Philadelphia – Vegas 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Florida 3:4 (kon.) | New Jersey – Colorado 5:3 (kon.)
Detroit – Arizona 2:9 (kon.) | St. Louis – Ottawa 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 2:1 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 5:2 (kon.) | Winnipeg – Tampa 7:4 (kon.) | Toronto – Seattle 6:4 (kon.)
Chicago – Anaheim 8:3 (kon.) | Calgary – Washington 4:5 (kon.)
po s.n. (2:0)
Mountfield HK
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0) Stav série: 1:0
HC Kometa Brno
Středa 09.03.2022, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off Extraligy dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemnou středu z Hradce Králové, kde dnes zahajujeme play-off Extraligy dorostu. Několik osmifinálových sérií má jasného favorita, to však není případ téhle. Mountfield HK a Kometu Brno od sebe totiž dělily v nadstavbové skupině B jen čtyři body.
     
    Mountfield HK

    V základní části ovládli Východočeši skupinu Střed, ale pak poznali, že nadstavba bude jiné kafe. Tím spíš že s moravsko-slezskými celky. Nějakou dobu hledali svou tvář, než ji našli alespoň na domácím ledě. Od 11. prosince tady vyhráli sedm z osmi zápasů, vždy po 60 minutách, a i v tom zbývajícím bodovali! Hlavně v utkání se silným Třincem (7:5) Hradec prokázal, že při plné sestavě a maximálním výkonu může patřit mezi špičku soutěže.

    HC Kometa Brno

    Brňané v úvodní fázi sezóny na východě zaostali za ocelářskou dvojicí, i když ne o moc. Na Třinec dokonce dvakrát vyzráli. Ještě období mezi prosincem a začátkem února, rozdělené reprezentačními pauzami, měli výsledkově velmi povedené. Jenže teď prohráli posledních šest zápasů – a to vinou vyhoření v ofenzivě. Třikrát vyšli úplně naprázdno a celkem vstřelili jen čtyři góly!
     
    Vzájemné zápasy

    Výsledky bitev mezi oběma soupeři v nadstavbě tak trochu kopírují trend, který jsem naznačil v předchozím příspěvku. Kometa totiž začala úspěšněji – na domácím ledě zvítězila 3:1 a na tom hradeckém pak 4:3 po samostatných nájezdech.

    Mountfield ovšem nakonec vzájemnou bilanci srovnal a na skóre i převážil na svou stranu. Z Brna si na druhý pokus odvezl výhru 2:1 po prodloužení a druhou část extraligy završil bezpečným triumfem 4:0. Díky němu jde do série výrazně povzbuzen a díky výsledkům z poslední doby i startu na domácí půdě mu přece jen patří role mírného favorita.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Fiala, Žaba (A), Pavič, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – D. Pavlík, Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Král, Novotný.
    Trenér: Václav Pánek

    HC Kometa Brno: Kavan (Matoušek) – Antony, Zubíček, Máša (A), Spanel, Eich (C), Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, M. Pavlík, Halačka, Zduba, Červenka, Škodík, Nekvapil, Šantora.
    Trenér: Radek Běloholav

    Rozhodčí: Mejzlík – Bohuněk, Hájková.
     
    Domácí jsou na ledové ploše, chvíli po nich přichází také jejich dnešní soupeř. Za pár okamžiků jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Úvodní buly padlo přesně v 17:30, vyhráli ho domácí. Jenže se ihned vystavili do ofsajdu.
     
    00:22
    Hradecká elitní formace se snažila dostat do první střely, důrazná obrana Komety jí v tom ale zabránila.
     
    01:09
    Do útočného pásma už se podívali také hosté, kteří kombinují, střela však zatím žádná nepřišla.
     
    01:41
    Nyní už ano, ale Jan Kasal s ní neměl mnoho práce – stačil mu univerzální rozklek.
     
    02:16
    Brno je očividně od prvních minut hodně nabuzené. Pokaždé když to jde, dohraje hradecké Lvy.
     
    02:42
    Zatím se hraje spíše na polovině Mountfieldu, ale okolo brankoviště jen zřídka.
     
    03:13
    Hosté ke svému soupeři i nadále rychle přistupují, Východočeši tak nemají moc prostoru na rozehrávku. A na dosavadním obrazu hry je to patrné.
     
    03:57
    Zároveň moravská defenzíva působí kompaktním dojmem, domácí se přes ni ještě nedostali. Je ale zatím odehráno jen několik málo minut.
     
    04:45
    Přechod svěřenců Václava Pánka nyní nezastavila obrana soupeře, nýbrž modrá čára – ofsajd.
     
    05:00
    Za úvodních pět minut jsme neviděli prakticky žádnou větší šanci, oba týmy chtějí hlavně dobře bránit. Což je ostatně pro vyřazovací boje typické.
     
    05:56
    Hosté to dobře vykombinovali na útočné modré čáře, dál ale neprošli. Zastavila je hradecká obrana.
     
    06:19
    Teď už se Brňané do šance dostali. Po kombinaci byl sám na pravém kruhu Sebastian Mitro, jenže jeho střela minula bližší tyč.
     
    06:38
    Kometa si za svou dosavadní aktivitu vysloužila první přesilovou hru, a to po podrážení Filipa Samka.
     
    06:58
    Z osy hřiště vyslal projektil Lukáš Eich, jeho střela od modré ale měla volnou dráhu směrem na bránu. Jan Kasal ji tak viděl a bez problému lapil do své náruče.
     
    07:48
    Hosté kombinují v útočné třetině, Eicha ale zatím nikdo nenapodobil.
     
    08:38
    Domácí jsou v plném počtu, Samek se vrací na led.
     
    08:45
    A hned měl doposud největší šanci zápasu! Obrana Komety ho nechala za sebou, hradecký zadák dostal přihrávku a ze strany jel sám na Kavana. Zkusil střelu zápěstím, té však chyběla přesnost.
     
    09:39
    Hradečtí oslabení přečkali bez větší újmy a teď mají o něco více ze hry.
     
    10:19
    Lvi mají i nadále kotouč na svých holích, jenže další ohrožení branky prozatím nepřichází.
     
    10:56
    Jiří Klíma to vzal na sebe a prokličkoval celé hřiště od jedné brány k druhé. Tam po několika odrazech přikryl puk Kavan, takže se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    11:32
    Nyní bylo na obou stranách krásně vidět, jak se mančafty snaží držet střední pásmo. Ani v jednom případě nebyl útočící tým úspěšný.
     
    12:19
    Hra se stěhuje po nějaké době před Kavana, a to po icingu jeho spoluhráčů.
     
    12:36
    Adam Novotný ve dvou šancích! Hradecký starší žák si nejprve sjel na osu hřiště a vystřelil doprostřed brány, chvíli poté zkoušel dorážet z otočky. Ani v jednom případě neuspěl.
     
    13:28
    Další projektil letěl směr Kavanova brána, zadunělo ale jen plexisklo za jeho hlavou.
     
    14:08
    Teď se musela mít na pozoru naopak domácí obrana, Kometa totiž zavřela Lvy v jejich obranném pásmu.
     
    14:19
    A byl z toho závar před Kasalem a následná strkanice. V ní byl nejaktivnější David Pavič a za hrubost míří mezi trestoměřiče.
     
    14:50
    Moravané si tak mohou vyzkoušet druhou přesilovou hru, ta první nedopadla podle jejich představ. Uvidíme, jak naloží s touto.
     
    15:05
    Zatím to není žádná sláva, puk totiž míří za modrou čáru.
     
    15:27
    Teď navíc Kus při snaze překročit útočnou modrou upadl a kotouče se po chvíli zmocnili opět domácí.
     
    15:45
    Jeden z hradeckých se snažil vyhodit puk do neutrální zóny, ale poslal ho jen na domácí střídačku. Vhazuje se proto před Kasalem.
     
    16:19
    Také druhé oslabení Mountfield ubránil a už hraje v plném počtu.
     
    16:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno jde chvíli po konci početní výhody přece jen do vedení. Z modré čáry přišlo nahození od Jakuba Spanela a těsně před Kasalem teč MICHALA NEKVAPILA. Hradecký maskovaný muž neměl šanci zareagovat, a tak tahá první puk ze své sítě. Asistence: Jakub Spanel, Matěj Pavlík.
     
    17:38
    Hosté mají teď pochopitelně psychickou výhodu, která se v dalším střídání promítá na jejich hokejky. Mají puk ve své moci a mohou vymýšlet útočné manévry.
     
    18:59
    Lvi naopak po inkasovaném gólu znovu zformovali obranu se snahou neinkasovat podruhé. Díky tomu drží soupeře dál od Kasala.
     
    19:40
    Dobrý pokus Matěje Pavlíka! Brněnský útočník to zkoušel z pravého kruhu do protipohybu, Kasal musel použít svou vyrážečku. A zvládl to dokonale.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina vyřazovacích bojů je minulostí, spokojenější budou určitě hosté. Ti měli v prvním dějství územní převahu, Hradec se dostal ke Kavanovi jen párkrát. Největší šanci domácích měl po konci svého trestu Filip Samek, ale neuspěl. Na druhé straně pomohly Kometě dvě přesilovky. Ty sice nevyužila, ale krátce po té druhé už měla důvod k radosti. Michal Nekvapil se přesnou tečí postaral o průběžné brněnské vedení 1:0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:23
    Kometa doposud dobře napadala hradeckou rozehrávku, byť na vytvoření šance to nestačilo. Domácí až nyní přejeli červenou čáru a Adam Novotný pozdravil Kavana.
     
    21:54
    Tohle střídání už bylo v podání domácích mnohem nebezpečnější! První gólovou šanci měl Marek Mach, jenž dostal puk do mezikruží, ale na Kavana si nepřišel. Potom Mach vyzval křižným pasem beka Adama Bezpalce, jenže ani on neuspěl!
     
    22:17
    Pokračující hradeckou aktivitu utnul Robin Rakus. Z levé strany nestihl vykroužit před Kasala, který nechal natažený beton u tyčky.
     
    23:02
    Brňané se dál drží v pásmu, Šantora to hezky vymyslel pro Škodíka, který pálil z první z pravého kruhu. Protější tyčku těsně minul.
     
    23:36
    Také pokus Michala Nekvapila dal najevo, že střelba z první patří mezi úkoly mladých Komeťáků. V dorostenecké kategorii to leckdy může být velká zbraň.
     
    23:43
    Po delší době je hra přerušena, kotouč totiž víceméně jen doplul k Janu Kasalovi.
     
    24:37
    Dominik Pavlík hledal před brněnskou brankou nějakého spoluhráče, žádný tam však nečekal. Puk aspoň doplul k Bezpalcovi, který prověřil Kavana z dálky.
     
    25:11
    Robin Rakus už zase prchnul po levé straně. Tentokrát vyslal včasnou střelu, kterou musel Kasal zlikvidovat.
     
    25:38
    Hradecký výhoz dojížděl jako první Martin Máša, takže se muselo pískat zakázané uvolnění. Sledujeme hru, ve které je víc emocí než v první třetině.
     
    25:59
    Nádherně to v první fázi udělal Tomáš Hora, jenž se zbavil brněnského obránce. Před Kavanem už byl naprosto sám, ale lehké zakončení do protipohybu poslal až příliš vedle bližší tyčky!
     
    26:43
    Je vidět, že Hradec už nahazuje play-off mód, který mu v první části chyběl. Jsem zvědavý, komu pomůže delší vzdálenost na střídačky, respektive kdo jako první využije chybu z toho vyplývající.
     
    27:22
    Rakus dorážel z levé strany a Kasal se proti němu fantasticky přesunul! Nevím ale, zda mu nepomohla ještě tyčka, protože dorážka šla už téměř z nulového úhlu.
     
    27:51
    Hokejová podívaná se skutečně rozjela, nyní ji ale zpomaluje ofsajd brněnské sestavy.
     
    28:33
    Hradecká rotace v útočném pásmu nebyla příliš nebezpečná, domácím stále na hosty herně něco chybí. Byť velké šance už měli.
     
    28:52
    Kometu zdobí i přímočarost. A když není co vymyslet, tak přijde nahození, které zajistí vhazování před Kasalem.
     
    29:47
    David Pavič rukavicí zachytil nepřesnou rozehrávku hostů a domácí se vydali do útoku. Momentálně se něco snaží vymyslet v soupeřově pásmu.
     
    30:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    A že vymysleli – vyrovnávací branku! Už jsem chtěl psát, že pokus JIŘÍHO KLÍMY od mantinelu měl ryze propagační charakter a jeho úmyslem bylo asi zase jen vhazování. Jenže Jan Kavan zaspal, nepohlídal si bližší tyčku a puk mu propadl za záda. Jedeme od nuly – 1:1! Asistence: Adam Novotný.
     
    30:41
    Uvidíme, zda vyrovnání dodá domácím kuráž, aby se pokusili taky tvořit hru než jen čekat na svoje chvíle.
     
    31:19
    Hradecký bek osudově zaváhal, Rakus mu sebral puk a v situaci dva na nikoho vybídl Ondřeje Kose. Tomu však kotouč z první nesedl na čepel dobře, takže Kos v tutovce minul branku bezmocného Kasala!
     
    32:19
    Taky Novotného forčeking nesl ovoce, byť nevedl k takové šanci. Kavan si jen pohlídal střelu od modré čáry. Starší žák Adam Novotný ale působí dobrým dojmem.
     
    32:45
    Kometa se dostala do lehounkých nesnází a poslala kotouč na zakázané uvolnění.
     
    33:07
    Jakub Jón chytře vrátil puk před prázdnou svatyni a doufal v příznivý odraz. Ten nepřišel, i kvůli tomu, že Machovi zblokoval soupeř hokejku! Zblokovaný kotouč skončil jenom pár čísel vedle tyče.
     
    33:43
    Brno hrálo v šesti, a to dost viditelně. Hradečtí tak po dvou vlastních faulech získávají první přesilovku. Trest odpyká Jakub Spanel (KOM).
     
    34:22
    Zatím se hosté dvakrát úspěně osvobodili a šetří cenné vteřinky.
     
    34:45
    Ani za brankou se Hradci nezadařilo, Kavan zatím pozoruje hru bez ohrožení.
     
    35:12
    Pavič při rozehrávce nepřešel vlastní obrannou čáru. Přesilovka vypadá asi tak, jak vypadají přesilovky na začátku sezóny v prvních přípravných zápasech. Takže hrozně.
     
    35:46
    Ve stejném duchu se Mountfield protrápil početní výhodou, nebo spíš nevýhodou, až do konce.
     
    36:24
    Přetahovaná u mantinelu taky není ničím, co by potěšilo náročné hokejové fanoušky v ČPP Aréně.
     
    36:47
    Nakonec ji vyhrála Kometa, nicméně kotouč dostala jen do středního pásma k hradeckému obránci Filipu Žabovi.
     
    37:05
    Ještě víc ale potom zachybovali domácí a při návratu do obrany se Tadeáš Burda (HKM) provinil hákováním. Třetí přesilovka pro Kometu.
     
    37:31
    Nekvapil už zase tečoval před Kasalem Škodíkovu nabídku, takže kotouč neskončil domácímu brankáři v lapačce. Šel ale těsně vedle.
     
    37:40
    Domácí pak dostali puk na Kavana, který chtěl rozehrát, jenže v tu chvíli už rozhodčí zapískal a přerušil hru.
     
    38:03
    V oslabení vybojoval kotouč i Jiří Klíma. Neměl však rychlost na to, aby svůj únik učinil individuálním, a za útočnou modrou čarou už zajel k mantinelu.
     
    38:35
    Tohle už bylo od týmu v přesilovce lepší. Máša nabídl puk Červenkovi, který ho tečoval na bránu. Kasal byl mimo pozici, přesto zpomalené zakončení zblokoval nataženou hokejkou.
     
    38:59
    Dva pokusy z dálky nepřipravily domácímu brankáři větší potíže. Brňané jsou ale vždy připraveni na nebezpečnou teč nebo dorážku, takže ani tyto střely neberu na lehkou váhu.
     
    39:10
    Mountfield své oslabení taky ubránil a už je kompletní.
     
    39:22
    Na hranici brankoviště se po puku chvilku natahoval pod nohama Ondřej Kos. Bekhendovou dorážku roztažený Kasal pokryl!
     
    39:43
    Výborně pronikal po pravé straně Matěj Pavlík. Bek Pavič mu puk hokejkou nevypíchl, tak ho na úplně poslední chvíli poslal k ledu celého, jinak by už byl Pavlík před Kasalem úplně sám.
     
    39:52
    Po dalším Kasalově zákroku následuje zakázané uvolnění domácích.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část nám už nabídla oboustranně aktivní podívanou, na kterou se dobře dívalo. Možná až moc aktivní a plnou chyb, na to, že se hraje play-off. Zaměstnanějším mužem byl znovu stoprocentně Jan Kasal, nicméně Hradečtí se zvedli a počkali si na pár vyložených šancí.

    Vyrovnali paradoxně z téměř náhodné, byť zřejmě cílené střely Jiřího Klímy od mantinelu, při níž Jan Kavan osudově zaváhal. Jeho spoluhráči nicméně stále hrají výborný zápas a chybí jim jen lepší koncovka.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Úvodní útok třetí části sice měli hosté, ale velkou šanci domácí. Vencl přesunul hru na Krále, který však kotouč netrefil dobře! Kavan tak stihl dojet ke druhé tyči a pomalou střelu zastavit.
     
    41:20
    Autor jediné brněnské branky Michal Nekvapil musí být hodně smutný z neposedného kotouče. Nezkrotil ho ani při pokusu o průnik ani potom, když už ho chtěl jenom udržet.
     
    42:14
    Snad několik sekund jsme čekali, kam dopadne zblokovaný kotouč. Dopadl za hradeckou bránu, odkud ho nerozvážně vyvážel Žaba. Jen tak tak, že v pádu černou gumu odpálil před napadajícím sokem do bezpečí.
     
    42:48
    Král, Vencl a Hora měli další možnost! Puk šťastně propadl k Tomáši Horovi, jemuž se v akci dva na nikoho nabízel Jan Vencl na doklepnutí do prázdné brány. Hora však nevylovil kotouč zpod bruslí!
     
    43:40
    Před brněnskou branku si tentokrát najížděl Jan Trejbal, jehož hledal Adam Novotný. Hostující bek však jeho nahrávku zblokoval nataženou hokejkou.
     
    44:22
    Adam Novotný už byl blízko k tomu, aby svůj povedený výkon korunoval gólem! Ujel všem soupeřům, Kavanovi nasadil bekhendovou kličku, ale tu zakončil jen do tyče! Od ní se puk odrazil Kavanovi mezi nohy, brankář si ho však za záda nesrazil.
     
    45:16
    Po třech velkých oknech v brněnské defenzivě se už probudila i ofenziva, jmenovitě osvědčený Ondřej Kos. Kasal měl co dělat, aby se roztáhl a u druhé tyče zasáhl.
     
    46:12
    Kuswito se nenechal oklamat Lukášem Králem, jedním z nejproduktivnějších hráčů soutěže. Souboj jeden na jednoho brněnský bek jasně vyhrál.
     
    46:54
    Už ale zase silně zahrozil Hradec! Novotný vybojoval puk pro beka Filipa Žabu, jenž si najel do gólové pozice. Jan Kavan mu však úhel vykryl výborně a zasáhl.
     
    47:08
    Je neuvěřitelné, že stále platí stav 1:1. Sledujeme velmi otevřenou partii, které by slušelo mnohem vyšší skóre.
     
    47:25
    Po odrazu od zadního mantinelu se kotouč dostal k Janu Kasalovi, jenž přerušuje hru.
     
    47:46
    Zatím hrají aktéři bez nervů, že jedna chyba může rozhodnout zápas. To je jen dobře, ale jsem zvědavý, kdy se dostaví opatrnost na úkor hokejovosti.
     
    48:21
    Marek Mach chtěl před bránou najít Jakuba Jóna, to ale dost dobře nešlo, když se mu do cesty natáhla modrá závora. Hosté se mohou uklidnit.
     
    49:07
    Že má Jan Vencl šikovné ruce, to dobře víme. Po pěkných kličkách ale poslal střelu dost daleko vedle vzdálenější tyče.
     
    49:47
    Trejbal posílal kotouč před brankoviště na najíždějícího spoluhráče. Soupeř ho zblokoval tak, že kdyby si Kavan nepohlídal tyč, bylo by to 2:1. Ale tentokrát gólman nezaváhal.
     
    50:15
    Chvíli jsme čekali, před kým vypadne Fialovo nahození vyražené Kavanem. Skončilo na druhé straně pásma, než kde se nacházeli Klíma jeho oponent.
     
    50:59
    Další střela Kavanovi vypadla přímo před něj a Dominik Pavlík chtěl kotouč dotlačit do branky i s gólmanem. To se mu nepovedlo, nicméně vybojoval pro Hradec přesilovku.
     
    50:59
    Hostující kapitán Lukáš Eich (KOM) je vyloučen za hrubost.
     
    51:12
    Hosté se osvobozují.
     
    51:27
    Klímova střela od modré neměla žádný nárok projít, takže Hradečtí musí rozehrát znovu.
     
    51:36
    Rozehrát chtěli až moc rychle. Marek Mach zpracovával kotouč ještě ve chvíli, kdy měl hokejku v útočném pásmu, takže tu máme ofsajd a buly před Kasalem.
     
    51:46
    Další vhazování ve stejném pásmu přichází po zakázaném uvolnění Mountfieldu.
     
    52:09
    Stále platí, že přesilové hry nejsou pro Hradec výhodou...
     
    52:45
    A platí to i dál. V oslabení ujel Michal Nekvapil a tak tak, že ho Žaba zpacifikoval! Před Kasalem pak Nekvapilovi puk ujel.
     
    53:03
    Hosté jsou kompletní, i druhá přesilovka domácích v zápase byla doslova strašidelná.
     
    53:29
    Velká možnost Ondřeje Kose! Mladší kopie známějšího útočníka Jakuba vykroužila oblouk na své modré čáře a v úniku střílela z levé strany. Kasal musel perfektně zakročit ramenem a uchránit skóre 1:1.
     
    54:12
    Teď zase tlačí Kometa. Jdeme do závěrečných minut a sledujeme obrovské drama. Od druhé třetiny je to parádní dorostenecký hokej.
     
    55:02
    Jan Kasal se nenechal opít rohlíkem. Tomáš Šantora rychle vyjel zpoza branky a chtěl zasunout kotouč k tyčce, tam ale hradecký gólman včas přispěchal.
     
    55:08
    Kasal zastavuje i dalekonosný pokus hned po buly.
     
    55:46
    Mountfield se nemůže vymanit ze své třetiny. Tohle by měli hosté zkusit využít.
     
    55:56
    Z dálky střílel kapitán Eich. Pro domácí bylo klíčové, že Kasal puk nevyrazil – to už by hosté byli v hodně výhodné pozici na dorážku, před brankou čekali snad všichni útočníci.
     
    56:26
    Už Hradečtí vyvezli puk a Petr Fiala slušnou ranou z dálky i pozlobil Kavana. Ten kotouč vyrazil a jeho parťáci rozehráli.
     
    57:05
    Hradecký Pavlík nerozehrál v neutrální zóně přesně, Kos tak vzal kotouč a vydal se dopředu. Tam teď Brňané operují, ale spíš kolem mantinelu.
     
    57:48
    Tak to i zůstalo, než dostal puk pod kontrolu David Pavič. Oba celky střídají.
     
    58:08
    Mountfield ale nedokázal rozehrát. Až napodruhé překonal střední pásmo, o kotouč však rychle přišel.
     
    58:37
    Hora vymyslel zadovku na Vencla. Kdyby to prošlo, byla by to kombinace do zlaté helmy, nicméně hosté se vraceli v dostatečném počtu a hrozící sólo zastavili.
     
    58:55
    Jana Trejbala pak zastavil ofsajd.
     
    59:28
    Hradečtí si rozehrávku sami komplikují. Teď jim to nejde, za sirénu by byli šťastnější.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba nestačila, jdeme na desetiminutové prodloužení! Hradec byl po vstupu do třetí třetiny lepší, ale pár možností nevyužil. V závěru zase chtěla rozhodnout víc Kometa.
     
    Prodloužení se v play-off hraje čtyři na čtyři.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:36
    Už je to samozřejmě trochu víc poziční hra. Hosté si přihráli nepřesně a puk odevzdali, obě čtveřice střídají.
     
    61:34
    Ani hokejisté Mountfieldu nic nezvládli.
     
    62:14
    Eich z první přiťukl spoluhráči, ten už neměl na koho kombinaci protáhnout.
     
    62:40
    V souboji jeden na jednoho si Martin Máša bezvadně poradil s Janem Venclem, který se chtěl kolem něj protáhnout.
     
    63:05
    Trma-vrma u hradecké střídačky, rozhodčí nutí hokejisty hrát...
     
    63:29
    ...puk vytěžili hosté, ale soupeř je stále drží jenom na mantinelu.
     
    64:19
    Před Jiřím Klímou upadl protivník, pro domácí z toho ale nakonec nic nebylo. Hra čtyři na čtyři je zatím nejenom opatrná, ale taky pořádně nepřesná a tedy značně nekoukatelná.
     
    65:10
    Po zaváhání hostů se k puku dostal Novotný, jenž vybídl beka Bezpalce. Jeho zakončení k bráně nedoletělo.
     
    65:39
    V dalším průniku před bránu měli prsty Novotný s Trejbalem. Hosté odpálili kotouč včas a Kavan nemusel zasahovat.
     
    66:13
    Filip Žaba teď ukázal, že na obránce to s pukem taky umí parádně! Vystřihl skvělý slalom, který pak z levého kruhu zakončil střelou těsně za vzdálenější tyčku.
     
    67:04
    Už zase mají puk na hokejkách mladíci Komety a střídají.
     
    67:37
    Řada je na domácích...
     
    68:01
    Hodně kvalitní střelu zápěstí vyslal z levé strany Petr Fiala. Kavan vyrážečkou zasahuje.
     
    68:20
    Hra je přerušena až po obrovské šanci Adama Novotného! Brňané mu nechali volný průjezd zpoza brány, ale hradecký forvard pak zblízka nenašel místo v Kavanově postoji.
     
    68:46
    Jestli Hradečtí vědí, jak skvělý je Kavan v nájezdech, tak musí chtít rozhodnout. Jako že to vědí, sami to poznali.
     
    69:19
    Nepřesné zakončení Komety, o puk se bojuje v hradecké třetině...
     
    69:44
    ...už ho domácí dostali pod kontrolu.
     
    70:00
    Prodloužení skončilo.
     
    V nastavené desetiminutovce byl nebezpečnější Hradec, celkově jsme ale už sledovali mnohem opatrnější hru. O vítězi a majiteli prvního bodu v sérii každopádně rozhodnou až samostatné nájezdy.

    A je jasné, na koho jsme teď zvědavi především. Brněnský gólman Jan Kavan v letošní sezóně nepovolil v této disciplíně jedinou radost Vítkovicím ani Hradci, kterým v lednu nestačilo dohromady dvanáct nájezdů. Moc dobře si pamatuju, jak právě tady Kavan deptal střelce Mountfieldu.
     
    Jdeme na to. Začnou domácí, jmenovitě Lukáš Král.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Kavan zasahuje proti Královi skvěle lapačkou.
     
    1. série
    0:0
    Robinu Rakusovi při pokusu o střelu nebo kličku ujel kotouč a Kasal už to měl snadné.
     
    2. série
    1:0
    Jiří Klíma po spektakulárním slalomu ukončuje Kavanovo kouzlo a otevírá skóre nájezdů!
     
    2. série
    1:0
    Ondřej Kos neměl na bekhendový blafák dostatek místa, Kasal ho vykryl.
     
    3. série
    1:0
    Domácí kapitán Jan Vencl poslal svou střelu těsně nad břevno.
     
    3. série
    1:0
    Kamil Škodík narazil při přímé střele na vynikající Kasalovu lapačku.
     
    4. série
    2:0
    Tomáš Hora si Kavana roztáhl a pak trochu se štěstím prostřelil, Hradec je blízko!
     
    4. série
    2:0
    Michal Nekvapil přízemním zakončením Kasala neprostřelil a je hotovo!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.
    Nájezdy rozhodl JIŘÍ KLÍMA!
     
    Konec zápasu.
     
    Štastnější je tedy Hradec Králové, který se v osmifinále ujímá vedení! Po špatném startu se zvedl, zápas vyrovnal a perfektně mu zachytal Jan Kasal. Právě on si nakonec podmanil nájezdový souboj s Janem Kavanem, jehož překonali Jiří Klíma i Tomáš Hora.
     
    Série bude pokračovat pozítří na ledě brněnské Komety. Ode mě je to všechno, hezký zbytek večera! (19:48:18)

    Martin Voltr

    Jan Vavřina

    Branky a nahrávky: 31. Klíma (Novotný), rozh. náj. Klíma – 17. Nekvapil (Spanel, M. Pavlík)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Král (HKM)
    0:0   Rakus (KOM)
    2. série:
    1:0   Klíma (HKM)
    1:0   Kos (KOM)
    3. série:
    1:0   Vencl (HKM)
    1:0   Škodík (KOM)
    4. série:
    2:0   Hora (HKM)
    2:0   Nekvapil (KOM)


    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Fiala, Žaba (A), Pavič, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – D. Pavlík, Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Král, Novotný.
    Trenér: Václav Pánek

    HC Kometa Brno: Kavan (Matoušek) – Antony, Zubíček, Máša (A), Spanel, Eich (C), Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, M. Pavlík, Halačka, Zduba, Červenka, Škodík, Nekvapil, Šantora.
    Trenér: Radek Běloholav

    Rozhodčí: Mejzlík – Bohuněk, Hájková
    Mountfield HK 2 1 Kometa Brno
    #1 Středa 09.03.2022 • 17:30
    Mountfield HK - Kometa Brno 2:1 po s.n. (2:0)
    #2 Pátek 11.03.2022 • 16:00
    Kometa Brno - Mountfield HK 5:1
    #3 Neděle 13.03.2022 • 12:45
    Mountfield HK - Kometa Brno 4:2
    bahis siteleri