Toronto – Carolina 3:2 (kon.) | Montreal – Dallas 3:4 (po pr.) | Philadelphia – Nashville 5:4 (kon.)
Columbus – Washington 2:7 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 1:2 (kon.) | St. Louis – Pittsburgh 2:3 (0:1 po s.n.)
Edmonton – Buffalo 6:1 (kon.) | Vancouver – Detroit 0:1 (kon.) | Los Angeles – San Jose 3:0 (kon.)
Vegas – Florida 5:3 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
San Jose Sharks
Pátek 18.03.2022, 03:10 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:05
    James Reimer míří ještě jednou na střídačku, podle mě už celkem zbytečně. Tři góly za minutu téměř nepadají ani v hokeji. Sharks to ale chtějí zkusit.
    57:03 Adrian KEMPE - 3:0
     
    57:03
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenže power-play Sharks nebude mít dlouhého trvání. ADRIAN KEMPE vyjel s pukem na obrannou modrou a pak touš ranou přes více než polovinu kluziště poslal do opuštěné klece Žraloků! Kings tak vedou 3:0 a duel vyhrají. Bez asistence.
     
    56:51
    James Reimer odešel na střídačku, San Jose už hraje vabank! Po zakázaném uvolnění Kings se bude vhazovat před Petersenem.
     
    56:46
    Timo Meier nyní vyjel do prostoru na vrcholcích kruhů a jeho ostrá rána končí v náruči dnes zatím stále nepokořeného Cala Petersena!
     
    55:49
    Anže Kopitar vyslal po levé straně kupředu Alexe Iafalla, jenže jeho ostrý projektil zase parádním zákrokem likviduje James Reimer!
     
    55:01
    Nicolas Meloche nahodil kotouč z pravé strany od modré čáry do předbrankového prostoru, kde obloukem zakončoval Timo Meier, Jonathan Quick už byl překonán, byl to však Sean Durzi, kdo puku zabránil překročit brankovou čáru, když jej holí srazil ze vzduchu! Klika pro Kings!
     
    45:23
    Tomáš Hertl šel nyní znovu do úniku a byl v něm faulován Phillipem Danaultem, který ho sekl přes ruce, takže zakončení bekhendem šlo jen do Petersena. Nechápu, proč sudí dávají jen dvě minuty bez nájezdu. Hertl byl o krok před beky Kings... Každopádně nás čeká hra ve čtyřech.
     
    45:10
    Jonathan Dahlén trefil vysokou holí v obranném pásmu Rasmuse Kupariho, za což dostane dvě trestné minuty.
     
    39:19
    Trevor Moore zahákoval v obranném pásmu Erika Karlssona a dostává dvě trestné minuty. Přesilovka pro Sharks.
     
    38:48
    Obrovská šance pro Tomáše Hertla! Český útočník šel sám na klec Kings v oslabení, zamíchal pukem a vyslal přízemní ránu, kterou však Cal Petersen zastavil betonem a úspěšný byl i proti Hertlově dorážce! Skvělý zákrok brankáře Los Angeles!
     
    37:38
    Kings se pevně usadili před klecí soupeře a Adrian Kempe střílel po pasu Durziho z vrcholu levého kruhu, skvělý zákrok Reimera vyrážečkou!
     
    36:51
    Navíc si Kings zahrají další početní výhodu, Timo Meier je vyloučen za to, že poslal kotouč mimo hrací plochu, dostává dvě minuty za zdržování hry.
    36:27 Phillip DANAULT - 2:0
     
    36:27
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Los Angeles zvyšuje své vedení na 2:0! Sean Durzi vystřelil na ose hřiště od modré čáry, James Reimer vyrazil jeho pokus jen před sebe, kde ho z dorážky ranou mezi betony propálil PHILIP DANAULT, který upravuje na 2:0! Kings tak zdvojnásobují své vedení! Asistence: Sean Durzi, Trevor Moore.
     
    33:22
    Další přesilovka pro Los Angeles. Jacob Middleton podrazil za vlastní klecí Anžeho Kopitara a dostává za to dvě minuty trestu.
     
    29:27
    Noah Gregor se dostal k ráně z levé strany, kde mu soupeřova obrana nechala trochu místa. Po jeho střele zvoní za Petersenem tyč!
     
    27:25
    Tomáš Hertl to nyní zkusil ranou z pravého kruhu na přední tyč svatyně Kings, Cal Petersen však měl tento prostor utěsněný.
    26:57 Anže KOPITAR - 1:0
     
    26:57
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings využívají přesilovku a ujímají se vedení! Sean Durzi posunul kotouč podél modré čáry doprava, ANŽE KOPITAR si s pukem vyjel na vrchol pravého kruhu a ostrou ranou trefil přesně ke vzdálenější tyči! Los Angeles otevírá střelecký účet večera a vede 1:0! Asistence: Sean Durzi.
     
    26:15
    Timo Meier je vyloučen na dvě trestné minuty poté, co přidržel Quintona Byfielda. Využijí Kings početní výhodu?
     
    22:28
    Přesilovku nyní zkusí zase hráči Los Angeles, Alexandr Barabanov sekl přes ruce Trevora Moora a dostává dvě trestné minuty.
     
    22:04
    Timo Meier nebezpečně vypálil z levého kruhu, ale Cal Petersen se proti jeho ráně stihl přesunout a předvedl dobrý zákrok.
     
    20:16
    Přesilovku si zahrají hokejisté San Jose, Trevor Moore trefil vysokou holí Alexandra Barabanova a dostává dvě trestné minuty.
     
    19:38
    Adrian Kempe dostal trochu prostoru a jeho ostrá střela z pravého kruhu končí na přední tyči svatyně Jamese Reimera!
     
    13:38
    Kotouč po hrazení vyváží Nick Bonino, který jej sice vyhodil na půlící čáru, jenže tam ho získali Kings a po nahození, které gólman Sharks vyrazil, dorážel z bezprostřední blízkosti Anže Kopitar, znovu však pouze do Reimera!
     
    12:04
    Phillip Danault si najel na levý kruh a ostrým projektilem vyslal ránu na přední tyč, James Reimer ji vytěsnil vyrážečkou.
     
    10:39
    Brent Burns bude prvním vyloučeným hráčem utkání, dostává dvě trestné minuty za podražení Trevora Moora. Uvidíme přesilovku Kings.
     
    04:27
    Delší dobu se Kings zdržují před klecí soupeře, nyní se k ráně z vrcholu kruhů dostal Adrian Kempe, jenže James Reimer jeho ránu opět vyráží.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 27. Kopitar (Durzi), 37. Danault (Durzi, T. Moore), 58. A. Kempe


    Los Angeles Kings: C. Petersen (Quick) – Spence, O. Määttä, Durzi, Strand, Moverare, Edler – A. Kempe, Kopitar (C), Iafallo (A) – Kaliyev, Danault (A), T. Moore – Vilardi, Byfield, Kupari – Frk, B. Lizotte, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan.

    San Jose Sharks: J. Reimer (Sawchenko) – B. Burns (A), Jaycob Megna, E. Karlsson (A), J. Middleton, Meloche, M.-É. Vlasic – Dahlén, Couture (C), T. Meier – Barabanov, Hertl, Leonard – Nieto, Bonino, Cogliano – Gregor, Reedy, Balcers.
    Trenér: Bob Boughner.

    Rozhodčí: O´Rourke, Meier – Shewchyk, Gibbons

    Diváci: 13 137
    bahis siteleri