Arizona – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Columbus – St. Louis 5:4 (kon.) | Nashville – Toronto 6:3 (kon.)
Montreal – Ottawa 5:1 (kon.) | Tampa – NY Rangers 1:2 (kon.) | Vancouver – Calgary 2:5 (kon.)
Seattle – Detroit 4:2 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 2:1 (kon.) | Washington – Dallas 2:3 (kon.)
Carolina – NY Rangers 0:2 (kon.)
konec
Seattle Kraken
4:2 (0:0, 0:2, 4:0)
Detroit Red Wings
Neděle 20.03.2022, 03:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:41 Yanni GOURDE - 4:2
     
    59:41
    Seattle právě vstřelil branku!
    YANNICK GOURDE stvrzuje vítězství Kraken střelou do prázdné klece – 4:2! Asistence: Mason Appleton, Colin Blackwell.
     
    58:25
    Detroit hraje v šesti!
    53:03 Yanni GOURDE - 3:2
     
    53:03
    Seattle právě vstřelil branku!
    Obrat dokonán, diváci v ochozech bouří. Domácí se dostali do protiútoku. YANNICK GOURDE chtěl od mantinelu přihrávat na spoluhráče, jenže puk se o brusli Seidera dostal za záda brankáře Red Wings – 3:2! Asistence: Haydn Fleury.
     
    52:14
    Seattle mohl jít do vedení! Schwartz dostal ideální nahrávku mezi kruhy, otočil se a tvrdě vypálil. Nedeljkovic zapisuje důležitý zákrok.
    49:54 Jaden SCHWARTZ - 2:2
     
    49:54
    Seattle právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Dlouhá přihrávka z vlastní třetiny, připravený na ní byl JADEN SCHWARTZ, který v souboji se Stecherem přetlačil beka Detroitu a bekhendem překonal i Nedeljkovice – 2:2! Asistence: Vince Dunn, Alex Wennberg.
    47:10 Adam LARSSON - 1:2
     
    47:10
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kouzlo Nedeljkovice je odčarováno. ADAM LARSSON si s pukem od modré čáry sjel před branku, kde ho tak tak dokázal procedit na bližší tyč za záda brankáře Detroitu – 1:2! Asistence: Vince Dunn, Jared McCann.
     
    45:34
    Oba brankáři se nyní předhánějí, kdo předvede hezčí zákrok. Přečíslení Red Wings tři na dva vyřešil krásnou střelou z pravého kruhu Zadina. Grubauer se ovšem výborně přemístil a šancí Detroitu na třetí branku v utkání zhatil!
     
    44:18
    Domácí se dostali do přečíslení čtyři na dva, které zakončoval střelou z pravého kruhu Sheahan. Bývalý útočník Detroitu ztroskotal na skvělém brankáři hostí.
     
    41:40
    Máme tu další faul Detroitu pramenící z aktivity Seattlu. Hronek (DET) jde na trestnou lavici za podrážení.
    36:08 Taro HIROSE - 0:2
     
    36:08
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté nyní svému soupeři ukázali, jak se využívá přesilovka. Bertuzzi šikovně posílal puk zpoza branky před ní, kde byl TARO HIROSE, který překonal Grubauera a trefil se poprvé v tomto ročníku a poprvé od listopadu 2019 – 0:2! Asistence: Tyler Bertuzzi, Lucas Raymond.
     
    35:48
    První přesilovka pro Detroit. Dunn (SEA) inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
    33:18 Joseph VELENO - 0:1
     
    33:18
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté uštědřili domácím těžký direkt! Kapitán Larkin přebral po návratu z trestné lavice puk na pravém kruhu po ztrátě jednoho z domácích, přihrál doleva, kde byl úplně volný JOE VELENO, který neměl problém trefit odkrytou branku Seattlu – 0:1! Asistence: Dylan Larkin.
     
    32:17
    Raymond se dostal po návratu z trestné lavice do samostatného úniku, Grubauer podržel svůj tým a skvěle vychytal bekhend mladého útočníka Rudých křídel!
     
    31:56
    Domácí sehráli početní výhodu pěti proti třem skvěle, jenže Nedeljkovic pochytal všechny střely, navíc mu pomohla obrana.
     
    31:11
    Domácí si berou oddychový čas, cítí šanci na úvodní branku.
     
    31:11
    Naprostou šílenost předvedl kapitán Detroitu Larkin (DET), který při napadání v útočném pásmu krosčekoval soupeře. Red Wings míří do tří.
     
    30:09
    Je tu další vyloučení hostů. Tentokrát míří na trestnou lavici Raymond (DET), který pyká za držení.
     
    29:09
    Na konec oslabení vytáhl Nedeljkovic další super zákrok. Přestože Schwartz pálil do jeho protipohybu, dokázal brankář Red Wings kotouč lapačkou zastavit.
     
    27:11
    Domácí čeká další přesilová hra. Larkin (DET) chtěl vyhodit puk po mantinelu, ale zvedl ho příliš, takže je z toho zdržování hry. Kotouč si jako cenný suvenýr nechal jeden z fanoušků.
     
    17:32
    Stecher skvěle oslovil Zadinu na levé straně. Český útočník si sjel do pásma a střelou švihem pořádně zaměstnal Grubauera.
     
    12:28
    Larsson (SEA) a Naměstnikov (DET) dostávají pětiminutové tresty za bitku. Oba kohouti si rozdali několik pěkných ran.
     
    12:28
    Máme tu bitku! V útočném pásmu Detroitu si pěstmi vyříkávají své názory Larsson a Naměstnikov.
     
    11:13
    Další famózní zásah Nedeljkovice! Detroitský brankář vytáhl parádu proti střele ze slotu, kdy vychytal Johanssonův pokus švihem.
     
    10:02
    Po neúspěšném pobytu detroitské čtvrté formace v útočném pásmu se domácí dostali do rychlého protiútoku. Geekie střílel z prostoru před brankou do odkryté klece, ale Nedeljkovic se zázračně přesunul a drží čisté konto! Skvělý zákrok lapačkou.
     
    07:53
    Soucy to zkoušel od modré čáry, ale na Nedeljkovice nevyzrál. Brankář Red Wings se o chvilku dříve blýskl proti Schwartzovi, jenž neuspěl z prostoru mezi kruhy!
     
    05:59
    Velmi dobře to udělal Dunn, který nabral na levém mantinelu rychlost a objel branku, chtěl zasouvat za přesunujícího se Nedeljkovice, ale nepovedlo se mu to. Rozhodčí následně vyhodnotili jeden ze zákroků na brankovišti za faul. Erne (DET) míří na trestnou lavici za hákování.

    Milan Šplíchal

    Branky a nahrávky: 48. A. Larsson (Vince Dunn, McCann), 50. Schwartz (Vince Dunn, Wennberg), 54. Gourde (H. Fleury), 60. Gourde (Appleton, Blackwell) – 34. Veleno (Dylan Larkin), 37. Hirose (Bertuzzi, L. Raymond)


    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – H. Fleury, A. Larsson, Soucy, Oleksiak, Lauzon, Vince Dunn – Eberle, Wennberg, Schwartz – Marcus Johansson, McCann, Donato – Appleton, Gourde, Blackwell – Geekie, Sheahan, Kuhlman.
    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, Oesterle, Hronek, Juolevi, Stecher, M. Staal – L. Raymond, Dylan Larkin, Naměstnikov – Zadina, P. Suter, Bertuzzi – Gagner, Veleno, J. Vrána – Erne, M. Rasmussen, Hirose.
    bahis siteleri