Boston – Tampa 3:2 (kon.) | Carolina – Dallas 3:4 (0:1 po s.n.) | Montreal – Florida 3:4 (kon.)
NY Islanders – Detroit 5:2 (kon.) | Minnesota – Vancouver 3:2 (po pr.) | Winnipeg – Ottawa 2:5 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 2:5 (kon.) | Edmonton – San Jose 5:2 (kon.) | Vegas – Nashville 6:1 (kon.)
Los Angeles – Chicago 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Boston Bruins
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Tampa Bay Lightning
Pátek 25.03.2022, 00:07 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. (02:59:17)
     
    Ještě doplním, že utkání sledovalo 17 850 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. David Pastrňák (BOS) – 3+0
    2. Erik Haula (BOS) – 0+2
    3. Hampus Lindholm (BOS) – 0+1
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Pastrňák (BOS) – 3+0, +2 účast, 8 střel na branku, TM 2, čas na ledě 18:37
    Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, -1 účast, 0 střel, TM 0, čas na ledě 13:56
    Ondřej Palát (TBL) – 0+1, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 17:45
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, +1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 18:35
    Erik Černák (TBL) – 0+0, -2 účast, 2 střely na branku, TM 6, čas na ledě 15:55
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jeremy Swayman (BOS) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 60:00
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 36 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 58:52
     
    Střely na branku: 39 – 24
     
    Je konec! Boston po fantastickém výkonu Davida Pastrňáka poráží Tampu Bay 3:2 a dostává se před ní v tabulce Východní konference. V úvodu třetí třetiny přitom vrátil hostům vedení Stamkos. O reakci se ale ve 49. minutě postaral David Pastrňák. Český hokejista pak rozhodl v 56. minutě, když byl ve správný čas na správném místě. Hosté v závěru zkusili hru bez brankáře, ale duel už do prodloužení neposlali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Pro Boston to vypadalo dobře s možným výpadem na prázdnou branku, ale kotouč se svezl po hraně a nahození se následně od mantinelu dostalo mimo led.
     
    59:04
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:04
    Andrej Vasilevskij je na střídačce a Tampa zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:19
    Craig Smith si dal pozor na napadajícího soupeře a obloučkem nahodil puk do pásma útočného. Hosté se zatím nedostávají do situace, při které by mohli odvolat brankáře.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:39
    Nick Foligno zavezl puk středem ledové plochy do útočného pásma, kde se zbavil soupeře, jenže následně už nevyprodukoval přesnou přihrávku.
     
    57:06
    Studnicka nahodil puk do rohu útočného pásma, ale tam uspěli zadáci Tampy, kteří byli oproti domácím hokejistům v početní převaze.
     
    56:24
    Boston se z rodícího se tlaku soupeře vymanil jen za cenu vyhození kotouče do útočného pásma. Zakázané uvolnění, vhazování se vrátí před Swaymana.
     
    56:06
    Hostům už navíc nezbývá moc času na vstřelení vyrovnávací branky! Tampa se ihned vydala do útočného pásma, ale Perry od hrazení nehrozil.
    55:50 David PASTRŇÁK - 3:2
     
    55:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Neskutečný výkon DAVIDA PASTRŇÁKA! Český útočník znovu prokázal fantastický výběr místa, když se před brankou Tampy dostal k odraženému kotouči a bez váhání jej poslal do sítě! Český útočník tak dovršil další hattrick – celkově už dvanáctý v NHL! Asistence: Taylor Hall.
     
    55:03
    Tampa se dostala do útočného pásma, jenže hráči v bílém kotouč dlouho neudrželi. Boston jej vybojoval pro sebe, nicméně domácí pro změnu zahráli zakázané uvolnění.
     
    54:43
    Jan Rutta dokonce zakončil kousek za modrou čárou, ale trefil jen nohu prvního soupeře v černém dresu.
     
    54:10
    Foligno se hnal středem ledové plochy vpřed, ale následné zakončení se Bostonu nevydařilo. Po dlouhé době se dopředu může vydat Tampa.
     
    53:31
    Coyle se stáhl do obranného pásma pro odražený kotouč. Hokejista Bostonu následně otočil hru na levé křídlo. Boston je v posledních minutách mnohem aktivnější.
     
    53:06
    David Pastrňák se před brankou soupeře dostal k odraženému kotouči a málem mohl útočit na hattrick. Český útočník byl ale překvapen až příliš.
     
    52:22
    Charlie McAvoy se dostal po pravé straně do útočného pásma a vypálil příklepem. Vasilevskij měl čistý výhled a bez problémů puk schoval do lapačky.
     
    52:00
    Osm minut před koncem základní hrací doby se do střelecké pozice dostal Brayden Point, jehož pokus skončil sražený v ochranné síti za brankou.
     
    51:29
    Hedman vypálil z ostrého úhlu, ale domácí brankář Jeremy Swayman jeho ránu dobře viděl a připsal si snadný zákrok. Boston může zaútočit.
     
    51:10
    Boston je nyní častěji na kotouči a snaží se rozhodnout o svém triumfu ještě před koncem základní hrací doby. Tampa ale brání výborně už od červené čáry.
     
    50:26
    Nikita Kučerov díky skvělému napadání soupeřovy rozehrávky vybojoval kotouč a mohl zakončit. Dělovku ruského hráče Jeremy Swayman bezpečně vykopl.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a zatím sledujeme dramatické utkání. Domácí Boston je v posledních minutách o něco aktivnějším týmem.
     
    49:21
    Derek Forbort a jeden z hostů se pustili do potyčky za brankou Tampy. Sudí oba kohouty rychle dokázali odtrhnout.
     
    49:06
    Trent Frederic dostal pobídku na levou stranu a pohotově sklepl kotouč do středního pásma. Pokračuje bojovné utkání o každý metr ledové plochy.
    48:17 David PASTRŇÁK - 2:2
     
    48:17
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Boston i podruhé dotahuje náskok svého soupeře. DAVID PASTRŇÁK si sjel na přihrávku zpoza branky, záhadně se otočil a dostal kotouč mezi beton brankáře a přední tyčI Asistence: Erik Haula.
     
    48:12
    Bostonu to dnes jednoduše nefunguje. Taylor Hall se sice dostal po sklepnutí do útočného pásma, ale proti přesile nemohl uspět.
     
    47:35
    Marchand projel po křídle do útočného pásma, ale Jan Rutta mu nedal ani kousek prostoru a okamžitě domácí hvězdu odstavil od kotouče.
     
    47:06
    Bogosian nahozením z pravého křídla hledal clonící spoluhráče před Swaymanem, ale brankář Bostonu měl tentokrát hodně snadnou práci.
     
    46:27
    Craig Smith si dal pozor na rodící se akci soupeře, dobře se s obráncem vrátil na vlastní polovinu a odehrál puk odrazem o mantinel do bezpečí.
     
    46:00
    Hall si sjel mezi kruhy na přihrávku zpoza branky, ale jeho rána švihem skončila sražená nad břevnem hostující klece. Boston se s výsledkem utkání snaží něco udělat.
     
    45:22
    Pastrňák dostal přihrávku do dobré pozice, ale napadající Perry českého střelce dokázal obrat o zakončení. Tampa zatím hraje směrem dozadu opravdu skvěle.
     
    44:29
    Hosté opět kombinovali v útočném pásmu. Nebezpečného Point hlídal Jack Studnicka, který prudkou přihrávku přizvedl někam k mantinelu.
     
    44:10
    Marchand se dostal do rohu útočného pásma, kde vybojoval kotouč, ale neměl dostatečnou podporu spoluhráčů. Tampa puk bezpečně dostala za modrou.
    43:51 Steven STAMKOS - 1:2
     
    43:51
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa si bere zpátky své ztracené vedení! Po zakončení z mezikruží se kotouč odrazil zpět před branku a hostující tahoun STEVEN STAMKOS jej nekompromisně uklidil do sítě! Asistence: Brayden Point, Nikita Kučerov.
     
    43:29
    Carlo v rohu útočného pásma vybojoval volný kotouč, přihrál na modrou čáru, ale tam neměl spoluhráče, který by měl kousek prostoru pro střelu.
     
    43:10
    Boston se i po skončení přesilové hry dostal do útočného pásma, ale ani v tomto případě nikdo v černém dresu nestačil zakončit.
     
    42:48
    Hosté v plném počtu.
     
    42:15
    Charlie McAvoy střílel od modré čáry, ale Vasilevskij jeho ránu znovu skvěle viděl a vytěsnil kotouč ramenem do ochranné sítě.
     
    41:34
    Pastrňák projel po pravém křídle do útočného pásma, kde jej Sergačjov čistým hitem dostal na hrazení. Tampa se následně osvobodila.
     
    41:10
    Boston se v úvodu přesilovky usadil v útočném pásmu, ale Marchand ani jednou ze dvou střel nedokázal trefit zařízení.
     
    40:48
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Nikita Kučerov – 2 min., sekání).
     
    40:47
    Domácí v plném počtu.
     
    40:10
    Boston uspěl na úvodním vhazování třetí části. Domácí celek závěrečnou periodu rozjede v oslabení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně 2:03.
     
    Střely na branku: 29 – 13
     
    Druhá třetina končí! Ve druhé části jsme se branek dočkali. Ve 28. minutě, tak mi slíbil, že se společně s procházkou necháme blejsknout. Na opačné straně ale po brejku vyrovnal David Pastrňák.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:16
    Hedman poslal na pravou stranu tak prudkou přihrávku, že jeho spoluhráč puk jen protečoval k obráncům soupeře, kteří se následně osvobodili.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:47
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Pastrňák – 2 min., podrážení).
     
    38:34
    Coyle přijel pomoci spoluhráči do útočného pásma a ještě se dostal do zakončení. Pozorný soudce puk vždy několik nevyjde těsně před zakončením.
     
    38:06
    Po další obrovské přetlačované o puk získali kotouč domácí hráči. Jack Studnicka poté pálil příklepem, ale hostující gólman si ještě vylepšil už tak skvělá čísla.
     
    37:21
    Erik Černák dostal vynikající přihrávku a slovenský bek zakončil bez přípravy. Jeho dělovku ale Jeremy Swayman dobře viděl a schoval puk do výstroje.
     
    37:02
    Sergačjov se tři minuty před koncem druhé části dostal do útočného pásma, kde se mu nabízel spoluhráč, ale pobídku vycedil do bezpečí Swayman.
     
    36:47
    Domácí v plném počtu.
     
    36:15
    Boston vybojoval kotouč v obranném pásmu a bez váhání jej poslalc přes všechny čáry ledové plochy.
     
    35:34
    Nosek projel po křídle do útočného pásma, navedl si kotouč do střelecké pozice, ale jeho rána skončila vedle levé tyčky.
     
    35:03
    Stamkos chtěl z levé strany přihrát mezi kruhy, ale jeden z bránících hráčů jeho pobídku vypíchl mimo útočné pásmo.
     
    34:47
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jeremy Swayman – 2 min., podrážení).
     
    34:26
    Smith poslal přihrávku mezi kruhy, kam se hnal Curtis Lazar, ale hráč v bílém dresu Tampy mu na poslední chvíli hůl dokázal přizvednout.
     
    34:04
    Point se sice dostal do útočného pásma, jenže jeden z jeho spoluhráčů tam byl ještě před kotoučem. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    33:51
    Hosté se dostali do útočného pásma, ale jejich kombinace neměla dlouhého trvání. Zadáci Bostonu dnes hrají velmi důrazně a soupeři nedarují ani metr ledu zdarma.
     
    33:06
    Domácí se osvobodili z tlaku Tampy chytrým vyhozením, které putovalo směrem na branku. Sudí tak nemohli písknout icing a Bruins stačili vystřídat.
     
    32:34
    Marchand poslal přihrávku do útočného pásma, ale jeho protečování skončilo pouze u zadáků v bílých dresech obhájce Stanley Cupu.
     
    32:12
    Tampa se zbavila napadajících hráčů Bostonu a snaží se uklidnit rozehrávku ve středním pásmu. Naopak hráči Bostonu pokračují v dobrém bruslení.
     
    31:32
    Další obrovská šance Bruins! Coyle poslal z pravé strany nástřel před branku, kde operoval Lindholm, ale hostující brankář jeho chytrou teč vyrazil!
     
    31:03
    Coyle si sjel na krásnou přihrávku zpoza branky a pohotově střílel příklepem. Jeho rána těsně minula brankovou konstrukci. Boston je nyní mnohem nebezpečnější.
     
    30:26
    Další akci Bostonu zhatil nepovedený přechod přes modrou čáru. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    30:10
    Je za námi polovina základní hrací doby a konečně začly padat branky. Boston je nyní pořádně nažhavený a postupně se opět tlačí do ofenzivy.
    29:55 David PASTRŇÁK - 1:1
     
    29:55
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Boston dokázal najít odpověď na branku Tampy během dvou minut! Přihrávku do jízdy dostal důrazný DAVID PASTRŇÁK, který se natlačil před obránce a bekhendem vyrovnal! Asistence: Erik Haula, Hampus Lindholm.
     
    29:34
    Lindholm nahodil puk od modré čáry na branku soupeře. Jeho pobídku ještě tečoval Coyle, ale brankář Tampy byl na správném místě.
     
    29:10
    Carlo našel bekhendem Smithe, jehož dělovku příklepem hostující brankář bez problémů vykopl betonem do rohu ledové plochy.
     
    28:26
    Jan Rutta vybojoval puk v obranném pásmu a po mantinelu jej poslal mimo nebezpečný prostor. Tampa se dokázala prosadit v oslabení a přesilovku Bostonu ubránila až do konce.
     
    28:04
    Hosté v plném počtu.
    27:11 Brandon HAGEL - 0:1
     
    27:11
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté se do vedení dostávají při vlastním oslabení! To je pro domácí Boston obrovský šok. Tampa předvedla rychlý přechod. Palát krásnou přihrávkou našel prostor mezi kruhy, odkud se prosadil BRANDON HAGEL! Asistence: Ondřej Palát.
     
    27:00
    David Pastrňák dostal přihrávku na levý kruh, odkud bez váhání zakončil příklepem, ale jeho dělovku skvěle zablokoval Slovák Erik Černák.
     
    26:26
    Domácí se hned v úvodu další početní převahy dostali do zakončení. Nahození od modré čáry ještě tečoval Hall, ale od jeho čepele skončil puk na betonu.
     
    26:04
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Michail Sergačjov – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:03
    Vasilevskij si dal pozor na ránu od modré čáry, kterou po celou dobu dobře viděl. Gólman Tampy zatím podává jistý výkon.
     
    25:23
    Smith projel do útočného pásma, kde si naznačením střely ještě vylepšil pozici. Jeho následný pokus zápěstím prověřil pevnost betonů hostujícího brankáře.
     
    25:06
    Coyle se musel stáhnout s Ondřejem Palátem. Domácí hráč poslal českého útočníka čistým zákrokem na hrazení a získal puk pro Boston.
     
    24:26
    Jan Rutta počkal s rozehrávkou za vlastní brankou na kompletní vystřídání svých spoluhráčů. Český obránce poté poslal puk na levé křídlo.
     
    24:03
    Marchand vybojoval volný puk v obranném pásmu, bez problémů se s kotoučem otočil a našel spoluhráče. Tampa ale pokračuje ve skvělém bránění.
     
    23:24
    Po dlouhé době musel zasahovat hostující brankář, který si dal pozor na dojíždějící hokejisty Bostonu, před kterými raději přikryl kotouč lapačkou a přerušil hru.
     
    23:03
    David Pastrňák dostal vynikající přihrávku do střelecké pozice, ale český útočník ani v tomto případě nezamířil mezi tři tyče.
     
    22:34
    Trent Frederic si dal pozor na prudkou přihrávku na střed ledové plochy, kde získal kotouč a okamžitě roztáhl směr hry na křídlo.
     
    22:12
    Hedman poslal riskantní přihrávku skrz střední pásmo, jenže domácí hráči jeho úmysl přečetli a vybojovali puk pro Bruins.
     
    21:29
    Dopředu se naopak s kotoučem na čepeli dostal Criag Smith, ale důrazný Jan Rutta se nenechal ošálit a hokejistu Bostonu přitlačil na mantinel.
     
    21:06
    Lindholm vybojoval kotouč po vhazování v obranném pásmu a odrazem o hrazení jej chtěl poslat do bezpečí. Jeho vyhození ale skončilo na zakázaném uvolnění.
     
    20:34
    Boston vstoupil do druhé části aktivně. Nick Foligno odrazem o hrazení poslal kotouč do útočného pásma, ale tam nenašel spoluhráče.
     
    20:10
    Boston uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny dnešního souboje. Doufejme, že se návratu z kabin dočkáme úvodních branek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně 1:02.
     
    Střely na branku: 12 – 8
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme na branku čekali marně. Boston vstoupil do duelu dlouhou přesilovku, ale šance si nevybojoval. Následně Tampa vyrovnala obraz hry, ale také domácí brankář zatím drží nulu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Nikita Kučerov dostal v útočném pásmu zpětnou přihrávku, vybruslil si s kotoučem na osu ledové plochy, ale zápěstím zasáhl prvního obránce.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:06
    Vasilevskij se skvěle roztáhl v brankovišti a skvělým bekhendovým reflexem udržel stav Vhazování se přesouvá do středního pásma.
     
    17:19
    Kučerov přišel v souboji ve středním pásmu o hokejku. Domácí si chtěli vyměnit místona univerzitě, nic se nedozví.
     
    17:00
    Domácí Boston zůstal usazený v útočném pásmu i po skončení přesilovky. Vasilevskij dělovku od modré čáry chytil. Vhazovat se bude před Stezkou.
     
    16:19
    Hosté v plném počtu.
     
    16:02
    Po delší době se Tampa dokázala osvobodit vyhozením kotouče do útočného pásma. Vše nasvědčuje tomu, že Boston nevyužije ani tuto přihrávku.
     
    15:20
    Hostující Tampa v oslabení vybojovala volný kotouč a bez problémů jej vyhodila přes celé kluziště za domácí brankou.
     
    15:03
    Pastrňák tentokrát pro změnu hledal Marchondovu hůl před brankou. Zkušený Marchand puk skutečné tečoval, ale brankář si poradil.
     
    14:41
    David Pastrňák dostal přihrávku do své oblíbené pozice, odkud zakončil příklepem, ale hostující brankář se přemístil a ránu vykopl betonem.
     
    14:19
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Erik Černák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:01
    Jeremy Swayman si dal pozor na dělovku z levé strany a bez problémů kotouč lapil. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    13:29
    Kučerov se otočil v obrranném pásmu a po zajímavém bruslařském menévrtu se třeba 48 hodin vxystpi.
     
    13:02
    Boston v posledních minutách lehce polevil na jakékoliv napadání soupeřovy přihrávky. Tampa prý zkratka umí zrychlovat hru.
     
    12:29
    Killorn objel hrazení v útočném pásmu a bekhendem našel Stevena Stamkose. Jeho následná pobídka le nikoho v červeném dresu nenašel.
     
    12:00
    Carlo využil prostoru na modré čáře a bez váhání vypálil příklepem. Jeho dělovku zkušený brankář Tampy viděl a schoval kotouč do lapačky.
     
    11:29
    Brayden Point prokázal svou rychlost a po levé straně vklouzl do útočného pásma. Jeho následná rána skončila mimo branku.
     
    11:01
    Lindholm dostal přihrávku mezi kruhy, odkud pohotově zakončil zápěstím, ale hostující brankář jeho zajímavou pobídku vyrazil.
     
    10:20
    Tampa se hnala do útočného pásma, jenže jeden z hráčů v bílém dresu byl příliš netrpělivý a projel přes modrou čáru před kotoučem.
     
    10:00
    Foligno za brankou Tampy dohrál Jana Ruttu. Český obránce se ale rychle zvedl zpátky na nohy a jasným gestem ukázal, že bude pokračovat ve hře.
     
    09:04
    Hostující brankář vyjel ven ze své branky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Hokejisty Tampy ale okamžitě napadali domácí Medvědi.
     
    08:28
    McAvoy střílel zápěstím od modré čáry, jenže jeho pokus jen zaduněl o zadní mantinel. K dorážce už se nikdo v černém nedostal.
     
    08:03
    Úvodní minuty dnešního souboje ovlivnily přesilové hry. Nyní už se na obou stranách pokračuje v plném počtu. O něco aktivněji působí hostující Tampa.
     
    07:17
    Hosté v plném počtu.
     
    07:03
    Hedman nahodil puk do rohu útočného pásma, jenže tam neměl spoluhráče v bílém. Oba týmy v úvodních minutách dnešního souboje skvěle brání.
     
    06:27
    Nikita Kučerov se v útočném pásmu otočil a zakončil zápěstím. Rána ruského hráče se od hrazení odrazila ven z útočného pásma.
     
    06:03
    Tomáš Nosek vyvezl kotouč do středního pásma, kde pro Boston nasbíral cenné sekundy k dobru. Jeho hru ocenili fanoušci potleskem.
     
    05:20
    Hosté v plném počtu.
     
    05:17
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Craig Smith – 2 min., vysoká hůl).
     
    05:03
    Erik Haula zůstal zapomenutý v blízkosti soupeřovy kleci a snažil se zakončit k zadní tyči. Jeho projektil ale branku Tampy těsně minul!
     
    04:26
    David Pastrňák na modré čáře nedokázal obejít Sergačjova, který kotouč okamžitě vyhodil přes celé kluziště za domácí klec. Bostonu se v úvodu v dlouhé přesilovce nedaří.
     
    04:03
    Tampa vybojovala kotouč v obranném pásmu a hráči v bílém puk bez váhání poslali přes celé kluziště za branku Bostonu.
     
    03:29
    Pastrňák vybojoval kotouč v rohu útočného pásma, odkud prudkou přihrávkou našel Halla, ale tomu jeden z obránců v poslední chvíli přizvedl hůl.
     
    03:03
    Lindholm dostal nabito na modrou čáru, odkud zakončil bez váhání, ale jeho dělovka letící kousek nad ledem trefila brusle prvního obránce.
     
    02:19
    Hosté se dostali s kotoučem do útočného pásma, kde v oslabení nasbírali cenné sekundy k dobru. Domácí hráči Bostonu jsou všude o krok později.
     
    02:00
    Boston se v úvodu přesilovky usadil v útočném pásmu, jenže dělovka z pravé strany skončila vedle zadní tyčky soupeřovy klece.
     
    01:20
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Erik Černák – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    01:02
    Domácí brankář Jeremy Swayman musel poprvé v utkání zasahovat. Brankář Bostonu bez problémů zkrotil nahození od mantinelu.
     
    00:38
    Pastrňák se hnal na útočnou modrou čáru, ale jeden z hráčů v bílém dresu se k němu skvěle stáhl a nenechal českého hráče projít do zakončení.
     
    00:10
    Domácí Boston uspěl na úvodním vhazování dnešního souboje. Celek z východního pobřeží stále bojuje o to, aby v play-off začínal na domácím ledě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Boston bude hrát v černém, zatímco Tampa oblékne bílou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy, Carlo, Grzelcyk, Clifton, Forbort, H. Lindholm – DeBrusk, Studnicka, B. Marchand – Pastrňák, Haula, T. Hall – Craig Smith, Coyle, Frederic – Lazar, T. Nosek, N. Foligno.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman, Černák, Sergačjov, Bogosian, McDonagh – Kučerov, B. Point, Palát – Hagel, Stamkos, Killorn – N. Paul, Cirelli, Colton – Perry, Bellemare, Maroon..
     
    Boston Bruins

    Domácí Boston je na tom o něco hůře. Po šedesáti třech odehraných duelech má na kontě osmdesát tři bodů a zatím drží sedmou pozici Východní konference. Boston se však doma letos spíše trápí a je až osmým nejlepším týmem v konferenci. Z posledních pěti zápasů ale získal hned osm bodů. Naposledy zvítězil 3:2 v prodloužení na ledě Montrealu. Bruins i letos táhne David Pastrňák, který má na kontě šedesát jedna bodů.
     
    Tampa Bay Lightning

    Vítěz Stanley Cupu z posledních dvou sezón i letos zatím bezpečně kráčí za postupem do play-off. Letos to ale v podání Tampy není tak jednoznačná jízda. Po šedesáti dvou odehraných duelech má na kontě osmdesát čtyři bodů a drží šestou pozici Východní konference. Na devátý Columbus má ale luxusní náskok sedmnácti bodů. Venku navíc patří mezi ty lepší celky v celé NHL. Naposledy Tampa padla 2:3 na ledě Caroliny.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 30. Pastrňák (Haula, H. Lindholm), 49. Pastrňák (Haula), 56. Pastrňák (T. Hall) – 28. Hagel (Palát), 44. Stamkos (B. Point, Kučerov)


    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy (A), Carlo, Grzelcyk, Clifton, Forbort, H. Lindholm – DeBrusk, Studnicka, B. Marchand (C) – Pastrňák, Haula (A), T. Hall – Craig Smith, Coyle, Frederic – Lazar, T. Nosek, N. Foligno.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, Sergačjov, Bogosian, McDonagh – Kučerov, B. Point, Palát – Hagel, Stamkos (C), Killorn – N. Paul, Cirelli, Colton – Perry (A), Bellemare, Maroon.

    Rozhodčí: Chmielewski, Rehman – Smith, MacPherson

    Diváci: 17 850
    bahis siteleri