Tampa – Pittsburgh 1:5 (kon.) | Florida – Ottawa 3:0 (kon.) | Washington – Carolina 4:0 (kon.)
Philadelphia – Minnesota 4:5 (kon.) | NY Islanders – Vancouver 3:4 (kon.) | Chicago – Edmonton 4:3 (po pr.)
Vegas – Boston 2:5 (kon.) | Calgary – Montreal 4:5 (po pr.) | Arizona – Colorado 2:1 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
4:5 (2:2, 2:1, 0:2)
Minnesota Wild
Pátek 04.03.2022, 01:08 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:53:43)
    Minnesota v divoké přestřelce porazila Philadelphii 5:4
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 30 – 38 | Přesilová hra: 0/3 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Carter Hart (PHI) – 33 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,8%, odchytal 57:18
    Cam Talbot (MNS) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Ryan Hartman (MNS) – 2+0
    2. Kevin Fiala (MNS) – 0+2
    3. Scott Laughton (PHI) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 13 876 diváků.
     
    Bláznivý zápas je minulostí. Vítězně dopadl pro favorizovanou Minnesotu, která zvítězila v aréně Philadelphie těsně 5:4.

    Přitom to byli domácí hokejisté, kteří po většinu času tahali za delší konec provazu. Čtyřikrát strhli vedení na svou stranu, s těsným náskokem nastupovali i do závěrečné dvacetiminutovky. Rozhodla 53. minuta. V ní totiž nejenže Matthew Boldy vyrovnal, ale Jonas Brodin dokonce zvládl překlopit misky vah na stranu Wild. Zprvu opaření domácí hokejisté se z šoku vzpamatovali poměrně rychle, přesto nezvládli vyrovnat a museli skousnout hořkou porážku.

    Svěřenci kouče Evasona ukončili sérii čtyř proher v řadě a v tabulce Západní konference se přiblížili třetímu St. Louis na rozdíl tří bodů. Philadelphia zůstává ve Východní konference čtrnáctá s velkou ztrátou na postupové pozice.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    S hosty to vypadá dobře. Rasmus Ristolainen ve slibné pozici minul bránu, načež slabý pokus Girouxe z levého kruhu podržel Talbot. Domácí sice zůstávají v útočné třetině, ale mají posledních sedm vteřin.
     
    59:16
    Z velkého úhlu střílel Travis Konecny na přední tyč. Cam Talbot zůstal v pozoru a puk vyrazil levým betonem, stejnou částí výstroje s poradil i s dorážkou van Riemsdyka.
     
    58:44
    Přes celé hřiště mířil do odkryté domácí svatyně Jonas Brodin. Moc nechybělo, ale hrací předmět proletěl vedle levé tyče, takže místo pojistky je odpískán icing.
     
    58:22
    Po nahození Ristolainena gólman Talbot chvíli nevěděl, kde je puk a určitě nebyl sám. Ten nakonec doputoval k Atkinsonovi, jenž zazmatkoval a místo střely z klidné pozice mířil v pokleku vedle pravé tyče.
     
    58:06
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:52
    Kevin Fiala získal puk a nespokojil se s vyhozením, chtěl kotouč dovézt až do prázdné brány. Neuspěl, protože jej hitem, byť neúplně dobře trefeným, rozhodil Sanheim.
     
    57:19
    Hokejisté v oranžových dresech získali pevné postavení v útočném pásmu. Kouč Mike Yeo na nic nečeká a odvolává Harta na střídačku. Letci zkouší powerplay!
     
    56:48
    Philadephia potřebuje útočit, tento úkol se ovšem příliš plnit nedaří. Středem pokusil štěstí Zack MacEwen, Alex Goligoski však neměl moc práce s jeho zastavením.
     
    56:23
    V předbrankovém prostoru Flyers došlo k velké bitvě o hrací předmět. Vítězně z něj vzešel Nick Seeler, který kolem bruslí Brodina nasměroval puk do střední třetiny.
     
    55:55
    Zuccarello pro změnu v roli přihrávajícího, když po levém mantinelu rozjel Fialu. Ten neměl sílu na pokračování v útoku, takže jen nahodil za bránu a odjel si odpočinout.
     
    55:07
    Okamžitě po buly nebezpečně pálil od levého mantinelu Mats Zuccarello. Carter Hart razítko na vítězství Minnesoty nepřipustil, skvěle zasáhl vyrážečkou.
     
    54:49
    Je zřejmé, že Ivan Provorov chce odčinit zaváhání, jež předcházelo čtvrtému gólu Wild. Podpořil ofenzivu a do levého kruhu dostal nahrávku od Konecnyho, na vyjetého Talbota však nevyzrál.
     
    54:12
    Od modré čáry střílel Ivan Provorov. Cam Talbot nemusel řešit žádné složitosti, protože zakleknuvší spoluhráč Calen Addison touš zvedl do ochranné sítě.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Laughton, 14. P. Brown (MacEwen, Willman), 26. Konecny (Laughton), 40. J. van Riemsdyk (Giroux, Yandle) – 12. Hartman (Zuccarello, Kaprizov), 20. F. Gaudreau, 30. Hartman (K. Fiala, Addison), 53. Boldy (K. Fiala), 53. J. Brodin


    Philadelphia Flyers: Hart (M. Jones) – Braun, Provorov (A), Ristolainen, Sanheim, Seeler, Yandle – Atkinson, Giroux (C), Farabee – Konecny, Laughton (A), Lindblom – Mayhew, Brassard, J. van Riemsdyk – MacEwen, P. Brown, Willman.
    Trenér: Mike Yeo

    Minnesota Wild: C. Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Goligoski, D. Kulikov, J. Brodin, Addison, Merrill – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – Boldy, F. Gaudreau, K. Fiala – M. Foligno (A), J. Eriksson Ek (A), Duhaime – Bjugstad, N. Sturm, Dewar.
    Trenér: Dean Evason

    Rozhodčí: Dwyer, Hebert – Berg, Tobias

    Diváci: 13 876
    thejrc.org