Mladá Boleslav – K. Vary 3:2 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 3:2 (2:0 po s.n.) | Zlín – Sparta 2:3 (kon.)
Motor ČB – Pardubice 7:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 4:3 (3:1 po s.n.) | Kladno – Vítkovice 4:3 (po pr.)
po prodl.
Rytíři Kladno
4:3 (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 01.03.2022, 18:00 • ROCKNET Arena, Chomutov • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:51 Adam KUBÍK - 4:3
     
    60:51
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Bonusový bod pro Rytíře vystřelil ADAM KUBÍK! Opět dostal nabito do pravého kruhu od Plekance a ani podruhé z tohoto prostoru nezaváhal, Stezka přilepil beton k tyči až v momentě, kdy už měl kotouč za zády. Asistence: Tomáš Plekanec a Marek Baránek.
     
    60:24
    Příležitost pro Kladno, to si zahraje přesilovku 4 na 3! Za nebezpečnou hru vysokou holí je vyloučen Dominik Lakatoš, který zasáhl do obličeje Kubíka.
    58:08 Nicolas HLAVA - 3:3
     
    58:08
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Čermákova družina nesložila zbraně, máme znovu vyrovnáno! Plekanec od levého mantinelu nahodil před bránu, kde číhal NICOLAS HLAVA. Dostal se před obránce a střelou z bezprostřední blízkosti Stezky rozvlnil síť! Asistence: Tomáš Plekanec.
    56:46 Jan HRUŠKA - 2:3
     
    56:46
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hruška vyhrál buly, což bylo důležitým krokem k využití přesilovky. Sražený kotouč poslal Lakatoš v předbrankovém prostoru právě na JANA HRUŠKA a ten zametl puk za záda bezmocného Bowa. Gól padl už při klasické přesilovce, takže utkání pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    56:26
    Antonín Melka cítil šanci, věřil si na přesprintování Lakatoš a následný únik. Lehce si ale pomohl hokejkou, kterou protihráče podrazil. Místo slibné šance Rytířů tak přichází třináctivteřinová přesilovka Vítkovic 5 na 3.
     
    54:39
    Dnes podruhé je poslán na trestnou lavici Ladislav Zikmund. Domácí forvard hrál proti pravidlům v obranném pásmu, je vyloučen za hrubost.
     
    44:35
    Za zdržování hry je vyloučen Jakub Stehlík, v obranném pásmu poslal puk mimo hru bez doteku tvrzeného skla. Kladno má možnost napravit zaváhání z před pár chvil, kdy připustilo soupeři povolilo gól v oslabení.
    43:10 Petr FRIDRICH - 2:2
     
    43:10
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Svěřenci kouče Holaně srovnávají při vlastním oslabení! Hruška zavezl kotouč do útočného pásma a s přispěním Woodovy brusle se puk dostal k PETRU FRIDRICHOVI. Člen druhé útočné formace vypálil z levé strany z otočky, kotouč poslal křižně mimo dosah gólmana. Asistence: Jan Hruška.
     
    41:30
    Rastislav Dej putuje na lavici hanby za sekání. Viditelně nepočítal s tím, že jej Jaromír Pytlík předjede, načež mu nedovoleně sekl do hokejky.
     
    36:16
    Menší dvouminutový trest vyfasoval vítkovický Patrik Koch. Jako kdyby chtěl osekáváním vyzvat Ladislava Zikmunda k bitce, ale domácí forvard tentokráte zvládl udržet nervy na uzdě, čímž získal pro Rytíře přesilovou hru.
     
    32:47
    Premiérovou přesilovku si vyzkouší taktéž Vítkovice a budou doufat, že se jim povede stejně jako soupeři. Ladislav Zikmund neudržel nervy po střetu s protihráčem a za oplátku jej přidržel, což pozornosti mužů v pruhovaném neuniklo.
    27:37 Adam KUBÍK - 2:1
     
    27:37
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Početní převaha využita, Kladno znovu vede! Kapitán Plekanec přenesl hru z levého kruhu do pravého na ADAMA KUBÍKA, který vypálil z první k bližší tyči, Stezka se nestihl přesunout. Asistence: Tomáš Plekanec a Marek Baránek.
     
    26:56
    První přesilovou hru si zahraje domácí Kladno. Na trestnou lavici odjíždí autor vyrovnávací trefy Petr Fridrich, když v útočném pásmu nešikovně podrazil Arzamasceva.
     
    26:41
    Přečíslení dvou proti jednomu řešil Tomáš Plekanec nahrávkou poté, co si položil obránce. Nicolas Hlava sice dotlačil puk za brankovou čáru, ale jen s pomocí brusle, takže rozhodčí okamžitě rozpažil a gól neuznal. Správnost výroku si následně ověřil i v hovoru s videorozhodčím.
    24:54 Petr FRIDRICH - 1:1
     
    24:54
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Parádní individuální akce znamená srovnání! PETR FRIDRICH se po levém mantinelu protáhl kolem Wooda, jehož následně odstavil tělem, najel si před bránu do lepší střelecké pozice a pokusem k pravé tyčce zrušil Bowovi čisté konto. Bez asistence.
    19:00 Jaromír PYTLÍK - 1:0
     
    19:00
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Gól do šatny určitě přijde Kladnu vhod! Skvělou práci odvedl Zikmund, jenž po levé straně dojel až za vítkovickou bránu, odkud nahrál na hokejku JAROMÍRA PYTLÍKA. Dvacetiletý útočník vystřelil forhendem k levé tyčce, Stezka zvedl lapačku příliš pozdě! Asistence: Ladislav Zikmund.
     
    02:21
    Zajímavá příležitost i na druhé straně. Vojtěch Lednický zůstal zapomenutý za obranou. Podobně jako Pytlík střílel zleva na zadní tyč, taktéž Landon Bow si dnes bránu postavil dobře, i jeho tyčka zachránila od inkasování.
     
    01:06
    Zvoní tyč! Někteří z domácích fanoušků už se radovali, avšak křižné zakončení Jaromíra Pytlíka z levého kruhu pouze orazítkovalo brankovou konstrukci!
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 19. Pytlík (Zikmund), 28. A. Kubík (Plekanec, Baránek), 59. Hlava (Plekanec), 61. A. Kubík (Plekanec, Baránek) – 25. Fridrich, 44. Fridrich (J. Hruška), 57. J. Hruška


    Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Arzamascev, Dotchin (A), Ticháček, K. Wood, Kehar, Baránek, J. Suchánek (A) – A. Kubík, Plekanec (C), Hlava – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Indrák, Babka, M. Beran – Jágr, Kuťák, Donaghey.
    Trenér: David Čermák

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – R. Polák (C), A. Solovjov, Jakub Stehlík, Plášil, L. Kovář, P. Koch, R. Pedan – Lakatoš, Marosz, R. Bondra – Fridrich, J. Hruška (A), Dej – Dostálek, Flick, Illéš – Lednický, Chlán, Bernovský.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Jeřábek, Pilný – Brejcha, Rampír

    Diváci: 1 027
    thejrc.org