Kert Park Praha – Hostivař 6:4 (kon.) | Kladno – Kovo Praha 3:2 (po pr.)
po prodl.
HBC Kladno
3:2 (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)
TJ Kovo Praha
Pátek 25.03.2022, 19:30 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK Extraliga • 19. kolo
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (21:17:21)
     
    Byla to nakonec tuhá bitva, taková se opravdu moc nečekala. Kladno nakonec potvrdilo roli favorita, ale až v prodloužení. Kovo podalo sympatický výkon, rozhodně si získaný bod zasloužilo. Nakonec tenhle duel rozsekl Barnošák.

    Střely na branku v prodloužení: 5:0
     
    Konec zápasu.
     
    48:23
    Kladno právě vstřelilo branku!
    DOMINIK BARNOŠÁK dostal přihrávku do středu pole a prostřelil Humlíčka. Parádní, jednoduchá akce rozhodla nakonec tenhle zápas. Domácí nakonec asi přece zaslouženě urvali pomyslný bod na svou stranu. Asistence: Radek Šíma, Michal Dědič.
     
    46:30
    Barnošák z pravé strany vykroužil až k bližší tyčce, odtud se snažil najít skulinku ve výstroji Humlíčka. Nevyhledal zkrátka takové místo.
     
    45:56
    Po kombinaci Kudely s Procházkou se musel mít Humlíček zase na pozoru. Ale nakonec uspěl, byť možná úplně nevěděl, jak míček vlastně vyrazil.
     
    45:43
    Humlíček musel vytasit první ze svých zákroků, nakonec si dokázal poradit i s následnou ránou Kudely. Kladno je v úvodu prodloužení lepší.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    Poslední třetina žádnou branku nenabídla, a tak se bude muset prodlužovat. Rozhodně překvapivá záležitost, Kladno bylo jasným favoritem před tímto utkáním. Kovo ale dokázalo aspoň bodík urvat. Hrát se bude tři na tři. Uvidíme, komu tahle pětiminutová část zápasu vyjde lépe.

    Střely na branku ve 3. třetině: 8:5
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    44:25
    Hosté v plném počtu.
     
    43:32
    Kovo se statečně brání. A jakmile někdo z hráčů zachytí míček, okamžitě ho pošle přes všechny čáry co nejdále od Humlíčkovy brány.
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    42:45
    Velmi nepříjemné momenty bude prožívat Kovo. Rudovo vyloučení bylo hodně nešťastné. Sám hráč Kova se smutně držel za hlavu.
     
    42:25
    Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Ruda – 2 min., zdržování hry).
     
    42:20
    Už jen necelé tři minuty zbývají do konce tohoto zápasu, tedy do jeho základní části. Kladno je aktivnější, ale branky se dočkat stále nemůže.
     
    40:50
    Barnošák se nyní srazil s Humlíčkem v brankovišti. Rozhodčí nechali vše tak, jak se stalo, a k žádným trestům nesáhli. Evidentně nechtějí do tohoto klání zasahovat nějakým svým rozporuplným výrokem. Logicky.
     
    39:40
    Humlíček je opravdu pod těžkou palbou, Kovo se brání ze všech sil. Jak dlouho bude odolávat? Bojovný soupeř zkrátka ne a ne padnout.
     
    38:33
    Schnaubelt oběhl branku a dostal se do střeleckého postavení, jenže hradbu těl před sebou nepropálil. Kladno se tlačí do útočného pásma, kýžené odměny se ovšem zatím nedočkalo.
     
    37:30
    Následuje výměna stran a také komerční přestávka. Polovina třetí třetiny je zkrátka za námi.
     
    36:31
    Kohoutova rána nebyla přesná. Humlíček ale musí být stále na pozoru. Bude to ještě nervy v následujících několika minutách.
     
    35:24
    Nepříjemně nyní operoval Kupf u tyčky. Jirotka ale tenhle prostor dobře uzavřel. K vidění je celkem pohledný hokejbal, hraje se, lidově řečeno, nahoru a zase dolů.
     
    34:28
    Kovo ve velké příležitosti! Taufer se z pravé strany prodral až před Jirotku, ten míček jen vyrazil a Terč se snažil snad natřikrát dorážet. Nakonec skulinku nenašel. Velké varování pro kladenský mančaft.
     
    33:10
    Kladno je oproti úvodu utkání dravější, rychlejší, přesnější. Nicméně zatím moc dobře chytající Humlíček dokáže odolávat. Na jak dlouho? Uvidíme, jestli jeho výkon pomůže Pražanům k hodně překvapivému zisku bodů.
     
    32:26
    Kudela dvakrát ostře vypálil, Humlíček musel být na pozoru. Nakonec z těžkého úhlu vypálil Šíma a brankář Kova měl velké potíže míček zkrotit. Každopádně hosté jsou nyní zase pod velkým tlakem.
     
    31:36
    Vhazování ve středním pásmu, míček po střele jednoho z hráčů Kova skončil na ochranné síti. Zatím jsme výraznou šanci zkraje této třetiny, tedy možná až na tu o Schnaubelta, neviděli.
     
    30:13
    Schnaubelt se prodral svou rychlostí až před bránu a drkl do balónku, ten ovšem skončil na výstroji Humlíček. Slušný start do posledního dějství ze strany Kladna.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:39.
     
    Kladno ze zlepšilo, je to vidět na první pohled. Každopádně se dočkalo na jeho poměry slabého jednoho gólu. Alespoň srovnalo stav. Čeká ho ovšem po této přestávce bezpochyby tvrdá šichta, aby ještě soupeře přetlačilo.

    Střely na branku ve 2. třetině: 7:5
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:30
    Soukup se ještě snažil kombinovat se Špačkem u pravého mantinelu, tenhle prostor ale mělo Kovo dobře pohlídaný. Vypadá to, že po třicet minutách bude stav nerozhodný.
     
    29:05
    Domácí v plném počtu.
     
    29:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    28:39
    Jirotka v akci, hravě si poradil. Do konce kladenského oslabení zbývá sedmadvacet sekund.
     
    28:05
    První minutu oslabení přežilo Kladno bez větší úhony. Kovo nedokáže založit kloudnou akci, kterou by soupeře zásadně ohrozilo.
     
    27:05
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Drechsler – 2 min., podražení).
     
    26:28
    Barnošákova dělovka provětrala pořádně výstroj Humlíčka. Ještě chvilku se pak snažilo Kladno podnikat nějaký útok, ale bez zdárného konce.
     
    25:50
    Kladno je více na míčku, jak se dalo očekávat. Ale pořád nedokáže soupeře poslat definitivně na kolena. Ten se především zuřivě brání dalšímu inkasování.
     
    24:43
    Zakázaného uvolnění se nyní dopustilo Kladno, hra se tak stěhuje k němu do obranného pásma. Následně se snažil prosadit se důrazně před brankou Jirotky aktivní Terč, avšak neuspěl.
     
    24:17
    Bydžovský uklouzl a zranil se. Hra byla okamžitě přerušená. Uvidíme, jestli do hry ještě zasáhne, odešel na střídačku po vlastních nohou. Po komerční přestávce se následně znovu vrhneme do samotného hokejbalového dění.
     
    23:50
    Drechsler vypálil tvrdě, nicméně jeho pokus do bány nedoletěl. Rysi i nadále hledají cestu za vedoucí brankou, svou první v zápase.
     
    23:20
    Hosté v plném počtu.
     
    22:24
    Stále aktivní Schnaubelt se dral za míčkem, ten nakonec schoval Humlíček pod svou lapačku. Vhazovat se bude před jeho brankovištěm.
     
    21:55
    Kovo je při tomto oslabení pod obrovským tlakem. Jako by se Kladno opravdu rozehřívalo do optimální teploty. A sype na bránu jeden míček za druhým.
     
    21:20
    Soukup nahazoval míček na branku, dotěrný Špaček nedorazil. Celá akce každopádně pokračovala, až nakonec z levé strany vystřelil Schnaubelt. A Humlíček likvidoval tuhle šanci s vypětím všech sil.
     
    20:40
    Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Kabát – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:30
    Kladno evidentně hodně vybudilo tohle vyrovnání, najednou je na hrací ploše daleko živější. Uvidíme, jestli se právě v těchto chvílích nebude lámat chleba.
     
    19:42
    Kladno právě vstřelilo branku!
    MILAN SCHNAUBELT a Špaček pár vteřin před tímto gólem měli svoje obrovské šance, nakonec ale neproměnili. Nemuseli ovšem dlouho smutnit, akci dohráli, prvně jmenovaný se objevil před brankou a prostřelil Humlíčka. Asistence: Radek Šíma, Martin Špaček.
     
    18:23
    Špaček se ještě snažil dorážet před brankou, avšak neúspěšně. Nakonec se po odpískání dostal do lehkého křížku se soupeřem. Schnaubelt si hezky přiběhl před bránu a Humlíček nevěděl, kde míček má.
     
    17:51
    Barnošákovi se rozehrávka nepovedla. Nepřesností je zkrátka na straně středočeského celku hodně. Kovo hraje i nadále více než vyrovnanou partii.
     
    17:05
    Kladno se zatím do žádné větší šance neprocpalo. Kovo velmi, velmi dobře brání, působí kompaktně, opravdu jako by vůbec nebylo vidět, že proti sobě hrají druhý celek tabulky proti poslednímu.
     
    15:50
    A Kovo nastoupilo do druhé třetiny zase zostra! Velký potlesk si nyní vysloužil Jirotka za svůj zákrok ala rozevlátý Hašek. Jednoznačně uchránil své spoluhráče od třetí rány.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:05.
     
    Velmi zajímavý průběh první třetiny. Kladno nepůsobí moc živým dojmem, proti podceňovanému Kovu tak logicky tahá za kratší konec. Bude muset pořádně zabrat, aby ještě potvrdilo roli favorita.

    Střely na branku v 1. třetině: 12:9
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:53
    Terč v obrovské možnosti! Mohl na konci třetiny navrátit Kovu dvoubrankové vedení, avšak zcela sám z blízkosti Jirotku neprostřelil. Velká škoda pro hosty.
     
    14:21
    Otřesený zůstal na zemi Ruda. Nakonec se zvednul ze země a odešel na střídačku Kova po svých. V každém případě v této třetině už ho na hrací ploše zřejmě neuvidíme.
     
    14:15
    Icingu se nyní dopustili hráči Kova, kteří směřují k překvapivé výhře v rámci této třetiny. Samozřejmě nemají ani zdaleka vyhráno. Ale zatím se prezentují opravdu moc dobře.
     
    14:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    13:21
    Těžko říci, jak to Soukup nyní zamýšlel. Ani střela, spíše takové nahození. Ale to jakýmsi baseballovým způsobem zachytil do své lapačky Humlíček.
     
    12:33
    Ruda od červené čáry nahazoval míček dopředu, ale bez úspěchu. Kladno stále nedokáže dostat soupeře pod takový tlak, jak by si představovalo. Kovo je v útočném pásmu možná příliš dlouho, než se očekávalo.
     
    11:39
    Bureš pálil z pravého kruhu, spíše se jednalo o jakési nahození. Nakonec skončilo vedle brány. Jirotka každopádně neměl nejlepší výhled na tuhle situaci.
     
    11:04
    Barnošákovi se trochu zamotal míček pod nohy, a tak jeho střela nemohla Humlíčka zásadněji překvapit. Pouze secvakly jeho betony a míček vyrazily.
     
    10:15
    Hrdlička vypálil z ostrého úhlu, Jirotka zasáhl svou lapačkou. Byť tahle střela stejně asi letěla vedle, kladenský brankář přece situaci jistil.
     
    09:32
    Kovo dobře forčekovalo, nakonec Dědič hledal svou dlouhou přihrávkou Procházku, ten ale míček nezachytil. Nakonec hra pokračovala dál, větší šance ovšem k vidění nebyla.
     
    08:32
    Pomalu a jistě se nám blíží konec tohoto dějství. Průběžný výsledek je zatím bezpochyby hodně překvapivý. Aktuálně probíhá komerční přestávka.
     
    07:50
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí opravdu tuhle početní výhodu nesehráli špatně a nakonec se dočkali zasloužené odměny. Kapitán týmu MARTIN ŠPAČEK byl tím, kdo se zasadil o snížení stavu tohoto utkání, které zatím nemá úplně ten žhavý náboj. Ale góly padají. Asistence: Milan Schnaubelt, Radek Šíma.
     
    07:29
    Lehká rozmíška mezi kohouty obou výběrů. Až nakonec rozhodčí celou situaci uklidnili. Pírek dostal od sudích trochu vyhubováno, vše se ale ve finále vyřešilo v klidu.
     
    07:09
    Dědič po vyhraném buly ostře vypálil z dálky, na Humlíčka si ale nepřišel. A to ani o pár sekund později, kdy střílel z levé strany.
     
    07:05
    Docela slušně rozehraná přesilovka Kladna. Mohlo by se zrovna v tomto momentě chytit. Humlíček musel být na pozoru proti několika střelám, to určitě.
     
    06:08
    Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Kyclt – 2 min., sekání).
     
    05:46
    Je signalizováno vyloučení na straně Kovo, Barnošák a Kohout nyní míchají míčkem a snaží se při hře bez brankáře udeřit.
     
    04:54
    Hra přerušena, vhazovat se bude před Jirotkou. Kovo i nadále pokračuje v moc povedeném představení.
     
    04:30
    Humlíček v prvních zhruba pěti minutách mohl být úplně v klidu. Kladno je v útoku hodně, hodně neproduktivní, vůbec se nedokáže dostat do optimálního rytmu.
     
    03:05
    Kovo Praha právě vstřelilo branku!
    Tohle je hodně studená sprcha pro domácí borce. Kovo zase ukázalo, jak efektivní umí být, a na střeleckou listinu se zapsal taktéž JAKUB BUREŠ. Domácí budou mít ještě co dělat, aby tenhle katastrofální vstup do utkání napravili. Asistence: Matěj Taufer, Matěj Kupf.
     
    02:48
    Kovo je zatím mnohem lepší! Teď se Taufer pokoušel opřít o bekhendovou střelu a možná zvonila jedna z tyčí. Kladno stále spí.
     
    01:45
    Barnošák ani Kudela nakonec neudrželi útočné pásmo, Kovo se zatím prezentuje moc sympaticky. Kladno jako by ještě zůstalo hokejbalově ještě v kabině. Ale zápas už fakticky začal, to by si mělo uvědomit.
     
    01:08
    Kovo Praha právě vstřelilo branku!
    Tohle není dobrý vstup do utkání ze strany favorita. PAVEL HRDLIČKA nebyl dobře strážený a proměnil první nebezpečnější akci pražského výběru. Bez asistence.
     
    00:50
    Kladno se usadilo okamžitě v útočném pásmu soupeře, nicméně žádnou zásadní situaci nemusel gólman Humlíček řešit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Kladno: Jirotka (Křemenák) – Dědič, Drechsler, Kudela, Lacina, Soukup – Barnošák, Důras, Kohout, Patera, Procházka, Rychlý, Schnaubelt, Šíma, Slavík, Špaček

    TJ Kovo Praha: Humlíček (Šach) – Bureš, Bydžovský, Hrdlička, Humlíček, Kabát, Kupf, Kyclt, Pírek, Ruda, Sitter, Taufer, Terč, Vršecký

    Rozhodčí: Gráca, Záhora.
     
    Jedinou výhru za celou sezónu má na svém kontě Kovo ze sedmnácti utkání, které dosud odehrálo, čtrnáctkrát padlo po normální hrací době. Jestli se opravdu nestane nějaký velký zázrak, Kladno by mělo hladce přejít přes tohoto soupeře. Mimochodem o patnáct minut dříve, než se sehraje tenhle duel, podstoupí svůj zápas také úhlavní rival Rysů, a to Kert, který v městském derby přivítá Hostivař. Už po pátečním programu tedy bude jasné, jestli kladenská ztráta bude činit více či méně než je současných pět bodů.
     
    Kladno má stále možnost zaútočit na první místo tabulky po základní části, musí ovšem dohánět manko na vedoucí pozici, kterou aktuálně obsazuje Kert Park. Na ten před pátečním programem ztrácelo pět bodů, přičemž s pražským výběrem má stejný počet osmnácti zápasů. Soupeřem bude Středočechům jiný celek z Prahy, a to Kovo. Samozřejmě že domácí budou plnit roli favorita, neboť hosté jsou aktuálně na samém dně průběžného pořadí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 8. Špaček (Schnaubelt, Šíma), 20. Schnaubelt (Šíma, Špaček), 49. Barnošák (Šíma, Dědič) – 2. Hrdlička, 4. Bureš (Taufer, Kupf)


    HBC Kladno: Jirotka (Křemenák) – Dědič, Drechsler, Kudela, Lacina, Soukup – Barnošák, Důras, Kohout, Patera, Procházka, Rychlý, Schnaubelt, Šíma, Slavík, Špaček
    TJ Kovo Praha: Humlíček (Šach) – Bureš, Bydžovský, Hrdlička, Humlíček, Kabát, Kupf, Kyclt, Pírek, Ruda, Sitter, Taufer, Terč, Vršecký

    Rozhodčí: Gráca, Záhora