Devonte Smith - Ľudovít Klein Vítěz: Klein (kon.) | Sergej Spivak - Greg Hardy Vítěz: Spivak (kon.)
Kevin Holland - Alex Oliveira Vítěz: Holland (kon.) | Edson Barboza - Bryce Mitchell Vítěz: Mitchell (kon.)
Rafael dos Anjos - Renato Moicano Vítěz: dos Anjos (kon.) | Colby Covington - Jorge Masvidal Vítěz: Covington (kon.)
konec
Kevin Holland - Alex Oliveira

Vítěz: Holland

Neděle 06.03.2022, 04:40 • T-Mobile Arena, Nevada, USA • UFC
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:40.
     
    Největší světová MMA organizace má na programu očekávanou akci s názvem UFC 272. Hlavní předzápas obstará dvojice bývalých přátel a tréninkových partnerů, Colby Covington a Jorge Masvidal. Mezi oběma elitními zápasníky welterové váhy v posledních letech vznikla velká nenávist a nyní budou mít příležitost si to vyřešit přímo v kleci.
    Kromě nich bude na hlavní kartě k vidění brazilský duel Dos Anjos versus Moicano, ale také jeden z nejlépe kopajících postojářů Edson Barboza nebo kontroverzní bývalý hráč amerického fotbalu Greg Hardy.
    Jako druhý zápas celého galavečera bude navíc pro domácí fanoušky atraktivní duel Slováka Ľudovíta Kleina, který cca dva týdny před turnajem vzal výzvu v podobě Devonteho Smitha.
     
    Kevin Holland se po takřka pěti letech vrací o divizi níž do welterové váhy, kde proti němu bude stát Alex Oliveira. Pro bookmakery je jasným favoritem Holland, ale ani jeden z borců poslední dobou nemá zrovna ideální formu. Kevin bude proti Brazilcovi disponovat výškovou výhodou přes 10 centimetrů a rozpětí paží dalších 13 centimetrů. Další prohra by pro Oliveiru mohla znamenat loučení s organizací.
     
    Alex „Cowboy“ Oliveira
    Bilance 22:11:1:1-bez výsledku (UFC 11:9:0:1-bez výsledku)


    Brazilského Cowboye čeká v organizaci už 22. duel a existuje reálné riziko, že by mohl být i tím posledním. Oliveira prohrál šest z posledních osmi soubojů a táhne sérii tří porážek v řadě. Naposledy ho na body přemohl Niko Price.
    Jedná se o všestranného zápasníka s dobrou bradou, který byl, co se úderů týče, ukončen jen na zemi od Medeirose. Proti většímu a tvrdému Hollandovi by se mu ale taktika zůstat co nejdéle na nohou nemusela vyplatit. Oliveira určitě viděl, jak Hollanda na zemi trápil Brunson nebo Vettori a ač nemá jejich sílu a wrestlerské schopnosti, tak je to nejspíš jeho nejreálnější šance, jak si dojít pro tak potřebné vítězství.
     
    Kevin „Trailblazer“ Holland
    Bilance 21:7:1-bez výsledku (UFC 8:4:1-bez výsledku)


    Holland do UFC opravdu vstoupil poměrně nenápadně už v roce 2018 a průměrně, ale poté šokoval, když v roce 2020 vyhrál všech pět zápasů. Tyto zápasy navíc dělilo jen sedm měsíců a každý si asi pamatuje například to, jak ze zad ukončil Jacareho Souzu.
    Pak ale přišel rok 2021 a porážky od Dereka Brunsona a Marvina Vettoriho, kteří ho dokázali kontrolovat zejména svým wrestlingem. To byl hlavní důvod pro to, že se Holland přesunul do známého kalifornského gymu AKA, který proslavili zejména Daniel Cormier a Khabib Nurmagomedov. S novými zkušenosTomu ale předcházela srážka hlavami, na kterou Holland doplatil a tudíž byl výsledek změněn a souboj zůstal bez vítěze.
    Holland se po takřka pěti letech vrací do welterové váhy a na rozjezd má poměrně příznivého soupeře. Oliveira je v UFC známým jménem, ale jedná se zejména o postojáře a Hollanda by neměl čekat znovu únavný wrestling a kontrola na zem v podání jeho soupeře. Dá se očekávat, že se Oliveira k takové taktice uchýlí, ale Holland by po tréninku v ACA a zkušenostech nabraných proti mnohem váhově těžším a wrestlersky schopnějším bojovníkům než je Oliveira, měl odolat. Holland má velmi neobvyklý postoj, kdy má ruce poměrně dole a dokáže hrozit každým úderem.
     
    Vážení

    Oba bojovníci navážili přesný limit welterové váhy, tedy 170 liber (77,1 kg).
     
    Holland i Oliveira už jsou v oktagonu a zápas bude po jejich představení zahájen.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    00:30
    Holland na nic nečekal a poslal dva kopy z přední nohy. První dolů, druhý nahoru. Zatím je aktivnější.
     
    01:10
    Kevin se zjevně zaměřuje na okopávání přední nohy svého soupeře, ale ten v jednu chvíli jeho úmysl vystihl, nohu zachytil a div, že se souboj nepřenesl na zem.
     
    02:10
    Další leg kicky do Oliveirovy levé nohy. Holland poté sám skočil na zem a obmotal se právě kolem zmiňované nohy. Nic ale dál nevymyslel, vstal a Brazilec ho hodil na zem. Holland se ale rychle zvedl.
     
    02:58
    Tvrdé kombinace z obou stran a halou to jen zahučelo. Oliveira i Holland prokázali tvrdou bradu.
     
    04:11
    Oliveirova přední noha už schytala minimálně 10 kopů, ale na pohybu to zatím znát není.
     
    04:40
    Brazilec musí zkracovat vzdálenost přískoky. Teď si ale Holland naběhl sám a Alex ho bere na zem.
     
    04:57
    Hollandovi bylo nasazeno škrcení, ale je moc pozdě. Konec kola je za dveřmi.
     
    05:00
    Konec 1. kola.
     
    00:00
    Začátek 2. kola.
     
    00:33
    První kolo by měl mít na své straně Oliveira. To ale nic neznamená, protože Holland tvrdě trefuje a Brazilec jde k zemi!
     
    00:38
    Kevin Holland se okamžitě vydal za svým soupeřem na zem a využil toho, že je stále otřesen. Přidal několik úderů včetně loktů a rozhodčí Chris Tognoni byl nucen ukončit tento zápas!
     
    00:38
    Konec zápasu.
     
    Vítěz: Kevin Holland (TKO).
     
    Další TKO na hlavní kartě je tu. Kevin Holland hned na začátku druhého kola velmi dobře trefil svého soupeře a poté už pro něj byla snadná práce vše dokončit. Premiéra ve welterové váze v rámci UFC se mu tedy povedla na výbornou.
    Pro Oliveiru je naopak čtvrtá prohra v řadě velkým problémem a uvidíme, zda se v organizaci ještě představí. (04:55:11)

    Michal Hromas

    Chris Tognoni
    bahis siteleri