Edmonton – Washington 4:3 (po pr.) | Vancouver – Montreal 5:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Čtvrtek 10.03.2022, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů - o účast v play-off • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    V královéhradecké ČPP Aréně je na programu 9. kolo skupiny o účast v play-off, ve kterém na sebe narazí první a druhý tým skupiny A – Mountfield HK a HC Škoda Plzeň.
     
    Mountfield HK

    Východočeši v nadstavbě dokázali nasbírat zatím 15 bodů, což jim stačí na 2. místo, které zaručuje postup do vyřazovacích bojů. Jenže ve hře jsou ještě 4 utkáni a tím pádem 12 bodů, všechno se tak může výrazně zamotat. Svěřenci Jiřího Janouška nechali zapomenout na nezdary proti Zlínu (1:2) a právě Škodovce (2:4) a v posledních dvou kláních zabrali – v Třinci uspěli 3:1 a ve Zlíně 5:3. Nyní se po sérii venkovních duelů vrací domů, kde budou chtít potvrdit svou formu.

    HC Škoda Plzeň

    Škodovka druhou fázi dobře začala, jenže pak přišla série tří porážek (dvě z toho v prodloužení, resp. nájezdech). V dalším duelu proti Mountfieldu ale Západočeši zabrali, vyhráli 4:2 a najeli opět na vítěznou notu. Doma přejeli Zlín (5:2) i Třinci (7:1). To stačí na dosavadních 23 bodů, vedení v tabulce a velice pravděpodobný postup do play off. Ten mohou modrobílí stvrdit už dnes proti Hradci.
     
    Oba mančafty se letos potkaly už čtyřikrát, dva duely je ještě čekají – dnes a v závěrečném kole 19. března.

    Dosavadní bilance mluví lépe pro hosty. Plzeň zvítězila doma dvakrát 4:2, pod Bílou věží navíc 2:1. Jediný úspěch zaznamenal Mountfield ve 3. kole nadstavby 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Burda (Sajdl) – Červenka, Boukal, Pinkas, Havlíček, Naar (A), Perička – Matěj Beneš, Budina, Kašpar (C), Pajer, Šimek, Novotný, Idžan, Šedivý (A), Pilný, Michal Beneš.
    Trenér: Jiří Janoušek

    HC Škoda Plzeň: Vondraš (Lokajíček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Pavlák, Malák (C) – Kvasnička, Kopic (A), Korčák, D. Soukup, Dvořák, Slanina (A), Marcel, M. Soukup, Beránek, Ženíšek, Dáňa.
    Trenér: Petr Vojan

    Rozhodčí: Veselý, Úlehla – Lučan, Maštalíř.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Hradecký bek Tomáš Perička nejdřív nahodil puk do útočného pásma, potom jeho spoluhráči zastavili plzeňskou rozehrávku.
     
    00:40
    Jakub Vondraš za brankou zaváhal a Matěj Beneš hledal Matyáše Budinu. Ten ale stál na úrovni brankové čáry, a proto z první nemohl skórovat! Trefil boční síť.
     
    01:25
    Už jsme viděli několik nahození přes dvě čáry, která těsně neskončila zakázaným uvolněním. Hra se rychle stěhuje ze strany na stranu.
     
    01:52
    První velkou šanci zápasu měl průbojný Adam Dvořák. Mezi kruhy mu ale Hradečtí na poslední chvíli sekli do hokejky, a tak zakončil nedůrazně a nepřesně!
     
    02:40
    Šimek našel Šedivého, ale jeho zadovka už na Kašpara neprošla. Po Peričkově ráně, kterou stopl Vondraš, tu máme první přerušení hry. Od úvodních sekund sledujeme parádní dostihy.
     
    02:59
    Havlíček na obranné modré přetlačil o půl hlavy vyššího Slaninu, domácí pak u mantinelu vybojovali kotouč a dostávají hru do bezpečí.
     
    03:30
    Plzeňská střídačka se dožadovala icingu, nicméne rozhodčí nepřerušili.
     
    03:45
    Stalo se tak až nyní, kdy se sestava modro-bílých dostala do ofsajdu.
     
    03:58
    Lukáš Pajer váhal se vstupem do pásma, chtěl sestavu hostů obkroužit, ale pak už se dostal mezi jejich početní převahu a neměl šanci.
     
    04:29
    Když Matěji Pinkasovi spoluhráči střídali, kotouč v útočné třetině udržel. Po chvíli už o něj ale Mountfield přišel.
     
    04:52
    Z levé strany pak vyzkoušel Vondrašovu pozornost jediný dorostenec, který je dnes na ledě – útočník Pavel Šimek.
     
    05:16
    Pasáž, kdy jsme sledovali několik pokusů o hradecký průnik, ukončuje zakázané uvolnění domácí juniorky.
     
    05:29
    Další icing už se nepíská, protože hradecký výhoz šel přímo na Vondraše. Předtím zvonila branková konstrukce za Burdou, byla ale jen boční.
     
    06:00
    Autor hattricku z minulého kola Matyáš Budina se po určitých peripetiích dostal k nebezpečné ráně z mezikruží. Jen těsně přestřelil břevno.
     
    06:32
    Matěj Beneš nestihl dorazit puk za Vondraše, větší šanci pak měli ale na druhé straně Marek Soukup s Janem Slaninou. Burda se s přihrávkou skvěle přesunul a Slaninu tváří v tvář vychytal!
     
    06:56
    Pajer netradičně vyslal do samostatného úniku beka Pinkase! Ten ale musel zakončovat bekhendem a i když Vondraše nejdřív trochu zmátl, tak z velkého úhlu už jeho beton nepřehodil!
     
    07:10
    Ach bože, proč se tak kvalitní zápasy nemůžou hrát celou sezónu. Juniorská extraliga opravdu potřebuje pročistit.
     
    07:32
    Hradečtí prověřili Vondraše dvěma ranami z dálky, poté pod nimi několikrát zaduněl mantinel. Indiánům to značně znepříjemnilo rozehrávku.
     
    08:06
    Burda vyrážečkou poslal dalekonosný pokus do bezpečí, takže jeho spoluhráči můžou rozehrát.
     
    08:18
    Byl to tuším Michal Beneš, jehož rozehrávka ale skončila na zakázaném uvolnění.
     
    08:41
    Potenciální přihrávku rukou Matěje Korčáka domácí zneutralizovali, neboť kotouč hráli. Plzeň se ale usazuje v územním tlaku.
     
    09:12
    Havlíček výborně vypíchl rozehrávku, pak byl sražen k zemi. Jeho spoluhráči práci dokonali a dostali puk do bezpečí.
     
    09:26
    Snad přes tři soupeře se do sóla nádherně protlačil Lukáš Pajer, střílel nad Vondrašovu lapačku, ale ta bleskově vyletěla do vzduchu a zastavila další gólovku!
     
    09:48
    Rychle z hokejky na hokejku šla hradecká kombinace, až nakonec Pinkas z pravé strany zase projel do nadějné situace. Byl ale přece jen v úhlu a místo ve Vondrašově postoji nenašel.
     
    10:08
    Hru zastavuje Maxmilián Burda, který neměl prostor na rozehrávku, protože už se k němu blížili dva indiáni.
     
    10:42
    Teď se Mountfield spíš jen ubránil a poslal kotouč do bezpečí, byť každý takový kotouč dojíždí a nenechá soupeře vydechnout. Zatím mají hráči samozřejmě dost sil.
     
    11:36
    Kryštof Červenka stihl rozehrát puk, ale pak ho soupeř poslal k ledu. No a vzápětí se situace opakovala, akorát že Červenkovi ještě přitížil mantinel. Domácí "košíkář" se ale oklepal a vystřídal.
     
    12:31
    Domácí pětice zdárně zblokovala Pánkovu střelu, hosté pak rozehrávali ze středního pásma, ale dopustili se obrovské chyby. Za záda jim prchnul Pavel Šimek, který ale v nájezdu zase narazil na skvělou Vondrašovu lapačku!
     
    13:00
    Důvod zmiňovaných zákroků lapačkou je poměrně jednoduchý – Jakub Vondraš chytá v opačném gardu. Je pomalu na čase, aby si to hokejisté Mountfieldu uvědomili.
     
    13:27
    Domácí mladíci dostávají první přesilovou hru v zápase. Marek Kopic (PLZ) je vyloučen za
     
    13:48
    Sami se Hradečtí vystrnadili z útočného pásma a musí startovat odznova.
     
    14:09
    Lukáš Pajer inkasoval drsný, ale čistý hit – soupeř ho narazil na zakulacené plexisklo na konci střídačky. Pajer se hned zvedl a vyrazil podpořit akci před bránou, kde se marně natahoval po dorážce.
     
    14:51
    Indiáni se zatím brání na výbornou, ještě jim ale pár desítek sekund zbývá.
     
    15:27
    Mountfieldu se první početní výhoda nepovedla, měl v ní jen jeden krátký závar. Hosté jsou kompletní.
     
    16:07
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Ve středním pásmu vybojovali z tlačenice u mantinelu kotouč hosté, hru rychle přenesli na druhou stranu a otevírají skóre zápasu! Po bleskové kombinaci za útočnou modrou čarou vypálil obránce MATĚJ HOUDEK z levé strany přesně na vzdálenější tyčku – 0:1. Asistence: Marcel Marcel.
     
    16:41
    Opakuje se tak scénář z prvního utkání na hradeckém ledě a Hradečtí budou muset dohánět. V únoru se jim to povedlo a nakonec zvítězili.
     
    16:59
    Zakázané uvolnění indiánů dopřává Hradci mírnou výhodu v podobě útočného vhazování.
     
    17:08
    Výhoda to byla skutečně jen mírná, Plzeňští byli po buly jak vosy.
     
    17:49
    Při hradeckém vyhození udělal Adam Dolhý úkrok na druhou stranu, než šel kotouč, a proto se píská icing. To se pochopitelně některým z domácích příznivců nelíbí, ale nic s tím nenadělají.
     
    18:18
    Indiáni jsou v posledních minutách u mantinelů silnější a vyhrávají většinu těchto situací. Ale že bychom chtěli takovou přetlačovanou sledovat, to úplně ne.
     
    18:42
    Dobrá práce v útočné třetině vynáší první početní výhodu tentokrát hostům. Jakub Naar (HKM) zasáhl soupeře hokejkou do obličeje a odpyká si dvě minuty.
     
    19:15
    Jan Slanina už si hledá své tradiční místečko mezi kruhy...
     
    19:38
    ...domácí ho ale dobře kryli, takže dovolili jen Malákovu ránu od modré. Hostující kapitán při ní zlomil hokejku.
     
    19:57
    Ještě mohli hosté udeřit, střelu z dálky totiž vyrazil Burda přímo před Vlastimila Kvasničku. Tomu ale v poslední milisekundě vypíchl puk hradecký bek, jinak by to bylo 0:2!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Od prvních sekund jsme sledovali nadstandarní juniorskou podívanou, které však bohužel dlouho scházely góly. Hlavně Hradečtí musejí litovat, že neproměnili několik sólových úniků – od defenzivně nejlepšího týmu základní části z Plzně opravdu nejsme zvyklí na tolik oken, Mountfield jich nejspíš už moc nedostane.

    S postupujícími minutami už byli indiáni přece jenom o něco lepším týmem a vytěžili z toho vedoucí branku zadáka Matěje Houdka.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Rychlou kombinační akci plzeňské sestavy zastavuje ofsajd. Hosté ještě dohrávají početní výhodu.
     
    20:43
    Ta už je minulostí. Nabídka Adama Dolhého z levé strany skončila až v rohu pásma, pravděpodobně ji někdo z hráčů tečoval.
     
    21:09
    Adam Ženíšek v akci dva na jednoho nabil před odkrytou klec Marku Kopicovi, ale ten měl kotouč příliš pod nohama, proto ho z první poslal nad bránu! Obrovská možnost.
     
    22:02
    Západočeši každopádně navazují na aktivitu ze závěru úvodní části, domácí s nimi teď mají velké problémy.
     
    22:11
    A končí to až zakázaným uvolněním. Při vzdálených střídačkách to samozřejmě ve druhé třetině bude značný problém.
     
    22:31
    Kotouče se nejspíš dotkl někdo z hráčů na střídačce, takže hra je přerušena a domácí mohou vystřídat. K tomu dostávají útočné pásmo.
     
    22:56
    Abych nezapomněl, na dálku si dovolím ještě poblahopřát kustodovi plzeňského A-týmu Jakubu Vaisovi k dnešním narozeninám. Už jen tři roky do třicítky, taky tě to čeká...
     
    23:46
    Mezitím pokračuje územní převaha plzeňského celku, který nicméně za poslední desítky sekund zvládl vyslat jen jedno dalekonosné nahození na Burdu.
     
    24:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni vedou už o dvě branky, ale pro domácí to byla obrovská smůla! Tím samozřejmě nijak nechci shazovat povedenou kombinaci hostů, kdy Korčák nabil na pravý kruh JAKUBU HAMŠÍKOVI. Jeho následnou pumelenici z první ale ztečoval Budina hokejkou tak, že zapadla neuvěřitelně přesně do bližšího růžku a Burda byl absolutně bez šance. Další gól obránce – 0:2! Asistence: Matěj Korčák, Marek Soukup.
     
    25:08
    Posledních deset minut nám ukazuje, že v souboji o postup nejsou pro Hradec hlavním soupeřem indiáni, ale Třinec a lehce slabší Zlín. Tyto dva týmy musí Mountfield porážet, Plzeň je opravdu skvělá.
     
    25:19
    Chyba Jakuba Vondraše (PLZ) dopřává domácím přesilovku. Plzeňský brankář zahrál puk v zakázaném území, menší trest za něj odpyká Jiří Beránek.
     
    25:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    No a byla to chyba osudová, neboť Mountfield sehrál početní výhodu na výbornou a rychle střílí kontaktní branku! Tomáš Perička přiťukl na pravý kruh JAKUBU NAAROVI, jenž taženou ranou mířil přesně na druhou tyč, tedy za Vondrašovu lapačku – 1:2! Asistence: Tomáš Perička, Daniel Šedivý.
     
    26:38
    Už mohlo být vyrovnáno, protože kurzy štrikování znovu využil Lukáš Pajer. Vondraše ale neukličkoval!
     
    27:28
    Idžan projel s pukem za branku a hledal Šedivého, hosté však tuhle nabídku zblokovali. O něco později přerušuje hru plzeňský ofsajd. Dneska zatím střílí góly výhradně obránci!
     
    28:12
    Hradečtí se chopili aktivity a Kašpar se hnal za vyrovnáním. Nejdřív tečoval Peričkovu střelu a Vondraš jen tak tak zareagoval, to bylo pro něj hodně těžké. Potom se hradecký kapitán marně natahoval po dorážce.
     
    28:59
    Jakub Naar potáhl puk na modré, hledal skulinu a našel. Vondrašovi propadl kotouč jen těsně vedle tyčky!
     
    29:27
    Indiáni se znovu provinili ofsajdem, když získali puk a uháněli v situaci dva na dva. Poslední minuty patřily Východočechům, kteří jsou teď obrovsky nabuzení.
     
    29:57
    Další obrovská chyba hostů a další přesilovka domácích. Matěj Korčák (PLZ) psychicky neustál drobnou rozmíšku s Lukášem Pajerem a poslal ho k zemi v situaci bez kotouče, takže odchází pykat na nedovolené bránění.
     
    30:22
    Západočeši napoprvé vyhodili, teď už Hradec znovu postavil přesilovkový vzorec...
     
    30:35
    ...prozatím to ale končí jen zblokovanou střelou Pavla Šimka do ochranné sítě. V juniorce se na rozdíl od dorostu přerušuje.
     
    31:08
    Pajerovu stelu hosté taky zastavili, zatím tomu od domácí sestavy chybí nápad a dvě rychlé přihrávky.
     
    31:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Žádný geniální nápad nebyl potřeba, stačila přímočarost – a máme vyrovnáno! Pajer poslal puk po modré čáře MATĚJI PINKASOVI, jenž využil zakrytého výhledu Vondraše a jeho střela zaplula o tyčku do brány. Čtvrtá trefa obránce v utkání a jedeme od nuly – 2:2! Asistence: Lukáš Pajer, Matěj Beneš.
     
    32:11
    Matěj Novotný se dostal do křížku s Tomášem Pánkem, oba dostali menší trest za hrubost a budeme sledovat hru čtyři na čtyři.
     
    32:42
    Naarova střela od modré překvapivě vypadla Vondrašovi z lapačky, ačkoli na ni viděl. Ale i vzhledem k menšímu počtu hráčů byli všichni soupeři daleko.
     
    33:08
    Hosté mají ponechanou výhodu, Burda levým betonem vykopl ránu z dálky.
     
    33:27
    Plzeň ale jako by nechtěla výhodnější přesilovku čtyři na tři...
     
    33:38
    ...Malákovu střelu od modré čáry chytá Burda, naštěstí pro něj neuspěly dvě plzeňské hokejky se snahou o teč.
     
    33:38
    Jakub Naar (HKM) je vyloučen za sekání, hosté budou hrát 33 sekund ve čtyřech proti třem.
     
    33:49
    Hamšík dělovkou z levého kruhu minul.
     
    34:04
    Tentokrát marně hledal Dvočáka, tam domácí čekali.
     
    34:15
    To nejhorší mají Hradečtí za sebou, Michal Beneš obětavě zblokoval střelu od modré.
     
    34:39
    Adam Ženíšek chtěl skórovat s hokejkou mezi nohama, Burda však zůstal nalepený na tyčce a jeho výjezd si pohlídal.
     
    35:12
    Domácí už mohli vystřídat, teď navíc ještě jednou, protože poslali kotouč mimo hlediště – co je ale zásadní, že s tečí.
     
    35:31
    Kombinace skončila vlevo u Dolhého, který minul vzdálenější růžek hradecké branky.
     
    35:48
    A to už je Mountfield kompletní. Můžeme ale čekat, že indiáni z převahy ještě vytěží pokračující tlak.
     
    36:20
    Už přece jen potřebovali hosté taky vyměnit síly na ledové ploše, takže nastává krátké příměří.
     
    36:42
    Lukáš Pajer to za dané situace udělal nejlépe, jak mohl, neboť kromě jednoho mu parťáci střídali. Střelou z dálky donutil Vondraše podržet kotouč a přerušit hru.
     
    37:22
    Nahození Josefa Dáni neskončilo zakázaným uvolněním, na druhé straně pak už hradecký přejezd do pásma vedl k jasnému ofsajdu.
     
    37:43
    Letmý pokus Jana Slaniny od levého mantinelu vyrazil Burda na boční konstrkuci, indiáni se usadili v útočném pásmu.
     
    38:12
    Budinovi se v protiútoku kotouč zasekl, ale pak vybídl Peričku. Ten ještě nabídkou na teč hledal hokejku Michala Beneše, ovšem Hradec s rychlou kombinací neuspěl.
     
    38:30
    Marek Kopic pak z pravé strany nenašel místo v Burdově postavení, domácí nechtěli kotouč rozehrát a sudí přerušují.
     
    39:06
    Naar odrazil puk o Marcela zpátky do pásma tak, že se hostům píská ofsajd. Mimochodem, tahle dvojička se minule porvala, ale tentokrát žádné zbytečné emoce nesledujeme. Hokej je i bez nich parádní.
     
    39:45
    Teď už se to před střídačkou trochu mlelo, nicméně Červenka ze situace odjel a snad z toho víc nebude.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Přelom prvních dvou třetin se nesl v režii Plzně, která navýšila své vedení tečovanou ranou Jakuba Hamšíka. Jenže pak se Hradec vrátil do sedla – přesněji řečeno, vrátili ho tam hosté.

    Jakub Vondraš dostal trest za zahrání puku mimo vytyčené území, Matěj Korčák předvedl zbytečný faul v emocích. A obě přesilové hry hokejisté Mountfieldu využili! Tím získali sebevědomí, díky němuž ubránili i oslabení tří proti čtyřem, a do poslední třetiny půjdeme za vyrovnaného stavu.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:44.
     
    Samozřejmě jsme také zvědavi, kdo jako první skóruje z útočníků. Zatím totiž sledujeme střelecké dostihy výhradně mezi obránci.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Závěrečnou část odstartovalo vítězné plzeňské buly, hosté se s nim přesouvají do útočné zóny.
     
    40:47
    Po tlačenici v rohu se dostali znovu na kotouč a zkouší kombinovat.
     
    41:05
    Jenže jeden z indiánů byl o mantinelu atakován a za zvuku hradecké střídačky ve stylu "ou" jsou hosté vykázáni do středního pásma.
     
    41:20
    Následuje plzeňský icing a přesun hry před Vondraše.
     
    41:52
    Hradecké duo Benešů nyní dobře forčekovalo a dostalo se do šance, ani nadvakrát se jim touš za brankovou čáru nepodařilo protlačit.
     
    42:14
    Hra se nyní trošku kouskuje, tentokrát pro ofsajd hostů.
     
    42:43
    Stejný přestupek byl k vidění znovu, tentokrát na straně Hradce Králové.
     
    43:01
    Po pár minutách se iniciativy chopili opět hosté, kteří kombinují v útočné třetině. Jenže pozorná hradecká obrana je k ničemu nepouští.
     
    43:22
    Další hvizd sudích, který tentokrát značný nepřesnou rozehrávku Lvů – icing.
     
    43:49
    Po levé straně se do útoku hnal Pavel Šimek, jeho střela z kruhu byla přizvednuta do ochranné sítě. Vondraš tedy nemusel zasahovat a jen zkontroloval puk.
     
    44:17
    Hradecká lavička střídá, hostující pětice se snaží o rychlý kontr. Jenže domácí se stihli zformovat a dokázali odebrat soupeři kotouč.
     
    44:58
    Zatím je to z obou stran celkem opatrné, gólmani jsou ve třetím dějství bez práce.
     
    45:18
    Nyní to mohl změnil Lukáš Pajer. Ten to vzal na sebe, okroužil plzeňskou klec a z otočky se snažil překvapit Vondraše. Jeho svižná rána zápěstím však skončila jen na plexiskle.
     
    46:13
    Nyní mají kotouč na holích indiáni, kteří spřádají plány na svého dnešního soka. Hradecká defenzíva je však pozorná a nedovoluje projít hostům k Burdovi.
     
    46:55
    To ale nemusela být pravda. Mountfield si totiž nepohlídal jednoho z hostů, kterým byl nejspíš Adam Ženíšek. Ten byl sám proti hradeckému gólmanovi, jeho pokus ale neměl gólové parametry.
     
    47:25
    Hosté mají momentálně herní i územní převahu, hraje se spíše na jejich útočné půlce.
     
    48:04
    Pavel Šimek se krásně uvolnil ve středním pásmu a dostal se za jednoho z beků. Za útočnou modrou čárou se ale pokusil o další úhybný manévr, který se mu nepovedl a byl tím pádem odzbrojen.
     
    48:50
    Další útok se snažil rozjet Perička. Chtěl otřít puk o mantinel, jenže ho zvedl příliš a ten tak zamířil na domácí střídačku. Vhazuje se před Burdou.
     
    49:17
    Pravice čárového rozhodčího je nad hlavou, domácí nemohou hrát. Jenže toho si nevšiml jeden ze Lvů a hra je přerušena pro ofsajd.
     
    49:31
    Ženíšek dostal v útočné třetině příliš prostoru a najednou měl volnou cestu k Burdovi. Se střelou ale váhal příliš dlouho, domácí obrana ji zblokovala.
     
    49:53
    A hned další zajímavá situace na druhé straně. Na ose se dostal k puku Novotný a prostřelil beka před sebou. Vondraš toho příliš neviděl, ale zvládl puk periferně vyrazit alespoň před sebe. Odtamtud přišla dorážka, která ale skončila i díky bloku hokejek mimo.
     
    51:02
    Matěj Beneš si počínal hodně ostře u hostující lavičky. Srazil svého soupeře, ale k volnému kotouči se kvůli ztrátě rychlosti dostal příliš pozdě na to, aby z toho něco bylo.
     
    51:47
    Následuje nepřesná rozehrávka Východočechů a tím pádem zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici Burdy.
     
    51:57
    Stejný prohřešek následuje také o 10 vteřin později. Tentokrát za to nemůže rozehrávka, ale příliš důrazné vyhození puku z obranné zóny.
     
    52:30
    Další dva podobné momenty, kdy rozhodčí signalizovali icing. Pokaždé ale dokázali hosté puk dojet a ve hře se pokračuje.
     
    53:04
    Ta se nyní odehrává okolo útočné modré čáry Škodovky. Hosté kombinují, ale recept na pozornou obranu Lvů najít nemohou.
     
    53:43
    To Vondraš se nyní musí trošku nudit. Žádné kotouče na něj nelítají a hraje se na druhé straně hřiště.
     
    54:14
    Ale pozor, nyní si musel poradit se střelou Pinkase od modré čáry. Hradecký zadák s prvoligovými zkušenostmi měl dost času, aby zamířil, což také udělal. Jeho pokus zápěstím ale lapil Vondraš do pravé rukavice.
     
    54:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bleskově sehraná akce po buly a domácí jdou poprvé v zápase do vedení! A poprvé u toho nebyl z pozice střelce obránce, ale forvard. Vito Idžan vyhrál puk na LUKÁŠE PAJERA, který pohotovou ranou nedal Vondrašovi šanci. Asistence: Vito Idžan.
     
    55:11
    Hradečtí jsou gólem povzbuzeni a střídají další plány na plzeňskou obranu, která je nyní trošku zaskočená.
     
    55:58
    Hosté se ale ihned po zisku kotouče ženou do útoku. Aby ne, když jim už příliš času na korekci skóre nezbývá.
     
    56:45
    Teď bude hostující obrana riskovat a domácí by toho mohli využít. Snažili se o to nyní, přihrávka na hradeckého frovarda stojícího za bukem však neprošla.
     
    57:10
    Burda si připisuje další zákrok, poté se u branky strhla menší výměna názorů. O nic zásadního ale nešlo, pokračuje se v plném počtu hráčů.
     
    57:16
    Další buly vyhráli hosté a kombinují okolo hradeckého brankoviště.
     
    57:48
    Puk se dostal napravo k Matěji Houdkovi, střelec úvodní dnešní branky tentokrát tolik štěstí neměl – Burda ho vychytal.
     
    58:22
    Vondraš už mířil na střídačku, ale po pár tempech musel rychle zacouvat. Ve středním pásmu se totiž zmocnili puku domácí a hnali se dopředu.
     
    58:32
    A dostali se dokonce ke střele, která byla ztečovaná do ochranné sítě. Vhazování u branky indiánů.
     
    58:55
    Vondraš je na střídačce, Plzeň hraje v šesti!
     
    59:09
    Nádherný defenzivní moment Daniela Šedivého. Ten se vrhnul svým tělem proti střele od modré čáry a nejenže nepustil puk na svou bránu, ale dokonce ho dostal na hole svých spoluhráčů.
     
    59:15
    Toho mohl využít Matěj Beneš, který se zmocnil puku a zkoušel trefit opuštěnou klec. Jeden z hostů ale rovněž do střely po hlavě skočil a hokejkou vytěsnil puk do ochranné sítě.
     
    59:15
    Následuje oddechový čas domácích a poté buly u Vondraše.
     
    59:24
    Plzeňský brankář míří znovu na střídačku, jeho spoluhráči do útočné třetiny.
     
    59:34
    Hradečtí se dokázali osvobodit a posílají puk přes všechny čáry. Hra se vrací před Burdu.
     
    59:49
    Skvělý Burda zasáhl proti ráně Dominika Soukupa z pravého kruhu, kotouč ale nedokázal udržet.
     
    59:55
    Zmocnili se ho znovu hráči Škodovky, puk míří opět na Soukupa a následuje střela, kterou Burda opět kryje.
     
    59:58
    Ještě jedno buly před hradeckou bránou.
     
    59:59
    Plzeň ho zvládla vyhrát a dostala se ještě k jedné střele, tentokrát z levé strany. Burda předvedl univerzální a poslední zákrok dnešního večera.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí se radují, hosté smutní. A euforie, respektive zklamání je na obou stranách o to větší, že dnešní duel se vyvíjel 25 minut přesně obráceně, než skončil. Hosté se dostali do dvougólového vedení a měli dobře nakročeno k zisku bodů, jenže pak udělali chyby i fauly a umožnili Hradci vyrovnat.

    Ve třetí třetině se hrál relativně vyrovnaný hokej, i když o něco větší územní převahu měli Plzeňští. Ta jim ale nakonec k ničemu nebyla, protože si nepohlídali Lukáše Pajera, který rozhodl dnešní mač. Lvi vítězí také za velkého přispění hradecké defenzívy a Maxmiliána Burdy, který v posledních vteřinách pochytal několik střel.
     
    Mountfield HK tak zapisuje do tabulky důležité body a dělá další krůček směrem k vyřazovacím bojům. Plzeň k nim má taky kousek, ale na 100% jistotu si ještě musí počkat. (19:22:53)

    Martin Voltr

    Jan Vavřina

    Branky a nahrávky: 26. Naar (Perička, Šedivý), 32. Pinkas (Pajer, Matěj Beneš), 55. Pajer (Idžan) – 17. Houdek (Marcel), 25. Hamšík (Korčák, M. Soukup)


    Mountfield HK: Burda (Sajdl) – Červenka, Boukal, Pinkas, Havlíček, Naar (A), Perička – Matěj Beneš, Budina, Kašpar (C), Pajer, Šimek, Novotný, Idžan, Šedivý (A), Pilný, Michal Beneš.
    Trenér: Jiří Janoušek

    HC Škoda Plzeň: Vondraš (Lokajíček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Pavlák, Malák (C) – Kvasnička, Kopic (A), Korčák, D. Soukup, Dvořák, Slanina (A), Marcel, M. Soukup, Beránek, Ženíšek, Dáňa.
    Trenér: Petr Vojan

    Rozhodčí: Veselý, Úlehla – Lučan, Maštalíř.
    bahis siteleri