
    48:09
    Jakub Lev (MHK) dnes na trestné tráví hodně času. Dostává čtvrtý menší trest v utkání, sprintujícího Mertla za kotoučem přibrzdil seknutím do hokejky a putuje opět na druhou stranu od střídaček.
     
    47:26
    Bulíř dostal zajímavou přihrávku v situaci 2 na 2, k očekávané střele z první ale nedošlo. Z druhého sledu to již nemělo takovou razanci a Novotný zapisuje další zákrok.
     
    46:39
    Oslabení zvládá tým okolo trenéra Martince velmi dobře a vyhazuje jeden kotouč za druhým.
     
    46:18
    Přikryl naskočil zpátky na led a Novotný si připsal další zákrok, a to proti střele Dufka z pravé strany. Vhazovat se bude po levici hradeckého brankáře.
     
    45:34
    Jergl dostal při hře 4 na 4 křižnou přihrávku napříč ke vzdálenější tyči, kde byl sám před Svobodou. Se střelou však vyčkával velmi dlouho, až už neměl zkrátka kam střílet.
     
    45:08
    Radek Smoleňák (MHK) ukončuje přesilovku Lvů, za sražení jednoho z hostí před brankou Svobody dostává menší trest, klasifikace krosček.
     
    44:49
    Orsava chtěl celou kombinaci na pravé straně vyšperkovat křížem pro Lva, kotouč byl ale nepřesný, navíc si Smoleňák pomohl útočným faulem. Proto se síly na ledě srovnají.
     
    44:16
    Filip Přikryl (PLZ) otevře výčet vyloučených ve třetí třetině, dostává dvě minuty za podrážení.
     
    43:43
    Domácí po chvilce nejistoty ve vlastním obranném pásmu opět přebrali taktovku, Plzeň se osvobodila jenom za cenu vyhození. Krátce nato došlo navíc k faulu a Hradec bude mít přesilovku.
    42:00 Ludwig BLOMSTRAND - 5:1
     
    42:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Novotný dnes nulu nevychytá, Plzeň krátce po páté brance Hradce snižuje! LUDWIG BLOMSTRAND získal puk už ve svém obranném pásmu a přejel s ním nikým neatakován až do útočného pásma, navíc v situaci 2 na 1. Jank spíše kryl přihrávku na druhou stranu, proto mohl Blomstrand jít do koncovky a Novotného propálil pod vyrážečkou – 5:1! Bez asistence.
    40:59 Kevin KLÍMA - 5:0
     
    40:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Čepice létají na led, KEVIN KLÍMA kompletuje hattrick! Ze své pozice poslal puk za branku na Lalancettea, který počkal a nahrál na druhou stranu pro Ščerbaka. Ten by měl střelu z velmi těžké pozice, proto posunul puk z otočky na Klímu. Před ním byla rázem prázdná branka, Svoboda sice vytrčil do vzduchu svoji lapačku, ale na kotouč už nedosáhl – 5:0! Asistence: Nikita Ščerbak, Christophe Lalancette.
     
    40:03
    Třetí třetina začíná, Hradec rozjíždí přesilovou hru po vyloučení Kodýtka za vysokou hůl. Ale nejlepší to nebylo, Dzierkals vypíchl nepřesnou rozehrávku v útočném pásmu Plzně a předkládal do nadějné pozice Dufkovi, tomu však šel puk na paty.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jeden gól ve třetině, zato ale desítky trestných minut. Domácí i nadále pokračovali v sebevědomém výkonu a Plzni toho moc nedovolovali. Hosté hrozili především z přesilových her, kde několikrát situaci velmi zajímavě vykombinovali, avšak nedokázali překonat Novotného či lépe zamířit. Výrazně jiskřit se začalo až v posledních pěti minutách. Po potyčce Janka s Dzierkalsem Kindl vyhodil rukavici McCormacka do hlediště, za což dostal trest do konce utkání. Hradec pak přidal čtvrtou branku 24 sekund před koncem zásluhou Kevina Klímy z dorážky a po siréně do sebe šli Cingel se Schleissem, což dopadlo lépe pro domácího borce.

    Střely na branku: 27 – 14 (15 – 7)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    A jak dopadli Cingel se Schleissem? Podle očekávání, Lukáš Cingel (MHK) a Jan Schleiss (PLZ) dostávají oba shodně pětiminutový trest za bitku.
     
    40:00
    Za hru vysokou holí dostává Petr Kodýtek (PLZ) dvě minuty, Hradec si tak přenese do třetí třetiny přesilovou hru 5 na 4.
     
    40:00
    Tahle třetina má prostě šťávu! Po závěrečné siréně do sebe v signalizované výhodě vletěli u Svobodovy branky Cingel se Schleissem a byla to nefalšovaná bitka 1 na 1. Domácí forvard nejprve přetáhl Schleissovi dres přes hlavu a následně jej povalil na led. To bylo něco jak pro diváky, tak pro Radka Smoleňáka, který náležitě vyhranou bitku oslavoval a trochu provokoval hostující hráče.
    39:36 Kevin KLÍMA - 4:0
     
    39:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    24 sekund před koncem třetiny navíc Hradec odskakuje na čtyři branky a pravděpodobně je rozhodnuto! Aleš Jergl na levé straně dlouho držel puk, až jej vyhodil na modrou pro Nedomlela, který okamžitě střílel na branku. To ještě Svoboda měl, na dorážku KEVINA KLÍMY z bekhendu byl již však krátký – 4:0! Asistence: Richard Nedomlel, Jakub Orsava.
     
    39:16
    Na startu poslední minuty druhé třetiny se tlačil do zakončení Ščerbak, Svoboda však zasáhl, což platilo i o akci Lalancettea. To již hostující brankář přerušil a drží puk v lapačce.
     
    38:13
    Lev zkusil nahodit kotouč na hranici brankoviště, kde znovu operoval Smoleňák. Tentokrát však puk zastavil Budík a poslal jej dopředu, leč na icing.
     
    37:45
    Emoce jsou vyšponované, což je logické. Teď byl ústřední postavou Smoleňák, který byl v brankovišti Svobody povalen na led obráncem a hned mu všechno vysvětloval Graňák.
     
    36:57
    Budík se do toho na modré opřel a pokus mířil do horní části, avšak střela postrádala větší razanci. Jinak se povedlo domácím celé dvě minuty ubránit poměrně bez problémů.
     
    35:12
    Jakub Kindl (PLZ) výrazně za tuhle nebetyčnou klukovinu Plzeň oslabuje! Za hozenou rukavici do domácího kotle dostává rovnou osobní trest do konce utkání za nesportovní chování, čímž tak Škodovka přišla o kapitána.

    Jedno je však jisté. Jakub Lev (MHK) s Bohumilem Jankem (MHK) dostávají dvě minuty za hrubost, zatímco na straně hostí je to Martinš Dzierkals (PLZ), který se svého spoluhráče přistrčeního Jankem zastal. Proto má Plzeň dvě minuty 5 na 4.
     
    35:12
    Po odpískání ofsajdu na hostující straně poslal Jank plzeňského hráče před sebou poměrně nebezpečně na led proti mantinelu. To se logicky nelíbilo hostujícím hráčům a nakonec z toho vznikla slušná bitka několika hráčů!

    Po jejím konci ještě vše okořenil Kindl, který vzal jednu z McCormackových rukavic a hodil jí směrem do domácího kotle. Proto ihned přilétla zpátky a rozhodčí řeší, co dále.
     
    34:08
    Tahle přesilovka měla ke gólu opět velmi blízko, ale po velkých zmatcích před Svobodovou brankou to 4:0 není! Každopádně nutno vyzdvihnout výborný výkon plzeňského brankáře, z velké části díky němu je to stále jenom o tři branky.
     
    33:22
    Hra byla posléze vykázána do středního pásma, neboť Smoleňák zavazel nepovoleným způsobem Svobodovi v jeho území.
     
    32:55
    Oksanen zůstal sám na ose kluziště a nestřílel, nýbrž jenom přihrál napravo pro Smoleňáka, který puk tlačil na zadní tyč. Avšak poměrně o dost minul, Plzeň následně vyhazuje.
     
    32:44
    Východočeský nápor končí faulem Dominika Graňáka (PLZ). Ten podrazil Cingela na levém kruhu a po komerční přestávce rozehraje Hradec početní výhodu.
     
    32:12
    Domácí se branky dočkat nemohou, i když Plzeň v této fázi zápasu jednoznačně přehrávají! Celou sérii dorážek a střel završil od modré Blain tvrdým nápřahem, Svoboda vypustil kotouč z lapačky a Kelly Klíma mohl dát celému střídání definitivní tečku, ale stále jsme tu za stavu 3:0!
     
    31:33
    Hradec byl blízko čtvrtému gólu! Sražený kotouč na hranici Svobodova brankoviště nejprve poslal zpět na kasu Ščerbak, po zákroku hostujícího gólmana měl šanci na reparát Kelly Klíma a Lalancette, ani jedna z těchto střel není gólová!
     
    30:06
    Oksanen vyslal z modré v krátkém časovém sledu dvě střely za sebou, dvakrát trefil po ledě jenom beton Svobody. To platilo i o Suchém, který se po levém křídle dostal nad kruhy a pálil, leč Novotný vytrčil svůj beton.
     
    29:25
    Ani třetí přesilovka Plzně neměla za následek prolomení nuly na gólovém kontě hostí. Hradečtí poslední sekundy zvládli v podobě vyhození přes všechny čáry a z tribun se jim tak dostalo bouřlivého potlesku.
     
    28:18
    Tomáš Mertl se po rychlé kombinaci dostal ke kotouči a roztáhl si Novotného. Už to vypadalo, že nakonec zasune za jeho beton do branky, jenže do brankoviště skočil obětavě jeden z obránců Lvů a téměř jistému gólu nakonec zabránil!
     
    27:53
    Přesto došlo ke ztrátě puku a Perret si najížděl v situaci 2 na 2 pro teč před branku, kotouč ze vzduchu ale nedokázal trefit.
     
    27:34
    Zpět však k zápasu. Během 14 sekund se přerušovalo podruhé, hosté však zahájili tuhle přesilovou hru zřejmě nejlépe ze všech.
     
    27:24
    Komerční přestávku ozvláštnilo hledání tatínka od ztracené dcery, vše se nakonec povedlo vyřešit ke spokojenosti všech a tatínek se s dcerou mohou po hokeji vrátit bezpečně domů, čímž zajisté potěší maminku.
     
    27:20
    Radek Smoleňák (MHK) po komerční přestávce stráví maximálně dvě minuty na trestné lavici. Při bránění si pomohl drobným háčkem a je druhým vyloučeným hráčem domácích.
     
    26:30
    Perret dlouho držel puk u branky, až jej poslal z bekhendu do brankoviště Plzně, kde bylo hokejek připravených na zakončení hned několik, ale ani jedna do puku nepíchla.
     
    25:30
    Kaňák jenom ve středním pásmu protečoval k brance Novotného, poté se ale dostal puk zpět na hokejky Hradeckých, kteří jenom nahodili na Svobodu. Teď následuje v utkání lehce klidná pasáž.
     
    24:44
    Pajer se poprvé více ukázal, táhl rychlý kontr po pravém křídle, nakonec byl ale dostihnut obráncem a následný pokus nepřidělal Svobodovi větší problémy.
     
    24:03
    Blomstrand se na dlouhou hůl dostal přes Pavlíka, který jej napadal. Tím se hostům otevřel prostor na útok, nahození od modré však skončilo jenom sražené na tribuně.
     
    23:31
    Kelly Klíma držel dlouho puk v útočném pásmu a nebyl nikým atakován, následně přihrál na Lalancetta, který nešel do střelby, ale posunul nalevo pro Filipa Pavlíka. Jeho příklep končí ve výstroji Svobody.
     
    22:38
    Novotný neměl rozhodně nejlepší rozehrávku zpoza vlastní branky a našel jako první hokejku Dufka, který rozhodně nechtěl čekat a vracel puk zpět do odkryté branky, kam se ještě Novotný nestihl přemístit. Ke smůle Plzně a štěstí domácích ale kotouč končí mimo!
     
    21:29
    Zkrácená přesilovka domácích nepřinesla žádné překvapení, ono za šest sekund toho moc stihnout nejde. I ve hře 5 na 5 však měli domácí dobré střídání, Perret zvládl kličku za brankou a přihrával před branku, kde nikoho ze spoluhráčů ale neměl.
     
    20:55
    Oksanen ve středním pásmu využil zaváhání Plzně při střídání a domácí jeli rázem 3 na 2. Celou situaci řešil finský snajpr zakončením po přechodu modré, Svoboda puk podržel ve výstroji.
     
    20:02
    Hrajeme ještě necelou minutu a půl 4 na 4. Plzeň zahájila třetinu vpádem do útočného pásma díky Kvasničkovi, domácí ale zatím dobře brání a nepouští čtyřku Škodovky do větších manévrů.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:14.
     
    Tak se i stalo a hradecké hokejisty vyprovází do kabin bouřlivý potlesk. A není divu, za 20 minut stihli Lvi nastřílet indiánům tři branky, přičemž svého soupeře po většinu třetiny přehrávali. Avšak těžko říct, jak by se duel vyvíjel, kdyby v úvodu hosté využili alespoň jedno ze svých dvou přečíslení 2 na 1. Jenže zatímco v prvním případě Blomstrand trefil jenom blokujícího Nedomlela, podruhé Mertl netrefil ani branku. Hradec tohle potrestal, nejprve na konci 13. minuty překonal Svobodu Radek Smoleňák, na což o 14 sekund později navázal zakončením mezi betony Bohumil Jank. A když první přesilovou hru domácích v duelu využil nekompromisně v čase 17:58 Kevin Klíma, Plzeň čeká velmi těžký úkol, aby odtud odvezla alespoň bod.

    Střely na branku: 12 – 6
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Jergl zvládl souboj s Kodýtkem za vlastní brankou a ve zbývající části první třetiny se už toho zřejmě více nestane.
     
    19:36
    Tomáš Mertl (PLZ) však přesilovku hostí ukončil po pouhých osmi sekundách. Blaina, který se snažil dostat přes něj na volný puk, podrazil, za což je odeslán na trestnou lavici.
     
    19:28
    Jakub Lev (MHK) je viditelně rozladěn, na trestnou lavici totiž jde podruhé za třetinu. Tentokrát za podrážení a Plzeň může snížit ve zbývajících 32 sekundách první třetiny.
     
    18:58
    Západočeši sice posléze zvýšili svoji aktivitu v útočném pásmu a Suchý střílel přes clonícího hráče v předbrankovém prostoru, tečovaný puk ale skončil jenom v ochranné síti nad Novotného brankou.
    17:58 Kevin KLÍMA - 3:0
     
    17:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle netrvalo ani 15 sekund, Hradec jde už na tři branky náskoku! KEVIN KLÍMA dostal z modré od Blaina nabito a do kotouče se zkrátka opřel. Pokus mu neskutečně sedl a Svobodu prostřelil křížem na zadní vingl, Škodovka je v obrovských problémech – 3:0! Asistence: Jeremie Blain.
     
    17:47
    I Hradec si zahraje v první třetinu přesilovku. Dominik Graňák (PLZ) je vyloučen za sekání při stíhání útočné snahy Hradce.
     
    16:50
    Souhra Plzně brankou neskončila jenom s velkým štěstím, Budíka poté nikdo neupozornil na naskakujícího Lva, který puk získal a vyslal do brejku Cingela. Ten už však neměl potřebnou rychlost a střela přes obránce končí na Svobodově betonu!
     
    16:14
    Oksanen už chtěl táhnout hru po pravém křídle, šikovně se mu však nabídl Pavlík ve středním pásmu. Proto přišla zpětná nahrávka a až poté následné vyhození.
     
    15:45
    Přesilovka ale indiánům vůbec nejde. Půlka trestu Lva je téměř pryč a Novotný si nemusel připsat žádný zákrok proti jakékoliv střele, která by v početní výhodě na jeho kasu šla.
     
    15:08
    Perret jako první získal odražený puk v obranném pásmu a vyhodil jej až ke Svobodovi. Ten urychleně rozehrává a hosté mají před sebou druhý pokus.
     
    14:57
    Po komerční přestávce může Plzeň rozbalit své přesilovkové umění. Jakub Lev (MHK) si v bitvě o puk před Svobodovou brankou pomohl dle názoru rozhodčího krosčekem a dostává dvě minuty.
    13:00 Bohumil JANK - 2:0
     
    13:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Plzeň jenom 14 sekund poté inkasuje podruhé a zápas se jí začíná notně komplikovat! Jergl po přihrávce od Kevina Klímy nahodil před sebe na rozjetého BOHUMILA JANKA, který přebral kotouč a ocitl se ve střelecké příležitosti. Jeho zakončení z levého kruhu propadlo Svobodovi mezi betony a doplazilo se až za brankovou čáru – 2:0! Asistence: Aleš Jergl.
    12:46 Radek SMOLEŇÁK - 1:0
     
    12:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec se ujímá vedení na konci 13. minuty! Nepřesnou rozehrávku hostí po prknech zachytil Pavlík a nahazoval z otočky na branku. Do puku stihl ještě hrábnout Oksanen, čímž změnil dráhu letu a RADEK SMOLEŇÁK měl před brankou prostor na zasunutí puku za beton Svobody. To se také stalo a Lvi tak vedou – 1:0! Asistence: Ahti Oksanen, Filip Pavlík.
     
    11:32
    Parádní duel pokračuje a po další chybě hradecké obrany táhl brejk 2 na 1 Mertl. Přihrávku na spoluhráče nezvolil, čekal do poslední chvíle na pohyb Novotného a zakončoval na jeho lapačku. Ke smůle indiánů ale branku vůbec netrefil!
     
    10:42
    Po odpískaném ofsajdu, který vnesl na tribuny mírnou dávku emocí, se pokračuje ve hře v útočném pásmu Východočechů. Tutovou šanci měl Lalancette, který zůstal sám viset před Svobodou, roztáhl si jej a chtěl zasunout za jeho beton, Svoboda ale fantasticky podržel Škodovku!
     
    09:12
    Nedomlel po propadu vepředu hasil přečíslení Plzně 2 na 1 a poradil si s tím znamenitě. Blomstranda s kotoučem vystínoval, následně se roztáhl na led a přihrávce na Schleisse tím zabránil. Také za to dostává ovace z tribun.
     
    08:29
    Jank dojížděl přečíslení na podporu útoku a z jeho práce těžil Orsava, který dlouho přemýšlel, co s pukem dále. Nabízela se táhlá přihrávka pásmem na protější mantinel, tu však vykryl Blomstrand.
     
    07:53
    Blain dostal nabito na modré a opřel se do kotouče, přizvednutá střela ale končí jenom v ochranné síti.
     
    07:26
    Ščerbak jenom protečoval puk z vlastního pásma k brance Svobody, Západočeši však nedokázali s nabytým pukem něco vymyslet a prakticky jej předali jenom na hradecké hole.
     
    07:10
    Kotouč byl po střele Kremláčka sražen přes mantinel na tribuny, proto se musí čas zastavit, do utkání navíc vstupuje i komerční přestávka.
     
    06:53
    Pavlík si nepřesně zpracoval kotouč od Jergla a domácí znovu museli myslet na zadní vrátka. Následně se sice dokázali vykombinovat pod tlakem u vlastní branky, ale poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    05:56
    Oksanen podržel kotouč v obranném pásmu a rozjel kontr přihrávkou na Lva. Železný muž hradecké sestavy zatáhl hru pouze za branku Svobody, kde držel puk a nic zásadnějšího z jeho akce nevzešlo.
     
    04:46
    Pilař neudržel po stříleném nahození Orsavy puk v útočném pásmu a Hradec musel přecházet modrou čáru znovu. To již mezitím Lvi prostřídali a Smoleňák otestoval Svobodu prudkou střelou z pravé strany, s mírnými komplikacemi to hostující brankář ustál.
     
    04:19
    Nedomlel se přetahoval s Dzierkalsem o puk, načež souboj prohrál a Plzeň šla do rychlého kontru. Výpad Kodýtka však končí jenom ofsajdem a přerušenou hrou.
     
    03:44
    Lalancette udělal kličku na modré, ztratil tím tak výhodu rychlosti a navíc vystavil svého spoluhráče do ofsajdu. Proto tu máme další přerušení hry.
     
    03:11
    Kevin Klíma vyjel po levém křídle do útoku a zajel až za branku, načež zkusil svoji typickou zadovku pro hráče pod sebou. Svoboda to nečekal, stejně tak ale Jergl, který z první reagoval pozdě a puk vůbec netrefil!
     
    02:16
    Smoleňák vybojoval puk ve středním pásmu a posunul jej napravo pro Pavlíka, který na nic nečekal a z prostoru nad pravým kruhem prověřil připravenost Svobody. Plzeňský brankář jeho pokus vykopl betonem.
     
    01:53
    I domácí vyhazují posléze na icing, zatím sledujeme v úplně samotném úvodu hry poměrně dost nepřesností.
     
    01:26
    Nedomlel dosáhl na nahozený kotouč, na který si už najížděl Dzierkals. Nebezpečí pro domácí tak bylo částečně zažehnáno, hosté však pokračují nadále ve hře.
     
    00:58
    Zahrozili ale i Západočeši. Graňák po přechodu do útočného pásma chtěl od modré střílet z nápřahu, byla to však jenom slabá střela po ledě. A ta právě Novotnému nadělala více starostí, nakonec si však ve spolupráci s obranou poradil.
     
    00:36
    Plzeň sice zásluhou Kvasničky vyhodila kotouč z obranného pásma, ale přímo na zakázané uvolnění. Proto mohou domácí plynule pokračovat v útočení.
     
    00:19
    Oksanen měl už po 19 sekundách hry dobrou šanci, najel si před branku a přišla na něj přihrávka z oblouku. Finský snajpr byl však v tísni a svoje zakončení nasměroval jenom do betonu Svobody!
     
    00:02
    S mírnou prodlevou kvůli televiznímu přenosu začínáme, úvodní buly vyhráli domácí a hned nahodili do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -10
    Ještě jednou vám přeji krásné nedělní odpoledne z Hradce! Tribuny dnes mohou být v ČPP Aréně zaplněné výrazně více a vypadá to, že tomu tak opravdu bude. Hradec vstupuje do utkání s 12 útočníky místo jedenácti, se kterými hrál v Pardubicích, prostor dostal ve čtvrté formaci Lukáš Pajer. Plzeň přivítá v sestavě pak Martinše Dzierkalse, který se stihl navrátit z Pekingu, kde reprezentoval Lotyšsko.
     
    -22
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Pajer, Cingel, Orsava.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Kvasnička, Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Hamšík – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Malát, Mertl (A), Dzierkals – M. Lang, G. Thorell, J. Dufek.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Ganger, Klouček.
     
    MOUNTFIELD HK
    1. místo, 102 bodů, skóre 161:103, bilance 28-7-4-10

    Hradec zažívá velmi povedený ročník a pod Bílou věží cítí, že by to letos mohli dotáhnout opravdu daleko. Tým pod vedením dvojice Tomáš Martinec a Ladislav Čihák (pro nějž to bude pikantní duel) šlape a důkazem toho bylo předchozí kolo, na jehož programu bylo derby s Pardubicemi. V enteria areně byl fakticky jenom jeden tým, Hradec vyhrál poměrem 4:1 a prodloužil tím svoji vítěznou sérii, která trvá již pět duelů. Z posledních osmi pak Lvi vyhráli sedm, když jediná prohra přišla proti Kladnu, kde na výhru nestačilo ani symbolických 68 střel.

    I Východočechům se povedly předsezónní importy, Ahti Oksanen má za 49 duelů bilanci 24+22, přičemž je i nejlepším střelcem hradeckého týmu. Daří se i Graemu McCormackovi, který je s 23 asistencemi nejlepším nahrávačem týmu. Co však může Hradec trápit, jsou přesilové hry. Využití přesilových her již není tak velké, jako například na konci předešlého roku a 19,1 % řadí Mountfield na osmé místo v této statistice. Na druhou stranu, budou se utkávat dva týmy s nejlepším oslabením, Hradec má o necelých pět procent úspěšnosti oslabení méně než Plzeň. Povede se Lvům vyhrát pošesté v řadě?
     
    HC ŠKODA PLZEŇ
    4. místo, 83 bodů, skóre 153:133, bilance 22-5-7-15

    Po menší krizi na startu nového roku se Západočeši znovu rozjeli. Od momentu, kdy v duelu 41. kola doma padli s Libercem poměrem 1:4 a připsali si čtvrtou porážku v řadě, odehráli celkem deset utkání, v nichž prohráli jenom ve třech případech. Plzni se dařilo i směrem do obrany, z posledních šesti duelů třikrát udržela čisté konto, a to například i v Třinci, kde jí na výhru stačil jenom jediný gól.

    Týmu z „pivního města“ se povedly předsezónní příchody, ačkoliv to zpočátku nevypadalo, tak Michal Bulíř se vyhoupl k pozici nejproduktivnějšího hráče Škodovky s bilancí 26 branek a 28 asistencí za 49 duelů, daří se i Ludwigu Blomstrandovi, který je s 20 góly druhý nejlepší střelec týmu hned po Bulířovi. Plzeň se navíc může opřít o přesilové hry, které má třetí nejlepší v lize, k čemuž se přidaly nejlepší oslabení v lize. Přeruší modrobílí Hradci pětizápasovou sérii výher?
     
    Krásný nedělní podvečer z východočeské metropole! V rámci 54. kola Tipsport extraligy nás čeká v Hradci Králové další šlágr, a to souboj Mountfieldu HK s Plzní. Hradec šel po skvěle zvládnutém derby v Pardubicích na první místo extraligové tabulky a má možnost i nadále být první, k tomu však musí získat minimálně stejný počet bodů jako Třinec. I Plzni se v poslední době daří, z posledních pěti zápasů prohrála jenom jeden duel a zatím si drží čtvrté místo, které zaručuje přímou účast ve čtvrtfinále play off.

    Souboj prvního se čtvrtým začíná v ČPP Aréně v 17:20, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:20.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 13. Smoleňák (Oksanen, F. Pavlík), 13. Jank (Jergl), 18. Kevin Klíma (Blain), 40. Kevin Klíma (Nedomlel, Orsava), 41. Kevin Klíma (Ščerbak, Lalancette), 56. Kelly Klíma (R. Pilař) – 42. Blomstrand


    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Pajer, Cingel, Orsava.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Kvasnička, Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Hamšík – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Malát, Mertl (A), Dzierkals – M. Lang, G. Thorell, J. Dufek.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Ganger, Klouček

    Diváci: 2 460
    thejrc.org