Ž. Vlci Brno – Helas Brno 3:6 (kon.) | FTZS Liberec – České Budějovice 6:2 (kon.) | Chrudim – Olympik Mělník 10:0 (kon.)
Sparta – Rapid Ústí n/L 3:1 (kon.) | Slavia – Česká Lípa 7:1 (kon.) | Interobal Plzeň – Svarog Teplice 6:4 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
7:1 (3:1)
FC Démoni Česká Lípa
Pátek 11.03.2022, 20:00 • SH Eden • 1. Futsal liga • 22. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý den, všem futsalovým fanynkám a fanouškům. Blíží se konec základní části 1. Futsal ligy a na programu je poslední dvaadvacáté kolo. Domácí SK Slavia Praha přivítá v Edenu českolipské Démony.
     
    Slavia již zná svého soupeře do čtvrtfinále play-off, takže zápas s Démony bude sloužit jako příprava před začátkem vyřazovací části. Trenér David Frič tak bude moct najít ideální složení sestavy před startem série se Spartou.
     
    Ani tento rok se Démoni nepodívají do play-off. Tentokrát se ale nemusí strachovat o záchranu v soutěži. Před posledním kolem jsou již karty jasně rozdané. České Lípě ale budou chybět někteří důležití hráči.
     
    Ohlasy před zápasem:

    Radim Záruba (hráč Slavie): "Samozřejmě, že chceme vyhrát a nezkazit si před play-off náladu nějakým špatným výkonem. Hráči jsou v České Lípě dlouho spolu, jsou sehraní, nesmíme nic podcenit, proměňovat šance a dostat zápas co nejdřív pod kontrolu."

    Karel Kruliš (trenér Démonů): "Na poslední zápas sezony se Slavií jedeme po minulém víkendu značně oslabeni. Kanonýr Bejda si přivodil zlomeninu ruky a při jeho dobré formě i v tomto věku bude chybět, dalším sádrovým mužem je Bialek, který má poraněný kotník. Ale nasadíme vše zdravé a pevně věřímm, že se rozloučíme s letošním ročníkem slušným výkonem a soupeře potrápíme."
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) – Brychta, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Sláma, Homola (C), Vaktor, Hrdina, Záruba, Habart, Křemen
    Trenér: David Frič

    FC Démoni Česká Lípa: Lecjaks (Kirov) – Fichtner, Švec, Hrdý, Caizl, Rozboud, Klimt, Zapletal (C), Maur, Rott
    Trenér: Karel Kruliš

    Rozhodčí: Kliner, Čurda – Dragoun.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Rychlý vstup do zápasu od domácího týmu! Slavia po rozehrávce ihned zaútočila. Konkrétně to byl Zdeněk Sita, jehož projektil zamířil vedle branky.
     
    00:39
    Další akce Sity. Mladý sešívaný futsalista nastřelil z levé strany tyčku za Lecjaksem. Dorážku Křemena dokázali hosté zablokovat.
     
    00:49
    Nedovolený zákrok Davida Jošta, jenž se provinil nedovoleně vůči Tomáši Fichtnerovi, který se odporoučel po zákroku k zemi.
     
    01:05
    Jan Homola vyslal směrem k Lecjaksovi jedovatý pozdrav, který brankář České Lípy dokázal vytěsnit jen s vypětím všech sil.
     
    01:14
    Michal Čurda nyní odpískal malou domů, kterou se provinil Jan Křemen. Démoni rozehráli zajímavě směřem k Zapletalovi. Kapitán hostů se ale neprosadil.
     
    01:50
    Démoni právě vstřelili branku!
    Hosté se trochu překvapivě dostávají do vedení. Nastřelený míč Hrdého do předbrankového prostoru usměrnil nechytatelně za Vondráčka TOMÁŠ FICHTNER – 0:1. Asistence: Radek Hrdý.
     
    03:29
    Dlouhý míč od Lukáše Lecjakse nakonec doputoval až do sítě za brankou. Vondráček mohl zůstat v klidu a následně uvedl míč zpět do hry.
     
    03:59
    Dvojice zákroků od Lecjakse! Nejprve se zaskvěl proti střele Ševčíka, následně si pohlídal i přízemní pokus Igora Leovského.
     
    04:26
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí srovnávají krok po ztrátě Démonů na polovině hřiště. Homola předal míč na nabíhajícího IGORA LEOVSKÉHO, který tvrdou ranou pod horní tyč překonal Lecjakse – 1:1. Asistence: Jan Homola.
     
    04:57
    Zapletal dotočil hezkou akci na Maura, který se pokusil zakončit z prvního doteku. Zakončení zamířilo vysoko nad branku.
     
    05:44
    Jan Křemen si nyní úplně nerozuměl s Janem Homolou. Sešívaný kapitán ale situaci dohrál a vybojoval rozehrávku pro domácí.
     
    05:55
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení. JAN KŘEMEN natáhl ke střele levou nohou ze střední vzdálenosti a byla to správná varianta. Míč se od břevna odrazil do Lecjakse, od něhož hrací předmět doputoval až do sítě – 2:1. Asistence: Zdeněk Sita.
     
    07:28
    Po chvilce oddechu pro obranu Démonů se do zajímavé pozice probojoval Igor Leovski. Balon si ale našel ve výhledu brankář Lecjaks a podařilo se mu přesně zasáhnout.
     
    08:16
    Pěkná individuální akce Antonína Hrdiny, který se dostal přes bránícího hráče a směřoval k Lecjaksovi. Slavia nakonec bude rozehrávat od postranní čáry.
     
    09:51
    Radek Hrdý nyní přitvrdil v souboji s Davidem Joštem, který byl poslán k zemi. Druhý akumulovaný faul pro Českou Lípu.
     
    10:52
    Fichtner nejprve zaváhal na obranné polovině, ale pomohl mu brankář Lecjaks. Na druhé straně se Tomáš Fichtner představil v lepším světle. Maur ale jeho nabídku patou nedokázal usměrnit do brány kolem Vondráčka.
     
    12:03
    Rychlá rozehrávka Homoly znamenala šanci pro Situ, který si dal kvalitní první dotyk s míčem. Polovysokou střelu ale vyrazil Lecjaks. Dorážku Křemen namířil nad hostující branku.
     
    13:24
    Slavia právě vstřelila branku!
    Nyní to ale domácí celek dohrál naprosto precizně. ANTONÍN HRDINA dostal před branku přesný míč od Leovského a nekompromisně poslal balon do sítě – 3:1. Asistence: Igor Leovski.
     
    15:37
    Filip Vaktor byl nyní až moc přesný. Střelu na zadní tyč namířil přímo do brankové konstrukce, Antonín Hrdina již dorážet nemohl. Skóre se tedy v tuto chvíli nemění.
     
    16:39
    Slávisté nyní přibrzdili Tomáše Fichtnera pouze za cenu nedovoleného zákroku. Igor Leovski se divil. Třetí akumulovaný faul pro domácí Slavii. V tomto aspektu je srovnáno.
     
    16:57
    Ze hřiště nyní odkulhal Jan Homola. Na palubovce ho nahradil Antonín Hrdina, který opět vzbudil rozruch před svatyní Lecjakse. Další rána Křemena z voleje skončila parádním zákrokem Lecjakse.
     
    17:37
    Zdeněk Sita nahodil míč na Jošta, který se snažil pěknou patičkou, podobně jako Maur před malou chvílí, překonat soupeřova brankáře. Balon ale prošel těsně vedle tyče vedle branky.
     
    19:02
    Tomáš Fichtner parádně vysunul Matěje Maura, který mířil sám na Vondráčka. V zakončení zvolil střelu. Tu však Vondráček dokázal bez větších potíží vyrazit.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas skončil. Hosté se sice dostali do vedení po trefě Tomáše Fichtnera. Domácí ale otočili a po brankách Leovského, Křemena a Sity vedou nad Českou Lípou o dvě branky. Druhý poločas začne přibližně ve 20:56.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:30
    Slavia právě vstřelila branku!
    Parádní akce po ose Igor Leovski a DAVID JOŠT, který uklidil křižnou přihrávku severomakedonského futsalisty – 4:1. Asistence: Igor Leovski.
     
    21:44
    Slavia právě vstřelila branku!
    Další branka v síti České Lípy. Zdeněk Sláma po nástupu na hrací plochu prohodil míč mezi obránci na DAVIDA JOŠTA, který se vtipným lobem může těšit z další trefy – 5:1. Asistence: Zdeněk Sláma.
     
    23:01
    Filip Vaktor poslal směrem k Lecjaksovi nevídanou pumelici, kterou ale brankář Démonů zvládl vyrazit.
     
    24:40
    Neskutečný zákrok Lecjakse! Kmenový hráč Interobalu nyní zachytil míč, který již směřoval za jeho záda. Jan Homola to vymyslel skvěle, přesto se z branky radovat nemůže.
     
    26:11
    Slavia právě vstřelila branku!
    Nedohoda mezi Hrdým a Lecjaksem znamená další branku v síti České Lípy. Radek Hrdý se snažil hlavičkou poslat míč do rukou Lukáše Lecjakse, mezi nimi ale byl DAVID JOŠT, který lehkým trknutím překonal brankáře Démonů a zkompletoval čistý hattrick – 6:1. Bez asistence.
     
    28:41
    Česká Lípa se snažila obranu Slavie překvapit rychlou rozehrávkou od postranní čáry. Celou situaci ale výborně přečetl Adam Vondráček, který včasným výběhem poslal míč do bezpečí.
     
    31:06
    Chvílemi se osměluje také Česká Lípa, která je však převážně neškodná. Slavia po inkasované brance zapnula na jiný rychlostní stupeň a Démoni ve většině případů nestihají.
     
    31:49
    Například nyní. Hned několik pokusů, které zaváněly vstřelenou brankou. Nakonec se ale hosté dokázali ubránit. Neprosadil se Sita, ani Brychta, s čímž nebyl příliš spokojený kapitán Homola, který celé situaci přihlížel z lavičky.
     
    33:42
    Matěj Habart se nedokázal protlačit přes bránící hráče České Lípy. Do brejku tak zamířil Rozboud. Vondráček zasahovat nemusel.
     
    34:37
    Nedokonalost v rozehrávce Slavie, kterou zapříčinil ztrátou míče Igor Leovski. Ani nyní ale Démoni nedokázali skórovat. Homola se dokázal rychle vrátit.
     
    35:39
    Hra nyní hodně zvolnila. Slavia již nyní není tak nebezpečná. Možná se tak Démoni dočkají dalších šancí na korekci skóre.
     
    36:19
    Slavia právě vstřelila branku!
    Další branka domácích. Jednalo se o vtipnou záležitost. Sita se snažil přešlapovačkou zbavit obránce, nakonec se ale vyřadil ze hry nešťastným pádem. Zbytek si vzal na svá bedra ANTONÍN HRDINA, který si ze soupeřů udělal tréninkové kužely a zavěsil míč za Lecjakse – 7:1. Asistence: Zdeněk Sita.
     
    38:47
    Antonín Hrdina je při chuti a po jeho sklepnutí mohl zakončit Matěj Habart. Lukáš Lecjaks si připsal úspěšný zásah.
     
    Konec zápasu.
     
    Konec. Slavia dokázala dotáhnout zápas do vítězného konce a naladila se tak na čtvrtfinálovou sérii se Spartou, která v Edenu začne příští neděli od 20:15. (21:31:52)

    Martin Kamenik

    Branky: 5. Leovski (Homola), 6. Křemen (Sita), 14. Hrdina (Leovski), 21. Jošt (Leovski), 22. Jošt (Sláma), 27. Jošt, 37. Hrdina (Sita) – 2. Fichtner (Hrdý)


    SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) – Brychta, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Sláma, Homola (C), Vaktor, Hrdina, Záruba, Habart, Křemen
    Trenér: David Frič

    FC Démoni Česká Lípa: Lecjaks (Kirov) – Fichtner, Švec, Hrdý, Caizl, Rozboud, Klimt, Zapletal (C), Maur, Rott
    Trenér: Karel Kruliš

    Rozhodčí: Kliner, Čurda – Dragoun

    Diváci: 120
    bahis siteleri