Písek – Ústí n/L 6:1 (kon.) | Kobra – Chrudim 3:4 (kon.) | Poruba 2011 – HK MD Šumperk 3:2 (2:1 po s.n.)
Přerov – Vsetín 3:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Kralupy n. Vltavou 5:4 (po pr.)
konec
HC ZUBR Přerov
3:4 (0:2, 2:2, 1:0)
VHK ROBE Vsetín
Neděle 06.03.2022, 16:30 • MEO Aréna, Přerov • Liga juniorů • 42. kolo
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z Přerova vše, přeji vám hezký zbytek neděle. (18:39:22)
     
    Utkání je u konce. Vsetín porazil Přerov na jeho ledě 4:3 a na Zubry vyzrál poprvé (a také naposledy) v této sezoně. Domácí sice ještě ve třetí části snížili na rozdíl jediné branky, když s pomocí soupeřovy teče skóroval Jakub Němec. Vyrovnat už se jim ale navzdory závěrečné hře bez brankáře umocněné přesilovkou nepodařilo. Nejblíže ke čtvrté trefě Hanáků měl Brázda, Hořejší jej však zblízka vychytal. Valaši se tak vítězně naladili na play-down, kde narazí na pražskou Kobru. Přerov čeká od středy semifinále play-off proti Havlíčkovu Brodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Zubři přišli o útočné pásmo. Poté se do něj ale dokázali vrátit a od modré čáry vyslal nebezpečné nahození Holík. Jeden z domácích útočníků se ještě pokoušel letící puk tečovat, ovšem to se mu nepovedlo. Hořejší tak vkleče zasahuje, Hanáci už vyrovnat nestihnou.
     
    59:36
    Holík kotouč stihl ještě v útočném pásmu, s jeho nahozením ale Hořejší neměl problém.
     
    59:31
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:31
    Půlminuty před koncem ještě Přerov bude hrát přesilovku, za podrážení je vyloučen Adam Bachánek (VSE).
     
    58:44
    Brázda měl na holi vyrovnání, bekhendem ale Hořejšího zblízka nepřekonal. Hostující brankář nyní skvěle zasáhl ramenem. Zanedlouho chtěl prázdnou bránu Zubrů trefit Przybyla, ovšem minul ji.
     
    58:31
    Tak tohle byl kuriózní verdikt jednoho z čárových rozhodčích. Přerov hrál bez brankáře, muž v pruhovaném mu ale přesto pískl hru v šesti jako nedovolenou. Vzápětí ovšem svou chybu napravil a omluvil se za ni.
     
    58:02
    Hendrych je na střídačce a Zubři to zkouší v šesti!
     
    57:39
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    57:31
    Kuchta v oslabení pošetřil v útočném pásmu cenné vteřinky.
     
    56:40
    Przybyla si sjel s pukem na holi až na modrou čáru a Hendrych jeho střelu vyrazil lapačkou jen před sebe. Vsetínským dorážkám ale zamezila píšťalka hlavní rozhodčí, která viděla postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    56:10
    Domácí hráči vyhodili kotouč až k Hořejšímu, který vypomůže s rozehrávkou.
     
    55:39
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Fencl – 2 min., nesportovní chování).
     
    55:30
    Prudkou ránu bez přípravy nyní nad kruhy vyprodukoval Ramert. Hendrych si připsal dobrý zákrok vyrážečkou.
     
    53:49
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hanáci šest minut a jedenáct sekund před koncem třetí třetiny snižují na rozdíl jediného gólu. Nutno zmínit, že jim k tomu vydatně pomohl nešťastný zásah jednoho ze vsetínských hráčů. Ten střelu JAKUBA NĚMCE tečoval tak, že kotouč změnil směr a zapadl na opačnou stranu branky, než kam se přemisťoval Hořejší. Asistence: Tomáš Hanák a Miroslav Štíbr.
     
    53:40
    Domácí jeli dva na jednoho, přihrávka na Brázdu byla ale ztečována a nakonec skončila na zadním mantinelu.
     
    53:23
    Po zakázaném uvolnění Zubrů se bude vhazovat po pravé ruce Hendrycha.
     
    52:18
    Hendrych nyní dokázal ustát situaci u levé tyče, kde nebezpečně dotíral Horský. Domácí brankář ale kotouč neudržel a hostující útočník chtěl obkroužit branku a zakončit do její volné části. Za brankou ale upadl a ve svém snažení tak nemohl pokračovat.
     
    51:34
    Zubři operovali v útočném pásmu, všechny jejich pokusy byly ale nepřesné, nebo je obětaví Valaši dokázali zablokovat.
     
    51:08
    Kleniar posílal křížný pas z levé strany na Šilhavého, ten ale kotouč na branku Hořejšího neusměrnil.
     
    50:02
    Jeden z domácích hráčů nyní posílal puk zpoza brankové čáry zpátky před branku. Tam ale hokejistovi ve žlutomodrém vůbec nevyšlo zakončení.
     
    49:20
    Vsetínští u modré čáry udrželi útočné pásmo, Zubři ale rodící se závar v mezikruží dokázali včas zažehnat.
     
    48:35
    Dalekonosný pas na Fencla sice neprošel, puk ale v útočném pásmu jako první dojel Švejda. Jeho nastřel na bránu obětavě tělem zablokoval jeden z hostů. Zanedlouho pálil příklepem z pravé strany Holík, ovšem nepřesně.
     
    47:55
    Billa vyslal hodně tvrdou ránu od modré čáry, kterou Hořejší hrudí vytěsnil jen před sebe. K dorážce se pak z bezprostřední blízkosti dostal Kleniar, kotouč ale za beton roztáhnutého hostujícího brankáře a především za brankovou čáru nezasunul.
     
    47:25
    Jurek chtěl při vsetínském přečíslení oslovit spoluhráče dojíždějícího z druhé vlny, tento záměr mu ale nevyšel a puk popadli Zubři.
     
    46:30
    Domácí obsadili útočné pásmo a Švejda bekhendem hledal u vzdálenější tyče Hlávku. Ten sice nebyl atakovaný, zpracování mu ale navzdory vehementní snaze nevyšlo.
     
    45:58
    Gréč sice ve středním pásmu zastavil kotouč letící podél hrazení, vzápětí ho ale nasměroval pouze na dojíždějícího Przybylu. Ten poslal dopředu Horského, který se však k brance Zubrů zprava neprotáhl.
     
    45:15
    V útočném pásmu Přerova na chvíli vzniklo přečíslení dvou proti jednomu, Šilhavý ale Kolaříkovi nepřihrál přesně a puk skončil v rohu kluziště.
     
    44:16
    Vsetín chvíli operoval v útočném pásmu, nic kloudného tam ovšem nevymyslel. Pak alespoň ve střední třetině zastavil rodící se protiakci Zubrů. Ti musejí začínat s rozehrávkou od své branky.
     
    43:50
    Po levém křídle projel Janíček a střelou na přední tyč prověřil Hendrycha. Domácí brankář vkleče zakročil a přerušil hru.
     
    43:20
    Útok Zubrů se zastavil ve středním pásmu, odkud hosté vrátili kotouč zpět k brance Hendrycha.
     
    42:59
    Fencl u obranné modré čáry obral o puk Horského a vyslal dopředu Švejdu. Ten se prosmýkl kolem vsetínského obránce, mezeru mezi Hořejšího betony ale přízemní střelou z levé strany nenašel.
     
    42:26
    Kleniar chtěl ve středním pásmu nahrát Šilhavému, jenže tomu kotouč sjel z hokejky.
     
    41:46
    Hosté nyní předvedli dva dobré bloky v obranném pásmu, Hořejší tak proti střelám Šilhavého a Holíka zasahovat nemusel.
     
    41:40
    Po chvíli je k vidění další zakázané uvolnění na straně Vsetína. Vhazovat se bude po pravé ruce Hořejšího.
     
    41:13
    Hru přerušuje píšťalka hlavní rozhodčí, protože branka Hořejšího se dostala ze své obvyklé pozice.
     
    40:53
    Holíkův pokus od modré čáry nebyl přesný, hosté se ale poté osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak vrátí před vsetínskou branku.
     
    40:27
    Kleniar u mantinelu v útočném pásmu zastavil puk a poté ho předal Hanákovi. Ten ještě útočnou třetinu pro domácí tým udržel a posléze pálil od modré čáry Němec. Hořejší vkleče skryl kotouč do lapačky, to už je Vsetín kompletní.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je u konce. Přerovští sice měli herní převahu, góly ale nejprve dávali znovu Valaši. Žurkovi ve 29. minutě propadla za brankovou čáru střela Martina Janíčka, poté se zblízka podruhé v zápase trefil nejproduktivnější hráč Vsetína Adam Bachánek. Oba celky také v prostředním dějství vystřídaly brankáře, Zubři po čtvrté inkasované brance. Nulu v kolonce vstřelených branek domácí tým smazal až zásluhou Petra Švejdy. Ten v poslední minutě navíc využil dvojnásobnou přesilovku a snížil tak na rozdíl dvou gólů. Třetí perioda začne zhruba v 18:01, Přerov do ní vstoupí ještě 32 sekund trvající přesilovkou pět na čtyři.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    První větší práci měl nyní Hendrych. Hosté v oslabení ujeli dva na jednoho a Mojžíš vzal odpovědnost na sebe. Střídající brankář Přerova jeho pokus z levé strany zachytil na betonech a lapačkou pak hru definitivně přerušil.
     
    39:17
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovku pět na tři. Další tvrdou střelu od Holíka Hořejší pouze vyrazil před sebe a v předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval PETR ŠVEJDA. Útočník Zubrů dorazil puk do sítě a skóruje podruhé v utkání. Asistence: Adam Holík a Tadeáš Hlávka.
     
    38:50
    Dvě velké šance Zubrů ve dvojnásobné početní výhodě. Nejprve Hořejší zlikvidoval tvrdou ránu od Holíka, poté Hlávka na pravém kruhu minul odkrytou bránu!
     
    38:33
    Zubři budou hrát minutu a půl přesilovku pět na tři, za hákování dostává dvě minuty Adam Bachánek (VSE).
     
    38:17
    Gréč si zkraje početní převahy sjel až ke kruhům, ovšem jeho střelu zblokoval jeden z hostujících obránců operujících před Hořejším.
     
    38:05
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Mojžíš – 2 min., podrážení).
     
    37:25
    Kolařík měl dost prostoru na modré čáře, a proto vystřelil. Zakončení ale domácímu útočníkovi příliš nesedlo a kotouč skončil vedle hostující branky.
     
    37:09
    Přerované zatáhli puk do útočného pásma a bojovali o něj za brankou Hořejšího. Hlavní rozhodčí nakonec hru přerušila, vhazovat se bude v útočném pásmu Zubrů.
     
    36:30
    Šilhavý chtěl u modré čáry obejít dva soupeře, ovšem to se mu nakonec nepodařilo.
     
    34:46
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí celek se konečně prosazuje. Kleniar nabral rychlost a v útočném pásmu přebruslil vsetínského bránícího hráče. Před brankou pak oslovil úplně volného PETRA ŠVEJDU, který vmžiku zakončil za marně se natahujícího se Hořejšího. Asistence: Patrik Kleniar a Tadeáš Hlávka.
     
    33:18
    Zubři na nepříznivý stav reagují střídáním v brankovišti. Místo Petra Žurka se mezi tři tyče postaví Michal Hendrych.
     
    33:18
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Žurek nyní vůbec nevěděl, kde se nachází kotouč. Vzápětí před něj zpoza branky vyjel ADAM BACHÁNEK a zblízka pohotově přidal čtvrtou trefu hostujícího celku. Pro Bachánka jde o druhý gól v zápase. Asistence: Matyáš Horský a Petr Przybyla.
     
    33:02
    Broža chtěl zpoza brankové čáry procpat kotouč do mezikruží, kde číhal úplně volný jeden z jeho spoluhráčů. Bránící hráč domácích ale trajektorii kotouče dokázal vystavit stopku.
     
    31:47
    Vsetín chtěl v utkání prostřídat brankáře a právě tak činí. David Tkadlec už další zákrok nepřidá, Zubři jej ani jednou nepřekonali. Do branky Valachů se postaví Filip Hořejší.
     
    31:31
    Vsetín poslal puk na zakázané uvolnění a po vhazování v útočném pásmu vystřelil od levého mantinelu Hanák. Kotouč byl ztečován mimo hostující branku.
     
    30:52
    Zubři se nastěhovali do útočné třetiny, Švejda ale pas před brankou nedokázal zpracovat. Velkou šanci na snížení měl pak Štíbr, který jel sám na Tkadlece. Hostující brankář ale předvedl výborný zákrok, střelu domácího útočníka zastavil vyrážečkou.
     
    28:49
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Přerov měl sice nyní více ze hry, prosazuje se ale opět hostující celek. Tkadlec vyslal nahrávkou dopředu MARTINA JANÍČKA, jehož střela propadla Žurkovi skrz výstroj až za brankovou čáru. Vracející se Zubři se sice vehementně natahovali po klouzajícím se kotouči, aby potřetí neinkasovali. Puk ale dostihli právě až za brankovou čárou. Asistence: David Tkadlec.
     
    28:23
    Vysoký obránce Nesvadba se dostal až za oba vsetínské beky. Vypadalo to sice, že ke kotouči bude mít nejblíž Tkadlec, opak byl ale pravdou. Nesvadba ještě sáhl do letícího kotouče, který o kousek minul pravou tyč hostující brány.
     
    27:48
    Zubři pokračují v útočném snažení. Holíkovu křížnou střelu z levé strany zpacifikoval Tkadlec vytrčeným levým betonem. Zanedlouho se na pravém kruhu otočil s pukem Švejda, klečícího brankáře Valachů ale přízemním pokusem nepřelstil.
     
    26:53
    Hanák se vydal na útočný výlet a před brankou pak zadovkou oslovil Kolaříka. Toho ovšem v klíčové chvíli zradilo zpracování a přerovskou akci tak do zakončení nedotáhl. To se povedlo až obránci Němcovi, ke kterému se puk odrazil. Jeho tvrdý pokus zneškodnil Tkadlec lapačkou.
     
    26:24
    Hanáci přidali na aktivitě v útočném pásmu a Tkadlec musel opět zasahovat, tentokrát proti střele z pravé strany. Na opačném konci kluziště si Horský obhodil Nesvadbu, u kotouče byl ale jako první Žurek.
     
    25:32
    Fencl nyní z pravé strany hledal dva spoluhráče, kteří si najížděli před branku. Ani jeden z nich ale křížný pas nakonec netrefil a kotouč tak skončil až v rohu útočného pásma Zubrů.
     
    24:45
    Přerov zatlačil soupeře u jeho brány. Kotouč vyletěl do vzduchu a poblíž levé tyče o něm prokázal nejlepší přehled Fencl. Jakmile puk dopadl na led, rychle ho nahrnul na Tkadlece. Ten ovšem u levé tyče nekapituloval a dál tak drží čisté konto.
     
    24:12
    Dvě velké šance Zubrů a v nich Kolařík a Kleniar. Oba útočníci domácího celku ale dopadli stejně, jako spoluhráči před nimi. Ztroskotali na zatím prakticky bezchybném Tkadlecovi. Zejména možnost Kleniara volala po gólu, Tkadlec se ale kousek před brankovištěm natáhl, jak mohl, a letící puk zastavil.
     
    23:25
    Domácí po zakázaném uvolnění dokázali vydolovat kotouč poblíž vsetínské střídačky a přece jen ho nasměrovali za obrannou modrou čáru.
     
    22:55
    Nesnází Přerova v obranném pásmu mohl využít Liss. K najetému obránci Vsetína se puk odrazil vskutku příhodně, zápěstím ale pak volné místo u levé tyče nenašel. Žurek vkleče dokázal zakročit a přerušil hru.
     
    22:15
    Nahození zdálky Žurek bez potíží zachytil do lapačky a okamžitě rozehrál na obránce Nesvadbu. Domácí otočili hru, jejich pokus byl ale hráči Vsetína zablokován.
     
    21:49
    Broža se prosmýkl mezi dvěma soupeři a zaznamenal první střelu Vsetína na branku ve druhé třetině. Žurek kotouč betonem vyrazil do rohu, zanedlouho zase lapačkou zastavil střelu od modré čáry.
     
    20:43
    Zubři se vydali před Tkadlece, ale Valaši je nejprve vytlačili na zadní mantinel. Zpoza branky pak vymanévroval s pukem na holi Kolařík, který se otočil a zkusil zakončit na bližší tyč. Klečící Tkadlec se ale zaskočit nenechal.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé třetiny vyhráli hosté a jeden z nich hned nastřelil domácího obránce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy se vracejí na led, za malou chvíli začne druhá třetina.
     
    První dějství je minulostí, Vsetín po něm vede v Přerově 2:0. Valaši nejprve využili přesilovku, když se trefil Adam Bachánek. Krátce před sirénou pak jejich náskok navýšil tečující Matyáš Horský. Domácí Zubři sice měli nejednu šanci skórovat, překonat Tkadlece se jim ale zatím nepodařilo. Druhá třetina začne zhruba v 17:13.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši jdou 7,6 sekundy před koncem první třetiny do vedení o dva góly. Od modré čáry vypálil Prčík a jeho střelu tečoval za Žurkova záda projíždějící MATYÁŠ HORSKÝ. To je ukázkový gól do šatny ze strany hostujícího týmu. Asistence: Petr Prčík a Jan Ramert.
     
    19:33
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    19:15
    Teď už si Holík z podobné pozice počínal mnohem přesněji a trefil Tkadlece do masky. Hostující brankář signalizoval lapačkou, že je otřesen. Rozhodčí Novotná ale hru přerušila až po chvíli.
     
    18:49
    Holík dostal puk na pravý kruh, odkud ale pálil mimo vsetínskou branku.
     
    18:12
    Přerov se v útočném pásmu neudržel a musel ho vyklidit. Vzápětí se stejná situace opakovala.
     
    17:33
    Druhý trest pro Jana Ramerta (VSE) v zápase a opět za hákování. Domácí si tak zahrají druhou přesilovku.
     
    17:20
    Nahození Fojtíka od modré čáry nemělo ty správné parametry a skončilo na zadním mantinelu.
     
    16:57
    Ramert měl ve středním pásmu větší rychlost než bránící Billa, kotouč ale dostihl až v rohu útočné třetiny.
     
    16:39
    Nesvadba stihl puk směřující do středního pásma ještě před modrou čárou a napálil ho zpět do útočného pásma. Vybojoval tím buly před Tkadlecem.
     
    16:20
    Ihned po buly v útočném pásmu vystřelil z levé strany Jurek, Žurek u levé tyče zaklekl a zakročil. Zanedlouho si stejný zákrok v podstatě zopakoval.
     
    16:02
    Hlávka chtěl v útočném pásmu obejít jednoho z bránících Valachů, ten mu ale zády vystavil ukázkový bodyček. Domácí útočník se tak místo šance proletěl vzduchem.
     
    15:34
    Kleniar dojel dalekonosné nahození jako první, takže zakázané uvolnění se Přerovu nepískalo. Následná zadovka před bránu ale domácímu útočníkovi nevyšla.
     
    14:36
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    14:34
    Valaši zahrozili i ve vlastním oslabení. Střelu tahem vyslal z pravého kruhu Koláček, Žurek puk vyrážečkou poslal nad sebe. Kotouč poté spadl ze vzduchu zpět do hřiště a popadli ho domácí hráči.
     
    13:58
    Gréč si srovnal puk na hůl u modré čáry, jeho nahození se pak zastavilo na betonech brankáře Vsetína.
     
    13:15
    Na konci přesilovkové kombinace stál kapitán Zubrů Hanák. Jeho ránu příklepem od modré čáry Tkadlec schoval do lapačky.
     
    12:36
    Kleniar už už pronikal k bráně Vsetína, Jan Ramert (VSE) ho však na poslední chvíli zahákoval. Rozhodčí tento faul na straně Valachů neunikl a domácí si zahrají přesilovku.
     
    10:56
    Do odraženého puku se nad pravým kruhem opřel příklepem obránce Hanáků Billa. Tkadlec byl s betonem včas na zemi a pravým chráničem své nohy puk nasměroval do rohu kluziště.
     
    10:10
    Velká šance Zubrů na vyrovnání! Prakticky sám postupoval na Tkadlece Kuchta, hostující gólman ovšem jeho prudký pokus zápěstím dokázal zlikvidovat.
     
    09:40
    Z pravé strany to nyní zkusil Horský, Žurek nicméně udržel kotouč ve výstroji před brankovou čárou. Puk mu poté vypadl zpět do hřiště a hosté ještě chvíli drželi útočné pásmo.
     
    08:26
    Švejda si najel na levou stranu kluziště, na Tkadlece ale nevyzrál. Od modré čáry poté vyslal tvrdý pokus Holík. Hostující brankář se roztáhl na brankovišti a betonem vytěsnil puk před sebe. Zubři se ještě pokoušeli o dorážky, ovšem marně. Na druhé straně následně došlo na velkou šanci Vsetína. Bednařík našel na ose hřiště najetého Jurka, ovšem ten kotouč usměrnil nad horní tyč domácí brány.
     
    07:43
    Kleniar přešel modrou čáru, ale pak si vzal příliš velké sousto. Mezi dvěma bránícími soupeři nepronikl a navíc ještě skončil na ledě. Někteří diváci v MEO Aréně se sice dožadovali odpískání faulu, rozhodčí Novotná se ale vylučovat nechystá.
     
    06:57
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku přece jen využívají. Ne sice z kombinace v útočném pásmu, ale z postupného útoku. Po pravém křídle projel neproduktivnější hráč Vsetína ADAM BACHÁNEK a jeho křížná střela na Žurkovu vyrážečku zapadla k zadní tyči. Asistence: Matěj Sviták.
     
    06:34
    Valaši sice chvíli po buly drželi útočné pásmo, ovšem pak ho museli vyklidit. Přerov totiž vyhodil kotouč přes modrou čáru.
     
    06:04
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Holík – 2 min., hákování).
     
    06:04
    Od modré čáry vystřelil Liss, přerovskou branku ovšem minul. Vsetín si nicméně v útočném pásmu vynutil faul, Adam Holík (PRE) dostane dvě minuty za hákování.
     
    05:49
    Domácí hráči chtěli rozehrát útočnou akci podél mantinelu, kotouč ale projel až na zakázané uvolnění.
     
    05:07
    Aktivní Šilhavý projel po levém křídle a prověřil Tkadlece střelou na první tyč. Hostující brankář se opět nachytat nenechal a připsal si bezproblémový zákrok.
     
    03:56
    Po Holíkově ostrém pokusu od modré čáry neměl Tkadlec situaci pod kontrolou. Puk se potuloval v blízkosti vsetínského brankoviště, dorazit do sítě ho ale Zubři nedokázali.
     
    03:20
    Přerované šli ve třech dopředu. Kotouč měl na hokejce Šilhavý, který také zakončil. Tkadlec kotouč vyrazil do rohu kluziště.
     
    02:53
    Vsetín chtěl přenést hru z vlastní obranné třetiny na pravé křídlo útočného pásma. Ve středním pásmu ale kotouč zachytil vracející se Kleniar, takže z hostující akce nebylo nic.
     
    01:30
    Holík nyní ve vlastním obranném pásmu zaváhal při rozehrávce, ale dvojice Valachů toho využít nedokázala. Kotouč se dostal na širokou hůl Žurka, který obloučkem další možné nebezpečí zažehnal.
     
    00:59
    Zubři znovu pronikli do útočného pásma a do mezikruží obdržel kotouč volný Fencl. Domácí útočník vyslal pokus na stranu Tkadlecovy lapačky, právě touto částí výstroje ale brankář Vsetína dokázal zasáhnout. Následná Holíkova střela od modré čáry skončila mimo.
     
    00:32
    Přerov se na chvíli usadil v útočném pásmu. Z levé strany vystřelil k bližší tyči najetý Šilhavý, Tkadlec kotouč vyrazil do rohu kluziště.
     
    00:01
    Úvodní buly vyznělo pro domácí tým.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy nastupují na led, za malou chvíli začne první třetina.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Žurek (Hendrych) – Nesvadba, Holík, Hanák (C), Gréč, Němec, Billa – Fencl, Halík, Kleniar, Šilhavý, Hyža, Štíbr (A), Kolařík (A), Brázda, Švejda, Hlávka, Kuchta
    Trenér: Pavel Neuman

    VHK ROBE Vsetín: Tkadlec (Hořejší) – Sýkora, Liss, Machů, Prčík, Fojtík, Sviták (A), Mojžíš – Maštalíř, Janíček, Bednařík (C), Przybyla, Jurek, Koláček, Ramert, Bachánek (A), Horský, Broža
    Trenér: Aleš Bachánek

    Rozhodčí: Novotná – Bubela, Axman.
     
    Oba týmy absolvují rozbruslení na ledové ploše. Domácí Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, hosté ze Vsetína v zelenožlutých dresech.
     
    Vzájemné zápasy
    Juniorské souboje Hanáků a Valachů vyznívají v letošní sezoně jednoznačně pro prvně jmenované. Přerov z dosavadních pěti vzájemných duelů v Lize juniorů získal všech patnáct bodů. Vsetín postupně porazil výsledky 6:1, 5:1, 3:2, 4:1 a naposledy 7:2.
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerovu v nedělním zápase už v podstatě o nic nepůjde. Jistou má jak účast v semifinále play-off, kde narazí na Havlíčkův Brod, tak prvenství ve skupině Východ Ligy juniorů. Výběr trenérů Pavla Neumana a Vladimíra Kočary dosud nasbíral 105 bodů, na druhou Techniku Brno má pohodlný pětadvacetibodový náskok. Zubři si momentálně drží sérii devíti duelů, ve kterých dokázali bodovat. Jako poražení přitom odjížděli z ledové plochy jen jednou, když Šumperku doma podlehli po prodloužení (1:2). Mladým Drakům ale porážku zvládli oplatit a z podhůří Jeseníků odjeli s triumfem 4:2. Kanadské bodování Hanáků vede útočník Radim Hradil (30+41).
     
    VHK ROBE Vsetín
    Vsetín na Hané nečeká poslední zápas v sezoně. Po skončení základní části půjde do play-down, kde by měl příslušnost v Lize juniorů hájit proti Kobře Praha. Svěřenci trenéra Aleše Bachánka figurují ve východní skupině druhé nejvyšší soutěže na pátém místě, ve 41 zápasech nasbírali rovných pět desítek bodů. S Přerovem se Valaši utkali naposledy 22. února na Lapači, kde utrpěli porážku o pět branek 2:7. Poté prohráli s Porubou (3:7) i Pískem (4:5), naposledy ale zvítězili nad Technikou Brno (5:2). Nejproduktivnějším hráčem Vsetína je útočník Adam Bachánek (14+32).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 35. Švejda (Kleniar, Hlávka), 40. Švejda (Holík, Hlávka), 54. Němec (Hanák, Štíbr) – 7. Bachánek (Sviták), 20. Horský (Prčík, Ramert), 29. Janíček (Tkadlec), 34. Bachánek (Horský, Przybyla)


    HC ZUBR Přerov: Žurek (34. Hendrych) – Nesvadba, Holík, Hanák (C), Gréč, Němec, Billa – Fencl, Halík, Kleniar, Šilhavý, Hyža, Štíbr (A), Kolařík (A), Brázda, Švejda, Hlávka, Kuchta
    Trenér: Pavel Neuman

    VHK ROBE Vsetín: Tkadlec (32. Hořejší) – Sýkora, Liss, Machů, Prčík, Fojtík, Sviták (A), Mojžíš – Maštalíř, Janíček, Bednařík (C), Przybyla, Jurek, Koláček, Ramert, Bachánek (A), Horský, Broža
    Trenér: Aleš Bachánek

    Rozhodčí: Novotná – Bubela, Axman

    Diváci: 148
    thejrc.org