Sabers Osvětim – Karlova univerzita 1:10 (kon.)
konec
UHT Sabers Osvětim
1:10 (1:4, 0:2, 0:4)
Karlova univerzita
Úterý 15.03.2022, 12:00 • Zimní stadion, Slaný • European University Hockey League
Partner:
     
    Hokejisté Karlovy univerzity deklasovali v dnešní odvetě polskou Osvětim 10:1. Pražané byli po celý zápas jasně lepším týmem. Výborně duel vyšel útočníkovi Pavlovi Husárikovi, který hned čtyřikrát skóroval. Karlovka se díky další tříbodové výhře posunula v tabulce před svého dnešního soupeře na druhé místo. To by zaručovalo přímou účast v semifinále EUHL. To už je z mé strany vše. Ze zimního stadionu ve Slaném na shledanou! (14:18:51)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Obraně Pražanů ještě ujel v oslabení Fus, ovšem místo zakončení přepadl přes hůl brankáře Yildrima. Skóre se už měnit nebude.
     
    59:04
    Nyní brankář Sabres pokryl střelu Petera Nováka z pravého kruhu.
     
    58:48
    Pokračuje klasická početní výhoda Karlovky. Střelu Velčovského z levé strany ukryl ve výstroji Kaczkowski.
     
    58:12
    Karlova univerzita právě vstřelila branku!
    Osvětim si odveze ze Slaného desítku! V přesilovce 5 na 3 se přesně trefuje TOBIÁŠ SLAVÍČEK.
     
    57:56
    Ránu Švejdy z pravého kruhu vyrazil Kaczkowski.
     
    57:13
    Přesilovka 5 na 3 pro Karlovu univerzitu. Dvouminutový trest dostal Klymczyk.
     
    56:52
    Pražané teď nechávají vyniknout svého brankáře. Jejich obrana pustila útočníka soupeře do úniku, s bekhendovým zakončením si však Yildrim poradil.
     
    56:34
    Proti Karlovce bylo nařízeno trestné střílení. Bora Yildrim však vychytal Szymoba Fuse. Ten se pokusil o kličku, kterou mu gólman soupeře hokejkou vypíchl!
     
    55:58
    Karlova univerzita právě vstřelila branku!
    Už při hře 4 na 4 skóruje opět Karlovka! TOMÁŠ VALA převzal puk v útočném pásmu, vybruslil si s ním na pravý kruh a překonal Kaczkowského. Asistence: Peter Novák.
     
    55:12
    Velké emoce na straně Poláků. Vývoj zápasu totálně neunesl Piotr Kot, který oplácel zákrok na svou osobu tak drsně, že byl za sekání vyloučen na 5 minut + do konce zápasu. Na trestné lavici sedí s dvouminutovým trestem také jeden z hráčů Pražanů.
     
    54:30
    Valda chtěl nabít krosem na pravý kruh Slavíčkovi, přihrávku však tečoval obránce.
     
    53:28
    Wytrykus vyfasoval o dvě minuty více. To znamená přesilovku pro UK.
     
    53:28
    Bela Rohmer se pustil do křížku s Adamem Wytrykusem. Oba hráče museli oddělit až rozhodčí! Určitě se bude také vylučovat.
     
    52:40
    Jiří Velčovský složil ostrým hitem k ledu Klimczyka. Zákrok to byl čistý, vylučovat se nebude. Hráči Osvětimi však trvalo dlouho, než se zvedl a odjel na střídačku.
     
    51:35
    Karlova univerzita právě vstřelila branku!
    Po obrovském závaru hosté dostali kotouč za záda ležícího brankáře Kaczkowského. Skórujícím hráčem byl PETER NOVÁK – 1:8. Bez asistence.
     
    50:18
    Vstoupili jsme už do závěrečné desetiminutovky tohoto zápasu. Je jasné, že Karlova univerzita dnes zvítězí a přeskočí Osvětim v tabulce.
     
    49:23
    Nebezpečná střela jednoho z hráčů Osvětimi z levého kruhu, kterou Yildrim vyrazil lapačkou. Následný protiútok Karlovky skončil ofsajdem.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 20. Fus (Prusak) – 1. Vala (Švejda, Husárik), 4. Husárik (Vala), 15. Slavíček, 19. Husárik (Herr), 28. Husárik (Slavíček), 33. Veselý (Vala, Šimáček), 47. Husárik (Slavíček), 52. Novák, 56. Vala (Novák), 59. Slavíček


    UHT Sabers Osvětim: Kaczkowski (Dubčenko) – Kot, Dworzak, Prusak, Sosnowski, Fus, Najasrek, Procenko, Ptaškin, Dudkiewicz (C), Pjankrat, Kusak, Wytrykus, Chapelskyi, Sadowski, Klimczyk.
    Trenér: Witozsek

    Karlova univerzita: Yildrim – Novák, Herr, Hybša, Vala, Husárik, Švejda, Slavíček, Kopica, Velčovský, Valda, Rohmer, Š. Veselý, Šimáček.
    Trenér: Stanislav Veselý
    thejrc.org