Mladá Boleslav – K. Vary 3:2 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 3:2 (2:0 po s.n.) | Zlín – Sparta 2:3 (kon.)
Motor ČB – Pardubice 7:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 4:3 (3:1 po s.n.) | Kladno – Vítkovice 4:3 (po pr.)
po prodl.
Rytíři Kladno
4:3 (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 01.03.2022, 18:00 • ROCKNET Arena, Chomutov • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V prodloužení uspěli domácí Rytíři Kladno, kteří tak berou za vítězství 4:3 nad Vítkovicemi dva body. Důležitým byl moment, kdy Lakatoš vysokou holí trefil Kubíka a byl vyloučen na dvě minuty. Následnou přesilovku 4 na 3 vzápětí využil právě faulovaný Adam Kubík, jenž dostal nabito do pravého kruhu od Plekance a forhendovou střelou z první prostřelil Stezku na přední tyč.

    Svěřenci kouče Čermáka se přiblížili dvanáctým Karlovým Varům na rozdíl sedmi bodů a stále mají teoretickou šanci, že se vyhnou baráži. Museli by ovšem zbývající tři utkání vyhrát, zatímco konkurent nesmí uhrát už ani bod. Vítkovice jsou osmé, ty se o postup do play-off již bát nemusí. (20:34:24)
     
    Konec zápasu.
    60:51 Adam KUBÍK - 4:3
     
    60:51
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Bonusový bod pro Rytíře vystřelil ADAM KUBÍK! Opět dostal nabito do pravého kruhu od Plekance a ani podruhé z tohoto prostoru nezaváhal, Stezka přilepil beton k tyči až v momentě, kdy už měl kotouč za zády. Asistence: Tomáš Plekanec a Marek Baránek.
     
    60:24
    Příležitost pro Kladno, to si zahraje přesilovku 4 na 3! Za nebezpečnou hru vysokou holí je vyloučen Dominik Lakatoš, který zasáhl do obličeje Kubíka.
     
    60:10
    Jan Hruška na buly přetlačil Plekance, puk poslal na Alexeje Solovjova. Ruský obránce najel do útočného pásma, kde vypálil, Landon Bow udržel puk ve výstroji.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba vítěze nepoznala, v utkání mezi Kladnem a Vítkovicemi uvidíme prodloužení! Za hosty nejprve v oslabení vyrovnal Petr Fridrich, poprvé pak Vítkovice poslal do vedení Jan Hruška, tento gól padl pro změnu v přesilové hře. Domácí ovšem zvládli najít odpověď a v 59. minutě upravil na současných 3:3 Nicolas Hlava.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:46
    Mezi kruhy si vypracoval zajímavou palebnou pozici Tomáš Plekanec. Pálil forhendem po ledě, Aleš Stezka jeho pokus zvládl vykopnout levým betonem.
     
    59:27
    Oblouček Ticháčka srazil ze vzduchu Rastislav Dej, jenž tak zamezil další kladenské šanci. Po přejeté červené čáry nahodil za bránu soupeře.
     
    58:45
    Jaromír Pytlík najel do útočného pásma, leč příliš dlouho tam nepobyl. Stopku mu vystavil Karel Plášil, který předvedl ukázkový čistý hit.
    58:08 Nicolas HLAVA - 3:3
     
    58:08
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Čermákova družina nesložila zbraně, máme znovu vyrovnáno! Plekanec od levého mantinelu nahodil před bránu, kde číhal NICOLAS HLAVA. Dostal se před obránce a střelou z bezprostřední blízkosti Stezky rozvlnil síť! Asistence: Tomáš Plekanec.
     
    57:25
    Tlak Ridery pokračuje. Od modré čáry střílel Patrik Koch, gólman Landon Bow vyrážečkou odpálil kus černé gumy do rohu kluziště.
    56:46 Jan HRUŠKA - 2:3
     
    56:46
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hruška vyhrál buly, což bylo důležitým krokem k využití přesilovky. Sražený kotouč poslal Lakatoš v předbrankovém prostoru právě na JANA HRUŠKA a ten zametl puk za záda bezmocného Bowa. Gól padl už při klasické přesilovce, takže utkání pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    56:26
    Antonín Melka cítil šanci, věřil si na přesprintování Lakatoš a následný únik. Lehce si ale pomohl hokejkou, kterou protihráče podrazil. Místo slibné šance Rytířů tak přichází třináctivteřinová přesilovka Vítkovic 5 na 3.
     
    56:15
    Přes obránce střílel Robert Flick. Jake Dotchin právě hokejkou zapsal úspěšný blok, hrací předmět zvedl až do ochranné sítě.
     
    55:49
    Po pravém mantinelu najel do útočné třetiny Jakub Illéš. Střílenou nahrávkou hledal nejspíše Fridricha, před ním zasáhl bránící Kehar.
     
    55:20
    Téměř minuta z přesilové hry je pryč a Vítkovice ještě Bowa nezaměstnali. Navíc musí po vyhození Plekance začínat až od vlastní brány.
     
    54:39
    Dnes podruhé je poslán na trestnou lavici Ladislav Zikmund. Domácí forvard hrál proti pravidlům v obranném pásmu, je vyloučen za hrubost.
     
    54:21
    Po pravém mantinelu ujel do slibné příležitosti Robert Flick. V závěru akce zvedl puk bekhendem, Landon Bow odrazil výstrojí odrazil černou gumu za bránu.
     
    53:44
    Od modré čáry pálil Martin Kehar. Aleš Stezka si byl vědom, že projektil z hole protihráče míří mimo tři tyče, volný puk následně sebral jeho spoluhráč Solovjov.
     
    53:09
    Karel Plášil pod tlakem nevymýšlel složitosti a černou gumu odpálil na zakázané uvolnění. Petr Chlán ještě zabojoval, ale ztrátu na Wooda nesmazal.
     
    52:43
    Další střela domácích a znovu sehrál hlavní roli Babka. Zápěstím střílel z levého kruhu na zadní tyč, v tomto případě úřadovala Stezkova lapačka.
     
    52:22
    Z otočky pálil Jakub Babka. Kladno zvyšuje tlak, Vítkovice udržují vyrovnaný stav zuby nehty. Stezka vyrazil střelu soka pravým betonem.
     
    51:52
    Pytlík tentokráte v roli nahrávajícího, když na modré oslovil Zachara Arzamasceva. Ruský obránce vypálil příklepem nad horní tyčku.
     
    51:16
    Před bránu konkurenta si nabruslil Jaomír Pytlík, kam dostal dobrou nahrávku od Melky, bekhendem ovšem nezvládl přehodit pravý Stezkův beton.
     
    50:45
    Adam Kubík udržel na zádech Patrika Kocha, který dokonce přišel o hokejku. Autor druhého gólu Rytířů ve finále individuální akci vystřelil zápěstím jen do boční sítě.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Kladno hraje s Vítkovicemi 2:2, rozhodovat v současné situaci může každá, byť menší chybička.
     
    49:46
    Protože Petr Chlán přebruslil Ticháčka, tak nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Sám proti dvěma obráncům ovšem hostující forvard nic nevymyslel.
     
    49:23
    Další kladenský útok táhl po pravém mantinelu Adam Melka. V plném sprintu vypálil švihem vysoko nad břevno, Stezka zvedl lapačku jen aby se neřeklo.
     
    48:53
    Přestože byl Ladislav Zikmund v dobré palebné pozici, tak ještě volil nahrávku na Adama Kubíka, jenž s touto variantou nepočítal a promáchl naprázdno.
     
    48:21
    Tomáš Plekanec nahodil puk na vítkovickou svatyni od pravého mantinelu. Aleš Stezka si nebyl jistý, kde hrací předmět je, dokázal jej však nějakým způsobem udržet před brankovou čárou.
     
    47:58
    Domácí útočník Nicolas Hlava neměl přehled o tom, kde se nachází. Nahodil do útočného pásma ještě před červenou čárou, rozhodčí odpískal icing.
     
    47:21
    Jaromír Jágr na sebe natáhl dva protihráče, aby následně zkusil do úniku vyslat Jaromíra Pytlíka. Spoluhráči ovšem adresoval příliš dlouhou nahrávku.
     
    46:40
    Hostí v plném počtu. Jakub Stehlík okamžitě po návratu sprintoval na střídačku, protože hra probíhala ve středním pásmu. Do hry pustil Deje.
     
    46:02
    Jejím výsledkem ale zakončení nebylo. Plekanec zkusil přenést hru zpět na Ladislava Zikmunda. Tuto nahrávku vystihl Polák a vyhodil alespoň do střední třetiny.
     
    45:45
    Zikmund posunul kotouč na modrou čáru, kde měl napřaženo Kyle Wood. Zakončení si rozmyslel, rozehrál na Antonína Melku. Pokračuje kombinace.
     
    45:27
    Kladno získalo pevné postavení v útočném pásmu, když rozhodčí odpískali postavení Matěje Berana v brankovišti. Útočník s výrokem není spokojený, ale brusli skutečně měl v prostoru Stezky.
     
    44:59
    Úvod ale domácím nevyšel. Ladislav Zikmund si vytvořil prostor v levém kruhu a střílel na zadní tyč, tento prostor ovšem o pár čísel minul.
     
    44:35
    Za zdržování hry je vyloučen Jakub Stehlík, v obranném pásmu poslal puk mimo hru bez doteku tvrzeného skla. Kladno má možnost napravit zaváhání z před pár chvil, kdy připustilo soupeři povolilo gól v oslabení.
     
    43:46
    Hokejisté v bílých dresech chtěli poprvé strhnout vedení na svou stranu. Z pravého kruhu střílel Petr Chlán, cílový prostor jen těsně minul.
    43:10 Petr FRIDRICH - 2:2
     
    43:10
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Svěřenci kouče Holaně srovnávají při vlastním oslabení! Hruška zavezl kotouč do útočného pásma a s přispěním Woodovy brusle se puk dostal k PETRU FRIDRICHOVI. Člen druhé útočné formace vypálil z levé strany z otočky, kotouč poslal křižně mimo dosah gólmana. Asistence: Jan Hruška.
     
    42:47
    Patrik Koch poslal k ledu Indráka, aby následně i on dokázal Vítkovice vysvobodit z pod tlaku. S rozehrávkou vypomohl kladenským gólman Bow.
     
    42:17
    Od modré pálil Marek Baránek. Aleš Stezka zasahovat nemusel, hokejkou touš zblokoval Radovan Bondra. Vzápětí vyhodil Illéš.
     
    41:30
    Rastislav Dej putuje na lavici hanby za sekání. Viditelně nepočítal s tím, že jej Jaromír Pytlík předjede, načež mu nedovoleně sekl do hokejky.
     
    41:21
    Rostislav Marosz se vydal na pomoc Janu Bernovskému. Ani společnými silami nepřetlačili Ticháčka se Suchánkem, domácí ubránili i toto nebezpečí.
     
    40:59
    Vítkovice neuspěly a o brejku vystartoval Ladislav Zikmund. Mezi dvěma protihráči si posunul kotouč před bránu, střelu pod břevno Stezka vyrazil pravým ramenem.
     
    40:10
    Jan Hruška vyhrál buly pro Alexeje Solovjova. Ruský obránce nahodil kotouč do útočného pásma, kam dojel Petr Chlán. Hosté v útočném pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:47.
     
    Prostřední dějství nabídlo po jednom gólu na každé straně. Za Vítkovice vyrovnal ve 25. minutě pěknou individuální akcí Petr Fridrich, avšak Rytířům vrátil vedení Adam Kubík, který skóroval v přesilové hře po ideální nahrávce Plekance do hokejky. Také ve druhé třetině platil fakt, že hosté byli střelecky těmi aktivnějšími, ale není jim to nic platné, skóre hovoří v jejich neprospěch. Naopak mohlo vyznívat ještě lépe pro Kladno, leč zásah Nicolase Hlavy neplatil z důvodu úmyslného kopnutí kotouče za brankovou čáru.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 17 – 33.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Hráči v bílých dresech pokračovali v útočení, dokud Zachar Arzamascev nenabral puk na čepel hole a nevyhodil do středního pásma. Donaghey hlídá hrací předmět u mantinelu.
     
    39:28
    Do pravého kruhu dostal nabito Rostislav Marosz. Po rychlém zpracování pálil na přední tyčku, pochvalu zaslouží za svůj blok zakleknuvší Jakub Babka.
     
    38:47
    Nebylo to poprvé, co Petr Fridrich zamotal hlavu Woodovi. Před bránu se ale natlačit nedokázal, domácího obránce zaskočil navrátilec do defenzivy Antonín Melka.
     
    38:20
    Patrik Koch po opuštění trestné lavice počkal za obránci, avšak prudkou nahrávku Solovjova zpracovat nedokázal, takže únik se nekonal.
     
    37:47
    Napodruhé už Tomáš Plekanec z levého kruhu střílel. Volil pokus po ledě k bližší tyčce, Aleš Stezka si připsal poměrně snadný zákrok pravým betonem.
     
    37:21
    Domácí kapitán Tomáš Plekanec chtěl zopakovat nahrávku předcházející druhému gólu, do pravého kruhu posílal puk na Kubíka. Avšak zasáhl brusli Fridricha.
     
    36:49
    Marak Baránek nahazoval od levého mantinelu na bránu. Tuto střelu nechtěně zastavil jeho spoluhráč Adam Kubík, Kladno nicméně pokračuje v útočném pásmu.
     
    36:16
    Menší dvouminutový trest vyfasoval vítkovický Patrik Koch. Jako kdyby chtěl osekáváním vyzvat Ladislava Zikmunda k bitce, ale domácí forvard tentokráte zvládl udržet nervy na uzdě, čímž získal pro Rytíře přesilovou hru.
     
    35:45
    Petr Fridrich ukazuje, že rychlost patří mezi jeho silné stránky. Po levém mantinelu prosvištěl jako blesk kolem Kehara, načež střílel ze zápěstí o kousek vedle levé tyče.
     
    35:07
    Hokejisté v bílých dresech už jsou v plném počtu. Navrátilec z trestné lavice Ladislav Zikmund se hned zapojil do hry, z levého kruhu mířil křižně nepřesně.
     
    34:30
    Jan Hruška zvládl buly a Ruslan Pedan střílel od modré čáry. Bow reagoval v poslední chvíli, nicméně levý beton vykopl a touš udržel před brankovou čárou.
     
    34:12
    Hosté pokračovali v útočném pásmu. K dalšímu zakončení ovšem nedošlo, Kovářův pas napříč pásmem přizvedl Jaromír Pytlík do ochranné sítě.
     
    33:50
    Z pravého kruhu pálil rovněž Dominik Lakatoš. Stejně jako spoluhráč, tak ani on nemířil přesně, černou gumu poslal o několik decimetrů nad horní tyč.
     
    33:27
    V pravém kruhu dlouho kvedlal s kotoučem Rostislav Marosz. Nakonec možná trochu nečekaně střílel, bránu Landona Bowa minul.
     
    32:47
    Premiérovou přesilovku si vyzkouší taktéž Vítkovice a budou doufat, že se jim povede stejně jako soupeři. Ladislav Zikmund neudržel nervy po střetu s protihráčem a za oplátku jej přidržel, což pozornosti mužů v pruhovaném neuniklo.
     
    32:36
    Z levého kruhu střílel Radovan Bondra. Landon Bow reagoval okamžitě, vyrážečkou puk vyrazil před sebe a lapačkou ho potom bleskově přikryl.
     
    32:02
    Vojtěch Lednický nemohl o útočného pásma, což netušil, protože neviděl, že Martin Kehar do něj natlačil Bernovského. Modrou čáru přejel, načež se dočkal hvizdu od čárového rozhodčího.
     
    31:46
    Po delší době o sobě dal vědět Jaromír Jágr. Ne v příliš pozitivním světle, protože nezvládl zpracování u pravého mantinelu, puk přenechal Pedanovi.
     
    31:03
    Jenže Kyle Wood vzápětí nezvládl rozehrávku, kotouč zastavil Robert Flick. Nabil mezi kruhy Jakubu Illéšovi, střela z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    30:49
    Rostislav Marosz prodloužil hru na rozjetého Petra Fridricha. Jeho cesta skončila za domácí brankou, kde neustál hit připraveného Wooda.
     
    30:06
    Pochvalu zaslouží také Landon Bow, který vyrazil prudkou ránu zápěstím Jana Hrušky. Vítkovický útočník dostal možnost dorážkou, tou trefil blokujícího Dotchina.
     
    29:52
    Aleš Stezka si chytře povyjel proti Jakubu Babkovi, jemuž tak výrazně zmenšil střelecký úhel. Svižný pokus protihráče udržel ve výstroje.
     
    29:13
    Při vhazování v útočném pásmu Petr Chlán neuspěl. Tomáš Plekanec posunul puk za sebe na Kylea Wooda, jenž bez většího rozmýšlení vyhodil do středního pásma.
     
    28:57
    Karel Plášil musel zabrat do defenzivy, nebezpečně na něj dotíral Ladislav Zikmund. Hostující bek si poradil a po mantinelu zvládl najít osamoceného kolegu Pedana.
     
    28:24
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Rastislav Dej. Sice se protáhl mezi dvěma protihráči, ale už bez puku, který mu čistým způsobem odebral Martin Kehar.
    27:37 Adam KUBÍK - 2:1
     
    27:37
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Početní převaha využita, Kladno znovu vede! Kapitán Plekanec přenesl hru z levého kruhu do pravého na ADAMA KUBÍKA, který vypálil z první k bližší tyči, Stezka se nestihl přesunout. Asistence: Tomáš Plekanec a Marek Baránek.
     
    27:15
    Adam Kubík nabral dobrou rychlost, ale v klíčový okamžik ztratil kontrolu nad pukem. Nechal jej za sebou, Roman Polák vyhodil přes všechny čáry.
     
    26:56
    První přesilovou hru si zahraje domácí Kladno. Na trestnou lavici odjíždí autor vyrovnávací trefy Petr Fridrich, když v útočném pásmu nešikovně podrazil Arzamasceva.
     
    26:41
    Přečíslení dvou proti jednomu řešil Tomáš Plekanec nahrávkou poté, co si položil obránce. Nicolas Hlava sice dotlačil puk za brankovou čáru, ale jen s pomocí brusle, takže rozhodčí okamžitě rozpažil a gól neuznal. Správnost výroku si následně ověřil i v hovoru s videorozhodčím.
     
    26:20
    Od modré pálil pro změnu Karel Plášil. Střílenou nahrávkou našel Jana Hrušku, který poslal černou gumu do levého betonu Bowa, před Bernovským odpálil puk do bezpečí Kehar.
     
    26:03
    Za Vítkovice vypálil dělovku od modré čáry Ruslan Pedan. Landon Bow odmítl pustit druhý puk za záda, nastavil lapačku a kotouč v ní schoval.
     
    25:30
    Jaormír Jágr ukázal, v čem je jeho síla. Skvěle pokryl puk navzdory dvěma obráncům, načež hledal mezi kruhy Jakuba Babku, ten přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
    24:54 Petr FRIDRICH - 1:1
     
    24:54
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Parádní individuální akce znamená srovnání! PETR FRIDRICH se po levém mantinelu protáhl kolem Wooda, jehož následně odstavil tělem, najel si před bránu do lepší střelecké pozice a pokusem k pravé tyčce zrušil Bowovi čisté konto. Bez asistence.
     
    24:26
    Rytíři hru rychle otočili. Za bránou operoval s kotoučem Antonín Melka, jenže došlo k jeho zdvojení, kladenský forvard pod tlakem puk odevzdal Solovjovovi.
     
    23:50
    Za kladenskými obránci zůstal zapomenutý Rastislav Dej. Domácí měli velké štěstí, že zkušený forvard nezvládl zpracování a puk dojel až za bránou.
     
    23:12
    Přes obránce střílel Tomáš Plekanec. Našel si místečko v pravém kruhu, odkud mířil na zadní tyč, cílové zařízení jen těsně minul.
     
    22:33
    Martin Kehar měl dostatek času na rozehrávku, ale neporadil si, kus černé gumy odpálil na zakázané uvolnění. Bow musí zbystřit.
     
    22:03
    Další zákrok předvedl kanadský gólman ve službách Kladna po ráně Lukáše Kováře. Ochranná síť opět v akci, znovu po zásahu brankáře vyrážečkou.
     
    21:49
    Na dlouhou hokejku zakončoval Jakub Illéš. Landon Bow se nenechal zaskočit a pokus z bezprostřední blízkosti bez větších problémů udržel ve výstroji.
     
    21:27
    Po pravém mantinelu s rozjel Petr Fridrich. Nikdo jej nepodpořil, takže musel hrát na sebe, kolem Kylea Wooda se ovšem protáhnout nedokázal.
     
    20:40
    Z mezikruží střílel do pravé šibenice Vojtěch Lednický. Landon Bow reagoval včas a vyrážečkou odpálil černou gumu do ochranné sítě.
     
    20:10
    Úvodní vhazování prostřední části pro Vítkovice. Hráči tohoto celku obsadili útočné pásmo a střádají plány na vyrovnání stavu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:53.
     
    Po první třetině jsou spokojenějším týmem kladenští Rytíři, kteří vedou nad Vítkovicemi nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Domácí vstřelili gól do šatny, o nějž se postaral Jaromír Pytlík po výborné nahrávce Zikmunda. Celek z Ostravy prohrává i navzdory faktu, že je střelecky aktivnější. Největší příležitost měl ve 3. minutě Lednický, jehož pokus skončil na tyči. Brankovou konstrukci ovšem orazítkovali i Rytíři, a to zásluhou Pytlíka, který tak mohl být klidně už dvougólový.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 13.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Jaromír Jágr způsobil konec kladenských hokejistů v útočném pásmu, alespoň dočasně. Jeden z rozhodčích mu odpískal postavení v brankovišti.
    19:00 Jaromír PYTLÍK - 1:0
     
    19:00
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Gól do šatny určitě přijde Kladnu vhod! Skvělou práci odvedl Zikmund, jenž po levé straně dojel až za vítkovickou bránu, odkud nahrál na hokejku JAROMÍRA PYTLÍKA. Dvacetiletý útočník vystřelil forhendem k levé tyčce, Stezka zvedl lapačku příliš pozdě! Asistence: Ladislav Zikmund.
     
    18:46
    Místečko ke střele si sice Ladislav Zikund našel, ale příliš podařená nebyla. Vpálil švihem příliš vysoko, Aleš Stezka kontroloval situaci očima.
     
    18:19
    Jake Dotchin nahozením za bránu soupeře rozjel Tomáše Plekance. Domácí kapitán svedl souboj s Bernovským, po němž puk odletěl k pravému mantinelu, zde situaci pohlídal vítkovický Solovjov.
     
    17:47
    Své zkušenosti prodal Roman Polák. Z přehuštěného prostoru zacouval do obranného pásma, odkud našel přesně hokejku nepokrytého Lakatoše.
     
    17:12
    Jaromír Jágr získal puk na úkor podklouznuvšího Lukáše Kováře. Nahrál do mezikruží Miroslavu Indrákovi, s jeho Flickem zpomalenou střelou si Stezka hravě poradil.
     
    16:47
    Spolupráce mezi Zikmundem a Pytlíkem nezafungovala. Přechod přes střední pásmo nebyl v pořádku, čárový rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    16:12
    Volného prostoru si užíval taktéž Alexej Solovjov, rozdíl byl jen v tom, že v útočné třetině. Přiblížil se blíže bráně, střelu do horních pater brány Bow vytáhl vyrážečkou.
     
    15:50
    Hlava si neporadil ideálně ani napodruhé. Zvládl sice nahodit touš do útočného pásma, ale tam neměl žádného z protihráčů, Polák měl dostatek času na rozehrávku.
     
    15:22
    Naslepo Nicolas Hlava zkusil přenést hru zprava doleva. Našel ovšem pouze hokejku protihráče Alexeje Solovjova, hrají Vítkovice.
     
    14:33
    Jaromír Jágr vyzval k souboji jeden na jednoho Romana Poláka. Výrazně ho ale zdrželo zpracování poskakujícího puku, ani následná klička mu nevyšla.
     
    14:07
    Druhá lajna Kladna má za sebou povedené střídání, leč skóre zůstává bezbrankové. Melka našel mezi kruhy úplně nepokrytého Zikmunda, který mezeru v postoji Stezky nenašel.
     
    13:38
    Z vrcholku pravého kruhu pálil Antonín Melka. Stezka vykopl touš pravým betonem, načež z velkého úhlu dorážel Ladislav Zikmund, i tento pokus hostující gólman pokryl.
     
    13:23
    Natěsno bráněný Adam Kubík nakonec byl nucen kotouč odevzdat. Podlehl tlaku Karla Plášila, jenž soupeře povoleným způsobem osekával zezadu.
     
    12:50
    Jako clonu Marek Baránek využil Jakuba Stehlíka. Aleš Stezka měl dost času na reakci a pokus od levého mantinelu bezpečně udržel v lapačce.
     
    12:23
    Rostislav Marosz ukázal, že umí i bránit. Skvěle odcouval s Jakubem Babkou, jemuž v klíčový okamžik vypíchl puk z pod hole.
     
    11:49
    Sám proti dvěma Antonín Melka neměl moc šancí na úspěch. Bojoval srdnatě, ale na úkor Petra Fridricha nakonec kus černé gumy na hokejce neudržel.
     
    11:14
    Hosté se ubránili a rozjeli rychlý protiútok na opačnou stranu. Dominik Lakatoš vzal zodpovědnost na sebe a vystřelil z pravého kruhu, Bow zasáhl.
     
    10:52
    Za vlastní svatyní zklidnil hru Jake Dotchin. Počkal na vystřídání formací a po levém mantinelu rozjel Zachara Arzamasceva, jeho nahození Melka zvládl protečovat do útočné třetiny.
     
    10:15
    Po přejetí červené čáry Patrik Koch nahodil puk do útočného pásma. Jan Bernovský zvládl zpracování a zadovkou zkusil najít některého z kolegů, dobře zapracoval Wood.
     
    09:45
    Kladno přebírá aktivitu. Karel Plášil nevymýšlel žádné složitosti a způsobil icing, vítkovická třetí lajna si tak své prodloužení ještě o pár vteřin protáhne.
     
    09:06
    Jaromír Jágr si zpoza brány vybruslil do pravého kruhu, odkud pálil forhendem do přehuštěného prostoru. Od brusle jednoho z obránců touš zamířil mimo bránu.
     
    08:41
    Puk skončil na hostující střídačce, kam jej odpálil Roman Polák před rozjetým Ladislavem Zikmundem. Kladno zůstane v útočném pásmu.
     
    08:00
    Patrik Koch se zdržel v obranném pásmu právě s Tomášem Plekancem. Tím Vítkovicím výrazně pomohl, protože Jaromír Pytlík si kapitána v útočném pásmu nevšiml, způsobil tedy ofsajd.
     
    07:44
    Slibná šance Tomáše Plekance gólem nekončí. Po vítkovické chybě v rozehrávce střílel z mezikruží k levé tyči. Stezka měl puk pod sebou a neměl nad ním kontrolu, brankáři výraznou měrou pomohl pohotovým odpalem do bezpečí Kovář.
     
    07:13
    Snadný zákrok pro Landona Bowa. Kanadský gólman měl dostatek času zareagovat na střelu od modré čáry. Puk velmi dobře viděl a skryl jej v lapačce.
     
    06:32
    Miroslav Indrák odevzdával kotouč na Matěje Berana, jehož příkladně odzbrojil Robert Flick, tentýž hráč vzápětí pod tlakem vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    06:07
    Po levé straně nastartoval své motory Dominik Lakatoš. Dostal se do útočné třetiny a příklepem pálil na zadní tyč, cílový prostor minul.
     
    05:39
    Na druhou stranu vystartoval Adam Kubík. Pěknou individuální akci zastavil poslední bránící soupeř, jímž nebyl nikdo jiný, než Karel Plášil.
     
    05:20
    Kanadský gólman ve službách Kladna si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Tentokráte jej zaměstnal Petr Chlán, brankář udržel touš ve výstroji.
     
    04:52
    Zajímavá rána z mezikruží, kterou vyprodukoval Jan Bernovský. Landon Bow udržuje stoprocentní úspěšnost, mezeru mezi betony včas zakryl.
     
    04:16
    Jaromír Jágr naznačil střelu, aby následně připravil ještě lepší palebnou pozici pro Kuťáka. Rána z první prosvištěla o kousek nad horní tyčkou.
     
    03:38
    Od modré čáry střílel Alexej Solovjov. Landon Bow měl situaci pod kontrolou. Levý beton vystřelil jen pro jistotu, puk minul bránu poměrně výrazně.
     
    03:13
    Rostislav Marosz lehce před útočnou modrou zabrzdil, s čímž nepočítal Petr Fridrich. Výsledkem je druhý ofsajd Vítkovic v zápase.
     
    02:47
    S lehkým nahozením od modré čáry si Aleš Stezka poradil bez problémů. Máchl lapačkou a černou gumu v ní udržel. Vhazování proběhne po jeho pravici.
     
    02:21
    Zajímavá příležitost i na druhé straně. Vojtěch Lednický zůstal zapomenutý za obranou. Podobně jako Pytlík střílel zleva na zadní tyč, taktéž Landon Bow si dnes bránu postavil dobře, i jeho tyčka zachránila od inkasování.
     
    01:55
    Na ledě se poprvé objevil Jaromír Jágr. Neúspěšně zabojoval o útočnou třetinu, načež nahrál za vlastní bránu Keharovi a odjel zase na střídačku.
     
    01:06
    Zvoní tyč! Někteří z domácích fanoušků už se radovali, avšak křižné zakončení Jaromíra Pytlíka z levého kruhu pouze orazítkovalo brankovou konstrukci!
     
    00:43
    Okamžitě po najetí do útočného pásma vypálil od pravého mantinelu Nicolas Hlava. Aleš Stezka si střelu na zadní tyč pohlídal, vyrážečkou odpálil puk do rohu kluziště.
     
    00:10
    Zápas mezi Kladnem a Vítkovicemi odstartoval! Na buly uspěl hostující forvard, nicméně mužstvo z Ostravy se následně provinilo postavením mimo hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Arzamascev, Dotchin (A), Ticháček, K. Wood, Kehar, Baránek, J. Suchánek (A) – A. Kubík, Plekanec (C), Hlava – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Indrák, Babka, M. Beran – Jágr, Kuťák, Donaghey.
    Trenér: David Čermák

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – R. Polák (C), A. Solovjov, Jakub Stehlík, Plášil, L. Kovář, P. Koch, R. Pedan – Lakatoš, Marosz, R. Bondra – Fridrich, J. Hruška (A), Dej – Dostálek, Flick, Illéš – Lednický, Chlán, Bernovský.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Jeřábek, Pilný – Brejcha, Rampír.
     
    Kladno má už jednu jistotu. Ta spočívá v tom, že je mimo příčku rovného sestupu do Chance ligy. Tam poprvé od vzniku nejvyšší hokejové soutěže zamíří Zlín!
    Kladno si s největší pravděpodobností zahraje baráž o udržení se v nejvyšší soutěži i pro další ročník. Ve hře má ještě sice 12 bodů. Ovšem na třináctou pozici, kde se nachází Karlovy Vary, ztrácí propastných devět bodů. Energie navíc má šanci zabojovat ještě o předkolo play off a nedá se očekávat scénář, že by v posledních čtyřech zápasech vůbec nebodovalo, naopak Kladno by muselo vyhrát všechny čtyři poslední zápasy.
     
    A jak jsou na tom Vítkovice, které zapnuly ve druhé polovině základní části a sympaticky nyní drží osmou pozici? Předkolo play off už mají jisté, otázkou bude, ze kterého místo do něj budou startovat. Pokud se dokážou umístit v prostoru páté až osmé pozice, začnou předkolo na domácím ledě. Vzhledem k tomu, že na stadionu už může větší počet fanoušků, je rozhodně tento aspekt velkou výhodou pro start play off.
    Nicméně Vítkovice mají reálnou šanci se dostat přímo do čtvrtfinále play off. Na čtvrtou, potažmo třetí příčku ztrácí osm bodů. Plzeň si první čtverku nejspíše pohlídá, ale třetí Pardubice mají momentálně nejhorší formu v průběhu celé základní části. Už pět zápasů za sebou se jim nepodařilo bodovat!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 19. Pytlík (Zikmund), 28. A. Kubík (Plekanec, Baránek), 59. Hlava (Plekanec), 61. A. Kubík (Plekanec, Baránek) – 25. Fridrich, 44. Fridrich (J. Hruška), 57. J. Hruška


    Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Arzamascev, Dotchin (A), Ticháček, K. Wood, Kehar, Baránek, J. Suchánek (A) – A. Kubík, Plekanec (C), Hlava – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Indrák, Babka, M. Beran – Jágr, Kuťák, Donaghey.
    Trenér: David Čermák

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – R. Polák (C), A. Solovjov, Jakub Stehlík, Plášil, L. Kovář, P. Koch, R. Pedan – Lakatoš, Marosz, R. Bondra – Fridrich, J. Hruška (A), Dej – Dostálek, Flick, Illéš – Lednický, Chlán, Bernovský.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Jeřábek, Pilný – Brejcha, Rampír

    Diváci: 1 027
    bahis siteleri