Sparta – Liberec 5:2 (kon.) | Olomouc – Třinec 3:0 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 4:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 4:1 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:3 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 3:1 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 2:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Mountfield HK
Neděle 27.02.2022, 17:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 57. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:49 Radek SMOLEŇÁK - 2:4
     
    59:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové dnes v Brně zvítězí, ale pojistce do prázdné branky předcházel velký závar, ve kterém měl vyrovnávací trefu na holi Mueller, puk mu však přeskočil hůl a k vyhození se dostal RADEK SMOLEŇÁK a puk z jeho hole doputoval až do odkryté branky Komety. Bez asistence.
     
    59:03
    Kometa znovu v útočném pásmu a Čiliak znovu na střídačce.
    58:43 Petr HOLÍK - 2:3
     
    58:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa ještě žije! Enormní tlak nyní vivnuli hráči domácího celku na brankovišti Kiviaha, závar vznikl po nahození Tanseyho, o dorážku se pokoušel nejprve Mueller, ale nakonec se nejlépe orientoval PETR HOLÍK. Asistence: Peter Mueller, Martin Zaťovič.
     
    58:16
    Čiliak odjíždí z branky a Kometa zkusí své štěstí v power-play!
     
    56:45
    Kometa měla na holi kontaktní branku! Mueller poslal puk Zaťovičovi, jenž nabídl doslova na zlatém podnose branku Holíkovi, ale brněnský útočník trefil pouze tyčku!
     
    53:24
    Komplikace pro Kometu, dvě minuty za hrubost v útočném pásmu obdržel Lukáš Doudera.
     
    52:44
    Kučeříkovu střelu tečoval Krištof a puk jen těsně minul tyčku hradecké brány!
     
    52:28
    Dnešní utkání sleduje 3500 diváků.
     
    49:09
    Tutová příležitost pro Kollára, jenž obdržel přihrávku od Zbořila na levý kruh, prvně jmenovaný si však puk na holi srovnával až příliš dlouho, Kiviaho se mezitím stačil přemístit a střelu vyrazit!
     
    48:04
    Jergl zachytil puk ve středním pásmu a mohl postupovat do přečíslení s Kevinem Klímou, namísto toho volil najetí mezi kruhy, odkud však nedokázal ideálně zakončit.
    45:32 Jordann PERRET - 1:3
     
    45:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové odskakuje ve vlastním oslabení do dvoubrankového vedení! JORDANN PERRET vystihl přihrávku Vincoura na modré čáře a osamocený únik zakončil povedenou kličkou do forhendu. Bez asistence.
     
    45:03
    Možnost pro Brno! Dvě minuty za podrážení fasuje Christophe Lalancette, byl to zcela zbytečný faul v útočném pásmu, potrestá jej Kometa?
     
    40:12
    Hradec byl na startu třetí třetiny v tutové příležitosti! Přihrávku Smoleňáka se snažil usměrnit za Čiliaka z voleje Oksanen, ovšem brněnský brankář se stačil včas přemístit!
     
    Druhá třetina končí u boxu rozhodčích, kde si vyměňují názory Ďaloga se Smoleňákem, zdá se však, že na pěstní souboj nedojde.
    38:45 Radek PILAŘ - 1:2
     
    38:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec si velmi brzy bere své vedení zpět! Ihned po vhazování se puk dostal na hůl Pavlíka, jenž vybídl ke střele svého kolegu na modré čáře RADKA PILAŘE a ten přízemní ránou k tyči překonal Čiliaka. Asistence: Kelly Klíma.
    37:24 Marek ĎALOGA - 1:1
     
    37:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Čtvrtou přesilovou hru v zápase už Kometa potrestala, když se od modré čáry trefil MAREK ĎALOGA. Asistence: Andrej Kollár.
     
    37:17
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Bohumil Jank – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Vincour – 2 min., krosček).
     
    35:44
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jakub Orsava – 2 min., krosček).
     
    35:44
    Hradec už se radoval ze vstřelení druhé branky, ale bylo to předčasné, místo toho se bude bránit početní výhodě Komety!
    35:09 Kelly KLÍMA - 0:1
     
    35:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla nádherná trefa v podání KELLYHO KLÍMY! Hradecký přechod do útočného pásma vedl Lalancette, předal puk zmíněnému střelci, který si ještě vylepšil svou pozici a trefil parádně pod horní tyč. Asistence: Nikita Ščerbak, Graeme McCormack.
     
    30:57
    Dočekal byl nyní znovu ve slibných příležitostech, nejprve prudce vypálil z levého křídla, aby pak přijal přihrávku od Rákose a jen těsně minul z voleje branku Hradce!
     
    27:46
    Doudera dostal puk do ideální pozic na pravý kruh, ovšem trefil pouze boční síť, puk se však odrazil zpět před hradeckou branku, kde se pokoušel Kiviaha z ostrého úhlu zaskočit Rákos.
     
    25:13
    Kometa se poprvé v utkání bude bránit přesilové hře soupeře, dvě minuty za vysokou hůl obdržel Martin Dočekal.
     
    25:12
    Dočekal nyní vystihl nepřesnost v podání Lalancetta a řítil se osamocen na Kiviaho, snažil se hradeckého brankáře vykoupat, ale puk mu sjel z čepele hole.
     
    23:24
    Kometa nyní doslova rozebrala obranu Hradce, puk mířil od Krištofa k Ďalogovi, ten chtěl vylepšit pozici pro Zaťoviče, mezitím však vypadla branka Hradce ze základního postavení a brněnské publikum je ve varu!
     
    21:47
    Třetí přesilovou hru domácích má na svědomí Bohumil Jank, jenž fasuje menší trest za podrážení.
     
    18:14
    Kometa si vynutila druhou přesilovou hru, dvě minuty za podrážení míří odsedět Radek Pilař.
     
    17:46
    Tento trend nyní narušil Vincour s Krištofem, když si oba borci vyměnili puk, aby Vincour zakončoval z bezprostřední blízkosti, mířil na bližší tyč, kde měl však Kiviaho prostor pokrytý.
     
    06:34
    Ďaloga nyní obětavým zákrokem zastavil útočné počínání Orsavy, na druhou stranu pak spěchal Vincour, který předložil puk do ideální pozice Muellerovi, elitní brněnský střelec však nedokázal Kiviaha překonat!
     
    05:25
    Střelu Ďalogy Kiviaho pouze vyrazil a k dorážce sjížděl Šoustal, Kiviaho se ovšem stačil včas přemístit a zabránit první brance v utkání!
     
    03:31
    Kometa si zahraje první přesilovou hru v dnešním zápase, protiútoku domácích zabránil za hranicí pravidel Ahti Oksanen a obdržel dvě minuty za nedovolené bránění.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 38. Ďaloga (Kollár), 59. P. Holík (P. Mueller, Zaťovič) – 36. Kelly Klíma (Ščerbak, McCormack), 39. R. Pilař (Kelly Klíma), 46. Perret, 60. Smoleňák


    HC Kometa Brno: Čiliak (Tomek) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, Tansey, Gulaši (A), Fajmon, L. Doudera – Vincour, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – Kollár, A. Zbořil, T. Šoustal – Dočekal, Rákos, Šik.
    Trenér: Kalous

    Mountfield HK: Kiviaho (F. Novotný) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Kalina – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Orsava.
    Trenér: Martinec

    Rozhodčí: Pešina, Šír – Brejcha, Votrubec

    Diváci: 3500
    bahis siteleri