Ottawa – Montreal 1:2 (kon.) | Detroit – Toronto 7:10 (kon.) | Nashville – Tampa 2:3 (kon.)
Vegas – Colorado 2:3 (kon.) | San Jose – Boston 1:3 (kon.) | Calgary – Minnesota 7:3 (kon.)
Los Angeles – NY Islanders 5:2 (kon.) | Carolina – Edmonton 2:1 (kon.) | Dallas – Buffalo 4:2 (kon.)
Chicago – St. Louis 0:4 (kon.) | Arizona – Winnipeg 3:5 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Edmonton Oilers
Neděle 27.02.2022, 19:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost, přeji pěkný vstup do příštího týdne a všem Alexandrům ještě dnes vše nejlepší k svátku! (22:03:04)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Frederik Andersen (CAR) 29 zákroků, úspěšnost 96,7 %
    2. Teuvo Teräväinen (CAR) 1+1
    3. Andrej Svečnikov (CAR) 0+2
     
    Česká a slovenská stopa

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 10:48
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (CAR) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7 %, odchytal 60:00

    Mike Smith (EDM) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,1 %, odchytal 57:47
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku 29:30
    Zblokované střely 10:10
    Zákroky gólmanů 29:27
    Vyloučení 4:4
    Vyloučení v minutách 10:8
    Využití přesilovek 1:0
    Hity 25:29
    Vhazování 32:20

    Utkání v PNC Arena sledovalo 18 801 diváků.
     
    Třetí třetina nebyla herně příliš pohledná, Carolina si v ní totiž svědomitě hlídala těsné vedení, nutno dodat, že s tím neměla velké potíže. Hráči Edmontonu marně hledali cestu do útočného pásma, když už se tam dostali, neudrželi se tam dlouho a nevytvořili si pořádné šance. Dva body tedy za celý zápas zaslouženě zůstávají v Severní Karolíně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Jedno z dalších takovýchto vyhození už icingem končí, Olejářům už ale nezbývá moc času. Jejich trenér Jay Woodcroft si bere oddechový čas.
     
    59:03
    Jaccob Slavin posílá z vlastního pásma několikátý pomalý oblouček, který sotva dojede na konec kluziště, takže z toho není zakázané uvolnění.
     
    58:23
    Mike Smith jde z branky, Edmonton hraje v šesti.
     
    57:35
    Oilers se ne a ne propracovat do útoku, Mike Smith ani nemůže vyjet z branky, protože musí neustále sám pomáhat s rozehrávkou.
     
    56:40
    Canes se neudrželi dlouho v útočném pásmu, ale příliš jim to nevadí, protože nepouštějí soupeře do velkých šancí.
     
    55:29
    Tyson Barrie si od modré potáhl puk hlouběji, napřáhl a tvrdě vypálil příklepem. Andersen ale dobře viděl a podle toho také zasáhl.
     
    54:30
    Carolina už se soustředí především na obranu, takže jsou v jejím podání v posledních minutách nezřídka k vidění jednoduché obloučky do středního pásma a krátké intervaly střídání.
     
    53:45
    Rychlý protiútok díky Ahově předávce zakončoval kličkou do bekhendu Svečnikov, ale i Mike Smith teď podržel svůj tým.
     
    53:30
    Benson střílel zápěstím z mezikruží, Andersen vyrazil puk k Sceviourovi. Ten si stáhnul kotouč za branku a chtěl ho odrazit do klece o gólmanovy záda. Andersen jen se štěstím udržel touš mimo branku.
     
    52:29
    První útok domácích zatápěl v útočném pásmu, několik nebezpečných střel z různých pozic ovšem za Mikem Smithem neskončilo.
     
    51:08
    Zakázané uvolnění Caroliny nutí zůstat na ledě hráče, kteří už tam chvilku byli. Hosté proti nim logicky posílají Connora McDavida.
     
    50:41
    Nečas s Jarvisem si rychle vyměnili puk, nakonec ho dostali na modrou k Skjeiovi. Jeho nahození Smith zřejmě moc neviděl, protože se ho snažil tečovat Trocheck.
     
    50:06
    Jordan Martinook vybojoval kotouč v levém rohu útočného pásma, odkud zkusil překvapit Smitha nastřelením puku zpoza brankové čáry. Brankář Oilers se nenechal nachytat.
     
    49:14
    Domácím by teď mohlo pomoci zakázané uvolnění hostů.
     
    48:46
    Carolině v posledních minutách příliš nevychází forčeking, takže není schopná se udržet v útočném pásmu. Ve vlastní obraně ale funguje dobře.
     
    47:50
    Darnell Nurse zakončoval kratší tlak svého týmu střelou švihem ze středu útočného pásma. Frederik Andersen vytáhnul pohledný zákrok lapačkou.
     
    47:24
    Oba týmy mají problém zavézt puk do útočného pásma, takže se hraje delší dobu bez přerušení. McDavid se dral před branku od pravého hrazení, domácí obránci ho však pokryli v dostatečném počtu.
     
    45:50
    Tentokrát Kane přibrzdil za modrou, počkal si na Draisaitla, kterému poslal šikovnou žabičku. Draisaitlova teč těsně minula branku.
     
    45:15
    Jaccob Slavin v obranném pásmu ztratil hůl, čehož chtěl využít Evander Kane. Chvilku s pukem kličkoval, nakonec vystřelil nepřesně.
    44:14 Šance – Nino NIEDERREITER
     
    44:14
    Mike Smith zajel za branku, aby pomohl s rozehrávkou, posílal ji však po ose hřiště, kde ji zachytil Jordan Staal. Jeho střela ani Niederreiterova dorážka ovšem nebyly dostatečně rychlé, aby potrestaly Smithovu chybu.
     
    43:06
    Derek Ryan, jenž dnes hraje velmi dobře, se zpoza branky protlačil až k zakončení. To zblokoval Teräväinen, dorážku z otočky ale ještě otestoval Warren Foegele.
     
    42:25
    Evan Bouchard měl u modré dostatek času, napadlo ho tedy poslat puk po ledě na teč. Před brankou ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl, a tak kotouč proklouzal až na zadní mantinel.
     
    41:46
    Niederreiter tvrdě bojoval u pravého mantinelu, puk odtamtud však nevyškrábal, a tak se musí vracet dozadu.
     
    40:50
    Ani jeden z týmů se nedokázal udržet v útočném pásmu, hraje se především v tom středním.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině

    Střely na branku 22:24
    Zblokované střely 5:7
    Zákroky gólmanů 23:20
    Vyloučení 4:4
    Vyloučení v minutách 10:8
    Využití přesilovek 1:0
    Hity 16:21
    Vhazování 26:15
     
    Domácí fanoušci měli na začátku druhé třetiny chvilku radost a pro jejich tým to vypadalo skvěle, neboť Brett Pesce zvýšil na 3:0. Branka ovšem neplatila kvůli ofsajdu, na neuznané góly je to tedy dnes 1:1. Krátce nato naopak snížil někdejší hráč Caroliny Derek Ryan, což Edmontonu na nějaký čas vlilo krev do žil. Většina druhé třetiny byla ovšem vyrovnaná a oběma týmům kazila akce řada nepřesností.

    Třetí třetina začne přibližně ve 21:16.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Z nepřehledné situace na útočné modré čáře domácích se kotouč objevil u Andreje Svečnikova, jenž chtěl překvapit Smitha svižnou střelou z dálky.
     
    38:53
    Volný prostor se otevřel před Codym Cecim, který zápěstím mířil doprostřed branky, kde byl připravený Frederik Andersen.
     
    38:06
    Chatfield se z trestné hned dostával do šance, neměl na ni však skoro žádný čas, a tak pálil už z dálky velmi nepřesně.
     
    38:01
    Carolina hraje v plném počtu.
     
    37:15
    McDavid se zkoušel prosadit po levé straně, zakončil ale nepříliš prudce a po ledě.
     
    36:57
    Díky chytré přihrávce skrz střední pásmo se do volného prostoru před brankou dostal Evander Kane, jehož střelu Andersen udržel pod rukou.
     
    36:10
    Evan Bouchard okamžitě po buly střílel od modré, poté se ale musel rychle vracet pro vyhozený puk, neboť se před něj hnal domácí Vincent Trocheck.
     
    36:01
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jalen Chatfield – 2 min., držení).
     
    35:50
    Connor McDavid se při signalizované výhodě hezky prokličkoval útočnou třetinou až k zakončení bekhendem, před brankou však bylo husto, takže puk neprošel.
     
    34:43
    Andrej Svečnikov z pravého rohu krásně našel Sebastiana Aha uprostřed útočného pásma, tam ovšem bylo i několik hostujících hráčů, a tak Aho nezakončil.
     
    33:26
    Brady Skjei objel útočné pásmo, nakonec posouval nahoru k modré Brettu Pescemu, jehož rána byla tečována, ale Smithovi mnoho problémů nepřinesla.
     
    32:20
    Devin Shore blízko před brankou tečoval nahození od modré, puk udělal nepředvídatelný oblouček a dopadl těsně vedle tyčky.
     
    31:26
    Connor McDavid zničehonic poslal od levého mantinelu přesnou přihrávku Zachu Hymanovi. Ten před brankou alespoň tečoval do Andersenova náručí.
     
    30:31
    Nahrávka Setha Jarvise na Jesperiho Kotkaniemiho neprošla, odrazila se ovšem k Jalenu Chatfieldovi dojíždějícímu ze druhé vlny. Proti jeho pokusu z pravého kruhu už musel zasahovat Mike Smith.
     
    29:41
    Z podobné pozice to zkoušel Brett Pesce, ani on ovšem pořádně nezakončil, namísto toho si protáhl puk přes osu hřiště na bekhend, ale ani tím neuspěl.
     
    28:37
    Staal udržel puk za brankou, odkud nabil na modrou Bearovi, ovšem ani jeho ani následná střela Slavina na Smitha neprošly.
     
    27:30
    Po více než deseti minutách se konečně podařilo plexisklo opravit, což v hale vyvolalo skoro větší radost než góly domácího týmu.
     
    27:30
    Zápas se nyní zdržuje kvůli výměně jedné tabule plexiskla v rohu útočného pásma domácích.
     
    26:38
    Niemeläinen poslal krásnou přihrávku přes stření pásmo Perlinimu, který se tak tak protlačil mezi obránci, ale už nestihl zakončit.
     
    25:40
    Okamžitě se na hokejky hostujících hráčů dostalo sebevědomí, Leon Draisaitl nicméně neprocpal svou střelu na branku.
    24:26 Derek RYAN - 2:1
     
    24:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    DEREK RYAN zblokoval ve vlastním pásmu střelu Iana Coleho, vyrazil dopředu a puku byl jako první. Před Andersenem si ho šikovně přehodil na forhend a bleskově zasunul mezi betony. Dobře tím navazuje na včerejší hattrick proti Floridě. Bez asistence.
    23:03 Neuznaný gól – Brett PESCE
     
    23:03
    Carolina právě vstřelila branku!
    Teuvo Teräväinen zavezl puk za modrou čáru, pokryl si ho a krásně nahrál Brettu Pescemu, jehož střela šla rychle do protipohybu Mikea Smitha. Tentokrát si ovšem vzal coach's challenge hostující Jay Woodcroft, díky čemuž se prokázalo, že v ofsajdu byl krátce před tím Andrej Svečnikov.
     
    22:30
    Domácí si v útočném pásmu nevytvořili střeleckou příležitost, Derek Ryan ovšem stihnul jen dovézt puk za polovinu a vyhodit.
     
    21:29
    Vyhrané vhazování v útočném pásmu zamířilo k Evanu Bouchardovi, jehož tvrdou pecku od modré Andersen také udržel.
     
    21:23
    Carolina hraje v plném počtu.
     
    20:33
    Connor McDavid provětral pravou stranu a střílel bekhendem, Frederik Andersen byl však dobře postavený, a tak nedovolil ani pořádnou dorážku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině

    Střely na branku 16:8
    Zblokované střely 1:2
    Zákroky gólmanů 8:14
    Vyloučení 3:4
    Vyloučení v minutách 8:8
    Využití přesilovek 1:0
    Hity 7:11
    Vhazování 19:6
     
    V úvodu zápasu trvalo domácím, než se rozehráli, přičemž nabídli soupeři z Edmontonu dlouhou přesilovou hru dvojnásobným vyloučením Bradyho Skjeie. Oilers ale nabídku nevyužili, a tak se Carolina ujala otěží. Dvěma góly si vytvořila příjemný náskok a ve druhých deseti minutách kontrolovala hru.

    Druhá třetina začne přibližně ve 20:09.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Derek Ryan přihrával od mantinelu naslepo, což nebyl v danou chvíli nejlepší nápad. Edmonton se sám vyhání z útočného pásma.
     
    19:23
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Andrej Svečnikov – 2 min., hrubost).
     
    19:07
    Teď se jim to konečně daří, přihrávku z rohu na pravý kruh dostal Devin Shore, pokus zápěstím však mířil doprostřed branky, kde s ním pochopitelně Frederik Andersen neměl potíž.
     
    18:18
    Edmonton po nadějném začátku ve druhé polovině první třetiny působí bezradně a nedokáže udržet kotouč v útočném pásmu.
    16:53 Sebastian AHO - 2:0
     
    16:53
    Carolina právě vstřelila branku!
    Další blesková kombinace domácích byla tentokrát k vidění v početní převaze. Svečnikov křižně předal puk doleva Teräväinenovi, ten podobně jako Svečnikov při prvním gólu vracel do mezikruží, odkud tentokrát zakončoval SEBASTIAN AHO. Asistence: Teuvo Teräväinen a Andrej Svečnikov.
     
    16:25
    Tahle přesilovka domácích zatím vypadá lépe než ta předchozí, Teräväinenova rána z pravého kruhu však neměla proti Smithovi šanci.
     
    15:57
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Tyler Benson.
     
    15:43
    Brett Pesce z dálky napřáhl a napálil puk vší silou na branku. Mike Smith vyrážečkou přesměroval kotouč do rohu po své levici.
     
    15:07
    Edmonton hraje v plném počtu.
    14:00 Šance – Derek RYAN
     
    14:00
    Sám Derek Ryan ujel do samostatného úniku, chtěl zakončit mezi betony podobně jako na začátku utkání McDavid. Frederik Andersen si ale tentokrát mezírku pohlídal.
     
    13:36
    Ryan McLeod vyvezl kotouč až do útočného pásma, kde ho dokázal udržet a ještě nabít na střelu Dereku Ryanovi.
     
    13:07
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Tyson Barrie – 2 min., držení hole).
     
    12:42
    Canes pokračují v útočení, Tyson Barrie byl ale před brankou dobře postavený, takže zblokoval střelu od modré a vyhodil puk do středního pásma.
    11:57 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:0
     
    11:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí předvedli překrásnou rychlou kombinaci v útočném pásmu. Chatfield už mohl od modré střílet, rozhodl se ale přihrát hlouběji do pásma Svečnikovovi, jenž si ještě všimnul v mezikruží TEUVA TERÄVÄINENA. Zakončení finského útočníka bylo pro Smitha nechytatelné. Asistence: Andrej Svečnikov a Jalen Chatfield.
     
    11:19
    Nebezpečné nahození od modré chtěl dorážet Leon Draisaitl, jenže Frederik Andersen puk chytil a nepustil.
     
    10:49
    Andrej Svečnikov nepříjemně napadal Markuse Niemeläinena na zadním mantinelu, odkud dokázal vyšťourat puk před branku, kam zrovna sjížděl Jesperi Kotkaniemi. Byl už ale příliš blízko před Mikem Smithem, a tak neměl kudy procpat kotouč za jeho záda.
     
    09:40
    Carolina hraje v plném počtu.
     
    09:00
    Carolina zatím brání naprosto skvěle, nepouští soupeře do šancí, naopak vyhazuje jeden kotouč za druhým.
     
    08:15
    Další pokus o zavezení kotouče před Andersena zastavuje ofsajd.
     
    07:52
    Ani nadále se Edmontonu nedaří usadit se v útočném pásmu, naopak teď byl brankář Mike Smith zbrklý, když chtěl co nejrychleji rozehrát, jenže poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    07:14
    Domácí vyhráli důležité utkání, a tak Brett Pesce mohl vyhodit přes celé hřiště.
     
    06:41
    McLeod a Trocheck jsou na ledě, pokračuje klasická přesilová hra Edmontonu pět proti čtyřem.
     
    06:08
    Tentokrát ujel osamocený Sebastian Aho, chvíli mu ale trvalo, než zpracoval odražený puk, a tak jeho střela na hostujícího gólmana nestačila.
     
    05:40
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Brady Skjei – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    05:20
    Dva hráči Caroliny ujeli do přečíslení, Brady Skjei nakonec sám pálil švihem, ale Mike Smith zakročil vyrážečkou.
     
    04:41
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Ryan McLeod – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Vincent Trocheck – 2 min., hrubost).
     
    04:32
    Bývalý Hurikán Derek Ryan dostal hezkou přihrávku od McLeoda, Ryanova střela zápěstím orazítkovala tyčku.
     
    04:00
    Bouchardovo nečekané nahození ze středního pásma po teči vyletělo mimo hřiště, následuje vhazování po Andersenově levici.
     
    03:27
    Edmonton hraje v plném počtu.
     
    02:40
    Slavinovo nahození zamířilo nad branku, Teräväinen se poté k puku nedostal, a tak hosté znovu vyhazují.
     
    01:50
    Edmontonu se rychle podařilo vyhodit a na úvod oslabení zdržet domácí tým v bezpečí.
     
    01:27
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Tyson Barrie – 2 min., nedovolené bránění).
    00:51 Neuznaný gól – Connor McDAVID
     
    00:51
    Connor McDavid převzal kotouč ve středním pásmu, prolétl přes modrou čáru a pohotově zakončil mezi betony. Rod Brind'amour si ovšem vzal coach's challenge kvůli ofsajdu, ve kterém McDavid opravdu byl. Gól tedy neplatí.
     
    00:09
    Zápas začíná zakázaným uvolněním hostů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Cole – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Lorentz, Kotkaniemi, Martinook (A).
    Trenér: Rod Brind'amour.

    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Barrie, Nurse (A), Ceci, Lagesson, Bouchard, Niemeläinen, Broberg – Hyman, McDavid (C), Foegele – Sceviour, Draisaitl (A), E. Kane – D. Ryan, Devin Shore, R. McLeod – Benson, Brendan Perlini.
    Trenér: Jay Woodcroft.

    Rozhodčí: Rank, Sutherland – Daisy, Flemington.
     
    Česká a slovenská stopa

    Martin Nečas (CAR) – 28 bodů (8+20)
     
    Vzájemné zápasy

    12.12.2021 Edmonton – Carolina 1:3
    16.02.2020 Carolina – Edmonton 3:4 po prodl.
    11.12.2019 Edmonton – Carolina 3:6
    16.02.2019 Carolina – Edmonton 3:1
    21.01.2019 Edmonton – Carolina 4:7
     
    Edmonton Oilers

    Oilers měli obrovskou krizi v prosinci a lednu. Tehdy vyhráli pouze dva z patnácti duelů a zdálo se, že sezona v jejich podání nebude vydařená. Dokázali se ale zvednout a z následujících šestnácti utkání jich jedenáct vyhráli, a tak jsou momentálně díky 61 bodům na 8. místě Západní konference. Poslední zápas vyhrál Edmonton včera proti silné Floridě, kdy se hattrickem blýskl Derek Ryan, shodou okolností někdejší hráč Caroliny. Předtím sehráli Olejáři zápas proti Tampě Bay, dnes tedy zakončují velmi náročný trojboj proti týmům z jihovýchodu USA.

    Poslední zápasy:

    Florida – Edmonton 3:4
    Tampa Bay – Edmonton 5:3
    Edmonton – Minnesota 3:7
    Winnipeg – Edmonton 2:4
    Edmonton – Anaheim 7:3

    Nejproduktivnější hráči:

    Connor McDavid – 75 bodů (28+47)
    Leon Draisaitl – 74 bodů (36+38)
    Ryan Nugent-Hopkins – 37 bodů (7+30)
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni do února nevstoupili zdaleka ideálně, prohráli čtyři z pěti svých úvodních duelů a v tabulce si ihned lehce pohoršili. Zareagovali však skvěle, následující čtyři zápasy vyhráli, takže odmítli jakoukoli dlouhodobější krizi. Navíc jeden z nejnebezpečnějších konkurentů ve Východní konferenci Florida prohrála tři utkání v řadě, a tak se Canes se 76 body vrátili na 1. místo konference a 2. místo celé NHL za Colorado. Radost fanouškům Caroliny ovšem kazí zranění klíčového obránce Anthonyho DeAngela z pondělního utkání s Philadelphií, absence amerického beka by měla trvat až měsíc.

    Poslední zápasy:

    Carolina – Columbus 4:0
    Philadelphia – Carolina 3:4 po prodl.
    Pittsburgh – Carolina 3:4
    Carolina – Nashville 5:3
    Carolina – Florida 2:3 po prodl.

    Nejproduktivnější hráči:

    Sebastian Aho – 54 bodů (22+32)
    Andrej Svečnikov – 48 bodů (22+26)
    Teuvo Teräväinen – 41 bodů (14+27)
     
    Zdravím všechny fanoušky severoamerické NHL! Brzký odpolední zápas dnes sehrají Carolina Hurricanes a Edmonton Oilers.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Ondřej Mikušek

    Branky a nahrávky: 12. T. Teräväinen (A. Svečnikov, Chatfield), 17. Aho (T. Teräväinen, A. Svečnikov) – 25. D. Ryan


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Cole – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Lorentz, Kotkaniemi, Martinook (A).
    Trenér: Rod Brind'amour.

    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Barrie, Nurse (A), Ceci, Lagesson, Bouchard, Niemeläinen, Broberg – Hyman, McDavid (C), Foegele – Sceviour, Draisaitl (A), E. Kane – D. Ryan, Devin Shore, R. McLeod – Benson, Brendan Perlini.
    Trenér: Jay Woodcroft.

    Rozhodčí: Rank, Sutherland – Daisy, Flemington.

    Diváci: 18 801.
    bahis siteleri